Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: u 4 mjeseca samo 1800 g!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno u 4 mjeseca samo 1800 g!

rođen sa 4180, 55. doma došao s 3900. mjesec dana-4500. dva mjeseca-5000. tri mjeseca-5500. (ja sam svaki put mislila da je dobio više.) jučer bili na pregledu-5700!!!! šok i nevjerica. stavljala sam ga na cicu dvaput češće nego mjesec prije! :? u zadnje vrijeme kad cicka nešto negoduje, pusti cicu i plače, pa opet uzme, malo povuče, pusti, okrene glavu i plače i tako cijelo vrijeme. pa ga stavim na drugu, dok mlijeko ide onako jače (bar ja mislim da ide jače, otkud znam!? on kad god odmakne glavu negodujući, uvijek mu se slijeva mlijeko iz usta. :? :? ) cicka, pa opet ista priča.

doktorica kaže-dohrana. srce mi se steglo. ne želim ga hraniti time!! jučer je morao popiti dozu jer meni valjda od stresa nije otpustilo mlijeko. popio je skoro punu bočicu (kojom ga je hranila moja mama, a ja sam sastrane plakala jer nisam mogla to gledati.) kasnije je spavao dublje nego ikada, kad se probudio izgledao je ko drogiran, povratio je ogromnu količinu (prije nije nikad povratio!) danas kakica-da ne spominjem. smrdi za ubit se, nekakva gusta, fuj. jedva sam ga očistila.

ne želim da mi dijete bude gladno, ali dohrana adaptiranim mi se čini ko metak u čelo!
    pregledala sam postove, nisam nigdje naišla na ovako mali dobitak na težini!
    inače je narasao 11 cm (ima 66), mokrih pelena dosta, pokakanih isto. ja jedem sve ko i obično, jedino sam umalo nervozna radi obiteljskih situacija.
    molim, pomozite! ne bih mu željela više nikada dati adaptirano mlijeko. humana 1. fuj!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa nakon prvih par mjeseci je apsolutno normalno da bebe počinju sve manje dobivati na težini, i tjelesni razvoj je sve sporiji.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zaboravih spomenut, da nažalost imamo dudu (proklinjem dan kad sam mu je ponudila "da vidim dal će mu se svidjet". glupača!!) iako se trudim da ju koristi za uspavljivanje, ali nekad izgleda da neće cickati negu samo dudu. grozno mi je to gledati. osjećam se tako krivo!

i još nešto općenito-izgleda zadovoljan, aktivan je (stalno mrda nogicama, hoće se kretati, stajati, sjediti.. sve osim ležati!), guguće, smije se često, plače rijetko.. po svemu sudeći normalno zadovoljno dijete. prema tablicama rata (novim), dobitak na težini je ispodprosječan.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

DOBRO DOŠLA U CLUB ! Ja ću te nadam se moći utješiti mada mi i samoj i danas dan treba utjeha . Moja ćerka ( danas stara skoro 6 godina ) bila je extremni slučaj kao beba . Prošli smo bolnica i bolnica s njom - pretrage i istrage od glave do pete - dijete neće da doji kako treba , plače na sisi , i kad sisa sisa nervozno 3 minute da bi udarila u plač , ja je odbijem na kraju od sise u mojem razočarenju u nadi da će možda piti adaptirano iz flašice bolje ( sve mi je bilo ok samo u nadi da će bolje jesti ) , no ona je prvu flašicu odma povratila kao iz šlaufa je išao ogromni mlaz iz nje ! Sve su se terapije sa njom probale , iskusne sestre u bolnicama , babice , pedijatri ... ma priča mogu je pričat sedam dana ...što se više pokušavalo oko nje - to je ona se više zarekla da neće pa neće ( a kilaža stagnira ) !!! Dijete rođeno živo i zdravo u 42 tjednu trudnoće na carski bez komplikacija , teška 3800 i duga 58 cm , sa mjesec dana je imala 3900 ( ok bila je pala porodilištu na 3500 ) - no ipak nije išlo naprijed ili je išlo šljepajući. Da nepričam kakve su sve pretrage vršili na njoj mjesecima u klinikama sumnjajući na raznorazne organske probleme koje dovode do toga da djete neće jesti - no pokazalo bi se svaki put da je sve ok, dijete zdravo. A zamislite - zdravo mi dijete hrane infuzijom tjednima - da ne dehidrira ponovo . Sa 5 mjeseci je imala nešto oko 6 Kg , pogledat ću još jednom u otpusnicama , ali interesantno je bilo da je rasla u visinu konstantno i uvijek bi bila višlja nego bebe njenog uzrasta , kretala se gornjom percentilom , bila uvijek veća nego 95 % djece njene dobi ali kilaža je bila katastrofa. Da skratim priču punu muka i patnje s njom - završili smo u specijalnoj klinici s njom za djecu sa poremećajom ishrane i dok nas tamo specijalist za takvu djecu nije naučio pameti ( sam Bog ga poslao nama ) . Rekao je naše dijete je inače potpuno zdravo, mentalno je čak bila naprednija od njenog uzrasta ( i dodao je da to često takva djeca i rade ) , puzala je na vrijeme , sjedila na vrijeme, prohodala na vrijeme , ma sve- sve , samo kilaža slaba - A TO NIJE BOLEST rekao nam je taj Doc. Ima djece koja jednostavno nevole jesti , nije im to glavna zanimacijau životu i mi kao roditelji moramo naučit to akceptirati i živjeti s tim . Rekao je da oni tu imaju i one druge extreme ( debelu djecu ) i da ga više oni sekiraju jer se većinom ispostavi nakon detaljnih pregleda da su začudo ovi mršavi zdraviji od njih mada izgleda suprotno. Rekao je da su klinike i personal tamo još pogoršali situaciju kod nje - jer se toliko sve vrtilo oko njenog jela i kilaže da je djetetu to sve još više omrzlo . I dodao je : ONA RASTE NONSTOP U VISINU IZVRSNO - A TO JE ZNAK DA UZIMA DOVOLJNO - INAČE BI BIO SLAB I PRIRAST U VISINI ILI ČAK STAGNACIJA ! SVE JE OK - IDITE NAPOKON S DJETETOM KUĆI - PUSTITE JE NA MIRU - NEK GLADUJE AKO JOJ SE GLADUJE I AKO NAKON 10 SATI POPIJE SAMO 50 ml MLIJEKA - RAZUMITE NJOJ JE DOSTA - NEMOŽE VIŠE ! Tako smo i radili - pustili joj na volju i čim se počne bunit - nosimo flašicu od nje - nema više " MOLIM TE UZMI" - nego " OK NEMORAŠ " !
    Mala ima uskoro 6 godina - zdrava , vesela , pametna , normalna djevojčica , jako visoka , najviša skoro u vrtiću među vršnjacima ( mada je mama patuljak ) da je mršava, mršava je - visoka je dosta ( neznam točno sad koliko ali znam da ima na tu visinu samo 19 Kg ) Ali eto kao što vidiš nije umrla od gladi i žeđi pored minimalnih porcija koje su za nepovjerovat ko vidi - i nije zaostala ni u čemu - osim što joj fale 2-3 Kg kao šestogodišnjoj djevojčici - ali zar svako dijete mora biti po nekoj tabeli ? NEMORA ! Sad imam sina od 5 tjedana - sličan je njoj što se tiče apetita ( dojim ga još ) - ne sisa duže od 3-4 minute i sisa nervozno i krene plakat nakon što malo posisa , samo što on ( bar zasad ) bolje napreduje nego ona - ali ako će i on bit mršav - pa bit će - mada zasad tako ne izgleda . Moj muž je bio grozan kao beba oko ishrane - možda su naslijedili od njega - i povraćao je namjerno ako bi ga mama uspjela " prevarit " da pojede . Danas je on 181cm visok i težak 82 Kg , a kao dijete bio ko kostur . Moramo akceptirat manje-više da nam bude svejedno - inače poludjet oko te djece - užas !

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

uh, sad mi je lakše. hvala, killbill. na kraju ispada da uvijek trebaš vjerovati svojoj intuiciji, a tek onda drugima. iako, moram reći, strepim od idućeg pregleda i vaganja.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Htjedoh kazat -i ja sam probala s adaptiranim i flašicom u nadi " bit će bolje " - ŠIPAK ! Ti možeš probat ono što ti stručno lice savjetuje - samo ne mora značit da će s tim biti bolje - ( daj Bože - ako bude bolje onda je to rješenje ) , zato sam ja ovog sad malog odlučila dojit i borit se dok god mognem - nije on oduševljen ni flašom ni adaptiranim ( već probala ) .

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

osim visine, dobro je pogledati i kolko se povećao opseg glavice.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Treba te sve vage pobacat u smeće i pustit djecu ( a pogotovo majke ) na miru - ja sam tada sanjala vagu po noći - vječito su za njom vagu nosali ( kao da će se od nje udebljat ) . Vage su se zarekle izludit roditelje djece koja slabo vole jesti . Ko je prije vagao naše babe i djedove kad su bili bebe - ko zna kako su oni napredovali ? Danas dijete kao mora debljat 20 grama po danu - ako nije tako - jaoj mami ! Da se ubije od grižnje savjesti - a ustvari ništa učinit ne može osim ponuditi djetetu da jede .

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mikka ajde molim te nazovi SOS telefon
    meni izgleda da imaš jednu mršavicu a da li dobro napreduje se vidi po pokakanim pelenama
    u međuvremenu pogledaj ovo :
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=669
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=1471
    i vo ti je priča o jednoj vitkoj curici:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...805&highlight=
    biti će sve u redu
    inače sam pročitala negdje da ima kupiti u ljekarni sprej za nos s oksicitinom (nekako drukčije se zove) koji pomaže u stresnim situacijama da krene Let down mljeka

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    inače sam pročitala negdje da ima kupiti u ljekarni sprej za nos s oksicitinom (nekako drukčije se zove) koji pomaže u stresnim situacijama da krene Let down mljeka
    Sintocinon, cca 45 kn.

KillBill, sad si me još jednom uvjerila da su mi instinkti dobri. Pogotovo kad sam pročitala što ti je doktor rekao da neka djeca jednostavno ne vole jesti. Moja Jana slabije dobiva na težini, puno više ide u visinu, ali prati svoje percentile (10. za težinu, 25. za visinu i opseg glavice - rođena 3 tjedna ranije). Puno je na ciki, ali eto povuče manje nego druge bebe.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    i vo ti je priča o jednoj vitkoj curici:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...805&highlight=
    Otvorila ovaj link da pročitam poslije o toj vitkoj curici i utješim se, kad ono to moj topic!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pročitala sam na roda.hr sve tekstove o dojenju, količini mlijeka, prirastu težine..

@maja: visina i opseg glave su ok. sad zadnji put nije mjerila opseg, ali nitko nije imao primjedbe na taj dio, samo na težinu. tj. dobitak u zadnjih mjesec dana.

@jelka: ja sam čitala tvoj post već par puta
    kolko je Jana teška sada?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

..a vidiš nešto mikka ... pa nije to kod tebe tako ni strašno uopće kako tebi možda izgleda ... pa eto njihove tabele sve govore da dijete treba tjedno debljat od 114 do nekih 250 g ( sve je to u granici normale ) - ispada po samom tvom naslovu ( 1800 g u 4 mjeseca ) da tvoja cura dobijala oko 450 g mjesečno a nekih 112- 113 g tjedno - znači nije to baš toliko ni loše - ne odstupa dramatično od normale . Ipak se deblja pomalo i ne stoji - a može ona naglo i krenut kadtad - sve je moguće . Ja sam opet kažem možda bolje i manje nego da deblja stalno 300- 400 g po tjednu i za godinu dana na što će ličit . Ne mora dijete biti kostur ali iskreno rečeno optički su i mali "sumo-borci" isto katastrofa - budi sretna da nije obratno .

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    @jelka: ja sam čitala tvoj post već par puta
    kolko je Jana teška sada?
    S 3 mjeseca 4550 g i 58 cm, tjedan dana kasnije 4700 i 59 cm. Dakle 1. mj. 515 g, 2. 645, 3. 550. Ja super zadovoljna, ali evo čini se da ćemo opet promijeniti pedijatra i s 4 mjeseca ići kod 4. pedijatra. Pa što ta borba s njima mora biti toliko teška? Uhhhh

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

@killbill: imaš pravo, draži mi je ovak elegantan
    zaboravila sam spomenut, to je moj mali dečkić.

@jelka: ah, doktori.. s pedijatricom (još) nisam imala loših iskustava (osim ove grozne ideje o nadohrani), ali zato ginekolozi... kuku lele. nisam ljubitelj doktora, čast izuzecima (nisam još upoznala izuzetak )

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Malo sam pregledala slikice od ove male Jane ... ja ne vidim što djetetu fali- sasvim normalno dijete , lijepa curica - što jel bi trebala objesit obraze do koljena da bi se zbog toga zvala " naprednom" ?! Takva je i moja bila kao beba - pored svih problema nije izgledala žgoljava nego jednostavno malo sitnija , dugačka beba . Osim toga meni je specijalist rekao : NAPREDAK DJETETA NISU SAMO KILE I GRAMI - OPĆE STANJE , MOTORIKA , I JOŠ MNOGO TOGA SU BITNIJI DIO NAPREDKA NEGO GRAMI . Nama su falili samo grami .

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

@mikka : da, oprosti i pisala si da je momak , ja se zeznula , zaboravila .

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i nama fale samo grami
    kažu da bi trebao do 6 mjeseci udvosručiti porođajnu težinu. hmm, ako ovako nastavi.. sumnjam.
    inače veselo, aktivno, bistro, lijepo dijete..

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jelka, tvoja curka mjesečno dobiva više nego moj mali.. nadam se da ćeš naći pedijatra koji te neće paranoizirati. ja ću mu i dalje davati samo cicu. valjda bi se vidlo na njemu da je gladan stalno.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

@mikka: e, ako se radi samo o gramima- onda zaboravi , onda on jednostavno nije proždrljiv, uzme samo toliko koliko mu je potrebno za normalan razvoj i to je onda ok . Meni je dugp trebalo dok sam to mogla prihvatit , pogotovo dok je bila mala . A i brat joj evo nevoli gubit vremena jedući - jedva izguramo na 5 minuta po podoju i još ako koji put uspijemo bez vriska i plača - milina božija :/ , on zasad dobija normalno na težini ali isto neće biti debeli - gora mi je samo muka s njegovim ponašanjem pri dojenju- ko da ima bodljikavu žicu u ustima a ne maminu toplu dojku , sav se uznervozi i imam osjećaj da jedva čeka da završi - vagala ga patronažna prije i poslije podoja ( pošto je sumnjiv, kaže kratko doji ) i vidi stvarno popije samo 60 ml po podoju ( vagala ga više put i svaki put 60- 70 ) a doji nekad i nakon 4 sata tek . I vidi čuda , ipak mu je bar zasad to dovoljno da normalno dobija na težini , vidjet ćemo poslije kakav će bit . :?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moj mali je na zadnjem mjerenju "popio" 100g, kaže sestra koja ga je vagala. ja sam ga išla podojiti u auto da bi mogli napraviti taj test "kolko pojede". doktorica nakon tog veli-to je malo, trebao bi BAR 150g po podoju. zato sam se sva izbedirala (nadam se, bezveze.) inače, možda bi popio još da sam ga pustila duže jer se igrao na cici, potegne gutljaj pa nešto guguće i smješka se, ali bili smo pred kraj radnog vremena pa eto.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da, te količine su i nas onda izluđivale a vidiš da ne mora značit , kao što rekoh - mali vadi samo po 60 ml , a kao trebao bi i on već nekih 120- 140 ml - a on ni blizu toga , a eto opet ne zastaje u težini . Ne prerađuje svako dijete isto hranu - kao i mi odrasli, nekome trebaviše a nekome manje , samo nažalost kod beba neki još uvijek paniče ako nije 200 ml , hvala Bogu pa me pametni ljudi naučiše da nije tako , i da moje dijete ne mora piti po "tabeli" . a kad se doji beba...ono može biti da je tvoj taj put popio 100 ml i da većinom pije tako a možda koji put uzme i po 160 ml , ne mjeri se svaki put . Moja ćerka sačuvaj bože pila po 40 ml , pa evo je danas velika i zdrava . A jest da joj mokre pelene nisu vagale po pola kile a i od čeg će , ali su bile upišane pa koliko toliko .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •