Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: tjedan-dva a da dojke nisu pune...

dansy

Početno tjedan-dva a da dojke nisu pune...

evo mene opet...rješila dilemu oko mjesečnice i dojenja i opet novi upitnik, naime iako se stvarno šopam svim i svačim (najstojim zdravo) ne bi li učinila sve da mi se dojke napune, primjetila sam zadnjih 10-tak dana (možda i više) da mi se dojke niti jednom nisu popunile, onako da imam osjećaj da su pune... redovito dojim to je točno, ali nekad (često) prođe i tri sata kad je vrijeme za novo dojenje i dojka se ne napuni (skroz je mekano). Malo me hvata panika (dajem joj ciku par puta noću) i imam osjećaj da ciki više a rijeđe osjetim da popravo jede... inače kad čitam kako majke imaju puno mlijeka meni se odmah pojave upitnici...
    (moja bebe ima 5 mjeseci i 8 dana)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja ti imam dvije mekane "palačinke" a beba ima skoro 12kg i 8,5mj a dohrana je dva obroka (50-100ml) dnevno.
    zadnji put da su mi sise bile onako tvrde od punoće je bilo kad je imala 2mj.
    koliko sam čitala , kad se uspostavi ponuda-potražnja sise trebaju biti mekane
    često bi se desilo da sisa , sisa i onda vidim da vuče na prazno (ne da se mala smesti) i nakon par minuta opet mljeko krene (bit će iz pete )

da joj nije dovoljno pa non-stop bi tražila sisati, plakala...

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Meni ni nakon 5 sati ne budu pune, onako da su teške... tako je bilo samo treći dan nakon poroda ne brini...

dansy

Početno

hvala na odgovorima, sad mi je lakše kad vidim da nemam samo ja palačinke... inače i mene tješi što se malena onako normalno razvija (iako nismo bili na kontroli već mjesec dana), jedino me muči što kad ju dojim često vuče npr. 1-2 min, i onda se pobuni, okrene od dojke na drugu stranu i onda opet vrati na dojku i tako nekoliko puta dok se meni ne učini da je to skroz besmisleno :? , i onda joj ponudim drugu (i nakon što bude isto) prestanemo i sve ponovimo za 1,5 - dva. Valjda to tako ide kad su malo veći i nadam se da nije gladna...uglavnom bitno da nije stvar u punim dojkama... :D

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja sam čak otvarala topic sa pitanjem, hoće li ikada mirno dojiti kao na početku, vjeruj mi tek sad se zna smiriti i par minuta mirno dojiti kao novorođenče i to svakih par dana jedan put... Nemaju vremena za ciku, kad je okolina tako zanimljiva, zamisli što sve moraju istražiti, pogledima i svojim malim prstićima...

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Dansy, ajmo redom :
    naime iako se stvarno šopam svim i svačim (najstojim zdravo) ne bi li učinila sve da mi se dojke napune
    Ne postoji namirnica koja bi učinila da se dojke napune. Taman da popiješ hektolitre mlijeka, 50 tanjura čušpajza ili jedeš tone voća povrća - od toga ti se dojke neće puniti, a bogme ni prazniti. One se "pune" isključivo i samo - dojenjem.

primjetila sam zadnjih 10-tak dana (možda i više) da mi se dojke niti jednom nisu popunile, onako da imam osjećaj da su pune
    Tvoje su se dojke sasvim sigurno pune (premda tebi to možda ne izgleda tako), ako je tvoja beba normalno i lijepo jela ovih zadnjih 10 dana kao i prije toga.

redovito dojim to je točno, ali nekad (često) prođe i tri sata kad je vrijeme za novo dojenje i dojka se ne napuni (skroz je mekano).
    Ovo je jedno od pogrešnih uvjerenja! Dojke se ne pune na način kanistera: trošiš, pa onda naknadno ponovo uliješ unutra, pa opet trošiš. Pogrešno je vjerovati da u tih tri sata koliko ti prođe od podoja do podoja treba doći do popunjavanja dojke mlijekom.
    Dojke se "pune" upravo u trenutku podoja, kada majčino tijelo dobiva podražaj za proizvodnjom nove količine mlijeka.

jedino me muči što kad ju dojim često vuče npr. 1-2 min
    Koliko je to - često?
    To što beba od 5 mjeseci vuče 1-2 minute ne mora značiti ništa zabrinjavajuće. Ipak je to već iskusni sisavac kojem ne trebaju sati da bi se najelo iz dojke.

Koliko ima mokrih pelena?
    Koliko pokakanih?

Koja je bila težina na zadnjem pregledu?

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja osjetim da su pune najčešće ako odspavam koji satak poslije jela i poslije toga su tvrđe...

dansy

Početno

Morwen, ovo je bilo iscrpno i edukativno, hvala
    a za odgovore ajmo' redom...

Koliko je to - često?
    To što beba od 5 mjeseci vuče 1-2 minute ne mora značiti ništa zabrinjavajuće. Ipak je to već iskusni sisavac kojem ne trebaju sati da bi se najelo iz dojke.

Recimo svakih sat-dva joj ponudim jer pomislim da je gladna, a možda i nije.

Koliko ima mokrih pelena?
    Koliko pokakanih?

Mokrenje i kakice su u redu, zato i ne paničarim...

[b]Koja je bila težina na zadnjem pregledu?

Ovo sa dojkama (mekanim) primjetih dva tjedna nakon zadnjeg pregleda koji je bio ok (4 i 10 dana - 6450 kg što je super)

uglavnom ne mogu reći da me zabrinjavalo da li je sve u redu sa njenim napredovanjem, već me zabrinulo da li mojeg mlijeka ima sve manje, jer se dojke nikad ne napune do kraja. Zvuči bedasto, ali to me je brinulo, više ne, zahvaljujući svim vašim odgovorima.. prepuštamo se tako i dalje majci prirodi... pozdrav, :D

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Bravo Dansy :D !

Ah, ja sam nekako bila ponosna na svoje puno i "moćno" poprsje prvih mjesec dana nakon poroda.
    Poslije toga je sve splasnulo i smanjilo se da ne povjeruješ. Sjećam se da me MM zezao: "A di su otišle?" . Nisam više bila tak ponosna, al moja cura je svejedno dojila 26 mjeseci.

Dakle, dok god beba bude dojila, tvoje će tijelo stvarati mlijeko.
    Koliko dojite - toliko mlijeka imate!
    Savršena ravnoteža

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •