Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: ctg

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno ctg

okvirno znam sto je ali trazim potpuno strucno objasnjenje sto se sve na ctg-u vidi?
    slijedeci tjedan (37+4) imam zakazan pregled kod ginica i rekli su mi naporaviti i ctg. s obzirom da idem roditi u rijeku vazno mi je predvijeti kada ce otprilike porod krenuti.
    zanima me sto ce se sve tada moci vidjeti na tom ctg-u?
    i sto se osim kontrakcija maternice i otkucaja bebe moze vidjeti na tome, zasto zapravo to rade kad dodjes na porod?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno Re: ctg

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    i sto se osim kontrakcija maternice i otkucaja bebe moze vidjeti na tome, zasto zapravo to rade kad dodjes na porod?

Osim to dvoje, ništa se drugo ne vidi na ctg-u. Na porodu ga rade da mogu pratiti otkucaje, za slučaj da otkucaji počnu naglo padati. To je znak patnje djeteta.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno Re: ctg

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Na porodu ga rade da mogu pratiti otkucaje, za slučaj da otkucaji počnu naglo padati. To je znak patnje djeteta.
    Ili rasti. . . .ista stvar. To je bio kod mene slucaj.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni nisu ništa vidjeli na ctg-u! Bila..i sve super..nikakve naznake da bi Jan uskoro mogao na svijet, kad ono sutradan..hop..evo mališe

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

do kojeg broja treba skočiti krivulja na onom ispisu od Ctg-a da bi se uopće moglo govoriti o nekim trudovima?
    Ja bila u petak, i kak ima navedeno brojeve od 0-100, negdje je krivulja došla do 20...
    Mislim, ja nisam baš niš osjećala, a sad me baš zanima... :/

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo moja traka sa CTG-a u vrijeme zadnjih trudova pred izgon :D

Trudovi- 15 minuta prije nego što sam ugledala svoju Ellicu

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala Irena, bolje objašnjenje nisam mogla dobiti!
    Sva sam se naježila, joj, kad se samo sjetim kaj me čeka... :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo da napomenem (jer ja sam to tek ove godine saznala) da stg radi na principu ultrazvuka. Znaci kad se prica o stetnosti UZV, treba se pricati i o stetnosti stg-a.

Početno

Ne znam za stetnost, tj da je stvarno stetno, ne verujem da bi ga u Holandiji radili cesto - a meni su ga radili svaki dan 2 puta, jer sam lezala u bolnici (dok su mi UZ radili jednom nedeljno).

U svakom slucaju, mnogo mi je poznato ovo Irena DIVNO

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Lea, i meni.

Irena, sad si me sjetila da bi mogla baciti pogled na fascikl iz bolnice. 1.1. ce biti godina dana od kada sam prvi put uhvatila Leie otkucaje. kad se sjetim njenog lupanja po sondi...mislim, tj. uvjerena sam da im to smeta. Lea je bjezala od sode, dok je imala mjesta. a i na ctg-u sam se uvjerila kako moje raspolozenje, opazanja, osjecaji itd. utjecu na nju. ja se uzrujam i tog trena skoce otkucaji. snimam ctg, a u sobu nam dodje tata u posjetu i Leini otkucaji hop na 160. nesto nevjerojatno!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    u sobu nam dodje tata u posjetu i Leini otkucaji hop na 160. nesto nevjerojatno!
    Potpisujem, i meni je ovo bilo skroz fascinantno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •