oprostite ako se o ovom govorilo,ne mogu naći,ali upravo sad me moj tata uvjerava kako u doktoru piše da je dojenje za djecu stariju od 3 god štetno,čak iza zube,nadam se da je moj tatanešto krivo pročitao
oprostite ako se o ovom govorilo,ne mogu naći,ali upravo sad me moj tata uvjerava kako u doktoru piše da je dojenje za djecu stariju od 3 god štetno,čak iza zube,nadam se da je moj tatanešto krivo pročitao
u raznim knjigama svašta piše
pa nije ti valjda "doktor u kući" autoritet za dojenje?
naravno,al nisam mogla vjerovat da to piše,eto glupa ja
ne mora biti autoritet, ali i ja počnem puno razmišljati ako čujem nešto kontradiktorno, a općenito nemam o tome neko znanje ili iskustvo... inače, ni sama nisam sigurna da li treba pustiti djecu da cike do kad žele ili ih u nekoj dobi iznad 3 (?) treba pokušati pomalo odvikavati... anyway, moj bebač je odbacio ciku na dnevnoj bazi sa 6. mjeseci, a još 2. mjeseca je cikio po noći, tako da nemam iskustva...u svakom slučaju, to da je štetno, ne može bit istina, jednostavno nije logično, tako mi kaže zdrav razum...![]()
ha čuj, ja sam čula i da je dojenje nakon 18 mjeseci štetno, i to na tv-u, iz usta liječnice.rokobj prvotno napisa
e sad, jesam li joj "povjerovala"?
nisam
hej haj lakše malo nitko nije glup! Glupo je to što se takve stvari olako pišu u magazinu koji je dostupan širokokj populaciji! Normalno da nemaju svi toliko samopouzdanja kao naša Lutonjica pa da odmah odkantaju takve izjave kao nešto čime se ne treba uopće zamarati...Lutonjica prvotno napisa
Zato draga rokobj na sreću postoji ovaj forum gdje se možeš lijepo informirati i saznati takve stvari i dići svoje samopouzdanje. A ne ga još potkopati i misliti da si glupa zato što vjeruješ u članak napisam u kakti "ozbiljnom časopisu". Samo ti pitaj, što više pitaš to više znaš i sigurnija si u sebe i imaš više argumenata kad te napadaju ti "dobronamjerni" ljudi![]()
pusa sun velika,potpuno si u pravu i hvala,ovo da dojenje šteti zubima mije najsmješnije i nisam povjerovala u tekst,ali to je ko ozbiljan magazini dosta ljudi to čita,ja znam jako malo žena kojima sve preko 6mj nije produženo dojenje,to su rekli mojoj frendici u rodilišti u pž,sve preko 6mj ne treba,lutonjice pusa,ali Roda radi u razvijenijim mjestima ovdje u provinciji je užas
ma joj, nije ti u zagrebu ništa bolja situacija što se tiče "pametnih" savjeta, nema to veze s mjestom gdje živiš :/
nama je, npr. zubarica rekla da dojenje šteti zubima, jer kao zara ima "karijes bočice", a nakon što sam rekla da zara nikad nije imala ni bočicu ni dudu, odgovor je bio da noćno dojenje isto tako šteti zubima![]()
ja sam kod pedijatrice u čekaoni na istom zidu našla reklamu za adaptirano mlijeko i natpis majčino mlijeko je super,isto tako i u bolnici,na ulazu reklama za formulu i vodu za dojenčad,što god to bilo
Šteti manje nego adaptirano, ali ipak šteti. Navodno i dugotrajno cicanje bočice s vodom šteti jer slina ima zaštitnu ulogu a tako se uklanja.
No najveću štetu čini kontakt sa slinom osobe koja ima karijes (lizanje žličice i sl.) jer dijete u ustima ima slabiji imunitet pa bakterije brže obave posao.
za razliku od adaptiranog majčino mljeko sadržava neki enzim koji koliko-toliko štiti caklinu
da, ali ako je to mlijeko cijelu noc u ustima, to je gotovo isto kao da je bocica s necim drugim, a gore nego da je bocica s vodom.
moje dijete ima karijes bocice a nikad nije imalo bocicu. redovito pere zubice i ima dobre prehrambene navike.