-
STALNO SLUŠAMO O POGREŠNOM ODGOJU!
Malo sam zbunjena svim onim savjetima,šta ne smijemo raditi u odgoju djece,a kad malo bolje pogledamo,to je skoro sve što se radilo prije 15-20 godina.Nitko ne daje konkretne primjere kako riješiti onda dječju tvrdoglavost,silu i sl.Kod moje djece ne pali NE,možda sam bila previše popustljiva,ali drugačije nisam znala.Jedan je pred pubertetom(12 god.)a malom je tek 2 god.Nekad stvarno ne znam šta bih napravila,čak pomišljam da nazovem Super Nanny,ali ne želim na tv!
-
-
pipi, ne postoji "recept" za odgoj.
veoma je važno da promijeniš SVOJE ponašanje. promjenom tvog ponašanja - mijenjat će se i ponašanje tvoje okoline (djece).
vjerujem da ti možeš riješiti svoje probleme i bez pojavljivanja na tv-u. btw - ja sam prilično skeptična prema metodama koje koristi SN. sigurna sam da ima boljih, i da nametanje sličnih obrazaca ponašanja različitoj djeci - nije idealno rješenje.
osim što tvoja djeca pokazuju otpor prema NE(gacijama), kakve te još trileme muče?
-
Kupi knjigu "Vase kompetentno dijete" Jesper Juul
Bas na samom pocetku govori o ovim stvarima koje ti spominjes. Vjerujem da ce ti rasvijetliti puno tvojih dilema. I nije odgovor u tome da radimo obrnuto od nasih roditelja, to nikako. I zaista je tesko u danasnje vrijeme naci tocan odgovor. Ta knjiga ce ti sigurno pomoci u tome
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma