Probala sam mu dat sa 7 mjeseci malo piletine. Trebalo mi je dva puta da skužim da nju povraća. I sad sam probala opet. Isto povraća. Jel da uopće probavam s nekim drugim mesom?!? Pa kaj nije piletina najlakša od svega?![]()
Probala sam mu dat sa 7 mjeseci malo piletine. Trebalo mi je dva puta da skužim da nju povraća. I sad sam probala opet. Isto povraća. Jel da uopće probavam s nekim drugim mesom?!? Pa kaj nije piletina najlakša od svega?![]()
Sad ima 9 i pol mjeseci...
probaj samo sa juhom bez mesa unutra, možda mu se ne sviđa struktura.
Ma probala sam i zmiksano i narezano na sitno. Nije do toga. I ne povraća on zato kaj mu se ne sviđa... Nakon pol sata - sat...to su potoci (u 2-3 navrata) žute tekućine...sve dok valjda sve ne izađe. Ne kužim kaj mu muže toliko smetat u piletini. Inače...sve drugo jako lijepo jede..![]()
UH muke po kokoši. Moj je mrzio piletinu, a smikasnu je nije mogo viđet na oći, baš mu se gadila. Davaj mu radije juhicu od kozletine ili janjetine i meso, to je moj dečko volio. Inaće meso je najteže prihvatio, dan danas ga jako malo jede, više fura povrće i to sirovo. Kad je imao 9 mj ja bi mu kuhala juhu od raznoraznog povrća sa njokicama od griza, to i danas obožava. Dok kuhaš možeš ubacit 2-3 komadića pancete, to Š baš voli.
Imam slično iskustvo... Rješenje: odustali od mesa i prešaltali se na bijelu ribu do iza prvog rođendana. Meso smo uvodili na smiješan način - moji dečki su voljeli glodati kost od batka (praznu, bez mesa) kad su im izbijali zubi i tako su se malo pomalo navikli na okus piletine. Davali smo juhu, a na mesu nismo inzistirali dok nisu počeli krasti iz naših tanjura, s nekih godinu dana...mlađi možda malo ranije.
moj je alergičan na piletinu ( i prema testovima)alijede puretinu, a najviše volikad mu dam kost od batka na kojem je meso i to oglaba.
mi smo s mesom kretali tek nakon godine dana, a i onda je sporo išlo. možda mu je prerano
Neću ni da pišem o iskustvima sa mesom i dvoje od moje djece, koje je nemoguće, iskustvo, ali i njihovo jelo.
Samo sam ti htjela reći da je avatar predobar i još stiže jedan (jedna) takva! Svaka čast tebi i mužu, krasne ih radite.
Ej, avatar ti je za 10! Preslatki su!!! A što se tiče piletine, možda da je probaš neko vrijeme zaobići. Mom starijem je tako bilo s blitvom, povraćao je pa je nismo neko vrijeme jeli a kad smo poslije počeli ponovo sve je bilo ok
moj stariji je imao identične reakcije na svo povrće - trebalo mi je mjesec dana da to skužim a onda su testovi pokazali alergiju na svo povrće osim krimpira
crveno meso i danas jako teško prihvaća, neki lagani šnicelić da ali sve drugo ide jako teško...
piletina ima vrlo specifičan miris, možda mu to smeta???
Jučer sam doznala da moja draga "susjeda" na plaži (starija gospođa, svaki dan se kupamo zajedno) prije nego priprema piletinu na jedno 2h ubaci ju u mlijeko tako da joj ubije opori miris piletine jer njene unučice ne podnose miris piletine a obožavaju je jesti....
ja imam isti problem. Moja beba ima 9 mjeseci i već sam joj 3 puta dala piletinu i jednom puretinu i svaki puta povrati nakon 2 sata i bome se pošteno izmuči. Ribu jede normalno. Moja pedijatrica kaže da ne postoji alergija na meso. Nemam pojma kaj ću! Jel moguće da joj je prerano?!?!
Kak nebi mogla postojati alergija na meso?!
Roko je na prva testiranja na nutritivne alergene isao bas zato jer je povracao sat-dva nakon kaj bi pojeo nesto sto mu je metalo. I bas je na to bio alergican. Ne znaci da je tvoje dijete alergicno, ali ako povraca nakon konzumiranja piletine ili bilo cega drugog, ja mu to vise ne bih davala neko vrijeme...
Kako bi i podnosili piletinu kad je nafilana hormonima? Istina da je meso 'lagano', ali ovi hormoni u njoj... pokusaj nabaviti domace meso.
Nakon puretine i junetine ne povraća, ali nije lud za jelom. Par žlićica i gotovo... Ma baš mi nekako posustaje u jelu...
i moja trenutno malo posustaje, ali to su sve faze kroz koje oni prolaze... do prve godine je sve DOhrana...
mi imamo dohranu i nakon prve godine
zaboravila sam reći da je prva dva puta povratila na kupovnu piletinu a treći puta na domaće pile. Eh da i nakon pomnijeg raspitivanja rekli su mi da tako malo dijete od 9 mjeseci nema smilsla dati testirati na alergije jer će ispasti da je alergično na sve, te da je praksa tetiranja tek nakon 3 godine budući da do tada bebe koje nisu podnosile piletinu npr. mogu je početi podnositi itd. nemam pojma, ali ovih dana ćemo probati sa teletinom.
moj sin se testirao negdje sa 6 mj i nije bio alergičan na sve, isto tak i kćer. ona je doduše bila koji mjesec starija, ali isto tako testiranje nije pokazalo da bi bila alergična na sve na što smo ju testirali...
a ovo da se s vremenom neke namirnice na koje su djeca bila alergična mogu poslije jesti se kod nas pokazalo točnim. roko danas jede i jaja i sir, a tu i tamo zna popiti i kravljeg mlijeka (kad je kod bake npr a ona nema sojino)... ali njemu je ta tolerancija počela s kojih 5 godina, ne prije...
Na zalost, eto i nas u ovom klubu(
U ponedjeljak i danas sam joj dala piletinu (s time da ju je jela vec jedno 7 puta prije) i oba puta se ispovracala nakon cca 2 sata...
Sad se nekak ne usudim vise nikakvo meso davati... Bas me ovo zbediralo, makar mi je trece dijete, i makar su mi i ovo dvoje alergicari...
O cijepljenju premješteno tu http://forum.roda.hr/threads/69692-C...C5%A1to-i-kako Pls pazite da se držite tema podforuma. Thanks![]()
evo samo da se javim, moja kćer navršila godinu dana i probali opet s piletinom i sve super. Nema više povraćanja. Čak je i voli jesti. Očito se tu stvarno nije radilo o alergiji već samo o trenutnoj nezrelosti želučića.