e ovo morate isprobati;
tako je jednostavno za pripremiti, a prefino, a osim toga i totalno impresivno na stolu kad se nareže![]()
ja sam pripremila jučer navečer, a danas kad sam došla s posla ispekla,
i bilo je fantastično.
dakle, ide ovako:
MESNA PITA SA ŠPINATOM
za 4 osobe
450 g krumpira narezanog na ploške
4 žlice mlijeka
30 g maslaca
sol, papar
400 g špinata, blanširanog
1/4 čajne žličice ribanog muškatnog oraščića
450 g nemasne mljevene govedine
/ja sam napravila sa mljevenom puretinom/
3 žlice krušnih mrvica
1 jaje
1 češanj češnjaka
1 čajna žličica origana
225 g rajčice narezane na ploškice
/ ili pelata iz konzerve, ali bez tekućine/
175 g tvrdog sira, naribati
zagrijte pećnicu na 180.
skuhajte krumpir, ocijedite i dodajte mlijeko, maslac, sol i dosta papra. napravite kremasti pire od krumpira.
ocijedite blanširani špinat i krupnije nasjeckajte, pomiješajte sa muškatnim oraščićem. u drugoj posudi pomiješajte mljeveno meso, jaje, češnjak, origano i posolite.
u namašćeni okrugli kalup promjera 23-28 cm položite mljeveno meso i utisnite ga prstima uz rubove.
na meso složite rajčicu, pa sloj ribanog sira, pa sloj špinata, a onda sve prekrijte pireom od krumpira. poravnajte gornju plohu i prošarajte vilicom.
pitu pecite u sredini pećnice 30-40 minuta, tj. dok se lagano ne odvoji od kalupa, a pire krumpir ne porumeni.
poslužite sa zelenom salatom.
dobar teeek![]()