Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: recikliranje pap. rucnika za ruke

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno recikliranje pap. rucnika za ruke

u jednoj sam firmi vidjela i jako mi se svidjelo, ispod umivaonika onu kutiju za bacanje papira za reciklazu.
    htjela bi sad to uvesti i u svojoj firmi , narucila kutije, ali imam neke strahove, sto ako ljudi unutra bacaju smrkljave maramice i slicno, to mi se ne cini ok ili pretjerujem onda oce se to usmrditi u maloj firmi, pa slicna pitanja..,. kakva su vasa iskustva?

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Trebale bi se kutije češće prazniti , možda prebaciti papire u drugu kutiju ili vreću, a koja je odložena tamo gdje su potrepštine za čišćenje ureda. ( partviši, đogeri, kanta itd. )
    Mi odlažemo sve što je papir . :D

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi na poslu-u jednom ministarstvu-imamo isto to kraj lavaboa, ali iskreno,nemam pojma jel oni to stvarno recikliraju!!!! :?

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

mi u firmi imamo kutije od PAN PAPIRA, oni te kutije donesu, i kad se napune, javi im se i oni ih odnesu, na to si valjda i ti mislila.
    a u njih bacamo i papirnate ručnike i običan papir, sve papirnato /naravno, osim toalet papira /
    ...ALI kad ljudi ispušu nos, onda te maramice bacaju u običan koš za smeće. to se nekako podrazumijeva, i tako svi radimo.
    ma naručuj kutije. ali mora ih se napuniti ja mislim 5 komada do vrha, da bi ti došli pokupiti i donjeli nove prazne kutije.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj anek prvotno napisa
    ali mora ih se napuniti ja mislim 5 komada do vrha, da bi ti došli pokupiti i donjeli nove prazne kutije.
    tako kažu u početku, ali kad postaneš redovni klijent nisu striktni. ja za ured uvijek naručujem 4 kutije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anek prvotno napisa
    mi u firmi imamo kutije od PAN PAPIRA, oni te kutije donesu, i kad se napune, javi im se i oni ih odnesu, na to si valjda i ti mislila.
    mislila sam na to da jedna kutija (od 5 :shock: ) stoji u kupaoni kraj umivaonika

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ivarice, objasni situaciju i vidi možeš li negdje smjestiti tri kutije. sigurno možeš, a to će valjda i njima biti ok.

hm, zapravo, neće ti stati ispod lavaboa. visoka je 70 cm.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na području Zagreba takve usluge pružaju PAN i Unija papir. Koliko bi bili zaintersirani za postavljanje jedne kutije i redovno pražnjenje....
    Prema mojim iskustvima- uopće ne bi bili zainteresirani! Ne isplati im se dolaziti po jednu kutiju, a pogotovo što bi imali papir jako loše kvalitete (papirni ručnici).
    Ivarice, ako hoćeš pošaljem ti točne kontakt brojeve od obje firme, pa pitaj...

Ah sad vidim da govorite o 3 kutije (gdje god bi ih već mogli staviti ), ne znam mijenja li to možda interes sakupljača papira....

Ma poslati ću ti ja direkte brojeve!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ne treba, ja sam to vec narucila. zanima me samo naslovno pitanje, sto mislite o recikliranju pap. rucnika?

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi u firmi recikliramo sve što u sebi ima papira, pa tako i papirnate ručnike u WC-ima. Iznad kutije piše da je kutija samo za papir i da ih molimo da unutra ne bacaju higijesnke uloške i ostale vrste otpada. Do sada nismo imali nikakvih problema s tim, niti je netko unutra ubacivo nešto što nije prikladno. A kad smo kod prikladnosti, i šmrkava maramica je OK. Nismo nikad primjetili smrad iz te kutije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kad sam vidjela temu, mislila sam da misliš na sušenje i ponovnu upotrebu (to moj stari radi, pa ja kad uletim sve pobacam )
    Ako ti se premalo skupi uvijek možeš ubaciti taj papir u kontejner za papir (osobito ako je bez maramica).

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Mi smo isto mala firma, i imamo kutije od PAN-a u koje bacamo uredski papir, ali odlucili smo ne stavljati kutiju u WC. Naime, kutija je dosta velika i trebalo bi dosta vremena da se napuni, pa nam ideja da u njoj danima stoje mokri i vlazni papirnati rucnici (pa to se moze upljesniviti i usmrditi) i da se bacaju upotrebljene, smrkave papirnate maramice sa virusima i bakterijama nije bas privlacna.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Svaka čast na inicijativi i nadam se da će vam funkcionirati. :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

yaya, kako je kod vas?

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mi u firmi (državna) imamo na svakom koraku kutije za reciklažu, no ipak ne i u wc-u.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    yaya, kako je kod vas?
    Za sada još uvijek imamo samo kutije za papir one od PNA-a, iako smo i u njih bacali papirnate i ručnike i škanicle i sve papirnato (osim šmrkljavih maramica) jer ih koristimo dosta rijetko. Još se uvijek držimo platnenih krpa i ručnika. Sve ostalo odvajamo u obične kartonske kutije pa u odgovarajući kontejner.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bravo, tek sad mi je sinulo
    donijet cu sebi svoje platnene rucnike. to bi trebalo znacajno smanjiti potrosnju papira :D

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    bravo, tek sad mi je sinulo
    donijet cu sebi svoje platnene rucnike. to bi trebalo znacajno smanjiti potrosnju papira :D
    Ma nikad nije kasno

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A plaća li tvornica papira onda nešto?

Ja pokušavam ovu ideju progurati i u svojoj firmi. Mi fakat imamo jako puno otpadnog papira a sve završi u istom kontejneru s ostalim smećem

Samo ne znam hoću li naći zainteresiranog otkupljivača na svom području.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    A plaća li tvornica papira onda nešto?

Ja pokušavam ovu ideju progurati i u svojoj firmi. Mi fakat imamo jako puno otpadnog papira a sve završi u istom kontejneru s ostalim smećem

Samo ne znam hoću li naći zainteresiranog otkupljivača na svom području.
    Otpadni papir ili otpadni ubrusi??? To je drugačija vrsta papira pa ide u različite kutije. Ako imate puno otpadnog papira (printer, fotokopirka isl.) naj jednostavnije ti je nazvati PAN 24 09 943 ili 24 09 934 i zatražiti kutije za papir. Inače ako želiš možete skupljati papir u obične kartonske kutije i kad se skupi određena količina nazovite udrugu Bokci, oni to pokupe, prodaju i nešto si zarade.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

joj koji gaf, sad sam tek vidjela da si iz Čakovca. Sorry. evo ti broj od udruge za zaštitu okoliša u Čakovcu "NOBILIS" 343 823 ili 343 646, pa pitaj njih vjerojatno oni znaju za neko poduzeće koje se tim bavi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •