Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: zastori i cvijeće u stanu s malom djecom

Datum pristupanja
    May 2005

Početno zastori i cvijeće u stanu s malom djecom

Hm, upravo se spremam odraditi izmjeru prozora radi izrade zastora. Planirali smo na dupla vrata na terasu staviti trostruke panel zastore (ostalo one paket zastore dužine do radijatora). Međutim, brine me kak' to funkcionira s malom djecom u stanu. Već vidim moju N. koja će se vjerojatno obožavati igrati skrivača iza tih zastora. Ako zanemarimo prljanje i uništavanje prilično skupih zastora, u svakom slučaju me brine sigurnost djeteta. Ima li lijeka tome (naročito s obzirom na to da se radi o panelima koje nije moguće pričvrstiti negdje sa strane i sl.).

Slično pitanje me muči i s biljkama. Sumnjam da će zemlja ostaviti van domašaja njenog interesa . Doduše, negdje sam vidjela neke kao mrežice za tegle, ali se ne sjećam gdje (zna li netko na što mislim i gdje toga ima za kupiti). I opet, ne znam baš da li će je to spriječiti u kupanju po zemlji. Kako rješavate ove problemčiće?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Mi smo prije imali puno zelenila po stanu, i obozavamo cvijece, ali cime je H pocela biti aktivnija, sve smo maknuli i podijelili. Nisam zeljela riskirati pa pojede neki list, zemlju, da si prevrne tesku teglu na glavu, nogu...

Mogu i bez cvijeca...

Zastori - mi smo nabavili jeftinije, kratke do radijatora. Nemam iskustva sa dugackim, ali kada dodje kod djedova i baka uvijek ih navlaci, skriva se iza njih...vjesa se po njima..Tako da mislim da ti je bolje ne investirati previse - pricekaj jos koju godinu.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oduvijek živim s cvijećem i zavjesama u kući a kasnije u stanu
    nikad mi nije palo na pamet taknuti niti zavjese niti cvijeće
    za mene je to od rođenja bio ukras koji se ne dira a tako sam odgojila i svoju djecu, imama zavjese, imam cvijeće na mjestima gdje ih djeca mogu dirati ali oni znaju da se to ne dira baš zato što su im uvijekna dohvat ruke i što im uopće nije zanimljivo...
    kad nam je neko dijete u posjeti i približi se cvijeću luka od samo 2g reagira..."ne to dijat...to je mamino...ne dijat..."
    bit će ti onako kako naučiš dijete
    ako joj pustiš da ti dira cvijeće i zavjese ono će ti dirati...ako ne pustiš i odmah se postaviš kao da je to nešto što se ne dira dijete to neće dirati

sretno

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nikad nisam pomaknula ni jednu jedinu stvar u stanu zbog djece

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    ja nikad nisam pomaknula ni jednu jedinu stvar u stanu zbog djece
    ovo sam došla napisati pa da se ne ponavljam potpisujem te

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Kod nas: na kuteve naljepljena spuzva i zamotana selotejpom, ladice u dnevnoj sobi zablokirane, 2 ormarica prenesena kod bake jer su "preopasna", kuhinja totalno pretumbana, iz dnevne sobe maknut stolic da ne padne na njega....Sve sitnije i opasne stvari podignute visoko...

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: RE:

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Kod nas: na kuteve naljepljena spuzva i zamotana selotejpom, ladice u dnevnoj sobi zablokirane, 2 ormarica prenesena kod bake jer su "preopasna", kuhinja totalno pretumbana, iz dnevne sobe maknut stolic da ne padne na njega....Sve sitnije i opasne stvari podignute visoko...
    a šta radite kad dođete u goste i sve to što je kod vas maknuto je sad na dohvat ruke???

kako se onda ponašate?
    kako se dijete ponaša?

pitam iz čiste znatiželje jer kod mene zaista je sve "normalno" ladice nisu zakočene, noževi i pribor za jelo su u ladicama, slike u okvirima su na pola metra visine od poda, televizija je na isto toj visini, kompjuter je uvijek dostupan, sva vrata u stanu uvijek otovrena,...ali se zna šta se smije a šta ne...ono što se ne smije doma ne smije se ni vani da smo ne znam ni ja gdje došli i da "gazda kuće/stana" kaže ne znam ni ja što...ako se to u mojoj kući ne smije ne sopuštam da mi to dijete radi ni vani...

pr. otvaranje ladica, diranje praška u kupatilu, pranje igračaka u kadi...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

nemam još puno iskustva jer moje dijete tek kreće u pohode po stanu i kako još ne hoda, neke stvari su još van domašaja, ali sam pokrenula ovaj topic jer mi se čini da će biti problema s njom te vrste. Primjerice, tisuću puta sam već rekla da se šlape MM i mene ne diraju, ali ne, iskoristit će gotovo svaku priliku da ih primi u ruke. Isto je npr. s DVD-em ili sa stajanjem ispred uključenog TV. Ne znam da li u čemu griješim, kažem joj jasno i glasno da se makne ispred TV, ne dira šlape ili DVD, fizički je maknem s poprišta sukoba, ali ništa je se ne prima - ili šizi ili me uopće ne benda i radi po svom. Možda to ipak ovisi o djetetu...i dalje inzistiram na tim nekim stvarima i neću popustiti, ali za sada nema baš nekog pomaka. Da dodam, kad je u pitanju TV ili DVD niti odvlačenje pažnje baš ne pomaže...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Citiraj brane prvotno napisa
    a šta radite kad dođete u goste i sve to što je kod vas maknuto je sad na dohvat ruke???

kako se onda ponašate?
    kako se dijete ponaša?
    Vrlo jednostavno: u gostima je netko uvijek na korak od nje, i pazimo sta uzima. No, ona je u gostima obicno povucena i na nepoznatim mjestima nista ne uzima sama, uvijek od mene ili tate zatrazi da joj damo.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj hrčkić prvotno napisa
    Primjerice, tisuću puta sam već rekla da se šlape MM i mene ne diraju, ali ne, iskoristit će gotovo svaku priliku da ih primi u ruke. Isto je npr. s DVD-em ili sa stajanjem ispred uključenog TV. Ne znam da li u čemu griješim, kažem joj jasno i glasno da se makne ispred TV, ne dira šlape ili DVD, fizički je maknem s poprišta sukoba, ali ništa je se ne prima - ili šizi ili me uopće ne benda i radi po svom. Možda to ipak ovisi o djetetu...i dalje inzistiram na tim nekim stvarima i neću popustiti, ali za sada nema baš nekog pomaka. Da dodam, kad je u pitanju TV ili DVD niti odvlačenje pažnje baš ne pomaže...
    potpisujem!!!!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ajde super bucka, sad mi je lakše

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj brane prvotno napisa
    oduvijek živim s cvijećem i zavjesama u kući a kasnije u stanu
    nikad mi nije palo na pamet taknuti niti zavjese niti cvijeće
    za mene je to od rođenja bio ukras koji se ne dira a tako sam odgojila i svoju djecu, imama zavjese, imam cvijeće na mjestima gdje ih djeca mogu dirati ali oni znaju da se to ne dira baš zato što su im uvijekna dohvat ruke i što im uopće nije zanimljivo...
    kad nam je neko dijete u posjeti i približi se cvijeću luka od samo 2g reagira..."ne to dijat...to je mamino...ne dijat..."
    bit će ti onako kako naučiš dijete
    ako joj pustiš da ti dira cvijeće i zavjese ono će ti dirati...ako ne pustiš i odmah se postaviš kao da je to nešto što se ne dira dijete to neće dirati

sretno

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sorry, pobjeglo mi je. Ja sam se nadala da ću i ja tako, ali...svi su nam zastori podignuti, a cvijeće (koje ne mogu podignuti na zadovoljavajuću visinu) pomalo dijelim. A. samo gleda kad govorim Ne, ne i imam osjećaj da ispitiva kako ću reagirati (gleda me i smije mi se). Od kojeg doba djeca shvaćaju da je ne - ne?

Datum pristupanja
    May 2004

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Mi smo prije imali puno zelenila po stanu, i obozavamo cvijece, ali cime je H pocela biti aktivnija, sve smo maknuli i podijelili. Nisam zeljela riskirati pa pojede neki list, zemlju, da si prevrne tesku teglu na glavu, nogu...

Mogu i bez cvijeca...

Zastori - mi smo nabavili jeftinije, kratke do radijatora. Nemam iskustva sa dugackim, ali kada dodje kod djedova i baka uvijek ih navlaci, skriva se iza njih...vjesa se po njima..Tako da mislim da ti je bolje ne investirati previse - pricekaj jos koju godinu.
    I mi smo tako. Ja zapravo nisam mislila micati cvijeće i zastore, ali nas je Elena prisila čim je propuzala. Jedanput je potegnula za lozu neke puzavice i cvjetnjak je pao sa police točno ispred nje. Što bi bilo da joj je pao na glavu. Onda ju je MM držao u naručju kad je dohvatila list jednog drugog cvijetnjaka i potegnula ga. Cvijetnjak je pao MM-u na glavu pa na pod. Razbio se, zemlje je bilo po cijeloj kuhinji i mi smo zaključili da će nam biti bolje bez cvijeća.
    Da nam je bolje bez zavjesa ili samo sa kratkima, zaključili smo kad je cura nekoliko puta uspjela srušiti karnišu. Sad pomalo vraćam cvijeće na police jer su klinci malo porasli. A što se zavjesa tiče još će malo pričekati.

Kad dođemo nekome u goste ko ima cvjetnjake nadohvat djece, ja im bez imalo srama te cvjetnjake poberem i složim na visoke police, frižider i sl. Isto tako poberem keramičke i staklene figurice sa stola i pospremim na visoko. Kad ljudi vide kak moji klinci skaču, pomažu mi u pospremanju.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sve to ovisi o djetetu. A osim toga ne kaže se bezveze: "Bolje spriječiti , nego liječiti!"

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mo smo do neke druge godine imali pomaknute neke stvari koje se mogu razbiti - i nita drugo (knjigama sam samo makla korice ako su ih imali).

isto tako znao je koje od njemu primamljivih stvari smije dirati (knjige prelistavati, daljinski i sl) a koje ne (cvijeće - jer su živa bića i ne treba ih trgati) - i to je stvarno dobro palilo.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Imamo dosta cvijeća u stanu nekada mali miš krene na njih nekad ne.UKLONILI SMO BILJE KOJE JE OPASNO ILI OTROVNO (kaktusi difenbahije biljke koje žive u kamenčičima ,juke, mimi ruže i sl.)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

više štete napravi Micko

Marko je savršen po tom pitanju,za sve pita

i s njim se može svuda

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..eto i mene glede ZASTORA.....-ovako....u dnevnoj sobi imamo one zastore u obliku roletna ali od papira ( mejd in čajna... )...kupljene kao za prvu ruku pa ostale eto 5tu godinu već.....e sad sam se je zapalila da ih konačno promijenim i dala sam se u potragu opet za zavjesama u obliku roletna pa me zanima ima li koja od vas kakav link....-bila gledat tu u mom gradu da napravim od istog materijala kao i ostatak zavjesa u stanu ali je materijal dosta tanak pa mi je prodavačica rekla da mi se vjerojatno neće lijepo spremati,da će se gužvati..neznam..-možda neki krući materijal???..ali meni je želja da zavjese budu skoro pa prozirne..da budu prozračne....-frendica si ih je uzela u Meblu ali skuuupe.......čak oko 2000 do 3000 kn za jedan prozor......to mi je malo tu mač a posebno ako je moguće naći šta jeftinije a opet Ok.Iskustva???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moze biti da sve ovisi o tome kakvo je dijete. Mi nismo nesto pretjerano micali stvari sa svojih mjesta. Ali, ima detalja za koje mi je jednostavnije bilo maknuti ih nego stalno ici za djecom i provjeravati jel netko nesto uzeo, opominjati itd.
    Npr. makli smo lijekove iz ormarica gdje su prije stajali. Praskove za ves i sl. ne drzim djeci na dohvat ruke. One velike kuhinjske nozeve smo isto izvadili iz ladice i podigla sam ih tamo gdje ih mladja kcer ne moze dobaviti.
    Sto se tice dvostrukih mjerila, ja mislim da to ne postoji. (barem ne kad se radi o odlascima u goste) Pravilo je jednostavno: u svacijoj kuci vrijede razlicita pravila. Ima stvari koje se kod nekoga rade, kod nekoga ne i djeca se tome prilagodjavaju. (Primjer: kod mene moja djeca smiju otvarati ormare i vaditi nesto po potrebi, kod gostiju se to ne radi kao sto ne volim ni da necija djeca otvaraju moje ormare)

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    ..eto i mene glede ZASTORA.....-ovako....u dnevnoj sobi imamo one zastore u obliku roletna ali od papira ( mejd in čajna... )...kupljene kao za prvu ruku pa ostale eto 5tu godinu već.....e sad sam se je zapalila da ih konačno promijenim i dala sam se u potragu opet za zavjesama u obliku roletna pa me zanima ima li koja od vas kakav link....-bila gledat tu u mom gradu da napravim od istog materijala kao i ostatak zavjesa u stanu ali je materijal dosta tanak pa mi je prodavačica rekla da mi se vjerojatno neće lijepo spremati,da će se gužvati..neznam..-možda neki krući materijal???..ali meni je želja da zavjese budu skoro pa prozirne..da budu prozračne....-frendica si ih je uzela u Meblu ali skuuupe.......čak oko 2000 do 3000 kn za jedan prozor......to mi je malo tu mač a posebno ako je moguće naći šta jeftinije a opet Ok.Iskustva???
    Imaš u Velani takve zavjese i mehanizme za podizanje. Mene izašle duplo jeftinije nego frendicu koja je kupila isti takav mehanizam i vrlo sličan materijal kod jednog privatnika. Dakle zavjesa na podizanje, koja se onako lijepo slaže (paket zavjesa) s mehanizmom od 1,50 cm me koštala 700 kn. I Istina je da nije svaki materijal pogodan za takvu zavjesu. Tamo u velani će ti točno znati preporučiti koji materijal za takav mehanizam odabrati. E da, imaš čisto prozračni materijal za tu zavjesu, samo sam ja izabrala isti dezen koji nije tako prozračan jer mi grade novu zgradu preko puta.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam većinu stvari koje su na dohvat djeci sklonila. Po onoj bolje spriječiti nego liječiti. Npr. ljekove, noževe i škare, prašak za veš i razni deterđenti su visoko da ih jedva i ja dohvatim
    Povadila sam ključeve iz svih vrata... Kantu od kompa digli, CD-ove makli, ionako ne slušamo ništa osim Stellinih... Knjiga sam isto hrpu riješila na vikendicu...
    Zavjese sa balkonskih vrata sam makla i nemam ništa, u sobi su do radijatora, u kuhinji vitraže ili kak se već zove ono na šipki...
    Trudim se da stan bude što više prilagođen djeci, da je na dohvat samo ono što smiju kako ne bi svake minute morala vikati ne ovo, ne ono...

Kako se jadno dijete osjeća kada pola stvari u svojoj kući ne smije dotaknuti, a mi odrasli smijemo? Glupo mi je stalno samo ići za dijetetom i govoriti ne ovo, ne ono, ne ni ovo ne smiješ, pa hebiga a što smije?

Evo baš se ovih dana opet spremam u akciju da maknem sve nepotrebno iz kuće i njima napravim još više mjesta... Ja sam recimo kako nema MMa čak i stol i stolice izbacila iz boravka i imam samo mali dječji stolić i stolčice
    Sad me uhvatilo nešto da najradije ne bi imala ništa, čak sam i kutijetinu igračaka danas dala svekru da odveze k njima jer se cure ne igraju i bezveze mi je držat u stanu

Olakšava mi što smo mi u ovom stanu samo 3 tjedna živjeli sami prije nego je došla Stella tak da ni ne znamo zapravo kako je živjeti bez djeteta u stanu i napraviti raspored ne misleći na dijete. Cijelo to vrijeme ja još uvijek nemam neki fiksan raspored nego maknem što smeta, dodam što mi treba... npr. tepihe, tepison, kinderbet, čak i odjeću, igračke... srećom imamo "skladište" kod svekija i na viksi
    Nekako nisam se vezala za nijednu stvar u stanu i nije mi važan raspored tako da mogu kako god mislim da trenutno djeci odgovara
    Cvijeća nemam i ne fali mi

Prije smo živjeli kod sveki, bolje rečeno samo spavali, tak da je sve bilo kak bi ona napravila raspored- nama Ok jer nas ni nema doma

Al eto sad sam trenutno u takvoj fazi, kad me primi možda ću sve urediti sa milijun sitnica i htjeti da je svaka stvar na svome mjestu...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je svo cvijeće pokrepalo i prije nego što je Kaleb stupio na scenu, no da nije, on bi ga sigurno dokrajčio jer vidim što pokušava raditi kod mojih i MD-ovih.
    Zavjese su mu super, voli se skrivati iza njih i nije ih ni sprljao ni oštetio. Mislim, i da to napravi ne bih se uzrujavala, zavjese definitivno nisu artikl za koji bih ikad izdvojila neku veću lovu.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Moram priznati da ni jednu jedinu stvar nismo digli ili maknuli. Eto ima 22 mjeseca i ništa nije uništio. Trebalo je malo strpljenja upozoriti ga i naučiti da se to ne dira i da nij eza igru i sve super. Maknuli smo jedino stoljnjačić s malog stola, ali iz razloga jer na njemu iobično slaže puzle ili se igra nečim. I povadili ključeve iz svih vratiju. To je sve. Utičnice su zaštićene onoim čudom, kablova ima svuda, tegli po podu i ni jedna nij enastradala. Naš je stan tako uređen da nema zavjese (izgledale bi smješno), ali kod baka nema ni s tim problema.
    eto hvalimo se....
    Jednom je slučajno prevrnuo teglu i odmah je došao reći što je napravio. Zajedno smo to uredili i sve 5.
    I nije neko mirno djete, ali granice što smije a što ne lijepo smo razradili.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nismo ni mi nista pomakli, tegle s cvijećem su dalje na podu, i zavjese su tu osim sto smo utičnice zastitili s nekim čudom. Malo je trebalo vremena da shvati da ne moze kopat zemlju oko cvijeća al sad je ok. I nista ne dira sto smo mu rekli ne. Ima pravila neka i za sada ih se pridrzava

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni Tea nikad nije dirala cvijeće niti zemlju. Ona samo pokaže ne cvijet i pokaže nam kao da miriši. Sad zna reći "ceće" i odma posle veli "ciha" ko da kihne jer kao miriši (njoj miriši i ono koje ne cvate).
    Ja sam se ispočetka bojala zbog toga jer imam kolekciju od pedesetak katusa doma. Bila sam spremna sve ih podjeliti ako bude potrebno. Međutim stalno sam Tei govorila da to pika i da se nesmije dirati. I sad ona uvijek dok vidi obično cviječe malo ga dirne po listu i veli "ceće", a kad vidi kaktus veli "piiik" i nikad ne dira. Nisam se nadala da bude to tak dobro skužila. Inače jako zapaža bilje i veseli mu se... samo treba djetetu objasnit.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •