Results 1 to 18 of 18

Thread: povraćanje i majčino mlijeko ?

ninni's Avatar

Default povraćanje i majčino mlijeko ?

ma jooj, n. mi je večeras nakon večernje kašice povratila (do tada sve super, nikakvih sumnjivih znakova), pa onda još nekoliko puta - nakon sisanja pa čak i nakon nekoliko žličica vode što smo joj dali. sad već više od sat vremena mirno spava i sve čekam da se probudi žedna, željna sike, ali se bojim da opet sve ne povrati pa joj planiram dati samo nekoliko žličica vode i držat fige da se želučić smirio. ali, šta ako bude inzistirala na siki? kad joj smijem dati?

bolje m mlijeko nego voda.

moj je jakov jednom tako pokupio ocito isti virus kao i svi mi. nisam mu uskratila dojenje, nisam ni imala snage, lezala sam i umirala, kao i svi ostali. on je povracao doslovno dva puta. i prvi od svih nas ozdravio.

ninni's Avatar

hmm, da, izgleda. probudila se, dali joj par žličica vode na koju joj se opet digao želudac . onda sam joj dala malo, ali baš malo (strah me bilo dati više) sikit, i evo, prošlo 15 minuta, nije povratila, spava. valjda je to dobar znak.

evo, sad sam se setila jednog skorasnjeg dogadjaja.
    moja rodjaka ima curicu od 19 meseci,
    proslog meseca se mala razbolela
    od nekakve stomacne viroze.
    proliv i povracanje, ne bas puno,
    ali tri-cetiri puta dnevno.
    trajalo je 5 dana, pa se cura oporavila.
    i prodje desetak dana, pa sve ponovo.
    i moja rodjaka odluci da naglo joj uskrati dojenje.
    jer mala stalno povraca i ima proliv kad god ju podoji.
    ja sam pricala, trubila, al zenska me ubedjuje
    da je maloj samo gore od njenog mleka.
    dakle, svom bolesnom detetu je ukinula dojenje
    doslovno preko noci.
    maloj je, otkako je nije dojila, proliv i povracanje prestalo,
    davala joj je caja, vode i hranu koja zatvara.
    i tako ju je prestala dojiti.
    naravno, imala je puno problema sa grudima,
    posto je mala cesto sisala.
    i naravno, uzela je bromergon.
    i eto, posle mi se hvali:
    curica je bila uzasno ljuta jedno 3-4 dana,
    odgurivala je od sebe, ljutila se, plakala,
    no i to je proslo. i grudi su joj se smirile, i sve ok.
    i prestala je konacno s dojenjem.
    meni je sve to bilo uzasno, zalila sam tu curicu,
    ali, nije me htela slusati. i sad sta je tu je.
    moja osecanja su moja.
    sta sam u stvari htela da pitam:
    kako objasniti
    da beba-dete koje sisa, i ima proliv i povracanje,
    treba mu cesce nuditi dojku,
    jer se "zna" da mleko-pa i majcino
    treba izbegavati u sirokom luku pri ovakvim bolestima.

Mamita's Avatar

majčino mlijeko nije isto što i kravlje
    ja bih radije dojila nego davala nešto drugo

pazite na dehidraciju

Mamita's Avatar

htjedoh reći da i ako povrati mm bolje i to nego da dehidrira

ninni's Avatar

ma da, totalno ste u pravu. pojma nemam zašto sam zabrijala da bi joj voda bila bolja od mog mlijeka . uglavnom, noć je prošla super, sisala je dosta puta i nije povraćala. tek je jutros, kad se već dobro zaigrala, malo bljucnula ali to stvarno nije bila neka količina. sad ću je opet podojit, pa ću vidit šta će biti.

ninni, to ste pokupili isti virus ko i moja ela
    povraćala dan i pol, sve skupa pet puta, dvaput proljev i prestalo
    nije htjela ništa osim sise

Sanjica's Avatar

Moj sin povraćao je sve, ali doslovno baš sve - osim mog mlijeka. I često puta kada sam i ja bila bolesna, on bi puno brže ozdravio ili se uopće ne bi zarazio (što je logično jer je preko mog mlijeka primio i antitijela).

Dijete kad povraća u opasnosti je da dehidrira. MORA primiti neku tekućinu, a ne vidim šta bi to bolje moglo biti osim majčinog mlijeka. U toj tekućini nalazi se i voda, i hrana i zaštitna antitijela). Pa čak i da povrati poslije, nešta od svega će ipak ostati u organizmu.

ninni's Avatar

Quote Originally Posted by Kejt
    ninni, to ste pokupili isti virus ko i moja ela
    povraćala dan i pol, sve skupa pet puta, dvaput proljev i prestalo
    nije htjela ništa osim sise
    ma čak nisam sigurna da je to jer smo takvu virozicu imali prije dva tjedna - obje su mi nekoliko puta povratile, ali bez proljeva, a h. je čak imala i temperaturicu. a za sinoćnje povraćanje mi se prije čini da joj je baš nešto naškodilo, ko će znat, stalno je po podu, sve trpa u usta... a i danas se dva puta tako mašala i presmrdljivo pokakala (ali opet nije proljev), da sam morala luftat. ma mislim da je to, štogod je bilo, iza nas. nadam se, jer bi fakat noćas nešto htjela i odspavat

Kada docu?
    Ivor povraća zadnja 3 dana.... Prvi dan 2 puta s tim da je taj drugi put povratio 3 puta za redom. Drugi dan jednom po dva puta. Večeras jednom. Slabije sisa, ali sisa...
    Inače je dobro raspoložen. Do trenutka kada povraća je vesel i vesel je čim se ispovraća. Nije ni približno dehidriran.
    Trebam li brinuti?

ninni's Avatar

Quote Originally Posted by Janoccka
    Kada docu?
    Ivor povraća zadnja 3 dana.... Prvi dan 2 puta s tim da je taj drugi put povratio 3 puta za redom. Drugi dan jednom po dva puta. Večeras jednom. Slabije sisa, ali sisa...
    Inače je dobro raspoložen. Do trenutka kada povraća je vesel i vesel je čim se ispovraća. Nije ni približno dehidriran.
    Trebam li brinuti?
    mislim da ne trebaš brinuti, bitno je da sisa, a ako je veseo i nije dehidriran, ne vidim razloga za paniku, vjerojatno virozica. doduše, ja bi vjerojatno ipak nazvala doktora, za svaki slučaj
    moja nina je jučer opet povraćala ali ovaj put jer se jednostavno - prežderala. očito ima osjetljiv želudac i čim povrati, on se jadan tako iziritira da joj se kasnije diže još pet-šest puta. skoro je dehidrirala, bila je tako jadna i malaksala, ali sika je riješila stvar. nakon sat i pol laganog nasisavanja, došla sebi i opet je ona stara harambašica. joj, al mrzim povraćanje

Filip povratio jucer ujutro, nakon dojenja, a poslije pocela temperatura i opca malaksalost. Prije 4 dana se ispovracao uvecer nakon bocice mlijeka, pa nakon toga nije sve do jucer kad se razbolio.
    Jucer isli pedijatrici i ona mi je rekla da mu nakon povracanja jedno sat vremena ne dajem jesti i piti, a onda nesto lagano, caj od sipka ili prokuhanu vodu, pa postepeno teze napitke ili hranu.

evo da se i mi pridružimo, nama stanje traje već 4 dana, prvo je povraćao cijelu noć, pa proljev a danas, opet i povraćanje i proljev sve s temperturom iznad 39... ide na bolje ali na momente skriziram ja psihički dal će dehidrirati i sl jer elektrolite mu uspijem dati samo na špricu uz borbu pa u ova 4 dana nije dobi više od deci istih, zvali smo prvu večer Klaićevu pa su rekli da ne smje cicati dok se ne smiri, ma ja sam mu ipak dala nakon 2 sata alli po malo i to uz suze jer mu nije bilo jasno zakaj mu dajem pa uzimam, ali bolje to nego prisilno sve drugo... sve sta je jeo ovih dana je cica-blažene bile

karlo, irena,

Kod nas povraćanje već 6ti dan. Sisati ne mogu da mu ne dam. Nisam mu davala dohranu jer ga ne želim još i time maltretirati. Više ne znam što da radim. Sutra idem pedijatrici.

saška's Avatar

Ivoru i ostalim bubanima .
    Meni je Nera prekjučer isto jednom povratila pa sam se zabrinula jer mi je Mislav bio u komi, ali mi smo na tome i ostali. Ostavila sam jedan obrok dohrane i ostalo sika.

we&baby's Avatar

evo trazim, sto mi je ciniti.....pa vidim ovaj topic

taman kad sam mislila da ce nas zaobici, N mi je pokupila neki virus i povraca , bas puno, jucer i nocas.ima 1,5 god

ne doji, ali malecki da, tako da sam izdojila mlijeko i mislim joj malko dati, iako vec duze ne ciki....sve drugo joj iziritira zeludac isti tren, cak i voda....

probat cu ovako. cekam da se probudi.