Ovo je naš omiljeni kruh

300g palente
300g brašna tip 850
1 i 1/2 žlica sjemenki anisa ili kima (ja stavim puno više)
1 i 1/2 žličica soli
1 žličica suhog kvasca
380ml mlake vode
2 žlice maslinovog ulja

Pomiješate brašno, sjemenke i sol.
Kvasac razmutite u vodi, dodajte ulje i polako tu smjesu ulijte u brašno. Pomiješajte, premjestite na pobrašnjenu podlogu i mijesite - treba biti mekano i malo ljepljivo (ako je preljepljivo, dodajte još malo brašna). Mijesite 5 minuta da bude elastično, meko i glatko.
Nauljite lim, pospite malo palente i stavite tijesto u sredinu; ostavite da se diže na toplom 2-3 sata.
Zagrijte pećnicu na 220 C.
Pospite još palente po kruhu i pecite 35-40 minuta da bude zlaćane boje.

U receptu piše da se ostavi da se ohladi na rešetki, ali mi nikad nismo dočekali da se ohladi