Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 147

Tema: Baby/child friendly kvart?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Baby/child friendly kvart?

Ako tako nešto postoji 8) , naravno...

Naime, živimo u samom centru Zagreba (Zvonimirova, i to na križanju sa Šubićevom - po mom skromnom sudu najružnija i jaaako bučna ulica u gradu), opis : dvije tramvajske pruge, četiri prometne trake, kamo god se okreneš sve neke turobne boje i nikakve fasade, odnosno fasade koje su bile požmarene još za vrijeme AVNOJ-a, malo, ako i imalo zelenila, kako izađeš kroz vrata nabasaš na cestu...drugi element jednadžbe jest što mi se nikako ne sviđa da mi dijete jednog dana nema gdje voziti bicikl, da ga ni u ludilu ne mogu samoga pustiti van, a na kraju krajeva da se nema ni s kime družiti obzirom da ovdje nema puno djece (što se s mojom vizijom lijepog djetinjstva kosi, jer sama sama imala takvo, u Opatiji, mirnom, prelijepom gradiću, punom zelenila, prijatelja, topline i svega)...

O preseljenju razmišljamo već neko vrijeme, ali još nismo "uglavili" na koju bismo lokaciju pikirali. Pa, pucajte...

I zna li možda netko (koji se, primjerice time bavi) po kojoj se cijeni prodaju kvadrati u ovom dijelu grada?

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ovo o čemu ti pričaš možeš nać samo na rubnim dijelovima ili još bolje izvan grada

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Dođi u susjedstvo. Cijelo je brdo naše .

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samobor

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Baby/child friendly kvart?

Evo, ja ću se žrtvovati i pokloniti ti svoj stan u Dugom Selu za ovaj u Zvonimirovoj.

Činjenica je da nisam ljubitelj Zvonimirove, ali do Maksimira ima 10 minuta... Bliže nego DS.

Ja ti preporučujem tzv. "koloniju" - kod okretišta 17-tice na Borongaju, naselje krcato predivnim obiteljskim kućama, neprometno, ma savršeno, blizu centra, a opet tako izolirano i predivno...Puno bolje od bilo kojeg rubnog dijela, da ne spominem okolicu.

Ali sumnjam da tamo ima kuća ili zemljišta za kupiti...

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ravnice.

Evo, naš susjed prodaje stan tu u kvartu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi smo nedavno preselili na jarun. ja u pocetku nisam bila odusevljena time jer sam odrasla u centru, medjutim ubrzo sam shvatila da je kvart fenomenalan za djecu. svaki blok zgrada ima svoj prilicno velik i lijep ogradjen park, spustis se iz stana ravno u prirodu. vrtici na svakom koraku. plac, knjiznica, skola, ambulanta i sl. preko puta. blizina jezera. ma divota.
    osobno mislim da nema idealnog kvarta. mislim da bi idealno bilo seliti se svakih 5-10 godina prema potrebama. npr. sad kad sa malom djecom jarun nam je super, kada krenu u skolu vjerovatno ce nam opet biti zanimljiviji centar. kad si mlad i bez djece opet imas neke druge prioritete. i tako. ja se selim cijeli zivot i mislim da cemo tako i nastaviti!

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo u španskom jer se ja nisam dala otamo. raj na zemlji. naša zgrada sad je uz cestu kad smo se preselili, ali j eiza park. iza svake zgrade je park

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mi smo na jarunu i tu je super s malim djetetom: park iza zgrade i tamo smo svako poslije podne tako da ona ima već ekipu iz vrtića i ekipu iz parka . Vrtić i ambulanta na 2-3 min, jezero....Kvart je dobro projetiran, široki pojasi zelenila, objekti nsiu nagurani jedan na drugi ....

s druge strane, nedostatak kvarta je što su vrtići pretrpani (jaslička grupa nominalno broji 26! :shock: ) djece (očito ima puno ljudi kojima su tu sviđa) i već uobičajeno-ceste su krcate kuda god da kreneš, ali to je više-manje svagdje tako....Sve u svemu, moj glas za jarun

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi smo vrlo zadovoljni Preckom i jedini mu je nedostatak sto tamo ne radimo ni MZ ni ja.
    Najzadovoljniji smo sto nam odmah iza zgrade rastu kukuruzi, lete sismisi i fazani, trce zecevi, do savskog nasipa nam je 5 minuta kroz polja ... a do bilo koje tocke kvarta mozemo doci secuci se po pjesackim stazama udaljenim od glavnih cesta.

Mislim da su svi noviji planski kvartovi dosta dobri za klince (Jarun, Spansko, Precko, vecina N. Zagreba) dok su oni najnoviji losi, jer se nije vodilo racuna o zajednickim sadrzajima (Vrbani, Malesnica, Borovje i sl.).

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Bregovi iznad Gajnica...Mir, tisina, zelenilo..a sve je na par minuta..parkovi, DZ, ducani...Idealno za djecu. Moj brat i ja smo tamo odrasli, cijelo djetinjstvo smo proveli igrajuci se po livadama, bregovima..Sada je ipak malo drugacije, malo zivlje, ali ipak je tamo super...

Nedostatak: ako radis u gradu, grozna guzva ujutro i na povratku s posla.

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

potpisujem ninochku, jedino sto je problem mjesto u jaslicama/vrticu (iako ce navodno graditi novi vrtic, koji bi trebao biti gotov vec iduce godine?). ili malesnica.
    prednost je sto je cijena kvadrata relativno normalna u odnosu na grad, ali je ipak malo daleko, recimo, ujutro nam treba oko pol sata autom do grada.
    ako ti je kuca relativno blizu vlaka, to je onda super solucija.
    sto se tice kvadrata u Zvonimirovoj, mislim da ti je tu varijanta 'lupi sto visu cijenu' pa eventualno spustaj (dakle, min. 2000 eura - znaci da ti je razlika po kvadratu ako selis u spansko/malesnicu negdje 300 ili 400 eura po kvadratu sto nije lose).

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Re: RE:

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Bregovi iznad Gajnica...Mir, tisina, zelenilo..a sve je na par minuta..parkovi, DZ, ducani...Idealno za djecu. Moj brat i ja smo tamo odrasli, cijelo djetinjstvo smo proveli igrajuci se po livadama, bregovima..Sada je ipak malo drugacije, malo zivlje, ali ipak je tamo super...
    Pa ja joj sam to odmah napisala.
    Citiraj Irchi prvotno napisa

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Pa nisam znala na koja brda misliš

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Re: RE:

Pa ja joj sam to odmah napisala.

Mislim stvarno . Ovo je nova hrvatska gramatika.

Ispravak netočnog navoda :
    Pa, ja sam joj to odmah napisala.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Potpisujem tateka!

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Knezija je savrsena za djecu!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Knezija je savrsena za djecu!
    Nama nije bila tako losa dok smo tamo zivjeli (200-2004, u onoj zgradi iznad BAschiere 2), ali mislim da je sad definitivno tamo previse auta.
    Igralista ima nekoliko, svaka cast, popravili su i stanje plocnika u posljednje vrijeme tako da ide nabolje ... no, generalno mi se cini da je sve zatrpano autima, barem na tom juznom dijelu kvarta. Zlatne iznimke su ono igraliste sa lokomotivom i parkic kod pedijatrice i preko puta poste, no kao za vraga, kad ides izmedju bilo koga od njih moras preci neku od vrlo prometnih ulica.
    No, jos uvijek ej bolja od Srednjaka, meni se oni cine vrlo zaguseni prometom, a i imaju samo jedno spomena vrijedno igraliste.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja dajem glas Jarunu, jedina mana je udaljenost od centra javnim prijevozom. MM vec polako ludi i ima ideje da odemo zivjeti u neki manji grad. Najbolji parkic mi je onaj kod vrtica odnosno pizzerie Edo. Nije novi, ali zato ima puno drveća i velik je, može se voziti biciklom, po zimi čak i sanjkati.
    Dom zdravlja, plac, jezero sve je blizu

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa
    Ja dajem glas Jarunu, jedina mana je udaljenost od centra javnim prijevozom. MM vec polako ludi i ima ideje da odemo zivjeti u neki manji grad. Najbolji parkic mi je onaj kod vrtica odnosno pizzerie Edo. Nije novi, ali zato ima puno drveća i velik je, može se voziti biciklom, po zimi čak i sanjkati.
    Dom zdravlja, plac, jezero sve je blizu
    Idete cesto u centar grada?
    Mi mozda 1-2 puta mjesecno u ono guzvasto doba dana, tako da nam ta udaljenost ne smeta.
    (idemo mi cesce do centra, ali tad kasnije popodne kad je guzva manja i lakse i brze se dodje)

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi idemo jer tamo radimo i djeca idu u vrtić. Inače se s Knežije nebi micala, ali sam već luda od prometa.

Dobar je to kvart za djecu a blizu su i Mladost i jarun i boćarski. parkić s lokomotivom ne volim - zbog smještaja zgrada tamo uvijek puše, baš onako kao propuh.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    Mi idemo jer tamo radimo i djeca idu u vrtić. Inače se s Knežije nebi micala, ali sam već luda od prometa.
    Uvijek zaboravim da ima i gorih od nas sto se prijevoza u vrtic tice (mi nase vozimo iz Preckog na Tresnjevku).

Dobar je to kvart za djecu a blizu su i Mladost i jarun i boćarski. parkić s lokomotivom ne volim - zbog smještaja zgrada tamo uvijek puše, baš onako kao propuh.
    To je igraliste koma zimi, bas zbog tog propuha i cinjenice da je skoro stalno u sjeni, no zato je za vrucih ljetnih popodneva prava blagodat, jer ga stiti od sunca ona zgrada u Ujevicevoj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tatek, ja na sreću ne u radno vrijeme, ali zato MM svaki dan na posao i s posla

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa
    tatek, ja na sreću ne u radno vrijeme, ali zato MM svaki dan na posao i s posla
    Izrazi mu moje saucesce ...

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ah taj parkić s lokomotivom budi u meni lijepa sjećanja na moje djetinjstvo. Mislim ta lokomotiva je tamo već 30 godina! Knežija je definitivno divan kvart za odrastanje djece.
    Sad sam na Savici ali nisam baš oduševljena, svega 1 park kod nasipa u Novskoj ulici je vrijedan spomena. Ovi ostali su ili uz prometnice, s premalo sadržaja ili zasrani od pasa.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ok, sad se već zezate s našom Romy, jel da? :shock:

Mislim, koliko god netko volio svoj kvart, ne možete ozbiljno tvrditi da su Knežija i Špansko child-friendly... :shock: U parkiću na Knežiji sam jednom, u sred bijela dana, izbrojala 4 šprice i sijaset razbijenih boca.

Ja, recimo, volim Vrbane/Jarun, jer sam tamo živjela, ali ne bih rekla da je taj dio grada child-friendly, posebno radi prometa (do svake osnovne škole treba se preći vrlo gadna Horvaćanska na kojoj su jako učestale prometne nesreće i stradavala su djeca školske dobi - ok, osim ako ste baš na Vrbanima, tamo ima osnovna škola do koje se ne treba preći cesta).

Dakle, treba razlikovati kvart koji se nama sviđa od child-friendly kvarta, za što je Romy pitala.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa

Mislim, koliko god netko volio svoj kvart, ne možete ozbiljno tvrditi da su Knežija i Špansko child-friendly... :shock: U parkiću na Knežiji sam jednom, u sred bijela dana, izbrojala 4 šprice i sijaset razbijenih boca.

Ja, recimo, volim Vrbane/Jarun, jer sam tamo živjela, ali ne bih rekla da je taj dio grada child-friendly, posebno radi prometa (do svake osnovne škole treba se preći vrlo gadna Horvaćanska na kojoj su jako učestale prometne nesreće i stradavala su djeca školske dobi - ok, osim ako ste baš na Vrbanima, tamo ima osnovna škola do koje se ne treba preći cesta).

Dakle, treba razlikovati kvart koji se nama sviđa od child-friendly kvarta, za što je Romy pitala.
    Daklem, vraćamo se na Ravnice

Moje iskustvo - sve na hrpi - vrtić, škola, ima barem dva parkića relativno blizu, i još dva mrvicu dalje - nisu baš neka sreća uređenje, ali barem postoje, Maksimirski park na 10tak min. hoda...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Luna, sve ti je to relativno ... Knezija i JArun su definitivno vise children-friendly nego recimo centar grada, Medvescak ili mozda Vrbik.
    A mislim da kolicina sprica na igralistu ovisi samo o tome koliko ga revno ciste radnici Zrinjevca.
    Cuo sam od poznanika da na jednom djecjem igralistu u malom gradicu u Zagorju (u biti, vece selo - podaci poznati autoru posta) svako malo nadju spricu ... toga vise nije imuno ni jedno mjesto u HR i mislim da to nije neki vazan parametar za vrednovanje jel pogodno za djecu ili ne. Jasno, ne bih preporucio da djeca stanuju u blizini Besta ili Pashe, ali mislim da Jarun ili Knezija definitivno nisu gori (ali ni bolji) od nekih drugih kvartova na rubu grada.
    Ja bih prije stavio teziste na to koliko je gust promet, koliko ima (i kakvih) igralista, ima li mjesta u vrticima i skolama i kakva im je kvaliteta, koliko ima zelenila, ima li u blizini kvalitetnih pedijatara i doma zdravlja, kakvo je zagadjenje bukom i smradom ... sprica i smeca sad ima, na zalost, svugdje.
    Mi zivimo na rubu grada, pustije mjesto unutar grada je tesko zamisliti i opet na igralistu nalazimo povremeno koju bocu i ostatke kojekakvih ad hoc tuluma, a ne zelim ni znati sto se sve moze naci u dvoristu vrtica preko puta gdje je svaku noc tulum. A tako je u svakom bogovetnom kvartu ovog grada (i ostalih) - ekipa se nadje u parkicu, donese boce i sve ostalo i udri, od podsljemenske zone na sjeveru pa do industrijske zone na jugu.

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I mi smo iz istog kvarta al nije tako strašno.
    Pa imaš park na Krešimircu i onaj kraj pjace Kvatrić.
    Dvije pjace jako blizu,državni vrtić i jaslice u kojima nije strašna gužva,pedijatrica bez gužve,sve blizu pa možeš svuda pješke.
    Vikendom kad si slobodna u auto sa familijom i kud ti srce želi u prirodu.
    Evo upoznala sam na Krešimircu familiju koja je odselila iz Ljudevita Posavskog tamo prema Markuševcu (ne mogu se sjetit kako se točno zove).
    Kažu da su se prevarili jako jer da tamo za djecu nema ničega i sad bi nazad.Dolaze i dalje vikendom u svoj stari park a žive u prirodi.
    Ja baš ne vidim smisao življenja u prirodi ako na putovanje kuća posao moram gubiti dva sata dnevno pa ionako nemam kad u tu prirodu jedino ako je i posao blizu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ha, ne znam baš da je toliko relativno - ja sam prvo živjela na Borongaju (ta slavna "kolonija") do 4. osnovne, onda na Vrbanima, dugogodišnji dečko mi je živio na potezu Srednjaci/Knežija i mislim da su ta tri kvarta neusporediva. Dok je "kolonija" doista topli, obiteljski kvart u kojem djeca slobodno trčkaraju okolo i svi se poznaju (kao u manjem mjestašcu, ali je prednost u tome što NIJE malo mjestašce), Vrbani su u dalekoj većoj mjeri dehumanizirani (ok, teži se tome da je oko zgrade stvori taj neki mikrokozmos, kao i u NZ), a Srednjaci i Knežija su već opasni kvartovi. Već spomenuti promet, narkosi (najviše ih je u Španskom i na Knežiji), tučnjave, razbojstva (sestrična s troje djece mi živi tamo i dvoje starijih je doživjelo napad - krađu mobitela i premlaćivanje):

Sorciere, gdje si, daj im objasni da ne izmišljam, znam da si negdje pisala da ti živiš na Knežiji i da je koma kvart.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj melanija prvotno napisa
    Ja baš ne vidim smisao življenja u prirodi ako na putovanje kuća posao moram gubiti dva sata dnevno pa ionako nemam kad u tu prirodu jedino ako je i posao blizu.
    Potpisujem.
    Meni je posao doma, ali mi je većina bliskih prijatelja u Zg. Uzalud moje šume, kad nemam s kim šetati po njima.

Ok, ok, našla sam dvije sjajne obitelji , ali svi moji stari prijatelji su u Zg. Okolica definitivno (najčešće) nudi veći mir, sigurnost i više zelenila, ali nikako nije rješenje za one koji po defaultu gravitiraju k srcu grada.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj melanija prvotno napisa
    I mi smo iz istog kvarta al nije tako strašno.
    Pa imaš park na Krešimircu i onaj kraj pjace Kvatrić.
    Mi imamo jedan ispod kucnog prozora, jos 2 na 100 metara udaljenosti,a zatim jos 4 na daljnjih 100 metara.

Zezam se, nisu prioriteti svih ljudi isti, neki rade u gradu, neki u pregradju, neki vise cijene blizinu trznice i kazalista, drugi blizinu sume ... ali vjerujem da kroz nase postove svatko moze vidjeti da li mu neki kvart pase vise ili ne.
    A mi smo se vise/manje svi (osim ovih tvojih, Melanija, nesretnih prijatelja) smjestili u kvartovima koji bas nama pasu.

Usput, ja sam odrastao u kvartu u blizini Markusevca i najblize djecje igraliste i vrtic su mi bili na 5 km, skola na 3 km, a doktorica na 6 km, no zato mi je suma bila na 100 m od kuce, a dva potoka na 200 m i taj apsekt djetinjstva mi je ostao u fenomenalnoj uspomeni. :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    Ja bih prije stavio teziste na to koliko je gust promet, koliko ima (i kakvih) igralista, ima li mjesta u vrticima i skolama i kakva im je kvaliteta, koliko ima zelenila, ima li u blizini kvalitetnih pedijatara i doma zdravlja, kakvo je zagadjenje bukom i smradom ... sprica i smeca sad ima, na zalost, svugdje.
    Po ovome, naš ulaz je totalno child-friendly - izlazimo na pješačku stazu kojom uglavnom ljudi dolaze sa Savske na plac, ispred zgrade je parking na kojem nitko ne vozi brzo, imamo pred ulazom parkić+igralište, do vrtića i škole 50 m bez ijednog prelaženja ceste...
    Sa sjeverne strane iste zgrade je situacija sasvim drukčija: taj ulaz gleda na prometnu ulicu (Vukovarsku) punu buke i smoga, opasno je za dijete, upravo je izgrađena još jedna zgradurina koja zaklanja sunce... nebo i zemlja.
    Htjedoh reći, nije dovoljno samo generalno znati za kvart kakav je, nego treba gledati konkretnu situaciju. Trešnjevku nikad ne bih proglasila child-friendly kvartom, ali naša mikrookolina jest takva.

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam u spanskom vec dosta godina, i ne mogu reci da bas vidjam narkose kako bauljaju niti da se statisticki moze reci da ih bas u spanskom ima najvise.
    odrasla sam na kvatricu i znam da su se upravo u jednoj mirnoj ulici gdje je vrtic skupljali lokalni dzankiji, a reklo bi se da je miran i fin kvart.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Citiraj tatek prvotno napisa
    Po ovome, naš ulaz je totalno child-friendly - izlazimo na pješačku stazu kojom uglavnom ljudi dolaze sa Savske na plac, ispred zgrade je parking na kojem nitko ne vozi brzo, imamo pred ulazom parkić+igralište, do vrtića i škole 50 m bez ijednog prelaženja ceste...
    Sa sjeverne strane iste zgrade je situacija sasvim drukčija: taj ulaz gleda na prometnu ulicu (Vukovarsku) punu buke i smoga, opasno je za dijete, upravo je izgrađena još jedna zgradurina koja zaklanja sunce... nebo i zemlja.
    Htjedoh reći, nije dovoljno samo generalno znati za kvart kakav je, nego treba gledati konkretnu situaciju. Trešnjevku nikad ne bih proglasila child-friendly kvartom, ali naša mikrookolina jest takva.
    Jest, stvari su vrlo relativne.
    POred moje firme u sredistu Tresnjevke (odmah pored je i Vedranov/Zrinkin vrtic) je vrlo lijepo staro (iz 30-tih godina proslog stoljeca) djecje igraliste, okruzeno kvartom obiteljskih kucica i relativno mirnih ulica. No, na tom igralistu postoji najveca koncentracija razbijenog stakla, smeca,a ponekad i sprica koju sam igdje vidio na nekom igralistu ... zasto bas tu, pojma nemam (mislim da si radnici Zrinjevca tu bas ne daju truda), ali eto ...

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Iskreno rečeno tatek mi smo slučajno otkrili Markuševac i divili se tom malenom slatkom gradiću u prirodi pa bi vikendom išli tamo i zamišljali da tu živimo.
    I meni to izgleda puno bolje naravno od križanja Zvonimirove i Šubićeve,da ne ispadne da sam ja protiv prirode,al kako sam kažeš svako ima svoje prioritete.
    Danas sam sretna što me ni Jarun nije uspio zavesti svojom ljepotom jer bi poginula putujući do posla i nazad.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Karlovac je child friendly grad...........pa eto ,doselite nam se

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da svatko od nas ima drugačiji stil života i prioritete.
    MM je odrastao vrlo blizu lokaciji spomenutoj u prvom postu i stalno žali za tim kvartom. ja se tome čudom čudim, ali je tako. Meni je Knežija OK (tam sam i odrasla), ali mi je sada već stvarno pun kufer putovanja do posla: jedino da ga promijenim.

Ja npr. sebe ne mogu zamisliti u kući (samo u stanu) dok moje starije dijete stalno pita kada ćemo se preseliti u kuću.

Istina je da se Zagreb jako širi i sada je sve teže naći mirnu ulicu za stanovanje, a ako ju i nađeš ne znaš hoće li ti za par mjeseci pred prozorom osvanuti nova zgrada.
    A promet kada smo mi bili mali i sada ne mogu se usporediti. Meni su moji u srednjoj školi kupili moped i išla sam s njim u školu (na drugi kraj grada). Ja svojoj djeci to sigurno neću napraviti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    Pa da znaš da bi i mogli...Pošto kuća s vrtom?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aha, ti to reče Romy.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Aha, ti to reče Romy.
    dođi i ti

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Luna živim u Španskom cijeli život (osim prve 4 ili 2 koje sam ionako stalno dolazila ekipi u kvart) i nisam NITI JEDNOM vidjela špricu.

narkomana ima svugdje, ali ja zaista nemam pojma o čemu ti pričaš

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sorciere, gdje si, daj im objasni da ne izmišljam, znam da si negdje pisala da ti živiš na Knežiji i da je koma kvart.
    knežija je prije 30 (i kusur ) godina bila prekrasan kvart.

sada - u parkovima (npr. meni ispred prozora) - stanari šetaju pse . bez uzice i brnjice, i nikad ne skupe ono što su psi "ostavili" u parku. znak za zabranu su potrgali. livada SAMO za pse je cca 100 metara dalje.

narkića ima na svakom koraku (jedno vrijeme su prodavali baš kraj dječjih ljuljački :shock: ). mene jedan opljačkao ispred vrtića.

na knežiji se gradi i gradi i gradi... niču zgradurine, a infrastrukture nigdje.

jedino je škola jedna od najboljih u zg.

jedna nedavno prodana po 500 eura m2 .

karlovac sigurno ulazi u ovu kategoriju. to je grad u kojem većinu stvari možeš obaviti i pješice. na pješačkim prijelazima se staje pješacima.

super ako voliš MIRAN život ... (kikica dobije frase od mira i usporenosti)

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    samobor
    potpisujem i dodajem naš pogled s prozora

http://i15.tinypic.com/2uotlhy.jpg

Ulica u kojoj stanujemo je slijepa i promet je sveden samo na susjede.

anchie76 editirala sliku u link

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

krivo, odmah sam zamolila admin da linka, isprika svima, nije namjerno

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jordanovac

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ako ste spremni maknuti se iz Zagreba , onda bolje dođite u Varaždin. Puno je ljepši i uređeniji, promet nije tako katastrofalan ko u Karlovcu. Meni je Karlovac previše tranzitni grad, ali zato su mi ljudi tamo tak simpatični.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ima i karlovac lijepih dijelova, ali varazdin je cijeli super. sutra bi se tamo selila

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Usput, tko zeli najbolji omjer utrosenih para i dobivenog, a ne smeta ga "provincija", nek razmisli o Ivanic Gradu (to niej moja ideja, vec nekih poznanika, ali niej bez vraga). Cijene nekretnina su tamo smijesne (ili su barem bile prije ne tako puno vremena),a do Zagreba se dodje brzo vlakom i autom.

JAsno, zivot u vecem gradu (tipa Ka, VZ i slicnim) ima dosta prednosti, a nema vecinu mana koje ima zivot u velegradu tipa ZG. Ali u mjestu tipa Ivanic Grad se za cijenu mog sadasnjeg stana vjerojatno mogu kupiti 4 takva ili 2-3 ovece kuce solidnih karakteristika pa to treba usporediti sa recimo cijenom i vremenom transporta. Tko recimo radi negdje u Sesvetama ili an Zitnjaku to uopce nije bezveze ...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj brigita2 prvotno napisa
    Ako ste spremni maknuti se iz Zagreba , onda bolje dođite u Varaždin.
    Da znaš da sam više puta u naletu očaja zbog onoga u što se Zagreb pretvara pomišljala: ajmo se mi preseliti u Varaždin! Ne poznajem grad, ali ono malo što sam vidjela i čula o njemu dalo mi je misliti...
    Samo što je moj posao takav da ga mogu raditi isključivo u Zagrebu :/ pa si nemam kaj premišljati.

(btw, na našem faksu su profe komentirali da iz Varaždinske gimnazije dobivaju najbolje studente)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •