Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: medjunarodni vjencani list

irmica

Početno medjunarodni vjencani list

ovo je komplicirano..... vjencali smo se prije 4,5 godine u Canadi. zivjeli smo posvuda i sada se vratili u Hrvatsku, pa se razvodimo. nikada se nismo upisivali u ovdasnju maticu vjencanih (ili stogod smo trebali uciniti), pa nemam potrebne dokumente za pokretanje rastave. odvjetnica me trazi medjunarodni vjencani list iz Canade, ali ja to ne mogu pronaci na internetu... ima li tko sa slicnim iskustvom i savjetom? ili pravnim savjetom? :?

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ahh sounds like my life.. at least the first part

Ja i suprug smo se vjenčali u Kanadi prije 2 godine i za razvod pretpostavljam da ćete morat ovdje registrirat vjenčanje, tj u maticu vjenčanih.

Za to treba izvaditi onaj 'dugi' vjenčani list u kanadi (Ontario - registrar's office on Bay Street), prevesti to kod ovlaštenog sudskog tumača, ponesti na pečačenje na ambasadu u ZG, priložiti sve to skupa matičaru i čekat.

For details, email me dzgomba@email.htnet.hr I'm an expert

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja teta se vjenčala u Las Vegasu
    znam da joj je bila užasno duga procedura dok se samo htjela upisati u maticu vjenčanih jer im nisu priznavali vjenčani list
    samo prijevod i pečat ju je došlo preko 600kn a s nekim još našim pečatima i taksenim markama preko 1000kn je dala sam oda se upiše u knjigu vjenčanih

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ddrandic prvotno napisa
    ponesti na pečačenje na ambasadu u ZG,
    Ako mislis na apostil,to se radi na sudu (Palaca pravde).

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a znam to je cijela procedura, ja sam prvo čekala V.list iz kanade 6 mjeseci, pa kad je došao morala sam ga dati na provjeru potpisa (ne apostil) u ambasadi, tj da pečate da je ok potpis od matičara, i bravo tada sam morala iči u tu palaču po apostil da je pečat od ambasade ok i nakon sveeeega toga opet doma u istru kod matičara da mi se sve to upiše u knjigu vjenčanih. Koštalo je i novaca i živaca jer svaki ti ispriča drugu priču kad zoveš i pitaš što treba. Ja sam morala na kraju i prezime promjeniti preko ured državne uprave... uglavnom dok se malecka rodila više godinu i po dana nakon vjenčanja još sam imala djevojačko prezime na zdravstvenoj....

Početno

Pozdrav svima..čitam vas već nekoliko dana i eto odlučila sam se pridružit.Svoju prvu bebicu očekujem u veljači..kao i neke od vas puna sam strahova i pitanja,ali imam konkretno pitanje u vezi teme.Suprug(nadam se da je) i ja smo nekoliko godina radili na brodu,turističkim...jedan ugovor odlučili smo se vjenčat dakeko od svih..i napravili smo to na Bahamima u Nassau...jednom prilikom bio nam je potreban vjenčani list na sudu..dali smo ga prevest kod sudskog vještaka i bio je priznat.Zanima me dali će to biti dovoljno i kod prijave naše bebice..ja još uvijek nisam mjenjala svoje dokumente tj.prezime...hvala unaprijed :? [/quote]

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi smo se vjencali u las vegasu i jednom prilikom smo htjeli prijaviti brak tu u zagrebu u opcini pa su nas isto trazili apostil. ali mi smo to bez problema narucili preko interneta (jedino sto kosta) ali onda smo opet isli van pa se nismo prijavili i sad nam je apostil vec isteko, pa opet moramo naruciti novi uh sto ne volim tu birokraciju...

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Skup je to sport! Ti apostili i birokraciji su me kostali zivaca,suza..i para...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mi se vjencali na Djevicanskim otocima i odmah trazili apostil.
    U Zg-u preveli vjencani list i apostil, predali to u maticni ured i dobili hr vjencani list u roku od 3 dana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •