Dansy, ajmo redom:
Ne postoji namirnica koja bi učinila da se dojke napune. Taman da popiješ hektolitre mlijeka, 50 tanjura čušpajza ili jedeš tone voća povrća - od toga ti se dojke neće puniti, a bogme ni prazniti. One se "pune" isključivo i samo - dojenjem.naime iako se stvarno šopam svim i svačim (najstojim zdravo) ne bi li učinila sve da mi se dojke napune
Tvoje su se dojke sasvim sigurno pune (premda tebi to možda ne izgleda tako), ako je tvoja beba normalno i lijepo jela ovih zadnjih 10 dana kao i prije toga.primjetila sam zadnjih 10-tak dana (možda i više) da mi se dojke niti jednom nisu popunile, onako da imam osjećaj da su pune
Ovo je jedno od pogrešnih uvjerenja! Dojke se ne pune na način kanistera: trošiš, pa onda naknadno ponovo uliješ unutra, pa opet trošiš. Pogrešno je vjerovati da u tih tri sata koliko ti prođe od podoja do podoja treba doći do popunjavanja dojke mlijekom.redovito dojim to je točno, ali nekad (često) prođe i tri sata kad je vrijeme za novo dojenje i dojka se ne napuni (skroz je mekano).
Dojke se "pune" upravo u trenutku podoja, kada majčino tijelo dobiva podražaj za proizvodnjom nove količine mlijeka.
Koliko je to - često?jedino me muči što kad ju dojim često vuče npr. 1-2 min
To što beba od 5 mjeseci vuče 1-2 minute ne mora značiti ništa zabrinjavajuće. Ipak je to već iskusni sisavac kojem ne trebaju sati da bi se najelo iz dojke.
Koliko ima mokrih pelena?
Koliko pokakanih?
Koja je bila težina na zadnjem pregledu?