Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Pegla, ilitiga glačalo - koje??

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Pegla, ilitiga glačalo - koje??

Ovih dana planiram kupiti novu peglu, no nije da se baš razumijem u njih (osim što imam iskustva u radu ), pa lijepo molim preporuke.

Znam da bih htjela da mi se roba ne lijepi za peglu (ili obratno - treba li mi za to teflon?) i da pegla ne bude prelagana i/ni preslaba (tj. da kad nešto prepeglam, da tu istu radnju ne moram ponoviti još 14 puta na istom mjestu da bi nestale one crte od gužvanja).

Zahvaljujem

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

meni su zakon pegle od tefala jer nemaju ni metalni ni teflonski sloj nego neki posebni (izgleda kao keramika otprilike) za koji se niš ne lijepi (čak ni natpisi na majcama) a i para im super šljaka

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja sam nedavno investirala u peglu i preporodila se :D Eurostar sa onim velikim poostoljem u koji se sipa voda.Košta 1800 kuna ali mi uštedi trećinu vremena što sam prije trebala za peglanje.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Meni je sušilica uštedila 99% veša za peglanje, a prije nje smo investirali u zepterov aqua **** - uglavnom te pegle na veliki pritisak sa dodatnim rezervoarom su fantazija!
    Imam i staru tefalovu sa tim keramičkim dnom i super mi je.
    Gledaj kakvo je dno i kolika joj je snaga

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

O tome smo nadugo i naširoko raspravljali,možda ti pomogne
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=21126

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mija 32, hvala na linku - pročitala sam sve i nisam ništa pametnija :?

Cekana - gledat ću kakvo je dno, i kolika je snaga.. a što točno tražim? :/
    Snaga što veća, dno od keramike (striček u trgovini mi je pričao i pokazivao carezzu ili kak se već zove ono kaj imaju philipsove pegle - jel to to o čem pričate?), ili....?

...te ovakva, te onakva, te parne stanice, te silne brojke.... ajme meni, u što sam se uvalila....

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nek me netko neuku prosvijetli zašto i kako se isplati dati par tisućica za one pegle sa parnom stanicom?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Razlika u opeglanoj robi je velika,skratilo mi vrijeme peglanja za trećinu vremena.Sad niti ne palim za malu količinu robe jer za pol sata opeglam mašinu šarenog,i zaista je puno puno bolje opeglana nego sa peglom koju sam prije koristila.Ja ju nisam kupila prije nego sam kod kume isprobala da vidim isplati li se ili ne.Isplati se.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

jel to znači da kud jednom prođeš peglom, više se ne vraćaš, umjesto 100 poteza po jednom te istom mjestu?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj aries24 prvotno napisa
    jel to znači da kud jednom prođeš peglom, više se ne vraćaš, umjesto 100 poteza po jednom te istom mjestu?
    Upravo tako i ne moram neke stvari peglati s obje strane,sad je dovoljno samo s gornje.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aries24 prvotno napisa
    ja imam najobičniju peglu na paru za 300 kuna, i samo jednom prođem peglom, kakvih 100 poteza po jednom te istom mjestu??

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

khm, koliko sam ja skužila, uz snagu pegle i količinu pare koju ispušta, jako je važna masa pegle - teža je bolja. Tako one najjefinije no name su lagane ko perce...
    Ovako, umjesto da MM upre, upre težina pegle

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja imam peglu koja koristi vodu iz vodovoda, a ne destiliranu. Koštala je oko 300-350 kn, ne sjećam se baš točno. Mislim da je Braunova. Svako malo bi je trebalo čistit od kamenca, al mi to prema uputama ne uspijeva, a nisam od onih što će alarmirat tvornicu ili tako nešto, ugl. dok peglam i pustim paru, ispadaju komadići kamenca
    Sve u svemu, ispegla ona, al nije ono što sam htjela od nje. Koristim je uvijek na najjače (na 3) i na najjaču paru, u protivnom peglam 100 godina. Iznimka mi je vrlo fina odjeća npr. za pireve a to peglam max 1x godišnje

Sve u svemu, ne volim peglanje, a moja pegla mi nije promijenila mišljenje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hehehe... ja imala braun-ovu prije i isto se razocarala!
    A, sad imam philips-ovu, plava boja pegle (ima ih vise boja u seriji), ..
    sasvim je ok! Nekih 400kn, sad ih ima na akcijama... potrazi malo - mislim da ih je bilo u Metrou!
    I preporuka, koju god izaberes, kupi sa sto vecom jacinom, odnosno barem 1700 W, iako je optimalno cca 2000 W !!!

Sretno...

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Oduvijek sam mrzila peglanje pa mi je peglanje tetri za široko povijanje oduzelo mnooooogo snage. Tragom te moje silne ljubavi, u Merkuru smo(imaju ogroman izbor) uzeli Euroflex peglu na visoki pritisak. Koštala 1200 kuna i isplatila se 100%. Sad opeglam sav osušeni veš prije stavljanja u ormar dok se nekad peglalo tek prije izlaska iz kuće.

Prednosti. Robicu peglam samo s jedne strane jer obostrano nije ni potrebno, a dovoljno je tek jednom proći. U dane širokog povijanja tetre bi peglala složene i bilo bi kao da sam peglala rastvorene.

To mi je najbolja investicija u životu. Preporučam. I da, ova je poluprofesionalna, ali imaš i pravih profesionalnih po 2 soma.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ovisi do koliko novaca potpisujem babyiris & Euroflex na visoki pritisak
    Ja imam običnu roventinu cc 500 kn. i euroflex obadvije su super

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pujica prvotno napisa
    meni su zakon pegle od tefala jer nemaju ni metalni ni teflonski sloj nego neki posebni (izgleda kao keramika otprilike) za koji se niš ne lijepi (čak ni natpisi na majcama) a i para im super šljaka
    ja ju imam cca dvije godine i ništa mi ne valja .
    Makita, ulij malo alkoholnog octa i pusti da odstoji 5-10 minuta.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hoću, hvala
    ...jednog dana...
    Uf, ne volim peglati

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re:

Da li ima gdje za kupiti obicnu peglu, bez pare? Ja ne znam peglati s parnom peglom

Stara mi je otisla, imam parnu, ali s njom pegla gdj. koja mi cisti 1x. E sad, ako je moram nesto izvan toga speglati, uzas!!! Nis mi ne ide od ruke ta parna pegla.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

da podignem 2,5 godine stare mudrosti oko pegle 8)

dohvatila sam se pripremanja robice za bebu i odlucila ajd nek bar jednom ima nest popeglano. i fino sam peglala bez pare jel je robica bila jos malo vlazna, taman iz susuilice.

i nakon nekog vremena nest mi se pocelo lijepiti po nekoj majcici i skuzila sam da se guli, valjda teflon :/

inace mi je ta pegla bila skroz ok. neka philipsova, stara ziher 8-9 godina, na paru. i na pari sam uglavnom i peglala.

sad mi treba nova jel mi se ovo guljenje ne svidja.

i kuzim da su u ducanu pegle po nekih 500, 600, 700...kn :shock:
    i te mi nekako lice na nesto.

pitam se, jel stvarno treba dat tolke pare za peglu. ak treba dajem, al ak ne treba radije ne bi.

navike peglanja:
    ne peglam, zapravo
    peglam jednu svoju majicu u mjesec dana i poneku curkinu stvar u mjesec dana
    mm si opegla tjedno jednom neku kosulju ili dvije

plizzzz. ne obilazi mi se hrpetina ducana za peglu. ja bi dosla u jedan koji ima dobar izbor, odabrala neku lijepe boje i jos necega, dala 400kn (valjda) i nastavila peglat ovim tempom.
    jel ima neade za mene?

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Inesica, ja sam Rowentinu super peglu (zaista super pegla) platila oko 400 kuna u Pevecu. a kad sam tamo bila, imali su brdo pegli do 400 kuna (tefal, phillips). jedini razlog iz kojeg sam odabrala ovu jest taj što je značajno teža od drugih, a meni se to sviđa.
    mislim da možeš naći peglu u pevecu za ispod 400 kuna.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i većina ih ima lijepe boje

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Imam Rowentinu peglu, nemam pojma koja joj je oznaka. Tad (prije bar pet godine) je bila njihova najteža (!) i najskuplja pegla i jedina od svih na tržištu mogla da se puni običnom česmovačom (sad mogu skoro sve).
    Vijerno me služi već mnogo godina u svim prilikama kad je potrebna. (iako je to većinom u sklopu šivenja, veš peglam... skoro pa nikad )

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kupi neku samohodnu

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

evo jedne koja sve pegla 8)

iman rowentinu, kostala je 500 ili 600 kn, ne sican se vise, meni je odlicna, zadovoljna sam, za nju se nista ne ljepi, odvrnem na najjacu temperaturu i najvecu paru i sve 5

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam prije nekoliko godina kupila Philipsovu i bila je medju skupljima, da bi se kasnije pokazalo da često pušta vodu umjesto pare. Katastrofa. A moja mama ima jeftiniju i još stariju od moje i nikad joj se to nije dogodilo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •