postojana rijeko, prekrasno.![]()
postojana rijeko, prekrasno.![]()
Vedrana,
Onako kako tvoja ljubav usmjerena snagom prirode kola rijekom majčinstva, jednako tako njena ljepota ostatak svijeta ostavlja bez daha!
Baš dojim Maxa i čitam, prekrasno. Da nije sad na cici, brzo bi otišla po njega da nazdravi kojim gutljajem ovoj priči.
Nije gost nego AdioMare.
Vedrana, prekrasno![]()
"Baš je lijepo imati mamu i papati mamino mlijeko cijelu noć. I cijeli dan papati mamino mlijeko. To je baš lijepo." A ja se nasmiješim i nastavljam teći, šira nego ikada prije.![]()
![]()
malo mi je neugodno ovo napisati,, ali ja jako volim i cjenim tvoj nacin pisanja, misljenja i nastupa na forumu.
osobno (u onoj mjeri da je autenticno, a ne da mjeris druge svojim mjerama) i suvereno, tolerantno i pametno.
odmjereno, bez nepotrebnih tenzija i populizma, ali kristalno jasno.
(svida mi se kad stavis linkove koji zastupaju oprecne stavove).
samo mi je zao, da tako malo pises na forumu.
Hvala!
Isto to i ja cijenim u tvojim postovima.
Vedrana, super je tekst.![]()
potpisujemaries24 prvotno napisa
![]()
kako sam ja plakalaaaaaa kad sam ovo čitala.....
prekrasno![]()
vedrana![]()
mi smo na pocetnim brzacima i puno ohrabrenja nalazim u tvojoj prici![]()
divno![]()
Prekrasno!![]()
prekrasno![]()
A najbolje je da nastaviš tako još jedno 20-25 godina pa onda na dan sinova vjenčanja, prije nego kaže "Da", da još malo posisi maminu siku....
Goste, čemu to? Pa ne ide ovo Vedranino dojenje valjda na tvoju štetu da moraš ovako ogorčeno komentirati...
Jel ovo novost u administriranju foruma da se ne moramo ulogirati da bi pisali komentare?
jest, dijanam, za komentiranje prica s portala (na ovom podforumu) nije potrebna registracija...
Oprostite, ali bez namjere da ikoga vrijedjam i omalovazavam ipak mislim da sto je previse previse je. I ne govorim to iz neznanja jer sam i sama dojila svoje dijete 2 godine prema tome znam o cemu pricam.
Ne ukljucujem se ni u kakve rasprave, ali naprosto nisam mogla vjerovati kad sam ovo procitala. Zelim svima sve najbolje, ali neke stvari jednostavno nakon nekog vremena uistinu prestanu biti prirodne i ja mislim da je to slucaj i ovdje. Ispricavam se ako sam koga uvrijedila, ali samo iznosim svoje misljenje. Hvala.
Zar smo dotle došli.....da netko za najprirodniji čin na svijetu kaže kako "jednostavno nije prirodno".Žene moje ima li išta prirodnije od iskonske veze mame i bebe dojenjem?A najžalosnije je kad vidimo trogodišnjaka kako se nalijeva colom u Mcdonaldsu da to doživljavamo kao "nešto prirodno"i na to ni ne trznemo,a ako vidim mamu kako u parku doji trogodišnjaka mislim da ne trebam posebno spominjati kakvi bi zgražajući pogledi doletjeli u njenom smjeru...Kuda ide ovaj svijet kad se zgraža nad ljepotom i čistoćom,pa nazvali to tisuću puta "samo izražavanjem svojeg mišljenja".
ovako neštozaista nema ama baš nikakvu vjerodostojnost nakon što napišeš nešto ovako zločestoali bez namjere da ikoga vrijedjam i omalovazavam
ako si imalo otvorenog uma, preporučam ti ovo za čitanjenajbolje je da nastaviš tako još jedno 20-25 godina pa onda na dan sinova vjenčanja, prije nego kaže "Da", da još malo posisi maminu siku....
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...light=robinson
tj.
http://themothermagazine.co.uk/extra...stfeeding.html
MamaJu, mozda su ta dva posta pisala dva razlicita korisnika/korisnice. Ne mora biti da je ista osobamamma Juanita prvotno napisa
![]()
Dakle, to su dva različita gosta i zahvaljujem gostu ili gošći 2 na podršci i reakciji. Ono što mislim i osjećam je upravo rečeno u njenom tekstu, ja sam svojim komenatarom salo karikirala Rodine ekstreme,... Vjerujte drage Rode, iako imate niz pozitivnih akcija i aktivnosti, to što ih tjerate do ekstrema donosi vam jako negativan imidž u javnosti u koji sam se bezbrojeno puta uvjerila i to je zaista šteta. Glede dojenja, jedna je Roda napisala da što to ima loše u prirodnoj stvari kao što je dojenje kojim se uspostavlja veza između mame i bebe - AMA NIŠTA! Ali, kao što je sama Roda napisala, između mame i BEBE!!! - a dijete od 5 godina sigurno nije beba tj. ako jest onda ne vidim zašto to ne bi bio i 25-ogodišnjak.
Dakle, Rode
Valjda je ipak veća razlika između 5-godišnjaka i 25-godišnjaka nego 5-godišnjeg djeteta i male bebe.Gost prvotno napisa
Zavisi kako gledaš, u nekim stvarima nije...Poanta je da ni jedno ni drugo zasigurno nisu beba
jos kad bi mi netko rekao sto je to stetno u produzenom dojenju?
Zanimljivo je to kako svi mi imamo neku pricu iz proslosti 'kak je ta i ta zena u selu dojila dijete do skole', a danasnje vrijeme se sablaznjavamo na to :/
Zaista treba cestitati proizvodjacima adaptiranog - godinama ispiranja mozga postigli su da nam nesto tako prirodno izgleda neprirodno. Svaka cast, nije to uopce lako.
Nemojte se truditi, žene, jer ako nekog s ovakvim stavom ovakav moj tekst nije pomaknuo iz betona, neće ga pomaknuti niti pet stranica na ovom topicu. Uzalud vam trud. Došli su, napisali komentar, nek idu dalje s mirom.
poglrdajte tv dokumentarac (emitiran na Channel 4 - Extraordinary Breastfeeding) o tome kako se doje djeca i preko 10g stara
preko torenta na http://tracker.prq.to/announce13:creation datei1163160071e4:infod6:lengthi366813184e4:name43 :Channel 4 - Extraordinary Breastfeeding.avi12:piece lengthi262144e6:pieces28000:
Pa vidite da ja itekako podržavam taj vaš stav! Zato sam i rekla da dojite 20-25.g. - just go ahead!
Ma zanima me ima li ijedna Roda u vašem jatu koja je kupila kravu kako svom djetetu ne bi davala pasterizirano, homogenizirano i svašatnerizirano milijeko, jedino kakvo je moguće kupiti i dati svom djetetu; koja je posadila u svom vrtu svakoraznno povrće i voće da ne bi kupovala i davala svom djetetu kupovno jer svi smo svjesni da ne znamo što jedemo...Nadalje, koja od vas tijekom trudonće i dojenja nije koristila kompjuter, mobitel, TV i ostale aparate koji nedvojbeno zrače i ostavljau traga na našem zdravlju i plodu tj. dojenom djetetu?!"? :shock:
Svi znamo da je majčino mlijeko najbolje za dijete i svako razuman i pametan zna da je adaptirano mlijeko "second best" rješenje za one koji, nažalost, iz ovih ili onih razloga, nisu u stanju dojiti. Ali, po Rodama ispada da je bolje djetetu dati solne kiseline, ili, kako je još jedna gošća na drugom Vašem forumu napisal, pustiti djetete da umre----
POR FAVOR.................I sve ovo gore navedeno je štetno pa ipak je, nažalost, sastavni dio današnjeg života, i mog i vašeg