-
kako neke zene doje
rijetko sam na forumu, a sada umjesto da pisem o mojoj bebi, moram vam ispricati sto sam danas vidjela.
Bila sam sa vecim klincima kod ortopeda i u cekaonici je bio i jedan jednomjesecni deckic(ne znam koje probleme ima tako mali, izgledao mi je prilicno zdravo i pokretno)-bio je sa mamom, tatom i bakom, koja ga je cijelo vrijeme drzala. U jednom trenutku ga je baka stavila na onaj stolic za prematanje i ona i kcer(ili snaha) su se nagnule nad bebu. Mene je to zaintrigiralo i pocela sam ih promatrati jer mi nije bilo jasno sta rade. Onda sam skuzila da se zena nagnula nad bebu koja je lezala na stolicu i tako nagnuta mu stavila dojku u usta i onda je to malo stvorenjce tako jelo-bez ikakvog kontakta sa majkom, kao da mu je netko gurnuo bocicu u usta.
Ja sam toliko buljila u njih, nisam si mogla pomoci. Bila je i jedna trudnica u cekaoni i vidjela sam da i ona blijedo gleda-misli zar nije poanta dojenja hranjenje i bliskost??-pa zar ima sta ljepse nego primiti svoju bebu, privuci je na prsa i dojiti?
Cak mi je draze vidjeti zenu kako grli svoju bebu i daje joj bocicu, nego ovu, koja je doji gotovo bez ikakvog kontakta
-
-
:shock: iskreno, nikada nisam takvo nesto vidjela, a vjerujem da izgleda bez veze :?
. ne bi se mogla zamisliti u takvom polozaju dok dojim, jer mi nema nista ljepse nego obaviti ruke oko djeteta koje mi je na prsima. zaista je dojenje poseban dozivljaj bliskosti sa tim djetetom, a ovako kao sto si vidjela bas nema nikakve bliskosti.
-
Možda žena ima jednostavno problema oko položaja pri dojenju i tako joj jedino uspijeva ... možda ona u tom trenutku daje sve od sebe dok bi druge odustale ... zato nemojmo zaključivati brzopleto ...
Ja sam isto imala problema oko namještanja, istina nisam stajala i nagnula se nad dijete, ali umjesto da legnem ja sam se mučila u sjedećem položaju s povelikom ranom ...
-
ma imas pravo Vrijeska, glupo je osudjivati, ali ova mlada zena nije nimalo izgledala kao da ima nekih problema ili bolova, a moram priznati da je taj polozaj izgledao tako neudoban, da mi stvarno nije jasno zasto je tako dojila.
-
ok,ja nisam dojila pa ne znam,al stvarno kad sam citala nije mi bilo jasno kak se uspjela tak namjestit- malo mi to djeluje nezgodan polozaj.
al- kao sto veli vrijeska- mozda je njoj to jedini udobni polozaj.
-
ja sampomislila kao i vrijeska, tko zna zasto i kako su dosli do toga. Nadam se da beba ipak dobija dovoljno njeznosti i kontakta, krouz dojenje ili kako drukcije.
a ja slicno tako dojim ta vrijeme voznje, da je ne vadim iz sjedalice
-
sigurno joj ni to nije udobno! možda žena ne može sjest, pa kaj da radi u čekaoni!? ja nisam mogla sjest više od 3 tjedna nakon poroda, pa mi je u jednom trenutku kad me sve bolilo palo na pamet da kleknem iznad nje na sve 4 i dojim ju k'o kravica :wink:
! nisam probala, ipak! ljudi dođu na svašta! ono što je bitno- ona ipak doji!!!!!
-
Ni ja nisam mogla sjesti nekoliko tjedana nakon poroda, znam da me na prvoj kontroli Mateja kod pedijatra užasno bolio šav od epiz., jedva sam i stajala i da mi je zaplakao stvarno ne znam kako bih ga podojila ( možda upravo kao ta majka ).
-
Ja znam zenu koja je jedino mogla dojiti u kadi punoj vode. Vjerovatno postoji razlog zasto tako doji. Ja nikad nisam uspjela sjedeci nego samo ako lezim jednostavno nisam znala drugacije.
Neki dan sam vidjela mamu nosi malu bebicu i hoda i tako u hodu na totalnom javnom mjestu doji i doslo mi da je pitam da je uslikam :D ali nisam, tako mi je to super izgledalo i bas joj zavidim
-
-
Ja stvarno prvi put sam vidjela nekog ko doji u hodu i zato me to toliko odusevilo. To sam vidjela prosli tjedan na Floridi(bili na odmoru) i odusevilo me kako nitko osim mene nije posmatrao jer to je sasvim normalno. Naravno mama je primjetila da gledam pa mi se lijepo nasmijala i pozdravila me. Ma predivno
-
-
Osoblje foruma
eeee trebaš doći na sastanke RODE kad nas nekoliko istovremeno doji u hodu jer nema mjesta za sjest :D
-
-
-
-
-
to malo stvorenjce tako jelo-bez ikakvog kontakta sa majkom, kao da mu je netko gurnuo bocicu u usta.
Ivakika zaista se ne bih slozila sa ovakvom konstatacijom Ovo mi je bas nekako bezdusno napisano. Izvini, ali zaista mi tako zvuci. Mislim da bi svaka zena zeljela dojiti svoje dijete, ali postoji i onaj broj, cini mi se da procitah na forumu nekih 1.5 % zena koje iz raznoraznih razloga ne mogu dojiti ili (poput mene) moraju dohranjivati svoju bebu.
18.03.2004- dosla nam je Edita :D
-
UH, SNORKI, NISAM TO TAKO MISLILA, STVARNO. Ja vidim da ste me sve napale, ali nemate pojma kako je to izgledalo- inace to nikada ne bih napisala.
A ja vjerujem da sve zene koje ne mogu dojiti, a zeljele bi, daju i tu bocicu sa jako puno njeznosti.
Isto tako, nazalost ima i jako puno zena koje svoju djecu mogu dojiti a ne zele!!
-
Što se tiče položaja. Ja se sjećam da je meni patronažna takav položaj predložila na početku kad su me jako bolile bradavice. Probala sam par puta, ali nije mi pomoglo.
-
Polozaj pri dojenju
Mozda nije problem majci nego u djetetu... Moja oba sina nisu podnosila nikakvo 'manevriranje' prvih 6 sedmica zivota. Nosenje u marami to rado -> nisu ni izlazili iz nje, ali dojenje nikako. Tako da sam ja redovno izmulada, pa ih hranila s' raznoraznim pomagalima jer sam se bojala flasice k'o djavo krsta ... Nakon tih mucnih 6 sedmica se nisu vise mogli otresti -> a stece moje.
Hocu samo reci sa je problem vjerovatno bio puno kompleksniji. Drugi put pokusaj ispitati situaciju ili uputiti na RODU ili sl.
Lejla
-
i ja znam nekad sebastiana tako dojiti, on lezi na krevetu a ja iznad njega, to mu je strasno zabavno i onda mase rukama i nogama ko mariolino a nemre se nikako bacati unatrag sto voli raditi kad je umornan a nece spavati
ponekad mu cak i drzim ruke, a toliko sam se izvjestila da jednom rukom znam pridrzavati bocicu ispod slobodne sise kad mi krene curiti mljeko
-
kad smo vec kod dojenja u hodu, ma kod nas to pali samo u slingu ali kad smo vani toliko stvari mu privlaci paznju da nema teorije da ostane prikopcan, sam zjaka oko sebe
danas sam ga uvalila u kabinu za presvlacenje i tamo dojila jer nema sanse da jede u punom ducanu uz sve one sarene stvari oko nas
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma