Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Dijetna prehrana kod želučanih enteroviroza

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Dijetna prehrana kod želučanih enteroviroza

Što smijem dati djetetu osim dvopeka riže i prežgane juhe?
    Danas je drugi dan kako ne povraća

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nama je pedijatrica rekla da od drugoga dana kad prestane povraćanje ili proljev, smijemo davati lagane juhe od povrća začinjene s malo ulja, kašu od jabuka i banana sa žitaricama i slične lagane stvari, a izbjegavati mliječne proizvode, bijeli kruh i peciva i meso. Preporučila nam i neku Milupinu posebnu hranu koja se može raditi kao juha ili kašica na bazi mrkve, ali je Toni nije htjela jesti.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad je stav da se dijete više ne muči dijetama, već da mu se da što hoće jesti, uz izbjegavanje mlijeka, naravno ne začinjeno, masno, prženo, preslatko, ali nekakva normalna lagana hrana, jehe, mesne i povrtne, kuhano meso, povrće, tjestenina....

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam sa svih strana (mislim, od raznoraznih liječnika) čula da je ustanovljeno da je BRAT dijetna prehrana loša za enteroviroze, jer usporava oporavak sluznice i općenito oporavak organizma.
    trebali bismo jesti i voće i povrće i lagano meso, ali sve kuhano.
    zabranjene su jedino masnoće i šećeri.

The BRAT diet is a treatment that historically was prescribed when a young child who eats solids has diarrhea. BRAT is an acronym of bananas, rice, apple sauce and toast. This diet was thought to be helpful for patients who present with symptoms of diarrhea. It may be recommended for patients with dyspepsia or gastroenteritis. This BRAT diet also has several minor "spin-offs" such as the BRATT (Bananas, Rice, Apple Sauce, Toast and Tea) or the BRATY (Bananas, Rice, Apple Sauce, Toast, and Yogurt) depending on the severity of symptoms. The BRAT diet was thought to be easy on the stomach and intestines which may be inflamed due to trauma or illness.

The BRAT diet, however, is no longer recommended by medical professionals for the treatment of diarrhea. Instead, the current recommendations for patients with diarrhea are plenty of fluids to prevent dehydration, along with a normal diet (which is higher in calories and protein than the BRAT diet). A child or adult with diarrhea should eat normally. High-fat and high-sugar foods, however, should be avoided as they can be hard on the digestive system. The elements of the BRAT diet can act as "binders" and thus help with diarrhea, but they should be eaten as part of a normal diet and not taken exclusively.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ovako kako je Lut rekla.

bez masnoća i šećera.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

da ni nama nisu preporučili ovu dijetu sa dvopekom, prežganom juhom i rižom. znači jesti ovo što su cure rekle, jer takva prehrana možda ne zaustavlja proljev odmah ali isto tako ne produljuje tijek bolesti, već samo pomaže da se sluznica crijeva čim prije oporavi.
    pri onoj BRAT dijeti se zna dogoditi da se dijete naglo zatvori, pa nakon silnih proljeva odjednom nemože kakati.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Tnx. Evo skuhali smo juhu od povrća i bijelog mesa. Jedino nam je teško bez mlijeka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam stavljala dosta mrkve u pileću juhu

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Paula prvotno napisa
    Tnx. Evo skuhali smo juhu od povrća i bijelog mesa. Jedino nam je teško bez mlijeka
    kaj ne dojite?
    (nisam u toku)

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

[quote="Lutonjica kaj ne dojite?
    (nisam u toku)[/quote]

Ne Paulu - ipak će još malo pa 3 god. - ali Filip cika bar za troje

Imamo problem, neće ništa jesti
    Pokušala sam s mrkvicom, rižicom, štapićima, svježim posnim sirom, blitvom i ništa neće. Nakraju je imala i proljev, sada spava i izgleda jako iscrpljeno. Neznam ima li smisla ići doktoru jer nema lijeka za enteroviroze, pije čaj i vodu pa sumnjam da će dehidrirati (ne povraća od nedjelje). Izgubila je na kilaži 1kg

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

U Zaraznoj su nam rekli da BRAT dijeta (bread, rice, apple, toast) nije dobra jer se ne dobiva dovoljno energetskih sastojaka, proteina i masti. Napisala nam je da možemo mlijeko, jogurt, svježi sir, voće, povrće, rižu, žitarice, krumpir, kruh, krto meso. Hrana se priređuje kuhanjem. A pije se HLADAN čaj od šipka sa žlicom šećera na litru čaja i s limunom. Držati u hladnjaku i piti žlicu svakih 5 min dok dijete povraća.

Ja sam djetetu davala Rehidromix i **** Ors 2000, na što je doktorica umrla od smijeha. Rekla je da bi i ja povraćala od toga da sam to pila. Rekla je samo šipkov čaj

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •