Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 117 od 117

Tema: Kako vježbanje utječe na ovulaciju

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj pujica prvotno napisa
    ne draga, dogovor je bio da krenemo kad meni prodju ispiti, a posto je danas zadnji - mozemo vec slijedeci tjedan kaj se mene tice
    E pa dobro nisam znaola ja mislila Pilates se jos niste vidjele Ja se uplasila da niste zaboravile Nista onda jednu turu Pilaresa i za mene ako moze :D

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

da ja malo podignem ovu temu i možda dam poticaj svima koje se premišljate, a još niste krenule s nekom rekreacijom.
    Iz knjige M. Glenville, "Povećajte svoju plodnost"

" Vježbanje je jako korisno. Ono, naime, ublažava menstrualne bolove tako što povećava prokrvljenost zdjeličnog područja. Vježbanjem se također i smanjuje stres i zna se da tijekom tjelovježbe mozak proizvodi endofrine, kemikalije od kojih smo smireniji, sretniji i budniji.
    Pokazalo se da vježba pozitivno utječe na osobe koje pate od depresije, stresa, tjeskobe i nesanice i danas se redovito preporučuje u sklopu liječenje tih problema. Stres može neposredno djelovati na plodnost i potrebno ga je smanjiti.
    Vježbanjem se izravno može kontrolirati i estrogen. Veoma zanimljivo istraživanje, čiji rezultati su objavljeni u američkom časopisu Nacionalnog instituta za rak, otkrilo je da ženama koje vježbaju otprilike 4 sata na tjedan prijeti 58% manja opasnost da će oboljeti od raka dojke, a onima koje vježbaju 1-3 sata opasnost oboljevanje je 30% manja. Čini se da redovna tjelovježba pozitivno djeluje na ženinu hormonalnu aktivnost. Znamo da se ekstremnim vježbanjem drastično može promijeniti menstrualni ciklus - primjerice, mnoge sportašice namaju menstruaciju. Umjerenim se vježbanjem, dakle, može smanjiti proizvodnja (ili prekomjerna proizvodnja) hormona. Određene vrste raka dojke osjetljive su na estrogen tako da je logičan zaključak da se uravnoteženjem hormonskih razina smanjuje opasnost od raka dojke. Ta je spoznaja korisna i za druga stanja u kojim aprekomjerna količina estrogena može prouzročiti probleme (npr. PCOS, miomi i endometrioza)"

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja imam jedno pitanje koje nije baš vezano za ovu temu,ali je slično,pa ako ima neko da mi odgovori....?

MM mi je ubacio sinoč bubu,kako bi možda tebala izbjegavati vježbanje zadnju sedmicu prije M,jer kao,tko zna,možda i to može utjecati na to da li će biti spontani ili ne.Mislim,u slučaju da sam uspjela postati T... Ne znam,meni se čini da je to pretjerano,ali više ne znam da li možda i nije....?
    Od kad sam imala biokem.T,postala sam sumnjičava u vezi svega.A,opet,odricati se vježbanja i prije nego li sam saznala da sam T,čini mi se besmisleno.Jer,nekako imam dojam,kao odričem se svega,a rezultata nema...
    Pa,ako netko zna nešto pametno reči u vezi ovog,molim da mi odgovori... A,i ako ima i nešto glupo za reči,naravno,uvijek je dobrodošao

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

pepina - a kojom vrstom vježbanja se baviš? Mislim, nije svejedno da li ideš npr. na pilates ili trčiš 3km dnevno.

Ukoliko je s trudnoćom sve OK, svaki doktor će preporučiti vježbanje, naravno, prilagođeno stupnju trudnoće i od nadzorom, ali svakako je vježbanje poželjno.

Ja s curkama idem na badmiton i dok mi netko ne kaže suprotno nemam namjeru svaku drugu polovicu ciklusa odreći se toga...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja najviše volim aerobne sportove,tipa aerobic,trčanje,rolanje...
    Ali,nisam neodgovorna po tom pitanju...uvijek,2-3 dana prije nego li mi treba doći M,ne bavim se time,nego idem hodati.Ali,sad,ne znam-cijeli tjedan...?Čini mi se previše nekako

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

a ne znam što bi ti rekla... umjerenost je ključ svega... a ako nisi sigurna što je dobro za tebe, konzultiraj se sa ginekologom kojem vjeruješ i pitaj ga koja bi njegova preporuka bila!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Da,izgleda da ću morati....

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja se moram pohvaliti da sam se jučer nakon tri godine upisala na step.
    Tako sam se dobro osjećala da vam to ne mogu reći.
    Poslije sam se sjetila da sam prestala ići kad sam saznala da sam trudna s L. Možda i ovaj puta bude tako.

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj blondie prvotno napisa
    Ja se moram pohvaliti da sam se jučer nakon tri godine upisala na step.
    Tako sam se dobro osjećala da vam to ne mogu reći.
    Poslije sam se sjetila da sam prestala ići kad sam saznala da sam trudna s L. Možda i ovaj puta bude tako.
    morala sam ovo podici

blondie

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Fakat, blondie......

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo ja vježbam tri puta tjedno step aerobik i imam puno cura na aerobiku koje su za vrijeme vježbanja ostale trudne, baš u mojoj grupi.
    Ko ima kakva saznanja!!!!!!!!!!!???
    Hvala svima!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

OVO SAMO COPY-PASTE OD EKICA, da bude polazište. MMKIz knjige M. Glenville, "Povećajte svoju plodnost"

" Vježbanje je jako korisno. Ono, naime, ublažava menstrualne bolove tako što povećava prokrvljenost zdjeličnog područja. Vježbanjem se također i smanjuje stres i zna se da tijekom tjelovježbe mozak proizvodi endofrine, kemikalije od kojih smo smireniji, sretniji i budniji.
    Pokazalo se da vježba pozitivno utječe na osobe koje pate od depresije, stresa, tjeskobe i nesanice i danas se redovito preporučuje u sklopu liječenje tih problema. Stres može neposredno djelovati na plodnost i potrebno ga je smanjiti.
    Vježbanjem se izravno može kontrolirati i estrogen. Veoma zanimljivo istraživanje, čiji rezultati su objavljeni u američkom časopisu Nacionalnog instituta za rak, otkrilo je da ženama koje vježbaju otprilike 4 sata na tjedan prijeti 58% manja opasnost da će oboljeti od raka dojke, a onima koje vježbaju 1-3 sata opasnost oboljevanje je 30% manja. Čini se da redovna tjelovježba pozitivno djeluje na ženinu hormonalnu aktivnost. Znamo da se ekstremnim vježbanjem drastično može promijeniti menstrualni ciklus - primjerice, mnoge sportašice namaju menstruaciju. Umjerenim se vježbanjem, dakle, može smanjiti proizvodnja (ili prekomjerna proizvodnja) hormona. Određene vrste raka dojke osjetljive su na estrogen tako da je logičan zaključak da se uravnoteženjem hormonskih razina smanjuje opasnost od raka dojke. Ta je spoznaja korisna i za druga stanja u kojim aprekomjerna količina estrogena može prouzročiti probleme (npr. PCOS, miomi i endometrioza)"

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam, moglo bi se reći u struci, pa sam se svejedno dvoumla i pretražila brdo literuture na tu temu. Mjesecima sam izbjegavala teže treninge u dane ovulacije, implantacije... mada sam gotovo uvjerena da umjerena tjelesna aktivnost nikako ne može štetiti, nego štoviše pomoći. Definitivno pomaže da se opustimo, osjećamo bolje, korisnije, da ne razmišljamo kada će doći M i da li će uopće doći, da li smo trudne ili ćemo biti sljedeći ciklus.... No...ipak postoji onaj ali... Uza sve to, uza sve pročitane stručne i nestručne tekstove vezane uz tematiku tjelesnog vježbanja u trudnoći, uza razne konzultacije brojnih ginekologa i liječnika, postoji taj ali... da skratim, uglavnom savjeti stručnjaka su sljedeći, ukoliko je trudnoća normalna, zdrava, a žena se i prije bavila tjelesnom aktivnošću, sa istom može nastaviti, ali umjereno. Potrebno je izbjegavati određene sportove kod kojih postoji mogućnost fizičkog kontakta s protivnikom (rukomet, košarka...), velikih trešnji (mountain bike i sl.), eventualnih padova (skijanje, mada sam ja prošli ciklus i skijala misleći da sam trudna), i ...rekla bi jedna moja ginekologica :"Ma možete sve, (pitala ja za odbojku, sport koji ima dosta skokova), jedino nemojte skakati bungee jumping." Dakle moj je zaključak, nakon mjeseci umišljanja trudnoće i raznih "bolova, probadanja i sl" za vrijeme treninga (drage moje sve je to u glavi), da ako nam tjelesna aktivnost godi, paše, ako smo navikle na nju, moramo s njom nastaviti, umjereno doduše (i to je relatvno i vrlo ovisi o kondiciji osobe), ali nastaviti pa čak i u trudnoći. Bebici može samo koristiti da majčica bude u dobroj kondiciji, da se ne zapuše prilikom penjanja uz stepnice, da ne dobiva previše na kilaži, a da ne govorimo o zadovoljstvu koje osjećamo nakon dobro odrađenog treninga. :D A ako je majčica zadovoljna sama sa sobom mora i bebica to osjetiti. Naravno zaboravih, porod je uvelike lakši ako ste u formi (vjerujte probala 3x). Svaki sve kraće, kako sam krenula ovaj četvrti ( o Bože kada će) bi se mogao desiti doma, ili kako sam već počela sanjat, na utakmici

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ira, super si napisala i slazem se s tobom u potpunosti!
    Vjezbanje 3 puta tjedno po sat vremena nikad ne moze odmoc samo se bolje osjecas i zadovoljniji si samim sobom!

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj liječnik koji me "liječi" od komplikacija pcos-a-uvijek inzistira na vježbanju, radi prokrvljenosti (a onda šećera, kila itd). A ja sam totalno van forme.. ovih dana sam se aktivirala i čini mi se odmah da vidim promjene

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

vlastito iskustvo mi govori: da! vježbanje utiče na ovulaciju (neko vrijeme je nije bilo, otkad sam počela vježbati opet je tu)
    Ali, mene zanima nešto drugo... Osim što treba kilažu dovesti na razumnu mjeru, kakve se vježbe preporučuju kao priprema za trudnoću? Je li potrebno npr. posebno ojačati trbušne mišiće? koje vježbe bi bile korisne u tom smislu? popraviti opću kondiciju?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sve sto te od vjezbanja cini sretnom i zadovoljnijom, sto uklanja stres sigurno da koristi, a posebno su korisne vjezbe koje prokrvljuju organe u zdjelici, pomazu cirkulaciji i djeluju na uravnotezenje hormona, na primjer svojevremeno sam pisala o korisnosti joge:
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=51344
    Ja prakticiram planinarenje, duge setnje i jogu, no vjerujem da slicnih vjezbi imate i u aerobiku, pilatesu... pa si odaberite ono sto vama pase.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •