Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: STALNO SLUŠAMO O POGREŠNOM ODGOJU!

pipi langstrumpf

Početno STALNO SLUŠAMO O POGREŠNOM ODGOJU!

Malo sam zbunjena svim onim savjetima,šta ne smijemo raditi u odgoju djece,a kad malo bolje pogledamo,to je skoro sve što se radilo prije 15-20 godina.Nitko ne daje konkretne primjere kako riješiti onda dječju tvrdoglavost,silu i sl.Kod moje djece ne pali NE,možda sam bila previše popustljiva,ali drugačije nisam znala.Jedan je pred pubertetom(12 god.)a malom je tek 2 god.Nekad stvarno ne znam šta bih napravila,čak pomišljam da nazovem Super Nanny,ali ne želim na tv!

babylove

Početno

To su pitanja i nedoumice koje ,sigurna sam,bar ponekad muce svakog roditelja koji zeli "dobro" odgojiti svoju djecu..Iz osobnog iskustva mogu reci da ne bi previse trebalo slusati tudje savjete, jer mislim da svaka mama (pustimo sad tate) najbolje poznaje svoje dijete i na koji mu nacin pristupiti..mada nas nekad ni to ne odvede rjesenju problema. Vec neko vrijeme radim sa predskolskom djecom i mogu reci da kod vecine djece "NE" stvara suprotan ucinak,to ih strasno smeta. Djeca zele biti vazni,da se prema njima odnosimo ravnopravno,bas kao sto zasluzuju i zele da im sve objasnimo. Da znaju cemu to NE..uh,bas sam se raspisala..

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pipi, ne postoji "recept" za odgoj.

veoma je važno da promijeniš SVOJE ponašanje. promjenom tvog ponašanja - mijenjat će se i ponašanje tvoje okoline (djece).

vjerujem da ti možeš riješiti svoje probleme i bez pojavljivanja na tv-u. btw - ja sam prilično skeptična prema metodama koje koristi SN. sigurna sam da ima boljih, i da nametanje sličnih obrazaca ponašanja različitoj djeci - nije idealno rješenje.

osim što tvoja djeca pokazuju otpor prema NE(gacijama), kakve te još trileme muče?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kupi knjigu "Vase kompetentno dijete" Jesper Juul

Bas na samom pocetku govori o ovim stvarima koje ti spominjes. Vjerujem da ce ti rasvijetliti puno tvojih dilema. I nije odgovor u tome da radimo obrnuto od nasih roditelja, to nikako. I zaista je tesko u danasnje vrijeme naci tocan odgovor. Ta knjiga ce ti sigurno pomoci u tome

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •