Results 1 to 14 of 14

Thread: Ostaci piletine

  1. #1

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    svedska
    Posts
    67

    Default Ostaci piletine

    Ili mozete skuhati ili ispeci piletinu,isitniti je i staviti u tepsiju(vatrostalnu,keramicku),gljive izrezati i dinstati na puteru ,pred kraj dodati zacine ,malo brasna i promijesati,na to dodati jos vrhnje za kuhanje i to posuti preko piletine i na kraju posuti sa dosta parmezana i zapeci.mljac,mljac

  2. #2
    tinkie winkie's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    ZD
    Posts
    2,297

    Default

    ja napravim slično; po receptu piletina pizze (jedna je forumašica ovdje stavila recept)- smrvim meso, poredam u vatrostalnu, poslažem šunku, nekad dodam kukuruza, paprike, tikvice, gljive, štogod imam, naribam obične gaude i to obilato, i zapečem u pećnici dok se ne rastopi. Onda zalijem vrhnjem za kuhanje ili još bolje nekim od onih umaka, i još malo zapečem.

  3. #3
    bebelina's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Zadar
    Posts
    1,609

    Default

    A ja ponekad napravim salatu. Fino narezem meso, kukumare ,kapulu, tvrdo kuhana jaja, majoneza i ko voli neku vrstu povrca ( paprika, poma...)

  4. #4
    luce2006's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    758

    Default

    dizem da pitam-imate li jos prijedloga, neman pola tih sastojaka kuci a kokose na bacanje

  5. #5
    aenea's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,467

    Default

    Skuhaj tijesto, isjeckaj te ostatke piletine, dodaj povrće koje imaš doma (kiseli krastavci, paprika, luk, grašak, kukuruz...), malo majoneze, malo vrhnja, soli, papra.. i eto ti hladna salata sa piletinom

  6. #6
    Betty's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Sverige
    Posts
    577

    Default

    ostaci piletine , zelena salata , kuhani makaroni , kukuruz , koktel paradajz presjecen na pola , kockice feta sira , ulje , sirce ( ja koristim balsamico , ne znam ima li kod vas dolje ) i neki mediteranski zacin , vegeta , sol . Sve izmjesati . Iznenadicete se koliko je ukusno

  7. #7

    Default

    piletinu ocisti od koze i kostiju, ubaci u multipraktik, dodaj dva kisela krastavca, jedan mlijecni namaz ili majonezu, jedan cesanj cesnjaka i persin, malo soli, papra i sve dobro izmiksaj... ispeci palacinke pa ih nafilaj ovim nadjevom i zapeci

  8. #8
    luce2006's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    758

    Default

    daphne, ovo zvuci super. isprobat cu definitivno!

  9. #9

    Default

    isprobaj.. mm se davi u tome

  10. #10
    sorciere's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagabria
    Posts
    9,218

    Default

    piletinu nareckati, skuhati rižu, dodati kisele krastavce (može i svježe), i/ili rajčice... ja zbućkam ulje, ocat, senf i majonezu - i prelijem.

  11. #11
    tinkie winkie's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    ZD
    Posts
    2,297

    Default

    ja sam se sad sjetila...

    Napravi se salata od svog mogućeg povrća- sirovog i iz konzerve. Sve što imate doma. U to se ubace komadići piletine, može i sira i začini se normalno uljem, solju i kvasinom. Uz to se jede jogurt.

  12. #12

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Matulji - Opatija
    Posts
    369

    Default

    Jel ima tko recept za namaz od piletine? jednom davno sam to jela i bilo je jaaaako fino.

  13. #13

    Default

    upotrijebi ovaj recept koji sam ja gore napisala, samo dodja obavezno jedan obcni jogurt, ili kiselo vrhnje da dobijes lakomazivu smjesu...
    dobar tek

  14. #14

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Matulji - Opatija
    Posts
    369

    Default

    Thanks! :D Spremam se u nedjelju peći gavellino od cekina i sigurno će nešto ostati pa da ne bacam. Javim kad napravim namaz.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •