Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: Ide mi na zivce...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Ide mi na zivce...

...moja mama!
    Ja sam odlucila dojiti malog misica sto dulje budem mogla, a ona se ponasa kao da to ne valja. Cijelo vrijeme mi govori kako mu trebam dati caja, jer je zedan. Ja ju, naravno ne slusam, i dam malom cikicu i kad je gladan i kad je zedan.
    Onda mi uvaljuje da mu stavim dudu u med, jer mali nece dudu (nego samo svoju cikicu ), sto naravno, mi ne pada na pamet. Posljednje sto je napravila, je to da mu je dala sladoled. Nisam mogla vjerovati!!! Mi jeli sladoled, i ona onako u sali, prinese mu jednu zlicicu prema ustima. Ni ja ni MM nismo mislili da ce mu stvarno i dati. Ali ona mu je bez pardona uvalila to u usta. A mali ima tek 2 mjeseca! Ja sam poludila, a ona se jos smije, da mali treba sve probati. Pa naravno da treba probati, ali sve u svoje vrijeme! Zar ne? I zar ne bi trebala postovati moju odluku da mu ne dajem nista za sada osim cike?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema ti druge nego joj odrecno reci i daj do znanja da je to tvoje (vase) djete i da si ti odgovorna za djetetovo zdravlje i samim tim odlucujes sta i kako ces sa njim a ako budes tila neki savjet da ces joj se onda obratiti a dok ne trazis pomoc neka ti ne soli pamet.
    budes li isla u fino samo ces se i dalje nervirat.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se drzi one znanje je moc, fino si isprintaj sve s naseg portala ili neta od dojenja, zasto i kako do toga zasto ne uvoditi hranu prije 6 mjeseca, do stetnosti meda i lijecnickih preporuka (i svjetske zdravstvene organizacije i unicefa) i sve fino naucis, pa kad ona krene ti kazi, mama med se ne preporucuje prije te i te godine zbog toga i toga pogotovo ne na dudici jer to i to.....
    pa po WHO djetetu ne treba dodatna tekucina ako se doji na zahtjev a dodatna tekucina samo cini stetu jer sluznicu crijeva koju majcino mlijeko stiti dodtna tekucina ispire i crijeva su podloznija infekcijama....
    alergije spomenes i slcino...
    drzi se i nemoj posustajat

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Apsolutno bi trebala postivati tvoju odluku!

Mnogi stariji takve stvari rade ne iz prkosa ili neznam cega, nego zaista iz neznanja. Daj mami da procita o pocetku dohrane u knjizi "moja prva godina" sto si dobila u sretnoj bebi. To zahtijevaj! Nemoj popustati. Tamo savrseno jasno pise zasto se ne bi trebalo ista davati bebi prije 6 mjeseci.

Educiraj ju! ALERGIJE! na sve i svasta, i da je moguce da i bebence postane alergicno zbog njenog zafrkavanja, i kako ce joj biti onda?! Mozda u njeno vrijeme je bilo ok da beba njupa svasta, jer namirnice su bile zdrave i ne zagadjene pesticidima, ali u danasnje vrijeme sve je pre zagadjeno, i njihovi mali organizmi to ne mogu "provariti" i onda dolazi do alergije - i zato je odgodjena dohrana do 6 mj. Vjerojatno ce promijeniti misljenje ako joj objasnis - nadam se :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma probala sam joj objasniti i na fino i na grubo. Ovo kad mu je dala sladoled je bio vrhunac, toliko me iznervirala da nisam s njom pricala nekoliko dana.
    Ali to je stara skola, kako zeni sa 60 godina objasnit da ono sto je ona radila ne valja?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anchie, sad sam tek vidjela tvoj post. Dat cu joj tu knjizicu, to je super ideja!

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eh, ponekad mi se čini da su naše mame čak i malo ljubomorne što znanje o bebama i dojenju više ne tražimo od njih. Puno se mama s foruma žalilo na slične pritiske i rješavanje toga zaista ostaje samo na čvrstom stavu i objašnjavanju zašto želiš baš tako postupati i zašto želiš da se poštuje tvoja odlika - naravno, u mjeri u kojoj to bakice žele čuti. A kad ni to ne pomaže - zamoli je da vas malo pusti na miru. Obično ovdje shvate poruku

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja cu ti samo dati svoje iskustvo, mozda pomogne :D

prvo da ti opisem moju mamu moja mama slicno ko tvoja - uvali djetetu od 4 mjeseca (u fazi - sve sto uhvatim u usta stavljam) fetu prsuta u ruku s komentarom: bas da vidim sto ce s njim napravit? a ja kazem: a sto bi trebao - reci da to jos ne smije jesti? da je premalen za takvo sto? da ga ne voli? da je vegetarijanac?

a sad ona scena koja je napokon definirala tko je sef :D

kad je noa imao dva i pol mjeseca, vodim ja idu na trening (vodili smo je zajedno, noa i ja, od kad je imao 25 dana ), i kako mi mama stanuje blizu, prvo smo prosli do nje. noa je dojio, i ja si mislim, dobro, da ga po hladnom ne ganjam vamo tamo, ostavit cu ga njoj, ionako se vracam za pol sata. i kazem: mama, on je sad dojio, vratit cu se za pol sata, nemoj mu nista davat, ako bude plakao, malo ga nosaj, pjevaj mu... ona ce meni, s podsmjehom: ko da ces ti znati dal sam mu ja sto davala...

ja se okrenem, uzmem nou, pokupim idu i odemo na trening.

nisam se naljutila, nit ista objasnjavala, ali, ako ja ne mogu imati povjerenja da ce postovati moju odluku, onda ona nema sta radit s mojim djetetom. to je prije svega moje dijete, ja sam ga rodila, ja odlucujem o njegovoj dobrobiti. do njegove punoljetnosti ili dok me ne proglase nesposobnom da budem majka. i tocka.

sad se dobro slazemo (uglavnom )

Početno

Litala, to mi zvuči jako poznato...samo meni mama nije toliki problem nego svekiji...

I sve sam ja njima isprintala, i objasnila itd...ali onda mi ona kaže 'da, kužim, bojiš se', a on krene kako doktori nemaju pojma itd...i za autosjedalicu se vode konstantne borbe... Najjače do sad je bilo kad mi je prvi put pio iz češe, ja sva sretna zovem MMa, on nazove i kaže mami a ona mrtva hladna odgovara 'pa da, on već dugo pije vodu iz čaše kod mene'. Onda sam joj rekla - meni je svejednno da li će on prohodat kod mene ili kod vas, ali on je MOJE dijete, JA sam ga rodila, i JA sam mu mama - tako da ovo nije molba nego inzistiram da kad on napravi nešto novo meni kažete. Vi ste odgojili dva sina, pustite meni moje dijete.'

Sad bi se nadovezala jer je svekrov stav povezan sa činjenicom da svima kontrira a mene mrzi iz dna duše - ali je doguralo da sam im na najjasniji način rekla - ili ćemo milom, ili silom.

Milom je to da će se moj sin vvozit u autosjedalici SVAKI put, na relaciji od 100m ako treba, bez obzira je li se u njoj smije ili vrišti i hoće van, i da će jesti samo ono što u kalendaru dohrane piše da smije a ja ću bit informirana isti tren kad proba nešto novo.

Silom je da će se sve to provodit u svakom slučaju, ali ću im u paket posjeti s Karlom dolaziti i ja, i visit ću im nad glavom dok mu kuhaju i hrane ga, a vozit ga neće nikud i nikad dok ne napuni 15 godina.

I hvala bogu po 500000000 put da je MM u svemu tome 100% na mojoj i samo mojoj strani.

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lunas, ove price s vodom i dudama u med slusam svaki dan. mi se obicno prepucavamo na nacin da ja njoj masem WHO-om, rodinim lecima, knjigom poliklinike mayo, i svom mogucom literaturom, a ona meni izjavama da je to nova moda i da vidi mene kako sam dobro ispala, a ona je meni davala i vodu i dudu u med. ali kako su nase bitke samo pitanje tvrdoglavosti, a moj stav "na jedno uho mi ude a na drugo izade", ja uvijek izlazim ko pobjednik i vozim po svome :wink:

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije valjda onaj sladoled iz zlicice dala iz SVOJE zlicice? :shock:

kad bebi izbiju zubi (na srecu prije ne), onda im odrasli mogu prenijeti u usta bakteriju (neki streptokok mutans) koji uzrokuje karijes. zato svi i imamo karijes jer imamo to u ustima. znaci ako se djetetu ne prenosi svoja slina u njegova usta, onda se moze malo odgoditi prenosenje te bakterije i pojava karijesa.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

renata, ne mislis valjda da je s tako "pametnom" idejom da uopce djetetu da sladoled uspjela skontat da bi bilo pametno ipak uzet cistu zlicicu?

nazalost, vjerujem da govorim u ime vecine nas ovdje koji imamo (cesto i jako zestokih) problema s odraslima iz blize okoline, kad god im turaju u usta nesto sto ne bi trebali - uvijek to cine onim cime definitivno ne bi smjeli...

nema svijetlih trenutaka u tim "scenama iz zivota jedne male bebe"....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Renata, znas da nisam sigurna. U biti dala je svojom zlicicom, ali ne znam da li je ona prije to stavljala u usta, ili je tek uzela zlicu, pa mu odmah prvi zalogaj uvalila.
    A sto je najbolje, ja sam ispala ta koja komplicira, jer sam se nakon toga pokupila sa malim, i MM za nama, i to bez pozdrava.
    A bed mi je jer ona zivi sama, i volim ju vidjeti kako je vesela kad vidi malog misa, ali je stvarno nemoguca!

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga luno, i moja mama živi sama i točno mogu zamisliti kako izgleda "kad se pokupi" . No, samo ti mogu reći da moraš biti čvrsta, mama će to prije ili kasnije shvatiti i poslije će barem u većini slučajeva biti kako ti hoćeš.
    Moja stara, ne samo da mi je po porodu govorila kako nemam mlijeka, savjetovala Humanu i ostale fore nego se nije slagala ni s načinom na koji sam češljala Mateja ( tvrdeći da su djeca kojima ide kosa prema gore neurotici i da će njen unuk biti lijepo počešljan prema dolje - što mi je radila iza leđa ). Naravno, ovo je jedan smiješan detalj, ali bilo ih je i puno manje smiješnih .

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja mama je meni nekoliko puta rekla (citiram), "Ti se pravis vazna s dojenjem". :shock:

Ne pale ni knjizice, ni informacije ni nista... nego jednostavno ono moje: JA odlucujem, ti si, sto se toga tice, isto kao i obicna bebisiterica koja MORA napraviti onako kako RODITELJI KAZU. Ako ti ta uloga ne pase - nema problema, ali onda ja ne ostavljam MOJE dijete s tobom jer u tom slucaju NEMAM U TEBE POVJERENJA.
    Malo jest grubo, ali zasad funkcionira. :wink:

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    a ja kazem: a sto bi trebao - reci da to jos ne smije jesti? da je premalen za takvo sto? da ga ne voli? da je vegetarijanac?
    :D :D :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Klia, i meni je mama na pocetku govorila da nemam mlijeka! Bilo je jos puno takvih gluposti tipa kad smo MM i ja kupili kinderbet mjesec dana prije termina. Pocela se derati na mene kao da sam nekog ubila. Kaze da "ne valja kupovati te stvari unaprijed". Valjda da ne ureknem bebu ili nesto slicno.
    A da ne pricamo o mojoj "dragoj" sveki. Ona mi je cijelu trudnocu furala da ce se mali roditi degenerik ako se MM i ja ne vjencamo u crkvi.
    (a mali je prava bomba )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

S vremenom se naučiš na takve priče, oglušiš na njih i kad ti kažu daj vode, ti daš ciku
    Govorim iz svog iskustva
    lako je meni s mamom, njoj odbrusim, a kad se sveki i šogorica nađu skupa na hrpi to moj MM rješava. Još usput kaže: T, odi malom daj ciku (bravo za mojeg zlatnog muža).

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sto se komentara tice, meni je bilo puno lakse --> na zalost. Djeca su mi alergicna na mlijecne proizvode i brdo ostalih stvari. Tako da im niko nije ni pokusavao davati bilo sta. A i nisam ih pustala s' oka. MM, ja ili jaslice, nista drugo!!

A jestel' cili za argumet:"... pa da se dijete navikne na kasiku!!". :shock: :shock: :shock:

Lejla

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

na moru sam, kod sveki, koja je stvarno divna osoba, no ona sama ima problem sa hranom, kao i cijela family MM, naime ono žderu....

i sad daj ti takvima objasni da Irmi još ništ ne fali od hrane ili vode.... nisu oni ništ nasilni neg onak na mala vrata žele profurat nekaj svoje, npr. daj joj da licne, pa ona ti je žedna, pa gle kak me tužno gleda kad jedem, ona bi sigurno šunke/ špeka i sl. Pa kad buš joj dala da jede - kao da to što doji nije hrana

I uglavnom sam ja mama nacist koja svoju kčer teroriziram i nedam joj da glođe kosti......

I jako me živcira još nešto.... Irma se lijepo igra sa nečim, i sve je lijepo sve je za 5, i onda dođe sveki i pobaca mali milijon igračaka oko nje i po njoj i uzme jednu pa joj maše na 5 mm ispred njenih očiju uz zvukove bljbljblj, bla bla bla, gu gu gu gu i sl.

....e to mi stvarno ide na živce

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mara prvotno napisa
    I jako me živcira još nešto.... Irma se lijepo igra sa nečim, i sve je lijepo sve je za 5, i onda dođe sveki i pobaca mali milijon igračaka oko nje i po njoj i uzme jednu pa joj maše na 5 mm ispred njenih očiju uz zvukove bljbljblj, bla bla bla, gu gu gu gu i sl.

....e to mi stvarno ide na živce
    Slično radi moj svekar
    A još kad se mali sam fino igra, a on uleti - joj, pa tebe su samog ostavili, evo, sad će te deda primiti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najbolja fora moje mame: moraš joj sad dati jagode (6 mj.) jer ako ih sad ne proba jagoda više neće biti i onda će ih jadno djete tek jesti s godinu i pol

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jagode Pa to je jaaaaaaaako opasno davati do godinu dana!!

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lejla, jel opasno "samo" zato sto je moguce da dijete bude na njih alergicno ili ima jos neki razlog?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jagode su uglavnom pune pesticida i sl. A sto se alergije tice one mogu izazvati reakciju kod djece koja nisu alergicna na drugo voce ili npr. mlijeko/jaja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ljudi normalno da nisam dala jesti jagode ovo sam napisala samo kao biser, jadna tia je ostala živjeti u neznanju i čeka iduće ljeto i jagode....

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam primjetila sa se vecini osoba (nazovimo to tako) zuri da djeca narastu. Da pocnu jesti, da prohodaju, da .... moze nadopuniti sta ko hoce ... bisera je zaista puno.

Nikad' jos nisam uspjela dokuziti zasto A vi cure???

Početno

Zato što su ljubomorni na činjenicu da su oni nas većim dijelom prepustili bakama i dedama na odgajanje jer su se 'borili za našu budućnost', i jer vide da smo mi svojim klincima #1.

Pa žele nama nametnuti prebrzo odrastanje naših beba da bi na njima mogli 'ispravljati' neke svoje propuste. I to bez nas - jer čim klinac počne jesti više stvari, mama nije toliko bitna i oni ga mogu dobit nasamo na nekoliko sati da mu se 'posvete'.

A meni je puno bitnije da recimo MM provede što više vremena s Karlom, nego moj svekar koji se uspaničari svaki put kad mali kihne a ja ispadam neodgovorna, samo zato što je on i jednom i drugom sinu profulao dobre 4 godine života i jednostavno ne zna kako mala djeca funkcioniraju.

Al bitno da je on uvjeren i dalje da ja sve krivo radim, jer ne radim onako kako mi on diktira.

Nije ni moja mama puno bolja...da ostale ne spominjem, dovoljno je da vam kažem da sam se radi toga vratila u Zagreb a trebala sam bit s malim na moru do 20g sama i tek bi onda MM došao.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

... dovoljno je da vam kažem da sam se radi toga vratila u Zagreb ...
    Radi cega si ti prekinula svoj odmor Ne kontam, zaista

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Anči, ja kontam :wink:

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jesam ja spora, OK sad' kontam i ja!!!

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kontam i ja ...mi zato uvijek nastojimo da kad smo na odmoru imamo svoj mir-čitaj:da smo sami 8) .
    nama je to srećom i moguće, znam da svima nije.
    najbolje mi je kad su bake i dide na sigurnoj distanci i kad svako može doć i otić kad ga je volja, po dogovoru.
    a ako ljetujete zajedno, to je malo teže :? .

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja svekrva (neću napisati sveki jer je to kao da joj tepam a to mi ne pada na pamet) kad je S bio manji, znajući da nemam povjerenja u nju, uzela bi ga u jednu ruku a s drugom bi kuhala. Ja sam fraze dobivala. Kao "gle kako sam ja spretna i sposobna, mogu s njim izaći na kraj i jednom rukom"- i još usput kuhati. A da ne govorim o prehrani. Po njoj bi već s tri mjeseca jeo grah. Šta god da sam rekla ili čak pokazivala u knjigama uopće nije htjela gledati nego je verglala po svom. Ludila sam od ljutnje. Sada pak radi druge gluposti. Za svaku dob ima džokera u rukavu

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Daj pisi nam o tim dzokerima, kako bi se i mi ostale mogle na vrijeme pripremiti!!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Daj pisi nam o tim dzokerima, kako bi se i mi ostale mogle na vrijeme pripremiti!!

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lejla prvotno napisa
    Jagode su uglavnom pune pesticida i sl. A sto se alergije tice one mogu izazvati reakciju kod djece koja nisu alergicna na drugo voce ili npr. mlijeko/jaja
    a ako su domace?
    i ako dijete nije alergicno?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma svakakve strahote. Pušta ga da se mota oko kipuće pećnice, da dira utičnice, lupa po staklu. Ali valjda se ne morate na to pripremati. Nemaju svi tako glupu i ludu svekrvu kao ja

I onda se čudi i ljuti kad joj neću ostaviti dijete.

A da uz sve to ne govorim o tome da ono što mu ja pred njom nedam, ona mu sekundu nakon moje zabrane nudi baš to, ili mu kaže: Baka bi ti dala, ali ti mama neda. Ne mogu vjerovati da je toliko glupa, mislim, da mi se inati (a da ne govorim koliko takve stvari zbunjuju tako malo dijete). U stvari, samim time pokazuje koliko je glupa. Hoće da joj ostavim dijete, a radi takve stvari. Zar joj nije jasno da ga na taj način neće dobiti NIKADA, pa ni onda?!

Uf, sva sam se zapjenila

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sto se pesticida u jagodama ti ce onda je OK (ako su domace). Ali ostaje problem ds djeca mogu razviti alergiju ako ih prerano jedu. Ali kao ni sve ostalo, nije pravilo. --> in predostoznosti ih onda ne treba davati prvu godinu!

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što se tiče jagoda - zašto ih nalazimo u svim tablicama dohrane da idu od nekih 7-9 mjeseci (kako u kojoj tablici), zajedno s ostalim bobičastim voćem, ako su tako jaki potencijalni alergeni????

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lunas !

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sta se u tablicama nalazi se obicno razlikuje od zemlje do zemlje ik kulturno je predodredjeno.
    Za jagode ne kazem da su otrov, nego sam samo da se sva djeca tretiraju kao da se preosjetljivi na hranu. Nista im nece biti sto kasne par mjeseci, a time se mogu sprijeciti neprijata iznenadjenja.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sta se u tablicama nalazi se obicno razlikuje od zemlje do zemlje ik kulturno je predodredjeno.
    Za jagode ne kazem da su otrov, nego sam samo da se sva djeca tretiraju kao da se preosjetljivi na hranu. Nista im nece biti sto kasne par mjeseci, a time se mogu sprijeciti neprijata iznenadjenja.

Kako se djeca tretiraju da su preosjetljivi kad u tim tablicama prehrane (govorim o ovima u Hrvatskoj) jagode i bobičasto voće stoje prije prvih godinu dana i te tablice dobivamo od pedijatara?? Tak sam ja izbjegavala jagode, ali sam sinu dala maline (domaće, nešpricane, od mojih staraca) pa je dobio jaku reakciju (a dala sam mu ih 2-3 mjeseca kasnije nego što piše u tablicama)???
    U biti, podaci o tome da je nešto alergeno kruže više usmenom predajom, nego što nas na to upozore stručne osobe (opet mislim na pedijatre) :?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Thanks MalaSirena,

ja vec pomislila da sam paranoidna

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Tablice vaze za djecu za koju se zna da nisu nisu osjetljiva na hranu. A, za one za koje se sumnja da bi mogli biti osjetljivi postoje druge tablice.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam OPET napravila zbunjolu!!!

Pucena s' dva jaaaako neugodna iskustva smatram prihranjivanje:
    - opasno prije 6 mjeseci
    - bezpotrebno do prve godine
    - neophodno poslije godinu dana
    - sva djecatrebaju dobijati prihranjivanje s' tablice za osjetljivu djecu, jer unaprijed nikako ne mozes znati da li ce reagovat' ili ne

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E, a ja nikad nisam čula za tablicu za preosjetljivu djecu.
    I kak znaš da ti je dijete preosjetljivo?? Tek kad pojede neku potencijalno alergenu namirnicu koja normalno ide ranije?
    (baš sam puna pitanja danas :D )

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Te tablice postoje, barem sam ih ja imala u oba slucaja. A nikako ne mozes znati da su alergicni na nesto ako nisu probali. Jedino sto mozes znati je da li imaju predispoziciju da budu osjetljivi. U tim slucajevim bi toplo preporucila koristenje tablice za osjetljivu djecu.

Sto ce reci:
    - djeca roditelja koji su (ili bili) osjetljivi (alergicni),
    - djeca cija se braca/ sesre ojetljivi (alergicni),

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lejla, hvala :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, da se javim. Dala sam mami onu knjizicu koju smo dobili u rodilistu, i cini mi se da je donekle utjecalo na nju to sto je procitala (iako je rekla da je knjizica bezveze). Vise mu ne daje sladoled i sl., iako gnjavi s drugim stvarima...
    Ovo za jagode, ja sam ih jela kad sam dosla iz rodilista, pa su malom izbile crvene tockice po nozicama. Od onda ih nisam okusila.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lunas prvotno napisa
    (iako je rekla da je knjizica bezveze).
    sigurno bi ona to bolje napisala

Citiraj lunas prvotno napisa
    Vise mu ne daje sladoled i sl
    8)

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova