Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: naknada allianz osiguranja

žaklin

Početno naknada allianz osiguranja

Drage mame,
    bila sam toliko vesela kad sam surfajući naišla na web site Allianz osiguranja da za svaku korisnicu mješovitog živ.osiguranja u min. trajanju 9 mjeseci prije rođenja djeteta, daruju naknadu za opremu djeteta u iznosu od 3% od osigurane svote !
    Kod mene će to biti cca 1000,00 kuna, a kako znam da vam je svaka kuna bitna onda sam to morala podijeliti sa vama.
    Možda je to već stara stvar, ali meni ju nažalost nitko nije rekao prije, pa ja to želim ispraviti.
    Bravo za Allianz ! Bilo bi dobro kad bi i drugi počeli to uvoditi, baš kao i druge banke moratorije na kredite ! Jer, ionako se morate osigurati da bi dobili stambeni kredit.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

stara stvar je to, pa iako je uračunata u premiju osiguranja, za pohvalu je ...
    Druga stvar je što često to ljudima ne kažu, pa novci ostanu njima.

žaklin

Početno

Ja nisam imala pojma o tome, a prije 4 godine sam i sama nešto radila u osiguranju.
    Vjerojatno to ima samo Allianz ?
    Nema veze, ja sam željela to podijeliti sa svima jer sam sigurna da ima još žena, mama koje to ne znaju !!! To je slično kao moratorij, isto je postojao, ali su ga držali za sebe.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nije samo Allianz, imaju i neki drugi.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nije samo Allianz, imaju i neki drugi.

žaklin

Početno

Možda znate koje još osiguravajuće kuće to nude ?

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

da li to vrijedi za osiguranje koje plaćaš zbog stambenog kredita?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mislim da samo ako je napravljena polica uzajamnog osiguranja (za dvije osobe, obiteljska), koja isto tako može biti vinkulirana u korist banke.

žaklin

Početno

To vrijedi za mješovita osiguranja - životno plus nezgoda. Ja sam morala uzeti to osiguranje zbog stambenog kredita i vinkulirati ga. To nema veze sa naknadom, samo gledaju da je prošlo najmanje 9 mjeseci od sklapanja police do rođenja djeteta i možete dobiti samo za jedno dijete u visini 3 % od osigurane svote.
    Pitajte u vašoj osiguravajućoj kući. Ja imam još i Merkur, ali nisam čula da oni to imaju.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Vrijedi li to i za oca? Ko za vraga je on u Allianzu a ja u drugom !

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da li GRAWE ima tu opciju?
    I da li znate možda da li trudnice na porodiljnom dopustu ikako mogu biti oslobođene plaćanja rata životnog osiguranja?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Na nasoj polici osiguranja, koju smo morali dici zbog stambenog kredita su nabrojani:
    - osigurana svota za smrt zbog nezgode,
    - osigurana svota za trajni invaliditet,
    - osiguranje stana od pozara.
    To bi bilo to?

žaklin

Početno

Mora biti životno osiguranje, nažalost ne vidim da to imate - to je ono što je vrsta štednje, što dobijete nazad nakon određenog broja godina.
    Najbolje da se informirate u vašoj osigur. kući, obično su ljubazni kad ih se nazove.
    Isto vrijedi i za vas što vam je mužosiguran, možda i to prolazi !
    Treba pitati, ja sam to sasvim slučajno našla !
    Sretno !

žaklin

Početno

Što se tiče oslobođenja plaćanja, gotovo sve osigur.kuće imaju mogućnost zamrzavanja police na 1 godinu, koliko znam, kad se počinje ponovo plaćati moraju se platiti sve rate i za tu godinu, to mi se ne čini baš jako povoljno. A ako idete smanjivati premiju, budite oprezni jer i tada vam to rade po nekim tablicama koje su prilično nepovoljne. Meni su u Suncu uzeli tako skoro 800 eura !?
    Uglavnom, kad sklapate policu NE KAŽU VAM SVE !!!

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj žaklin prvotno napisa
    Što se tiče oslobođenja plaćanja, gotovo sve osigur.kuće imaju mogućnost zamrzavanja police na 1 godinu, koliko znam, kad se počinje ponovo plaćati moraju se platiti sve rate i za tu godinu, to mi se ne čini baš jako povoljno.
    Da, ja zato plaćam treći mirovinski stup(dobrovoljni) kojeg plaćaš koliko možeš, kad hoćeš i ako određeno vrijeme ne možeš plaćati, to ne treba nadoknaditi. Prvi puta se može dignuti novac s navršenih 50 godina
    života i to 30% od osigurane svote, a ostali dio ide mjesečno kao mirovina i to kroz 5 ili 10 godina. E sad kak će to funkcionirati ili da li uopće hoće, tko to zna?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi smo otisli u OVB konzultansku kucu koja suradjuje sa svim osiguranjima, bankama, inv. fondovima i sl. pa ti preporuce ono sto je najbolje za tebe prema tvojim mogucnostima i zeljama. njima je svejedno za koje osiguranje ces se odluciti, a oni sve obave za tebe. meni je javio nas osobni savjetnik da ce mi stici novci za rodjenje djeteta jer ja to sama sigurno ne bih znala. za svaku su preporuku.

žaklin

Početno

Drage moje mame, ja sam kao i sto puta do sada radila ražanj bez zeca !!!
    Naravno da NEĆU dobiti naknadu za dijete jer pazite sada: do 1.1.2004. su vrijedili drugi uvjeti, a ja sam osiguranje sklopila 1.10.2003. i tada sam trebala imati uzajamno osiguranje, a od 1.1. 04. je dovoljno mješovito !!!

Ima veze kad je rođeno dijete, ali se gleda kad je sklopljeno osiguranje, uglavnom prati me jako loša sreća što se tiče bilo kakvih beneficija po djetetu. Znam samo da nažalost nisam jedina !

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a ljudi, recite vi meni jel se može tražiti naknada sa zakašnjenjem?

Mi imamo životno osiguranje od 2001.

Pia se rodila 17.03.2004., a Dora 13. 01. 2006. :?

žaklin

Početno

Nemam pojma -znam da daju samo za jedno dijete, ali pod kojim uvjetima ...?
    Najbolje nazvati ! No tražite ime i prezime s kim pričate jer su meni prvi put rekli da imam pravo, a kad tamo moj ugovor je po starim uvjetima koje su oni promijenili !?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Žaklin, isto je i kod mene;
    - ne mogu dobiti naknadu jer sam ugovor potpisala 2000.g., tko mi kriv
    - mogu zamrznuti plaćanje na godinu dana ali iduće godine moram platiti dupli iznos.
    Uglavnom nikakvi benefiti niti kod mene, i ne samo što se Allianza tiče

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Spooky, možeš tražiti naknadu i sa zakašnjenjem. Uglavnom u svim uvjetima osigurnja propisani su neki rokovi, međutim stari Zakon o obveznim odnosima u jednom dijelu govorio je da propuštanje rokova od strane osiguranika ne može dovoesti do gubitka naknade, nego samo do toga da ako si osiguratelju time prouzročila neku štetu da moraš tu štetu nadoknaditi (ne znam točno kakva šteta bi to bila, ne znam niti za jedan primjer štete). Nadam se da i novi ZOOO ima nešto slično.

U svakom slučaju, bolje pitanje postaviti preko e-maila (ima uvijek na web stranicama), tako je sigurnije da ti se neće javiti neka pripravnica ili studentica sa polovičnim informacijama (što sam imala prilike puno puta vidjeti da se na prvi šalter stavljaju osobe koje jedva da natucaju nešto malo o materiji koja je ooogromna).

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ali inače kad radite police života, možete napraviti i kod kredita uzajamnu policu za dvije osobe (obično muž i žena), mođutim to obično službenici u bankama ne znaju, njima objasne kako se radi jedna vrsta police, i onda pile stalno po toj jednoj te istoj.
    Znači, najbolje otići raspitati se direktno u osiguravajuće društvo prije dizanja kredita koje sve vrste polica imaju, po meni se uzajamna polica sa uključenjem teških bolesti čini najbolja. Ako treba još kakav dodatni iznos (npr kredit je veliki, ne možeš plaćati tako veliku policu sa teškim bolestima), onda se dodatno napravi još jedna riziko polica za tu razliku do kredita. Time su pokrivena oba nositelja egzistencije u obitelji, kod nekih se dobije i ta naknada kad se rodi dijete, a i pokriven je nastup teških bolesti.
    Znači imate pravo raditi policu kod bilo kojeg osiguratelja, i izabrati onu koja vam se čini najbolja, naravno u konačnici mora pokrivati iznos kredita, bez obzira da li je jedna polica vinkulirana ili ih je nekoliko pa se sve vinkuliraju (može biti i neka stara polica od prije).
    Međutim, banke obično pokušavaju nametnuti svoje partnersko osiguravajuće društvo, a kad se krene u neke kombinacije poput toga uzajamanog osiguranja pokušavaju skrenuti na onu policu koju znaju napraviti.

Ako nekome treba uputa HNB-a kojom se regulira ovo naš osiguratelj/nije naš osiguratelj kod dizanja kredita, mogu poslati na mail.

corina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

hmm čitam i ne vjerujem što vidim....
    naime mi so u 12 mj 2004 sklopili u Croatia osiguranju uzajamnu policu gdje je suprug nositelj i bez problema smo dobili za našu Petru novce.... nisam sigurna ali koliko me sjećanje služi negdje 2,5 % os osiguranog iznosa....

dakle savjet

pročitajte si dobro sve ono što ste dobili napisano kao uvjeti....da ona slova veličime mrvice i vjerujem da ćete naći odgovor pozitivan, a tek onda se bacajte na telefonske pozive....

sretno svima

ako nekoga zanima točnije datum i to recite pa ću iskopati uplate i sve to...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •