-
Ostaci piletine
Ili mozete skuhati ili ispeci piletinu,isitniti je i staviti u tepsiju(vatrostalnu,keramicku),gljive izrezati i dinstati na puteru ,pred kraj dodati zacine ,malo brasna i promijesati,na to dodati jos vrhnje za kuhanje i to posuti preko piletine i na kraju posuti sa dosta parmezana i zapeci.mljac,mljac
-
ja napravim slično; po receptu piletina pizze (jedna je forumašica ovdje stavila recept)- smrvim meso, poredam u vatrostalnu, poslažem šunku, nekad dodam kukuruza, paprike, tikvice, gljive, štogod imam, naribam obične gaude i to obilato, i zapečem u pećnici dok se ne rastopi. Onda zalijem vrhnjem za kuhanje ili još bolje nekim od onih umaka, i još malo zapečem.
-
A ja ponekad napravim salatu. Fino narezem meso, kukumare ,kapulu, tvrdo kuhana jaja, majoneza i ko voli neku vrstu povrca ( paprika, poma...)
-
dizem da pitam-imate li jos prijedloga, neman pola tih sastojaka kuci a kokose na bacanje
-
Skuhaj tijesto, isjeckaj te ostatke piletine, dodaj povrće koje imaš doma (kiseli krastavci, paprika, luk, grašak, kukuruz...), malo majoneze, malo vrhnja, soli, papra.. i eto ti hladna salata sa piletinom
-
ostaci piletine , zelena salata , kuhani makaroni , kukuruz , koktel paradajz presjecen na pola , kockice feta sira , ulje , sirce ( ja koristim balsamico , ne znam ima li kod vas dolje ) i neki mediteranski zacin , vegeta , sol . Sve izmjesati . Iznenadicete se koliko je ukusno
-
piletinu ocisti od koze i kostiju, ubaci u multipraktik, dodaj dva kisela krastavca, jedan mlijecni namaz ili majonezu, jedan cesanj cesnjaka i persin, malo soli, papra i sve dobro izmiksaj... ispeci palacinke pa ih nafilaj ovim nadjevom i zapeci
-
daphne, ovo zvuci super. isprobat cu definitivno!
-
isprobaj.. mm se davi u tome
-
piletinu nareckati, skuhati rižu, dodati kisele krastavce (može i svježe), i/ili rajčice... ja zbućkam ulje, ocat, senf i majonezu - i prelijem.
-
ja sam se sad sjetila...
Napravi se salata od svog mogućeg povrća- sirovog i iz konzerve. Sve što imate doma. U to se ubace komadići piletine, može i sira i začini se normalno uljem, solju i kvasinom. Uz to se jede jogurt.
-
Jel ima tko recept za namaz od piletine? jednom davno sam to jela i bilo je jaaaako fino.
-
upotrijebi ovaj recept koji sam ja gore napisala, samo dodja obavezno jedan obcni jogurt, ili kiselo vrhnje da dobijes lakomazivu smjesu...
dobar tek
-
Thanks! :D Spremam se u nedjelju peći gavellino od cekina i sigurno će nešto ostati pa da ne bacam. Javim kad napravim namaz.