Mi prakticiramo to spavanje :D od rođenja i super nam je.
Mene bi sada zanimalo kako izgleda spavanje kad vas je više u krevetu? A slijedeće pitanje je kako s dojenjem, a recimo oba dvoje bi dojilo po noći...![]()
Jel' izvedivo? :wink:
Mi prakticiramo to spavanje :D od rođenja i super nam je.
Mene bi sada zanimalo kako izgleda spavanje kad vas je više u krevetu? A slijedeće pitanje je kako s dojenjem, a recimo oba dvoje bi dojilo po noći...![]()
Jel' izvedivo? :wink:
jel nam ti to nesto pokusavas reci, nika? :D
krenula sam u skupljanje infoa.
a reći ću vam za koji tjedan :D za sada još ništa.
Nika :D ?
Za dojenje ti ne znam reć jer mi siki samo ova beba, ali što se zajedničkog spavanja tiče, sve je ok ako je dovoljno velik krevet :wink: .
I najbolje da starije dijete i beba ne leže jedno uz drugo, da ovo starije ne legne na manje.
Nama je zapravo kinderbet bez stranice spojen na bračni krevet i u istoj su razini, tako da bebu samo približim kad doji, a kad se skroz uspava malo je odmaknem u njezin dio i to je kroz ovih 6 mj. savršeno funkcioniralo: svima dovoljno mjesta, a svi u istom krevetu :D .
Hebate sta je ovo svi prave djecu :D :D :D
:D
Ma ja sam isto nešto tako mislila. Kako je nama krevet skroz do zida, odnosno sa dvije strane kreveta su zidovi, na trećoj strani kreveta je drvena ograda a na četvrtoj roditelj.
Ben sada najčešće spava prvi do zida pa ja pa MM, no nekada završi u sredini.
mJ ideja sa krevetićem je baš ok, ako stavim krevetić (sa spuštenom stranicom) na četvrtu stranicu kreveta malo ćemo samo raspored spavanja promijeniti.
Još uvijek me zanima kako sa buđenjima i papanjem![]()
Ben uglavnom spava cijelu noć, no nekada traži cicu.
Kako kad bude beba papala ili možda probudila Bena a i on bi cicu...
Vjerujem da ćemo se snaći no baš me zanima neko iskustvo.![]()
Nas je 4 u krevetu 2x2m, imamo i jos jedan krevet prislonjen na njega, ali ga koristim samo ja kad' gledam TV (s' najmladjim na sisi).
Kod nas su noci pravo turbulentne ... obicno krenem ja s' Omarom (18mj) na spavanje ... to ono da on zaspi. Poslije 1-1.5h 'saltanja' s' jedne sise na drugu, uspijem ga se 'otresti'. Onda pokupim Benjamina (3.5god.) pa idemo pricat' u krevetu ... nakon cega uglavnom i ja zaspim. Onda se i tata 'ugura' i sastav je potpun, nakon cega igra pocinje...
Djeca, a i mi, se bude redovno po noci... npr. Benjamin sjedne, pogleda brata, ponovo legne, zagrli ga i nastavi spavati. Ili, Omar skoci na noge, baci se na Benjamina, poljubi ga, pa skoci meni preko stomaka i nastavi spavati... nasih nocnih escapada je bezbroj, tako da se poredak u krevetu neprestano mijenja. Tom pride sa se Omar jos budi (5-10 puta) nocu za po koji gutljaj...
Neko bi rek'o da smo onda neispavani, umorni ... nista od toga, valjda je to sve stvar navike.
Lejla
Lejla kod vas je skroz veselo. :D
Ma ne pitaj, ali sve to ide u rok sluzbe. Uz to nas toliko usrecuje sama pomisao na njihove poglede, male i velike uspjehe, zabrinutost.... da se ni za sto ne bih odrekla zajednickih trenutaka!
Lejla
ne znam gdje da uguram ovo svoje pitanjce..pa evo recimo onda tu...
moj sin spava s nama u krevetu i ne vidim razlog zasto bi to mjenjala osim sto se sad po zimi malo brinem da ga ne poklopim svojim pokrivacem / on spava u vreci/
takoder,dojim ga nekoliko puta tijekom noci a tako i zaspi..drugacije ne ide a i meni to nije problem,dapace / medutim on vec ima dva zubica i citala sam da bi ih trebala ocistiti prije spavanja te da ce cjelonocno dojenje uzrokovati kvarenje zubica pa me zanima kako vi rijesavate taj problem?
thank you :? :?
imam zgodan tekst na portalu:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=110&Show=644
Prije se vjerovalo da i dojenje povećava mogućnost karijesa kod djece pa su čak neki zdravstveni djelatnici preporučivali dijete odbijati od prsa kad počnu nicati prvi mliječni zubi.
Ali, čak ni noćno dojenje nije izazivalo karijes kod djece. Smatra se da je uzrok tome što majčino mlijeko nikad ne teče samo djetetu u usta, nego isključivo kad dijete aktivno siše i guta. Ako majčino mlijeko dajete na bočicu, tvrde, karijes se opet pojavljuje. Aktivnim se sisanjem dijete služi mišićima koji fiziološki čiste naslage na zubima.
nisam "strucna" na tom podrucju, a i cura je nocu sisala kratko, efikasno i ne "precesto", ali jos nikad nisam cula da bi nocno dojenje moglo uzrokovati karijes.
joj super, odmah mi je lakse....ja sam to procitala na puno mjesta ali naravno uvijek sve provjerim ovdje![]()
sad čitam ove vaše izljeve ljubavi pa se sva raznježim. mi isto spavamo zajedno i super nam je.
nego nasmijala sam se jer sam se sjetila one spike od prije nekog vremena o tome da dijete koje spava između roditelja može upasti između madraca. američka neka fora.
:? :? :? :? :?... dijete koje spava između roditelja može upasti između madraca.
lejla radi se o krevetima koji nemaju jedan veliki madrac (recimo 180x200 ili 200x200) nego su na krevetu dva uza madraca (od 90x200 primjerice) i svaki je zasebno "obucen" u plahtu.
toga ima ponegdje i kod nas.
moji klinci (2 i 5 godina) spavaju na dva kreveta od osobe (90x200) spojena zajedno. ali, ja im stavljam veliku plahtu s lasticima tako da se medju madrace ne moze upasti...
Pa da,toga s dva manja madraca ima dosta kod nas.To su i meni preporučavale babe kad sam se udavala i kupovala spavaću jer mi onda kažu muž neće ići po noći na živce kad se okreće jer to neću osjetit.Smiješno,da.Naravno da ih nisam poslušala.
I mi spavamo skupa.Nekad je Fran u sredini a nekad u svom krevetiću s kojeg smo skinuli stranicu i naslonili ga na naš.I baš nam je lijepo!![]()
dakle, mi imamo dva madraca i nikako ne mogu skužit kolika bi to beba trebala biti da upadne između..??? :shock:
Mi, upravo iz tog razloga, imamo dva manja madraca.ivancica prvotno napisa
Ali oni su toliko stisnuti okvirom kreveta da ni dnevni uložak ne bi uspio upasti između njih, a kamoli dijete.
Od prvog dana (jos od bolnice) Sveica je s nama u krevetu. Kako se u njenom slucaju zajednicko spavanje pokazalo kao super stvar (nikad nisam bila neispavana,a ona nikad nije plakala duze od par minuta), mislim isto napraviti i sa novom bebom. Ali sve price o spavanju u cetvero koje sam nasla odnose se na vec vece bebace (npr 1 g. i vise za mladje dijete), pa me zanima kako je to izgledalo na pocetku?
Malo me strah jer S. se ujutro budi uz cicu, par puta se i presalta (prekobicavanje preko mog trbuha u potrazi za "uta njam" ili drugom cicom) pa ne znam kak da ju zadrzim na jednoj strani kreveta, a da beba ostane na drugoj? Ili bi mozda bilo bolje da ispocetka ona spava s tatom (najcesce ju on uspavljuje), a da smo beba i ja na drugom krevetu?
Ja sam mislila da će Nika do sada iz prve ruke dati odgovor na svoje pitanje![]()
:zbunjeni smajlić koji blji ko tele i češka se po svojoj pametnoj glavici:Mamita prvotno napisa
Him jedino ako u krevet ponese nož i prereže ga po sredini...
I mi spavamo skupa...I baš nam je dobro.
eto mi bili danas kod frendova koji imaju bračni krevet, ali na njemu dva madraca...
zara je nedavno kod njih zaspala, i sjećam se da mi je upala u tu rupu u sredini (dobro, ona je već velika i nije upala unutra, nego joj je u principu smetala)
A ja mislila da u današnje vrijeme na bračnom krevetu više nema dva madraca...
Nisu svi bracni kreveti kompaktni.
Ima ih jos koji spajaju na dva spojena obicna kreveta (pogotovo na vikendicama), a ja se sjecam kreveta mojih roditelja koji ima posten razmak izmedju dva madraca, u koji beba moze bocno bez problema upasti.
mi imamo dva madraca i nema teorije da između upadne ni čačkalica, kamoli beba. a ako između kreveta postoji razmak, lijepo se zarola ručnik ili deka i popuni rupa. kod nas je tako između kindača i kreveta.
super ideja. a nama služi dječji krevetić kao pomagalo da bembo ne padne s velikog kreveta. sad ću reći mužu da mu popila jednu rešetku koja je uz krevet da dobijemo još malo prostora iako imamo 2x2 m krevet. super stvar.mamma Juanita prvotno napisa
pitanje: kao rješavate da vam dijete u ovoj dobi kao bembo i još većoj ne padne s kreveta. s čime zagrađujete krevet? ja sam se zagradila s jedne strane krevetićem, a s druge dvije poslagala kofere i sl. krevet mi izgleda kao turski vašarsva sreća da smo manji mm i ja pa nam ne smeta to pod nogama.
nikako !!!"puros prvotno napisa
jednom je pao, a onda ga je baka naucila kako sici sa kreveta. sa devet mjeseci je silazio na nacin nogice pa guza.
meni ne bi palo na pamet da tako mala beba moze nauciti silaziti sa kreveta pa mi nije palo niti to ga uciti.
ipak, nisam se oslanjala na to njegovo znanje, kad bi ostajao sam spavati na velikom krevetu srolala bi poplun u valjak i zaokruzila ga njime.
kad bi bila kraj njega a on htio sici sa kreveta, pustila bi ga da sam silazi i pritom govorila nogice pa guza.vrlo brzo je bez da mu napominjem poceo sam koristiti tu tehniku.
Moj F spava izmedju mene i svog krevetica i bila sam 100% sigurna da tako mali ne moze ni pomaci krevetac, ali.....
jedno jutro budim se prije njega i odem do kupatila kad cujem:
kmeeeeeeeeeeeeee i vriska, ulijecem u sobu ko bez glave kad sta je:
F je nogicama odgurao krevet, koji je btw bio zakocen! i skliznuo izmedju naseg bracnog kreveta i njegovog kreveca.
I sta sad? Od tada me jako strah ...svaki dan ima neki novi fazon, okrece se u snu i hoce da spava na stomaku pa ga cesto nadjem kako je zagnjurio svoju glavicu o ogradicu od kreveta...samo ocekujem kad jedno jutro nadjem otiske ogradice na njegovom licu![]()
salu na stranu....
mislim da mi je jedino rjesenje da stavim neke letvice izmedju krevetica i ormara kako ne bi mogao pomaci ni cm krevetic.
Nakon sto se V. sa 3,5 mjeseca uspio spuznuti s kreveta na pod...uvjerila sam se da nema te stvari koju "ono" ne moze, tako da je jedini nacin da ga zastitim, taj da ga ne ostavljam samog na krevetu. Varijanta prislonjenog krevetica je Ok, ali u pravilu njegov krevetic doseze do pola naseg....a sta sa onom nezasticenom polovinom? A on se u stanju u sekundi odrolati do podnozja. Zato spava izmedju mene i MM, a ako ja trebam ustati, premjestim ga u njegov krevetac, vise volim i da otplace dok ja obavim sto vec treba, nego da ga nalazim po podu....MM spava kao top i na njegove instinkte ne racunam.
srećom moje dijete zove čim se probudi.eventualno se prevrne na trbuh i sjedne pa onda zove, ali zasad nije pokazivao želju da sam siđe s kreveta iako mu "noge pa guza" dobro ide.
i svaki čas zavirujem u sobu kad spava.
ja ti mogu rec nekaj o zajednickom spavanju s djecom od 3,5 i 5,5 godina na krevetu sirine 140 cm![]()
pakaokad se ujutro probudis od bolova u ledjima, ali milina
![]()
![]()
jer ma kud se ja pomakla tokom noci njih dva ko mali steci idu zamnom... i uvlace mi se i primicu da budu cim blize...
Nema nista na svijetu ljepse od topline malog uspavanog bica kraj tebe. Po cijenu modrica na nosu.![]()
samo da javim da smo izbacili krevetić iz sobe. a što ga imamo držati u sobi kad nam samo zauzima prostor. mi smo toliko sretni što spavamo zajedno da nismo ni pokušali bemba zadnjih mjeseci staviti u krevetić. da nam ta strana koju je krevetić čuvao ne bude gola digli smo jedan noćni ormarić i prilslonili krevt skroz uz zid. mm je na dnu kreveta cijelom dužinom napravio od dasaka rešetku kao na krevetiću, a ova jedina strana koja nije zagrađena služi nam za ulaženje i izlaženje iz kreveta. soba nam je zarotirana za 360 i ni na što ne sliči, ali mi smo presretni dok pajkimo zaajedno.... uh, ne može se tako nešto platiti.
![]()
Je, niš ljepše nego probuditi se s malim djetetom kraj sebe. Ali moja malecka spava u krevetiću do 5 kad je jutarnje cicanje i onda spava između nas do 7. Ima 6 mjeseci i ja ne mogu više tako cijelu noć. MM radi po cijele dane i falilo mi je kad je to da se navečer u krevetu popričamo i zaspimo zagrljeni, što ne možemo kad je bebe između nas (i ne može biti nego između nas da ne flisne s kreveta). Nekad spava s nama, a nekad u krevetiću do 5 ujutro.
postoji ogradica koja se moze kupit u magmi medutim ona je efektna samo za male bebe ili tipa da se beba ne prevrne u snu van iz kreveta ali ako se probudi pa se jos digne uz nju i hoce preskocit jos je opasnije nego da je nema...tako da je najpametnije naucit bebacha kako da side sam s kreveta kao tweety ili napravit ono sto i mi...spavat samo na jogiju :D
....K. spava s nama od rodenja i krevetic nismo koristili skoro nikada, osim prvih par dana po par minuta i ne bi to mjenjala ni zasto. mm je pomorac pa cesto nije tu ali i kad dode to nista ne mjenja...ljudi mi kazu nekad da ce mali letit iz kreveta kad se tata vrati hehe a ja im kazem da bi prije ja izletila nego mali...
Mi još uvijek spavamo zajedno. Karlo i ja, a često i Anna.
I mi.Žao mi je što smo stukli lovu na krevetić.
Jan je zadnjih noci poceo opet u svom krevetu po cijelu noc, ali nola jos nije ni probala bez nas.
tweety jako ti se zahvaljujem što si mi dala ideju kako da Jakoba naučim da ne pada na glavu kada hoće sići s kreveta. Najveći problem je bio što se nije znao okrenuti pa je na pamet išao na rikverc. No i to je vrlo brzo usvojio. Sad me samo frka da ne zvizne dole kad spava a nas još nema u krevetu ili čvršće spavamo jer je pravi nemirko u krevetu i stalno se vrpolji, propuzi po nekoliko destaka centimetra i obavezno se nekoliko puta tokom noći lupi s glavom na drveni naslon za glavu.![]()
hildegard ju velkam, ali kao sto sam vec rekla, ja niti u ludilu nebi mislila da ce tako malo dijete to usvojiti.sva sreca na baki.sigurna sam da nam je ustedila puno padova.
ipak moram jos jednom reci da ga jos uvijek zagradjujem jastukom ili poplunom, a i provjeravam tijekom spavnaca jel se opasno priblizio nekom rubu
Mi smo isto zajedno a kinderbet služi za odlaganje stvari za peglanje i moju loptu za pilates (koja tu stoji od kada sam ju kupila).
Zbog tog hodanja u snu krevet nam je ograđen s tri strane (zidovima i kinderbetom) a s jedne imam na podu spužvu, poplon i jastuke. Zlu ne trebalo