Citiraj anek prvotno napisa
zanimljivo je sto nasoj generaciji /vjerujem da smo sve rodjene otprilike 70-tih godina/ nase mame uopce nemaju pojma o dojenju, sve su uglavnom kratko dojile, ili uopce nisu /cast izuzecima!/, valjda je 70-tih adaptirano bilo "hit" u Jugi...tako da niti od obitelji ne dobivas neke informacije s koljena na koljeno, i svi se non stop cude kako ti dojenje "ide" i "imas mlijeka", kao normalno je da ti mlijeka nestane, da je "lose" kvalitete /?/, da beba pije cajica jer je zedna i jos hrpa gluposti, tak da je ispalo da sam ja svoju obitelj-zenski dio- morala educirati kroz ova 3 mjeseca o stvarima koje sam ja trebala cuti od njih.

Ja sam '75 godiste i mama kaze da je od pedijatra dobila knjizicu u kojoj je svasta stajalo o bebama izmedu ostalog i shema prehrane. Vec sa tri mjeseca se pocinjalo sa necim, nemam pojma s cim, vrlo brzo su isle telece juhe sa povrcem, propasirane pa iz bocice. Moja mama je dojila do mog treceg mjeseca i onda je mlijeka 'nestalo' :D (otishlo u shumu :D) znaci da moja mama nije znala da moze povecati kolicinu mlijeka cescim podojima. Osim toga rekla je da je dohrana svakako pocinjala sa tri mjeseca i da je to tako islo. Njoj je bilo zao da 'nije imala mlijeka' i dojila bi sigurno duze (sama kaze) da je znala da se kolicina moze prilagoditi potrebama bebe.

Mama me uvijek super podrzavala i rado slusala moje beskrajne hvale dojenju, ali sveki

Onda sam kad je malcu bilo 6,5 mjeseci otisla u Hrvatsku vidjeti svoju baku. Tek smo kratko pocinjali sa dohranom a tih dva tjedna sto smo bili dole smo polako skroz prestali zbog raznih desavanja oko nas. Uglavnom, malac je dojio koliko god je htio, baka se smjeskala i govorila neka, tako i treba i stalno nas dvoje mazila.

Ona je dojila svu svoju djecu koliko su oni htjeli a povremeno i djecu susjeda. Posto je imala puno djece, stariji bi isto dojili kad su htjeli. Najstariji ujak je i sa 6 ponekad htio dojiti a moja mama nije :D.

Htjedoh reci, prepoznajte si osobe koje su pozitivne i podrzavaju vase stavove za povremeno 'podizanje energije'. A ostale ko sisa.