Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: izdojeno mlijeko

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno izdojeno mlijeko

zanima me koliko dugo vrijedi izdojeno mlijeko? izdojila sam se jučer poslijepodne, držala ga u hladnjaku, al ipak mu ga večeras nisam dala...nije mi se činilo OK
    inače se ne izdajam, ali starijeg klinca moram svaki drugi dan vodit na engleski, pa da ne trčim kući ostavila bi MM da mu da, pa da se malo uživi

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ni meni nije ovo jasno! Ovde, na Rodi, pise da se moze drzati 8 dana u frizideru, na jednom drugom sajtu pise 48 sati, a u jednom casopisu citala 24 h. I sta je ustvari tacno od svega ovoga? Ja ne dajem mleko iz frizidera starije od 24 h, za svaki slucaj!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Sarina_mama prvotno napisa
    Ja ne dajem mleko iz frizidera starije od 24 h, za svaki slucaj!
    Ni ja nisam davala. . . nis ja tome ne vjerujem. A i onako sam uglavnom smrzavala.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na sobnoj temperaturi
    • do 15 °C ....... 24 sata
    • 19-22 °C ....... 10 sati
    • 25 °C ........... 4-6 sati
    • 30-38 °C ......... 4 sata
    U hladnjaku:
    • na temperaturi 0-4 °C do 8 dana
    U zamrzivaču:
    • u pretincu zamrzivača unutar hladnjaka (temperatura nije stalna zbog čestog otvaranja vrata hladnjaka) do 2 tjedna
    • u pretincu zamrzivača koji ima posebna vrata 3-4 mjeseca
    • u zamrzivaču s konstantnim dubokim smrzavanjem na -19°C 6 mjeseci ili duže
    Zamrznuto mlijeko trebalo bi staviti u hladnjak na period od 24 sata kako bi se postupno odmrznulo. Nakon odmrzavanja, zagrijati ga treba kao i mlijeko koje je bilo pohranjeno u hladnjaku. Takvo odleđeno mlijeko ne smije se ponovo zaleđivati.

Dokazano je da majčino mlijeko sadrži neke antibakterijske tvari koje sprječavaju rast bakterija u njemu i koje mu pomažu da duže ostane svježe.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Refrigerate the breast milk within one hour of expressing.

Store breast milk in the back of the fridge where it is coolest (4°C or lower), not in the fridge door, if you are going to use it within the next three to five days.

The shelf life of frozen breast milk depends on your freezer. If your freezer is inside the fridge, storage time is two weeks. If your freezer is separate from the fridge with its own door, storage time is up to three months. Breast milk can be stored for six to 12 months in a deep freezer (-18°C or lower).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •