Results 1 to 18 of 18

Thread: Mahunarke iz konzerve

  1. #1
    kloklo's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb/Jarun
    Posts
    2,990

    Default Mahunarke iz konzerve

    Našla sam na coolinarici jedan super recept za fini čušpajz u koji idu grah, leća i slanutak.
    E, sad...
    Ja nemam ekspress lonac i trebala bi mi cijela vječnost da to sve skuham, pa pomiješam i kupila sam konzerve.
    Ispalo je mljac predobro, ali me muči koliko je takav "konzervirani" obrok nutritivno (ne)vrijedan :/

    Pomagajte

  2. #2
    Osoblje foruma Bubica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,700

    Default

    Moram priznati da i ja leću i slanutak kupim najčešće u konzervi i svaki puta kažem da mi je to zadnji Jednostavno nemam vremena ni živaca nakuhavati to...

  3. #3
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Ja skuham kilu slanutka, podijelim u vrećice i zamrznem. Leću ne treba dugo kuhati, pa to nije problem, a grah mi se često omakne iz konzerve - to mi je najbolja grah-salata.

  4. #4
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Ja obožavam kuhati mahunarke jer je s njima najmanje posla - operem, prokuham, izlijem vodu i onda stavim u drugu vodu i kuha se dok nije gotovo, eventualno ubacim k tome narezanu mrkvicu, celer i sl., a pred kraj zafrig. Nit se mora miješati da zagori niti stajati kraj toga, jedino moram paziti da vatra nije prejaka pa da ne prekipi iz lonca. Efektivno rada 5 min na početku kuhanja uz 5 min za sjeckanje povrća i 10 min. na kraju,

    (jedino je bed ak to trebaš napraviti brzinski kad dođeš doma s posla :/ , ali može se dan unaprijed)

  5. #5

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zg
    Posts
    6,771

    Default Re: Mahunarke iz konzerve

    Quote Originally Posted by kloklo
    Našla sam na coolinarici jedan super recept za fini čušpajz u koji idu grah, leća i slanutak.
    E, sad...
    Ja nemam ekspress lonac i trebala bi mi cijela vječnost da to sve skuham, pa pomiješam i kupila sam konzerve.
    Ispalo je mljac predobro, ali me muči koliko je takav "konzervirani" obrok nutritivno (ne)vrijedan :/

    Pomagajte
    otkrij nam recept

  6. #6
    kloklo's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb/Jarun
    Posts
    2,990

  7. #7

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    recept je super, ja radim skoro pa identično jelo sa onom nekom mješavinom grahorica /slanutak, grah crni i bijeli, leća zelena i crvena, sušeni grašak/ koju kupim u dioni /mislim da je proizvođač "primavita", tako nešto/, namočim dan ranije, i napravim slijedeću večer - kao što kaže mala sirena - niš posla, a slijedeći dan odličan ručak.

  8. #8
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    koja slučajnost!
    ja to jučer radila, iz glave... Samo su mi u leći bili crvići, pa sam stavila konzervu kukuruza.

    Kod mene su sve mahunarke iz konzerve jer ručak mora biti gotov za dvadesetak minuta.

  9. #9

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    koliko je hrana iz konzervi uopste zdrava :?
    Znam da su sad konzerve bez konzervansa, ali...
    Obicno izbjegavam konzerve, ali nekad mi se omakne pa u nesto ubacim (tortilje, riza...)

  10. #10
    Dijana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    6,003

    Default

    koliko je hrana iz konzervi uopste zdrava
    Ja mislim, kako koja vrsta. Navodno su riblje konzerve jako zdrave.
    Ja isto koristim slanutak iz konzerve, na njoj piše slanutak, sol, šećer, voda, ne spominju se konzervansi. Pa onda se mislim, valjda nije štetno :?

  11. #11

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    jel koristite tunjevinu Rio Mare. MM obozava, a meni svki put dodje muka od nje. Premasno mi :/

  12. #12
    seni's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    7,511

    Default

    Quote Originally Posted by anek
    recept je super, ja radim skoro pa identično jelo sa onom nekom mješavinom grahorica /slanutak, grah crni i bijeli, leća zelena i crvena, sušeni grašak/ koju kupim u dioni /mislim da je proizvođač "primavita", tako nešto/, namočim dan ranije, i napravim slijedeću večer - kao što kaže mala sirena - niš posla, a slijedeći dan odličan ručak.
    ovako i ja. samo je mjesavina austrijska. i zimi stavim komadic spekica oops:

    mislim da konzerve grahorica nisu stetne u smislu konzervansa, samo mislim da je energija te hrane davno odlutala u svemirska prostranstva.

  13. #13

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zg
    Posts
    6,771

    Default

    Samo su mi u leći bili crvići.
    je l oni iz wc-a?

    oprosti, oprosti ... samo mi je taj topic na pameti ...

  14. #14
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    nije, neki bijeli, sitni, sitni...

  15. #15
    Mony's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Zg
    Posts
    2,937

    Default

    Podravkine konzerve su sve bez konzervansa.

    E, sad, jedino tu moze biti upitno pakiranje - tj. sama ambalaza, ali sastav je cini mi se OK.

  16. #16
    kloklo's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb/Jarun
    Posts
    2,990

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    koja slučajnost! ja to jučer radila...
    hehhe...došla sezona...preko ljeta drmamo po tikvicama i ostaloj zelenjavi, a kako temperatura pada, tako raste apetit na grahonju, kupus i ostalo zimsko društvo

    A mene osim konzervansa muči i taj vražji šećer...otkad sam pročitala "Sugar blues", štrecam se na pomisao da ga ima i tamo di nisu napisali

  17. #17

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,467

    Default

    A sta fali suhom grahu, grasku itd.

  18. #18
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    kloklo:
    Ispalo je mljac predobro, ali me muči koliko je takav "konzervirani" obrok nutritivno (ne)vrijedan
    Pomagajte
    U svakom slučaju je nutritivno najvrijednije svježe povrće, samo i ono na placu "svježe " nije uvijek baš sviježe.
    Mene osobno kod konzervirane hrane više smeta što znam da u deklaraciji ne moraju biti navedeni ama baš svi sastojci , pa mislim tko zna šta tu još ima
    Ne navode se :
    - aditivi koji su kao pomoćne tvari u procesu proizvodnje
    - aditivi prisutni u hrani koji joj nisu neposredno dodani
    - ako je neki složeni sastojak hrane ( dva ili više sastojka ) a čini manje od 25 % gotovog proizvoda i td.
    Koga to više zanima nek otvori :www.nn.hr br.114 / 2004 ćl.17,22,23

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •