Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
Mi otisli od Ogrizek.
Njena nesigurnost uvjetovala nase "stradanje".... dijete od 4 mjeseca bilo podvrgavano vadjenju krvi svaki tjedan dok nije napunio 6 mj. Trazili misljenje drugih dr koji okarakterizirali navedenu dr losim pedijatrom i mi otisli,.....

Imate sreće što je sa bebom sve bilo u redu. Nas je isto dr.Ogrizek poslala bez razloga na pretrage i HVALA BOGU da jest, jer su našli povišene leukocite i Gizel je završila u bolnici. Sva sreća da bolest nije uznapredovala nego je bila u ranom stadiju - najlakša upala mokraćnih puteva -E.Coli i refluks). Žena s kojom sam odlazila na dojenje ima stariju kćer koja je došla u bolnicu sa temperaturom od 42 stupnja i od tada se redovito muči s upalama. Ja sam zahvaljujući dr. Ogrizek to izbjegla! I kad budem imala drugo dijete molit cu pedijatricu da me pošalje na pretrage jer znam koliko mi je to značilo! Bolje spriječiti nego liječiti!
A nikad se ne zna dal je dijete bolesno ili ne, sreća je kad su nalazi u redu.
Hvala dragom Bogu da vam je pomogla, ja i dalje ne mislim da je ona dr za izbjegavati, cak sto vise bolja je od mnogih koje sam ja susretala (ipak sam majka 4 djece). Na nama su pukla koplja a mozda bi pukla i kod nekog drugog lijecnika takodjer...s obzirom na cijeli tijek price... Sto se nje tice mislim da joj je savjesnost vrlina ali da ne treba pretjerivati. I bez obzira na sve a i na cinjenicu da bih danas drugacije postupila, mislim da nije zdravo traumatizirati tako malo dijete s bespotrebnim vadjenjima krvi - jer vjeruj mi da si ti prosla trazenje vena svaki tjedan 2 mjeseca bez prestanka i to cesto bezuspjesno, da ne spominjem kako su mu ruke izgledale: narkomani bi pored njega bili mila majka. Zadnji put kad smo bili kod nje i kad nas je konacno zarazna otpustila jer nista nasli nisu, poslala nas je u privatni labos u Dugavama gdje su ga ko prasca obradili. Dosli smo doma krvavi i jadni a dva sata kasnije obavijestili su nas da je krv hemolizirala - sto sam javila odmah dr Ogrizek a ona mi je mrtva hladna rekla da pokusamo opet za dva dana! ETO TO mi je prelilo vec punu puncatu casu....

Mislim da lijecnik mora znati odvagati dobrobit pretrage od stetnosti iste pretrage i znati preuzeti odgovornost za svoju odluku. A i roditelj mora ciniti ono sto smatra da je za njegovo dijete najbolje. A kad se te dvije stvari ne potrefe najbolje se razici, zar ne?