Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: nece da sisa ako dojka nije puna!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno nece da sisa ako dojka nije puna!

Drage rodice molila bi vas za pomoc...
    Moj Bruno ima misec i 5 dana...inace super napreduje i voli puno papati.
    Moj problem je sta nikako ne mozemo uspostaviti ritam ponude i potraznje.Ujutro kad ima mlijeka taman on manje papa pa izdojim dojku do kraja a to bude nekih 20ml,sigurno ima i vise ali na izdajalicu mi ide uzasno tesko.Preko dana je ok ali popodne oko 17h nastanu problemi.Malo mu bude jedna pa onda isprazni obe i stalno trazi sisat,ja ga naravno stalno stavljam na prsi.Od 7 navecer do 1 ujutro cak i po 6-7 puta.Problem je sto on jednostavno gladno isprazni obe i stalno place da mu je malo.Praznu nece ni u ludilu da navlaci...i tako se doslovno mucimo do 1 i po ujutro svaku vecer i onda zaspe do 6-7 ujutro.Kako da prekinem taj zacarani krug?Dali da se izdajam po noci kako bi povecala proizvodnju jer on noc kad se najvise proizvodi mlijeko prespava. :?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

možeš mu kroz san ponuditi da sisa , ne ga probuditi skroz, onako u polusnu

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

možeš mu kroz san ponuditi da sisa , ne ga probuditi skroz, onako u polusnu
    Potpisujem!

Od 17 sati je u početku i nama bio najgori period, uvijek mi se činilio da imam manje mlijeka ... ali naravno nije bilo tako. Djeca u poslijepodnevnim satima žele češće cicati a u manjim količinama. Tako je barem kod nas bilo, od pet do sedam sigurno je 3-4 puta cicala, a dok sam ju trebala uspavati, hvatala me panika. Ali sve je uvijek bilo u redu, navukla si je ona koliko je trebala. Jest da traje, ali zato smo tu .
    Ti si lijepo rekla da ga stalno stavljaš na prsa i to je navažnije kod dojenja, kad on god traži ti mu ponudi pa makar i "prazniju", nek vuće. Možda odbija "prazniju" jer mu prečesto mijenjaš cicu pa se naučio da stalno ide. A i mislim da se ne plače jer je gladan nego želi prisutstvo majke i njene cicice, jer bebice imaju urođenu potrebu za cicanjem, neke više, neke manje. A isto tako moraš znati da postoje skokovi u razvoju i tada doslovce vise na cici i povećavaju si proizvodnju mlijeka pa će ti se svako malo činiti da nisi uspostavila ponudu i potražnju, jesi, ali kako on raste tako mu je i apetit veći. Evo nadam se da sam te malo utiješila, svi to prolazimo i nisi sama, nedaj se!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Cure hvala vam na podrsci!Sad mi je lakse kad znam da nisam jedina sa ovakvim brigama...uvik kad padne mrak mene uvati panika da necemo do kraja izgurati sa prsima al ne damo se,guramo nekako svaku vecer,nadam se da cemo prebrodit ovaj period jer nista osim dojenja mi ne dolazi u obzir!Obozavam dojit i nikad to ne bi mogla uskratit svojoj bebici a ni sebi.Veceras cu poslusat vas savjet,navit cu sat oko 4 ujutro ako zaspe u 1 i po pa cu ga probat stavit na prsa.Posto spava zadnjih dana s menom u krevetu ne bi trebao biti problem.Javit cu sutra situaciju

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i kod mene je ista stvar. Cim je dojka mekana ona nece, i iz tog razloga ja cim se pocne buniti promijenim stranu, pa onda vratim opet prvu nakon nekoliko minuta, i zasad funkcionira.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moram javit da se situacija znatno popravila :D Mozda smo prolazili drugi skok u razvoju a da nismo skuzili.Stvarno sto cesce stavljanje na prsa nakon par dana donosi nevjerovatne rezultate.Sad imam toliko mlika da jedva cekam podoj

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

super! baš mi je drago da ste izdržali.
    pročitaj si i ovaj tekst na protalu http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1879

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Bravo Zabice :D

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

:D supeer!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala cure :D
    Hvala mamaja na tekstu!Ne mogu virovat,mi smo skolski primjer.Sad me nista vise ne moze pokolebat u dojenju a pogotovo ne okolina sa savjetima tipa dohrane,nemas mlika,ne jedes dobro...to me je dodatno izludivalo.Sad kad sam upoznata sa svim fazama puno ce bit lakse prolazit kroz njih,bit ce manje nervoze i zabrinutosti jer znam da i to utjece na dojenje.
    Sta bi ja bez rodica :D

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Juhuuuuuuu, Žabice, to je super :D
    Pusa tebi i maloj srećici

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove