Imam jedno pitanje. Da li je normalno da beba od 7 mjeseci još uvjek doji svaka 3 sata i po danu i po noći? Zar se to ne bi trebalo prorjeđivati?
Imam jedno pitanje. Da li je normalno da beba od 7 mjeseci još uvjek doji svaka 3 sata i po danu i po noći? Zar se to ne bi trebalo prorjeđivati?
Anja sutra ima 7 mjeseci a doji svakih sat vremena a nekad i češće
Ovisi i koliko papa ostale hrane. . . Ema ima 9,5mj, ima 3 obroka dohrane, doji tokom dana onak. . .izmedju obroka kad pozeli, a po noci se budi po 3-4 puta . . . a ovisi i koliko je vezana za ciku, mojoj Emi je cika oduvijek samo hrana, nije neki "ovisnik ", ne upavljuje se uz ciku, moze preko dana proci i po 5-6 sati da joj ne fali. . . ali zato po noci nema sanse![]()
Dohrana nam jako dobro ide, jede sve što joj ponudimo. Ima dva obroka, voćni obrok je skroz prihvatila, dok poslije povrća još malo i cica. Navečer se obavezno uspavljuje uz cicu i doji ponoći po nekoliko puta. Al malo me muči to što i po danu jede ko novorođenče pa se pitam dal je to normalno i kada mogu očekivati da će se to prorjediti.
koliko se ja sjećam, novorođenče jede puno češće nego svaka 3 sata![]()
uglavnom, normalno je.
kad će se početi prorjeđivati, to je jako individualno.
zara je znala dojiti i u kraćim razmacima čak i s 2 godine, pogotovo po noći.
andrej je dojio svakih sat i pol sve dok nisam počela raditi, dakle godinu dana. bez obzira na dohranu, danju i noću.
sasvim normalno!
Naravno da je normalno...i Marko je u to doba dojio svaka 2 sata, a sada s 2 godine doji svakih sat vremena...
Hvala vam na brzim odgovorima. Ma čudilo me to zbog toga što je prvih 2-3 mjeseca jela prilično slabo i uz puno poticaja, jer je stalno spavala, tako da nikad nije jela češće, a oko mene se svi čude, kažu da bi se obroci trebali prorjeđivati.
Mi do skoro godinu dana nismo prorjeđivali dojenje![]()
nije svako sisanje hranjenjemitri prvotno napisa
![]()
dijete ponekad doji ne zato jer je gladno i/ili žedno, nego jer se tako mazi, jer želi tvoju blizinu, jer želi utjehu, ma milion je razloga![]()
Da, to objašnjava puno toga. Vratila sam se na posao sa njenih 6 mjeseci i koristim pauzu za dojenje, a kako sam očekivala prorjeđivanje podoja, mislila sam ju prestati koristiti, ali niš od toga do daljnjega.