Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: neće voće

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno neće voće

Moj sin je do prije kojih mjesec dana jeo voće bez problema. Sada sa 20 mjeseci, narežem mu na kockice kao i uvijek, ali niti da otvori usta ili uzme jedan zalogaj i pljucne uz komentar fujjjj. Brine me da ne jede voće, pa sam mu kupila kašicu tek toliko da vidim kako će reagirati i eto vraga progutao ju je u par zalogaja uz komentar finaaa kaša. Eto tako se nadmudrujemo već neko vrijeme i uvijek mu prvo ponudim svježe voće ali to uglavnom završi neslavno i na kraju mu dam kašicu koja uvijek prolazi. Da li je to samo faza? Što bi napravili na mom mjestu?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

napravila kašicu od svježeg voća (ima više vitamina nego li kupovna) npr. jabuku i bananu
    možda mu se jednostavno ne da žvakati
    pa i mi odrasli imamo faze kad na se jede i ne jede voće (npr.ja)

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ma pokušala sam mu naparaviti kašicu od svježeg voća ali ne pali. inače jede povrće, meso, ribu bez ikakvog problema i kada je na krupnije narezano. vjerojatno je faza. izgleda da mi nema druge nego pričekati da prođe.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sven je skoro sasvim izbacio voće iz svoje prehrane. Kao jednogodišnjak pa sve do negdje oko 2 godine, jeo je skoro svo ponuđeno voće, onda je polako počeo izbacivati jedno po jedno.
    U nekoj međufazi kada nije htio svježe a kupovno je (ovako kao tvoj mišek), znala sam ga preveslati pa u kupovnu bočicu staviti izmiksano svježe. Čim bi vidio bočicu nije ni posumnjao da je nešto drugo unutra. Naravno, pazi da te ne vidi dok pripremaš
    Ovaj "sistem" je kod nas palio neko vrijeme dok me nije prokužio

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...i ja radim kao i Brunda.s tim,da Karlo voli i kad mu bilo što-vodu,smiksano voće.čaj...-stavim u onu malu bočicu od Jane s dudicom...-a obavezno dodam i malo kakaoa da se boja" promijeni"..i onda kao fol mu kažem vidi ladaaaaaaa( čokolada..,he he)...

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

koji su to mali mudrijaši, zavrte te za 360 dok si rekao keks.
    popodne krećem u akciju potajnog miksanja voća i prebacivanja u staklenku.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kik, meni se miksanje voća ili bilo koje druge hrane dugoročno čini štetnijim od faze nejedenja voća.

većina djece prolazi kroz takve faze: jedno vrijeme ne bi jeli meso, pa onda je neko vrijeme kruh jedina hrana, pa je povrće bljak, pa su juhe N°1...

miksanjem ih učimo na nešto što svakako nije prirodno, umrtvljujemo im crijevnu peristaltiku, ulijenjujemo desni...

ako jede povrće, nemaš brige.
    radije mu iscijedi sok od svježe naribane jabuke, mrkve, kruške ili nečega, nego da mu miksaš: voće u komadu je dragocjeno zbog vlakana, a miksanjem ih ionako uništavaš.

što se voćnih kašica tiče... naravno da su im fine kad su preslatke: možete li uopće zamisliti koliko može vrijediti voće koje je mjesecima (da ne kažem - godinama) zatočeno iza šarene naljepnice?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    kik, meni se miksanje voća ili bilo koje druge hrane dugoročno čini štetnijim od faze nejedenja voća.
    većina djece prolazi kroz takve faze: jedno vrijeme ne bi jeli meso, pa onda je neko vrijeme kruh jedina hrana, pa je povrće bljak, pa su juhe N°1...
    Apri, slažem se s tobom ako se radi o fazi, i to onoj koja ne traje jako dugo. Ali Sven ne jede voće već preko godinu dana, pa čak ni povrće. I ja sam fakat očajna i učinit ću sve, pa makar miksala do škole, samo da ga bar malo pojede. Samo on više neće ni miksano. Neće ni iscjeđeno piti. A od povrća će pojesti samo špinat. Mi smo mu čak počeli davati i multi-sanosvit zbog tog njegovog nejedenja voća i povrća :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa
    Apri, slažem se s tobom ako se radi o fazi, i to onoj koja ne traje jako dugo. Ali Sven ne jede voće već preko godinu dana, pa čak ni povrće. I ja sam fakat očajna i učinit ću sve, pa makar miksala do škole, samo da ga bar malo pojede. Samo on više neće ni miksano. Neće ni iscjeđeno piti. A od povrća će pojesti samo špinat. Mi smo mu čak počeli davati i multi-sanosvit zbog tog njegovog nejedenja voća i povrća :/
    Kao da vidim svoga B!!!! ON ne jede ni voce, ni povrce vec duuuugggooo. Jedino pojede blitvu pa je nekad kuham 3 dana zaredom (spinat ima previse dusika pa ga ni ne nudim)... U blitvu ubacim maslinovo ulje, svjezi sir, jaje i to je to (ponekad umjesto jajeta piletinu), Voce nije jeo niti iz staklenki niti svjeze ne pamtim otkad - ali definitivno ne u 2006..

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

A da voće ubacite u neku homemade kašicu?
    Meni je super fina npr. ova:

Skuham gusto zobene na vodi (može i u mikrovalnoj),
    u to zgnječenu bananu i oko deci jogurta.

gotovo za minutu, kao neki voćno-mliječni puding,
    a stvarno je fino

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja bi mu isto, kao sto su cure predlozile, miksala svjeze voce. ako mu nije dovoljno slatko kad miksas ubaci i pokoju susenu vocku (suhu sljivu, marelicu ili smokvu). ja sam se u nasem poduljem stazu neprihvacanja dohrane sluzila takvim "trikovima" bez stetnih poslijedica. m. jede sve zivo bez pogovora. kad je bila u malo "tezim" fazama, mi bi si pomogli takvim metodama. za imunitet je jako vazno da dijete unosi raznolike namirnice, a narocito voce...

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj je isto negdje u toj dobi prestao jesti voće. od onda neće čak ni bananu

ali jede maline i jagode (trenutno one smrznute) u grizu isto to i bananu u zobenim, a provt ću mu sad i kiwi uvalit i tgo hoće, traži i vidi da radim i ok mu je

i frape radimo i to mu je ok. i sokove iscijeđene hoće, ali sve manje

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Da vas izvijestim o jučerašnjoj akciji.
    Izmiksala i potajno prebacila u staklenku i rezultat figa friška. neće!
    Odustala sam bez komentara i nakon pola sata mu narezala krušku na komadiće ali ga nisam počela odmah hraniti nego je sjedio u stolici i zabavljao se s lopticama i čašom. ja sam mu davala komadić po komadić i pojeo je skoro cijelu krušku :D
    očito mu je bilo tako zabavno da je zaboravio da je voće fuj.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ista stvar

i ja kamufliram u pahuljice i mlijeko, bolje i tako nego nikako

povrće voli i jede komadiće, isto tako i meso i kruh pa sa ne bojim za desni i peristaltiku

voće ne miksam nego samo naribam jel i tako uništavam vlakna?
    ma ja obolim kad ne jede voće...ako treba ribat ću mu dok se ne oženi a onda nek mu riba žena
    niti MM ne jede voće osim ako mu ne ogulim i ne na režem i stavim ispred njega

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

evo sad kad si spomenula muža, mora da je to nešto u genima pa ide s oca na sina. MM jede voće svake prestupne ali bi ga pojeo da mu narežem i serviram.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •