Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: dijete vrijeđa učitelj

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno dijete vrijeđa učitelj

Sina iz prvog braka mog muža,s kojim sam bliska,vrijeđa učitelj.On ide u šesti razred i prilično je samostalan i odrastao.Ima razrednicu starog kova koja na njega gleda kao problem jer je dijete rastavljenih roditelja, a mama ne izgleda ko mame iz provincije..Jučer je bio roditeljski i on je ispao najgori u razredu. On je strašno pogođen jel kaže da ga prof iz tehničkog vrijeđa kad krivo odgovori,a kad točno odgovori,opet isto,a on to neče prešutit.To bude u stilu,zovite za ovog hitnu iz ludnice, gle budale itd.Kako mu pomoći?

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

smislit ću odgovor dok me prođe šok :shock:

i to se zove pedagogom

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Razgovarati s ravnateljem. Takvo ponašanje je nedopustivo i kažnjivo.
    Ako to ne pomogne - prosvjetna inspekcija.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I to odmah, ja bi digla sve na noge. Ma kako ima hrabrosti tako nešto reći.
    I ovako me boli kad samo čujem takve priće, a kamoli da je to moje dijete, okrenula bi i nebo i zemlju, a taj učitelj bi me dobro upamtio.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ma ja sam bila zgrožena,on je mlad čovjek u pubertetu i očekivala sam,znate ono,da mu je dosadno pa brblja,a on meni kaže da ga boli kad ga čovjek vrijeđa i da to nemože prešutjet,a odgovor raske je da šta on ima odgovarat starijem od sebe

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Tu treba reagirati roditelj. On sam sebi ne može pomoći, iako je već veliki. Ipak se radi o odrasloj osobi i autoritetu.

Meni se počelo događati da u vrtiću etiketiraju mog sina kao "zločestog", a "zločestoća" se sastoji u tome da skače, penje se na penjalicu, jako se ljulja i zamisli zločestoće, čak se popeo i na stablo... Ja sam odlučila tome stati na kraj: tražila sam poseban razgovor s tetama, s psihologom i još sam govorila o tome i na roditeljskom sastanku, s time da sam na roditeljskom sastanku govorila i o drugoj djeci koja imaju sličan problem. Rekla sam im kako ja vidim svog sina i drugu djecu i njihovo ponašanje. Rekla sam im i to da je sve nabrojano potpuno normalno ponašanje šestogodišnjaka i da bih se zabrinula kad ne bi bilo tako. I to da sam se i ja tako ponašala u istoj dobi.

Imam osjećaj da neki prosvjetni radnici koji nisu baš dobri pedagozi i ne da im se više raditi, naprosto iz nekog razloga uzmu na pik neko dijete, prilijepe mu etiketu, stalno se o njemu tako govori i to postane uvriježeno mišljenje. Što onda djetetu preostaje nego da zbilja postane takav kakvim ga smatraju? Da u svojoj nemoći stvarno počne provocirati verbalno ili nekako drugačije? Treba se zapitati kako bismo mi odrasli reagirali i kako bismo se osjećali da nas neka šefovska figura stalno kritizira, čak i vrijeđa? To bismo prozvali mobbingom - OK, onda to isto vrijedi i za djecu i u tome im treba pomoći odrasla osoba. Moj sin je zbog svega toga došao u takvo stanje da mi je sav zdvojan rekao: "Mama, što god ja napravim i što god ja kažem, ne valja!" Međutim, nakon moje intervencije stvari su se potpuno promijenile. Kad sam ja toj teti koja je bila izvor problema rekla neke stvari o tome kako ja njega vidim, kakvo je on dijete zapravo, kao da ga je počela promatrati drugim očima. Sad imam osjećaj da joj je on zapravo ljubimac.

Ispričala sam svoj primjer da se ne bi mislilo da dajem apstraktne savjete. Naime, primijetila sam da se mnogi roditelji boje izvesti stvar na čistac, zato što misle da će tada njihovom djetetu biti još gore. Ja se s tim ne slažem i mislim da roditelj ne treba ostavljati dijete na cjedilu u takvim situacijama. Jasno, sve to treba izvesti mirnim tonom, u dijalogu, bez svađe i optužbi. Ali, treba biti jasan. Svakako pomozi svom posinku!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pa to je točno to,a na djecu gledaju ko na dresirane psiće koji bez pogovora moraju trpit odrasle kakvi god bili,on se boji da će ga taj učitelj još više napasti ako nešto kažem,ali pokušt ću to s njim u dogovoru riješit,kako da to napravim da se raska ne osjeti napadnuta

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sjećam se kad je mene profesorica hrvatskog jezika (književno) nazvala glupačom pred cijelim razlogom. Ne znam točno da li sam pričala pos nastavom, no nije važno. Znam samo da sam se osjećala tako poniženom.

Nisam prešutila već sam rekla roditeljima i moj se otac odlučio na razgovor s profesoricom na što ona to više nikad nije ponovila i isto mi se pred cijelim razredon ispričala.

Morate razgovarati s ravnateljem.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

cijeli razlog= cijeli razred
    Šesti osnovne.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sestra mi se žalila kako joj prijatelja iz razreda profesorica naziva debilom, krembilom, majmunom, neandertalcem, konjem i kako joj je maleni rekao da se ne smije tako ponašati prema njemu jer će je prijaviti inspekciji
    ova mu je rekla nek samo izvoli ionako mu niko neće vjerovati jer je ipak ONa nastavnik a on učenik

a ja bi ti rekla...razgovor s nastavnikom, ako ne uspije, direktno na ravnatelja

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da...samo pripremite se na to da će mnaleni imati problma u školi i da ako mu ostane isti nastavnik...bit će jako teško zaraditi pozitivnu ocjenu...na žalost to tako funkcionira

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

E još samo to treba, kad bi došlo do toga da dijeli loše ocjene, tek onda bi imao problema, sjedila bi mu na satu, a ako nebi ja, onda bi našla onoga koji to smije i može.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

svakako treba reagirati.
    moj brat je u osnovnoj školi bio vrijeđan od nastavnika. nakon dužeg verbalnog maltretiranja mom je bratu pukao film i ružno je odgovorio nastavniku.
    cijelu tu godinu je imao temperaturu i osjećao se loše. bio je po bolnicama na pretragama sve dok jedan psiholog nije shvatio da je problem u tom učitelju.

usput rečeno - inspekcija je bila u školi: nastavnik je pohvaljen i čak je postao mentor nakon toga (iako i tuče djecu). moj brat je ispao bezobrazan i neodgojen.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja bih ugurala malom u dzep jedan mali recorder (ono za snimanje), tako jedno sedam dana kad skupi raznih rijeci i recenica i onda na prosvjetnu direktno. Usput staviti od nekog dobrog psihologa potvrdu o dusevnoj povredi od strane tog ucitelja prema djecaku. A od drugih ucitelja bi trebalo kakvu pohvalnicu pismeno (dobro bi doslo). Kad se skupi slucaj, sve dignuti na noge, osim prosvjetne inspekcije, ukljuciti i druge roditelje, lokalne novine, itd. Sto vise to bolje!

ivanaibruno

Početno

pa sta cekate????? mislim, nije ni cudo da si nastavnici dozvoljavaju ovakva izivljavanja kad roditelji cekaju majke-bozje-milosti i traze svajete na forumima umjesto da po kratkom postupku s djetetom odu ravnatelju uz pozdrave da ako se ponovi- idete na prosvjetnu inspekciju.

ne mogu vjerovat da se to stvarno dogadja. mogu, al ne razumijem zasto.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja pretpostavljam da taj profesor mora izaći iz škole da bi otišao doma... ...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Cure, nemojte biti zločke.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    Cure, nemojte biti zločke.
    :shock: otkud ti to??

Pravila pisanja postova