m. ima 2 godine i 4 mjeseca i za koji tjedan ce dobiti bracu.
inace je odlicna u kontaktu s drugom djecom, ne pokazuje ljubomoru, jako je socijalna i opcenito pozitivna osoba, mozda ponesto osjetljivija...
cijelu trudnocu trudila sam se na ispravan nacin pripremati je na dolazak drugog djeteta. procitala sam sve moguce knjige o tome, osluskivala njezine potrebe, u svim mogucim i nemogucim situacijama (mirovanje u trudnoci i sl.) trudila sam se da joj bude sto bolje, medjutim i nakon svega nemam osjecaj da se ona bas veseli tome.
mislim ona kaze "kako voli bracu", cesto me poljubi trbuh i sl. ali nekako imam osjecaj da je to hinjeno i da to radi vise zato sto ima osjecaj da se to od nje to ocekuje nego sto ona to stvarno misli.
osim toga ljudi iz okoline su uzasno netakticni...djaba se mi toliko trudimo kad joj pridje susjeda iz parka i zlurado kaze "aaa neces ti sada vise biti glavna kad ti dodje braco"isto baka u najboljoj namjeri joj zna reci "mama te sada ne moze nositi jer ima bebu u trbuhu"...
sve u svemu imam osjecaj da je pomalo anksiozna oko svega. cak mi se cini da kad se beba rodi da ce biti bolje jer ce napokon uvidjeti da zapravo u tome nema bas nista lose. jos mi vise to tesko pada jer se cijelo vrijeme veselim kako ce biti super da ona ima brata, samo ona je naravno premalena da bi vidjela neku prednost u tome...
tako da nista ne forsiram, obavjestavam je o svemu, a s druge strane ne spominjem bebu precesto.
mene naravno pucaju hormoni sve u 16, sve mi je idilicno i sve bih dala da i njoj bude sve tako ruzicasto...
zanima me kako su se vasi malci (a i vi) nosili s dolaskom prinove i ako imate kakve savjete i pokoju rijec utjehe...