Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: HIPERAKTIVNI POREMEĆAJ ILI?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno HIPERAKTIVNI POREMEĆAJ ILI?

Imam dijete, 8 godina,koje po mjerilima hiperaktivnosti nađenih na stručnim stranicama,pati od ADHD-a,ali u školi se opiru tome.
    Naime, dijete je bilo 9 puta hospitalizirano, 4x10 dana vezano za krevet zbog operativnog zahvata na spolovilu ( hipospadija).
    Relativno dobro je podnio bolnička lječenja, ALI ima sklonost ka autodestrukciji, manipulaciji, i vjerujte, u velikoj sam dilemi.
    Posjetili smo i psihijatra, ali osim da trebamo biti stroži neke druge upute nismo dobili, čak se nisu ni vezali toliko na sucidalne izjave. Kao roditelj, pomalo sam nesigurna u njegove izjave, da li su manipulativne ili?
    U školi je sve samo ne poslušno i mirno dijete, zbog čega je prošle godine na tablici ponašanja imao skoro sve .
    Savjetovano mi je da se opet obratim psihijatru, iako mislim da se možda i dramatizira previše, da mu samo treba pružiti malo više pažnje, više ga hvaliti nego kuditi, najlakše je prebaciti odgovornost škole na psihijatrijske službe.
    Za početak samo toliko,
    ako ima netko sa sličnom problematikom, bila bih zahvalna za savjet, iskustvo, prije nego donesem konačnu odluku o tretiranju djeteta.

pafi

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ako je tako ozbiljno bez obzira na hiperaktivnost ili ne nadi nekog kvalitetnog djecjeg psihologa. Neka malo ide kod njega na razgovor pa ces vidit na cemu si.Budi spremna da ces ici bar par mjeseci , morat ces i ti dolazit na razgovor, kuci se pridrzavat svega sto se u ordinaciji dogovorite i ono najteze biti posve iskrena.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne bih samo tako olako postavljala ADHD dijagnozu, a posebno ne sa tako nečime nepotvrđenim prema školi. Naime i oni su ljudi i mogli bi ga pogrešno svrstati u grupaciju kojoj možda ne pripada.
    I ja sam za svoje dijete našla dosta ADHD elemenata, ali kad sam procijenila da se više ne mogu nositi sa situacijom krenuli smo privatno kod psihologa. To je sad već 8 mjeseci što češće, što rjeđe, ali ADHD nema.
    Neke od njegovih oblika ponašanja sam već opisivala na forumu niže. Ima simptoma tipa depresivnih misli, loše koncentracije, zbrčkanih misli (ponekad teški izrazi što je mislio), raspon ponašanja od plakanja do bezobraštine, nezrele emotivne reakcije, u nekom svom svijetu tako da mi ponekad izgleda autistično (ružno za reći), definitivno manipulira i mulja (npr. kad mu situacija ne odgovara, ne želi pričati o tome i pravda se da je zaboravio) itd.
    Suprog još ima problema da se nosi sa specifičnošću našeg djeteta. Ja se nastojim držati, mada ima trenutaka kad i ja potonem.
    Sugeriram da krenete psihologu i to privatno, jer u svim ostalim oblicima se ne dobije dovoljno rada s djetetom. Psiholog ne pomaže samo našem djetetu, već u velikoj mjeri i nama. Zna nam se dogoditi da dođemo do psihologice već na rubu živaca i u samo 5 - 10 minuta što gazgovaramo o problematici, u biti odradi i nas. Iza nje svi smo smireniji i bolje volje.
    Sretno.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

pafi, i ja bi podivljala da me neko veze za krevet 4x10 dana. Nema sanse da djete to podnese DOBRO. Sama cinjenica da je bio tako dugo u bolnici je indikacija za takovo ponasanje.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ima li ADHD ili ne tesko je samo tako utvrditi, bez obzira na ponasanje, jer u toj dobi hiperaktivno ponasanje moze biti posljedica emocionalnih teskoca, cak je i depresivno raspolozenje u tom uzrastu nerijetko praceno hiperaktivnoscu. Ako je ADHD onda je bio izrazito motoricki nemiran i prije svih tih operacija, i dok je bio sasvim mali. Takodjer, je li nespretan (svi koji imaju ADHD jesu)? No, to mozes utvrditi samo pregledom kod psihologa (predlazem Goljacke psihologice, one imaju dosta iskustva ili Hercigonju).

A sto se tice ostalog-tj. prijetnji suicidom i ponasanja. Nemojte se s tim zezati. Ovi savjeti sto se tice odgoja su dobri, ali preozbiljno to meni zvuci da prodje samo od sebe. Odite psihoterapeutu, nije bitno psiholog ili psihijatar, ali je vazno da je psihoterapeut (tj. pitajte je li zavrsio neku psihoterapiju, mnogi nisu-i psihijatri i psiholozi, a pokusavaju to raditi). Iako sam ja psiholog, osobno znam samo jednog kojeg bih preporucila- dr. Zlatko Bastasic. On je specijaliziran za rad s klincima, psihijatar po temeljnom obrazovanju, a i psihoterapeut je (obiteljska psihoterapija, mislim i jos neke, ne znam tocno). Vjerojatno ima i drugih koji dobro rade s djecom, ali ja znam samo za ovog.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Draga došla sam te samo pozdraviti i drago mi je da si se registrirala .
    Nadam se da će ti netko pomoći savjetom,svojim iskustvom.
    Želim ti dobrodošlicu na Rodine stranice i ugodno postanje.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

joj Pafi procvjetala si mi!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Samo da te pozdravim

Pusa F.

Datum pristupanja
    Nov 2006