Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 147 od 147

Tema: Baby/child friendly kvart?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

neznam, leo, ja radim u poslovnoj zgradi u Vrbiku-pravoj poslovnoj, ne vidim di tamo ima zelenih površina, mira, obiteljskih kutaka,skoro svaka zgrada ima u prizemlju kafiće i slično, jedini ok park je onaj s brodom
    Ostali su parkovi u raspadajućem stanuju, prenatrpano je zgradama i svako prazno mjesto se koristi za gradnju iste. :/
    Sorry, ali meni je Vrbik baš antichild-friendly.
    Ali kao što si rekla, nisu ni drugi kvartovi u širem centru puno bolji, makar ne vidim da je Vrbik bolji od npr Kruga. :/
    Svejedno, ako nekom nije važna udaljenost, Gajnice su mi, npr. neusporedivo ljepše, Ravnice, Maksimir.... :/

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Mondu prvotno napisa

A jednako takvi su i Knežija, gotovo cijeli Novi Zagreba i još neki kvartovi gore spominjani, uopće mi nije jasno kako ih možete spominjati u kontekstu "child friendly" ?
    Zagreb nema takve kvartove, a oni "bolji" u kojima nećete viđati po cesti alkoholizirane tinejđerice s pljugom u ustima kako pužu (bas smo kod Zapruđa to imali prilike vidjet, odvratno) vam opet nemaju za ponuditi neke sadržaje za klince, niti shoping centre i sl.
    Mentalitet ljudi koji su zadnjih dvadesetak godina naselili Zagreb, a nisu imali blage veze o kulturi življenja u gradu, promjenio je sliku Zagreba na gore, nažalost.

Svakako bježat van Zagreba, tko može.

ajme majko... kakva tebe frustracija pere?

ja mislim da je sloboština najfrendli kvart i za djecu i za odrasle. i šoping centar nam je blizu. a do glavnog kolodvora nam treba 12 minuta. na mostu čekamo onda kad čekaju i svi drugi: dan prije božića, na veliki petak i za vrijeme različitih samita koji se kakti moraju održavati u "metropoli".

i baš me ljuti ovo generaliziranje o "došljacima" kao da su baš svi iz kamenitih vukojebina i prije nego što su naselili zagreb nisu znali šta je struja i čemu služi pipa. mislim, svašta :shock:

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    neznam, leo, ja radim u poslovnoj zgradi u Vrbiku-pravoj poslovnoj, ne vidim di tamo ima zelenih površina, mira, obiteljskih kutaka,skoro svaka zgrada ima u prizemlju kafiće i slično, jedini ok park je onaj s brodom
    Ostali su parkovi u raspadajućem stanuju, prenatrpano je zgradama i svako prazno mjesto se koristi za gradnju iste. :/
    Sorry, ali meni je Vrbik baš antichild-friendly.
    Ali kao što si rekla, nisu ni drugi kvartovi u širem centru puno bolji, makar ne vidim da je Vrbik bolji od npr Kruga. :/
    Svejedno, ako nekom nije važna udaljenost, Gajnice su mi, npr. neusporedivo ljepše, Ravnice, Maksimir.... :/
    sad, ima 3 novija parka u kvartu 8)
    jedan je kod vrtica (onog vaseg), drugi je na zelenom trgu (brod), treci je, skriven, izmedju zgrada, ispod tuznih vrba, preko ljeta u hladu, kod bivsih poljana (nemrem se sjetiti kak se sad zove ta ulica, ali znam da a zakaj zna )
    meni su kruge neusporedive. al opet, pricam dobrim dijelom i srcem

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni se nekako cini da se na ovakvom topicu jedino srcem i moze pricati.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sladjana, cekaj da vam se izgradi ona cesta koja nkako da se dovrsi vec 25 godina, pa ce onda dugave opet biti vse friendly

sad skreno, ono sto skidam kapu arhitektima i planerima s kraja 70ih i pocetka 80ih je kako su isplanirali NZG.
    u sredin je skola i zgr de oko nje, cesta ide okolo kvarta a unutra ulaze samo parkiralisne ulice i do skole se moze, z 40% kvarta doci bez da se predje ijedna ulica.
    a pocetkom osamdesetih, dugave su brojale 25 000 stanovnka, a OS j. kras preko 2 000 skolaraca.
    i jos si moga do slobostine ici i krasti kukuruze

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ulica je frana bosnjakovica.

vrbik je podijeljen na 2 dijela, onaj izgraden urbanisticki (mornaricka, poljane, rakete itd dakle sjeverni dio) i onaj izgraden ratno profiterski, tj od ulice 8. vrbik juzno. ja sam naravno u urbanistickom dijelu, u profiterski ni neidem, a ovaj je stvarno super. osim auta viska i to, ali ajde, uskoro ce i tu biti zona pa ce se rijesiti parking, a izgradnjom drugih cesata i promet.

poljicka ulica mi je super, jos ima 3 one kuce s ogromnim dvoristima ispred kakve su nekad bile kucice u vrbiku :sjetni smajlic:

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

poljicka i prve dvije kuce u ruzickinoj..ili je sad ostala jos samo jedna?

npr. u vrbiku se ima gdje sanjkati 8)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

samo jedna, s ona 2 psa, jabukom i kruskom u dvoristu

da, sanjkanje iza raketa, legendarno

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

je, cak je i toni (koji me nocima drzao budnom) postao, preko veterinara, bike servs. i odrezali su ono oooooooogromno drvo u tom dvoristu. doslovno mi je suza niz oko kanula.

btw. moja zgrada je gradjena 90te al je bar urbanisticki isplanirana. tad je jos iza nje bila livada.

i kad se uredi skolsko dvoriste...eTO mi nije jasno zasto je dopusteno da se toliko zapusti.

i ispravak netocnog navoda, u kvartu ima 4 parka. dva su na zelenom trgu- obnovljeni i neobnovljeni.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa

joj, da

a piknik na dekicama pred pedagoskom akademijom?
    ili bar cevapi tamo na panjicima...

naravno, sve to vikendom.

ne zna krumpiric ( ) da je vrbik kvart s dva lica, dr jekill i mr hyde.
    vikendom on ima sasvim drugu dusu i drugo lice (pa cak i radnim danima kasno popodne i navecer).

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj insomnia prvotno napisa
    Meni su i Dugave, i Travno, i Sloboština puno više "child friendly" od bilo kojeg tzv. elitnog kvarta u podsljemenskoj zoni. Živim u jednom takvom kvartu ( čitaj: vukojeb..i) i nisam zadovoljna uopće.
    Dijete mi se nema ni gdje ni s kim igrati, jer parkova NEMA, djece njene dobi u blizini NEMA.
    Od škole, vrtića, doma zdravlja, knjižnice, apoteke dijele me kilometri... Autobus vozi svakih 20 minuta, a zadnji noćni tj. večernji ide oko 23...
    A do centra grada mi treba isto pol sata kao i iz, npr. Travnog.
    Ja bih se sutra zamijenila s nekim iz Novog Zagreba...
    Insomnia...gdje živiš ako nije tajna?

Mi intenzivno razmišljamo preseliti se malo van centra (sad smo na kvatriću)...privlači me Maksimir, Bukovac i iznad sv.duha...bijenik...ne znam...ali me muči sve ovo što si navela :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa

joj, da

a piknik na dekicama pred pedagoskom akademijom?
    ili bar cevapi tamo na panjicima...

naravno, sve to vikendom.

ne zna krumpiric ( ) da je vrbik kvart s dva lica, dr jekill i mr hyde.
    vikendom on ima sasvim drugu dusu i drugo lice (pa cak i radnim danima kasno popodne i navecer).
    uf, skoro ste me raznježile
    možda ja imam asocijacije:
    Vrbik-raditi, Vrbik-bljak

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kad smo se doselili u vrbik, bili smo prvo podstanari u veselka tenzere.
    e, to jos uvijek ne mogu prezaliti - ulicu, zgradu, hladovinu, cvjetnjak pred ulazom, miris lipa...
    Nevjerojatno je koliko ugodno moze biti zivjeti u ulici koja je tako blizu savskoj i vukovarskoj, odmah iza zagrepcanke.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    možda ja imam asocijacije:
    Vrbik-raditi, Vrbik-bljak
    mene je vrbik snazno asocirao na filozofski i na vrijeme faksa - a to su bile fine uspomene. kad smo prije devet godina doselili ovamo - bilo mi je strasno neobicno - zivjeti ovdje, setati npr. s djecom kraj filozofskog.
    (jos uvijek mi je, recimo, strasno neobicno otici vikendom na kavu u neki od onih birceva ispred FFa, kad je sve prazno).

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa

A jednako takvi su i Knežija, gotovo cijeli Novi Zagreba i još neki kvartovi gore spominjani, uopće mi nije jasno kako ih možete spominjati u kontekstu "child friendly" ?
    Zagreb nema takve kvartove, a oni "bolji" u kojima nećete viđati po cesti alkoholizirane tinejđerice s pljugom u ustima kako pužu (bas smo kod Zapruđa to imali prilike vidjet, odvratno) vam opet nemaju za ponuditi neke sadržaje za klince, niti shoping centre i sl.
    Mentalitet ljudi koji su zadnjih dvadesetak godina naselili Zagreb, a nisu imali blage veze o kulturi življenja u gradu, promjenio je sliku Zagreba na gore, nažalost.

Svakako bježat van Zagreba, tko može.

ajme majko... kakva tebe frustracija pere?

ja mislim da je sloboština najfrendli kvart i za djecu i za odrasle. i šoping centar nam je blizu. a do glavnog kolodvora nam treba 12 minuta. na mostu čekamo onda kad čekaju i svi drugi: dan prije božića, na veliki petak i za vrijeme različitih samita koji se kakti moraju održavati u "metropoli".

i baš me ljuti ovo generaliziranje o "došljacima" kao da su baš svi iz kamenitih vukojebina i prije nego što su naselili zagreb nisu znali šta je struja i čemu služi pipa. mislim, svašta :shock:
    Ne kuzim, kakve bi me frustracije trebale prati i zakaj ? :?

Ti sigurno živiš u Sloboštini, pa te to piknulo iako nigdje nisam niti spomenula tvoj kvart, ali se baš Sloboštine sjećam po Momi i cajkama i po tome što su neki moji frendovi išli u Sloboštinu po travu.

Inače, na mostu je svako radno jutro gužva, a ne samo oko blagdana.

A glede došljaka, gade mi se seljačine koje ne znaju objesiti veš na štrik, nego na balkonsku ogradu, a ima toga još jako puno, eto toliko.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Evo samo još jedan linkić koji jako lijepo prezentira što jest Novi Zagreb

http://www.monitor.hr/clanci/metasta...on-rata/18991/

insomnia avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Shiny, ja sam iznad Svetog Duha.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ti sigurno živiš u Sloboštini, pa te to piknulo iako nigdje nisam niti spomenula tvoj kvart, ali se baš Sloboštine sjećam po Momi i cajkama i po tome što su neki moji frendovi išli u Sloboštinu po travu.
    vauuu, frendovi su ti na lakim drogama, ali najvažnije je da su travu kupili u sloboštini? a ovdje, pretpostavljam raste na obližnjim travnjacima?

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Evo samo još jedan linkić koji jako lijepo prezentira što jest Novi Zagreb

http://www.monitor.hr/clanci/metasta...on-rata/18991/

zato što je neki novinar napisao da se ovakvi likovi mogu naći na ulicama Novog Zagreba? buaaaaahhhh...
    mislim da ti zaista nemaš pojma o NZ. no, ustvari ne zanima me, samo daj i dalje...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

u jednom postu sam napisala da se slzem s Mondu, a samo sam letimicno proctala (upalo mi je u oci da smo spomenule iste tocke- 17 kat, guzva na mostu, udaljenost od centra, zapustenost NZG) zapravo post koji u sebi cuva jako puno generalizacije i negativizma, s kojim se ne slazem.

a pijana tinejđerca sa pljugom u ustima, sam bila i ja, bas kao i 80% sadasnjih majki.
    nadam se da ce i moje dijete biti "samo" to.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    u jednom postu sam napisala da se slzem s Mondu, a samo sam letimicno proctala (upalo mi je u oci da smo spomenule iste tocke- 17 kat, guzva na mostu, udaljenost od centra, zapustenost NZG) zapravo post koji u sebi cuva jako puno generalizacije i negativizma, s kojim se ne slazem.

a pijana tinejđerca sa pljugom u ustima, sam bila i ja, bas kao i 80% sadasnjih majki.
    i ne samo to, nikako ne mislim da ćemo tako nešto izbjeć niti želimo.
    svo zlo bilo u 3 bambusa i superlajtsu subotom

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

A gle, meni je moj kvart jednostavno takav, davno sam ja otišla, ali kad dođem k mami meni je tamo ružno, zapušteno, zmazano i ne vidim uistinu ništa child friendly.

Nije to isti kvar kakav je bio u moje djetinjstvo.

Frendice koje mi tamo žive baš i nisu lude od sreće što su tamo.

Pijana tinejđerica sam i ja bila, ali ne sa 13-14 u sred bijela dana sa bocom stocka u ruci, oprosti, ali ja to nikad ne viđam ovdje gdje sad stanujem.

A glede generaliziranja, pa baš ono što sam ja spomenula bi mi svakako bilo bitnije no činjenica da imam 3 minute do vrtića, brzo djeca narastu.

I još za Slađu- ja sam u Travnom od 1977 stanovala, za tebe ne znam otkad si u NZ, tako da jako dobro poznajem i Travno, a i okolne kvartove.

I ispravak netočnog navoda, frendovi su mi bili na lakim drogama, bilo je to davno, u mojim tinejđerskim danima.

Još jedanput prst dolje za NZ.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni je bas lijepo tu gdje jesam, a tu sam cijeli zivot (Kvatric). Probala sam, na kratko, zivjeti i negdje drugdje (Spansko), ali, sto mogu - nije mi bilo lijepo. Kratko i jednostavno - sve sto je meni potrebno, bilo mi je daleko i nedohvatljivo na nacin na koji sam navikla. Kad bih birala gdje cu stanovati, i kad bi to bilo tako jednostavno, u obzir bi, iskljucivo, dolazio potez omedjen Salatom, stadionom u Maksimiru, zeljeznickom prugom na jugu (Glavni plus lijevo i desno od njega) i Canicevom/Slovenskom na zapadu (okvirno, Keglic). Zamislite, otprilike, pravokutnik nacrtan tako da mu stranice prolaze kroz te tocke. To bi bio potez u kojem bi odrastalo moje dijete i nijedan drugi mu ne bi bio ravan. Sigurna sam da bi nasla dovoljno razloga zasto je bas to baby/child/otherwise friendly, a sve ostalo nije.

Zato mi i dalje nije jasno zasto se misli da je moguce o ovakvoj temi raspravljati bilo kako drugacije nego srcem.

Kako stvari stvarno stoje, najvjerojatnije jest da ce moje dijete odrastati u gradu velicine Samobora, u kuci s vrtom i brdom zelenila gdje god da se okrene. Kako cu se ja naviknuti na to.. e to nemam pojma.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Shiny, ja sam iznad Svetog Duha.
    Jel Trsje možda? Ili Bijenik?

insomnia avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

U blizini Trsja.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A gle, meni je moj kvart jednostavno takav, davno sam ja otišla, ali kad dođem k mami meni je tamo ružno, zapušteno, zmazano i ne vidim uistinu ništa child friendly.

Nije to isti kvar kakav je bio u moje djetinjstvo.

Frendice koje mi tamo žive baš i nisu lude od sreće što su tamo.

Pijana tinejđerica sam i ja bila, ali ne sa 13-14 u sred bijela dana sa bocom stocka u ruci, oprosti, ali ja to nikad ne viđam ovdje gdje sad stanujem.

A glede generaliziranja, pa baš ono što sam ja spomenula bi mi svakako bilo bitnije no činjenica da imam 3 minute do vrtića, brzo djeca narastu.

I još za Slađu- ja sam u Travnom od 1977 stanovala, za tebe ne znam otkad si u NZ, tako da jako dobro poznajem i Travno, a i okolne kvartove.

I ispravak netočnog navoda, frendovi su mi bili na lakim drogama, bilo je to davno, u mojim tinejđerskim danima.

Još jedanput prst dolje za NZ.
    meni je ovo smiješno. Ja sam u NZ i naša najbliža okolica je idilična. Okolo su sve kuće u nizu i nove zgrade s max 5 katova. Sve je uređeno, susjedi su nam fini i kulturni ljudi, mahom mlađa ekipa.
    Za preko mosta nije gužva - jest, ide se sporije. Treba mi točno 12min da od stana dođem do Vukovarske (vozim se svaki dan pa ne lupam napamet). Puno duže sam putovala iz centra.
    Vrtić ne znam kakav je, ali od mama u parku nisam čula prigovore.
    A što se ekipe tiče - ja nijednom nisam vidjela pijanca kako tetura susjedstvom ili glupu teenagera s pljugama (što mi je u centru bila svakodnevna pojava).

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

edit: grupu teenagera

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

u profiterski ni neidem
    ni po pite?

ja sam u rp dijelu vrbika otkad sam dosla u zg i koliko god zgrade bile nakazno nabacane jedna na drugu ima to i svojih prednosti. ako nemas inspiracije sta spremit za rucak-bacis oko kroz prozor da vidis sta se kuha kod susjeda

a ot, iako nikad nisam zivjela tamo, meni se cvjetno cini kao najchildfriendly kvart u zg (od onih koje sam vidjela)-bocarski, nasip, slab promet, u skolu se moze pjeske, blizu centra.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ah, cvjetno i one lijepe kuce s dvoristima..

iako mi je uvijek smetalo sto je juznije, tj. odsjecen autoputom od ostatka grada. tamo os nes moras upast u guzvu ako nekud ides.

ee, uhvatila si me u lazi , idem po pite, a bome volim i kod zvonca pojesti povremeno (a i doktorica mi je tam na cosku, ali kod nje idem samo po doznake za bolovanje za porodiljni )

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

iako mi je uvijek smetalo sto je juznije, tj. odsjecen autoputom od ostatka grada. tamo os nes moras upast u guzvu ako nekud ides.

ee, uhvatila si me u lazi , idem po pite, a bome volim i kod zvonca pojesti povremeno (a i doktorica mi je tam na cosku, ali kod nje idem samo po doznake za bolovanje za porodiljni )
    prvo bold-
    o tnx god, jos netko tko to zove autoput
    i ja sam cvjetnom zamjerala prelazak preko autoputa, ali i maglu.
    cvjetna aleja mi je najljepsa ulica juzno od trga
    sto se tice doktora- sad znam i koj(a) ti je
    i nemoj mi reci da nisi nikad isla u aromu po nekaj kaj ti je usfalilo u kuci

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

istina, al mislim da bih pregrmila guzvu samo da mi je jedna od tih kucica.

i nemoj mi reci da nisi nikad isla u aromu po nekaj kaj ti je usfalilo u kuci
    mislis na alfu? po novome konzum

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i alfa i aroma su konzumi. e da, nisam nikad isla u aromu, ja ti nemrem skocit do ducana po nesto jer se za to moram spremiti ko da idem na mont everest, dvoje djece i to

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i alfa i aroma su konzumi.
    ih, a do nedavno smo valjda bili jedini kvart bez konzuma. ja staru alfu jos nemrem prezaliti, iako je ona bila izrazito unfriendly za mame s kolicima, pa cak i za odeblje mame s bebom u marami (kakva sam ja bila).

nego, koliko vas je to s vrbika? ocemo se nac jednom, u nekom od tih nasih super parkica?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cek, jos sam prje 10 dana u alfi kupovala maramice L. za vrtic i cudila se sto imaju k plus

mikka, nisam mislila sad, s dvoje jece, vec kad si bila "mladja" pa te mama slala u ducan

kaj aroma nije market plus? :/

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni su i Dugave, i Travno, i Sloboština puno više "child friendly" od bilo kojeg tzv. elitnog kvarta u podsljemenskoj zoni. Živim u jednom takvom kvartu ( čitaj: vukojeb..i) i nisam zadovoljna uopće.
    Dijete mi se nema ni gdje ni s kim igrati, jer parkova NEMA, djece njene dobi u blizini NEMA.
    Od škole, vrtića, doma zdravlja, knjižnice, apoteke dijele me kilometri... Autobus vozi svakih 20 minuta, a zadnji noćni tj. večernji ide oko 23...
    A do centra grada mi treba isto pol sata kao i iz, npr. Travnog.
    Ovako je nama bilo u Gračanima, a tek kad je počela zima i šuma prestala izgledati idilično, blato, zavijanje, led... Horor - mi smo pobjegli glavom bez obzira.
    Ne znam ja ne vidim niti jedan od navedenih horor prizora glede knežije osim malo prevelikih terenaca povremeno, a pol stana mi gleda u park i još nemam zavjese
    ja sam odrasla u cvjetnom i magla, vjetar su mi najveći minus plus to što nikad nije zaživio kao kvart nema crkvu, središte nekakvo... Uvijek smo se djelili po zgradama koje su razbacane, a i studentski dom nosi svoje, sad ova gomila birtija, brodova. Koliko god da sam ja izlazila u takve klubove to da na putu iz močvare i u močvaru izgleda ostavljalju za sobom razbijene flaše itd. Ne znam nije mi to nekaj, a da ekipa pije pred dućanima i da se nije išlo ni u garaže za obavit radnje opisane u Travnom to znam pouzdano. E sad možda su moji mali pa ja vidim samo ljuljačke, vrtić, crkvu i knjižnicu, ali činjenica da 2/3 toga u cvjetnom, ali ni u gračanima nisam imala.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa
    E sad možda su moji mali pa ja vidim samo ljuljačke, vrtić, crkvu i knjižnicu, ali činjenica da 2/3 toga u cvjetnom, ali ni u gračanima nisam imala.
    Oprosti, gdje si ti stanovala u Gračanima ?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

U šumi Zadnji red kuća kod staze za sljeme. Bilo je nekih od tih sadržaja na području Gračana kao takvih, ali meni je bilo jaako daleko bilo kamo pješice, a i autom po zimi - poprilične uzbrdice. Dvoje male djece proštetati za ruku bez nogostupa...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

E sad možda su moji mali pa ja vidim samo ljuljačke, vrtić, crkvu i knjižnicu, ali činjenica da 2/3 toga u cvjetnom, ali ni u gračanima nisam imala ovako dostupno.
    Eto ispravak nepreciznog navoda

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

U šumi Zadnji red kuća kod staze za sljeme. Bilo je nekih od tih sadržaja na području Gračana kao takvih, ali meni je bilo jaako daleko bilo kamo pješice, a i autom po zimi - poprilične uzbrdice. Dvoje male djece proštetati za ruku bez nogostupa...
    ]
    Da, to je nezgodno, ja sam na početku Gračanske, totalno druga priča.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da, uvijek sam slinila dok smo prolazili kraj vas . No nama je to bilo jako izvan financ. dohvata, a i shvatili smo da smo da nije žvaka za seljaka pa smo opet u zgradama

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Da, uvijek sam slinila dok smo prolazili kraj vas . No nama je to bilo jako izvan financ. dohvata, a i shvatili smo da smo da nije žvaka za seljaka pa smo opet u zgradama
    , a nasmijala si me, ja sam u onim rozim zgradicama, imamo svoj park i ima baš dosta klinaca i to godišta kao i tvoj klinci, moj mali ima 6god pa znam, nama je stvarno prekrasno tu. :D

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Eh, trljaj mi sol na ranu. Da si rekla da ti je grozno, došla bih na kavu da si zalječim zavist, ovako ništa

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Eh, trljaj mi sol na ranu. Da si rekla da ti je grozno, došla bih na kavu da si zalječim zavist, ovako ništa
    Nije mi to bila namjera, koliko god ponekad ovdje djelujem zlocesto ....ako te ikad "opere" nostalgija za bivšim kvartom slobodno navrati.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma šalim se, ne beri brigu...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

podižem temu jer baš razmišljam o kvartu u kojem stanujem i kako mi je che che, dakle jarun...konačno sam stigla!!!
    a zapravo želim citirati mondu, jer naime i ja kada dođem kod mame u NZ, sve mi je nekako sivo, tužno, oronulo, gledam ljude koju su ostali u kvartu i na žalost odali se porocima kojih ima svuda ali nekako tu kao da su vidljiviji...ne znam, tamo sam provela cijeli život i vežu me lijepe uspomene ali tenks no more

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja sam živjela na jarunu. 6 mjeseci. i bilo mi je grozno. na jarunu nema ničega osim jarunskog jezera.
    u sjevernom dijelu zagreba ne bih živjela nikad, čak niti da mi netko plati za to. infrastruktura 0, jahanje do grada - beskrajno. a i hrpa mafijaša koja se tamo naselila.

dakle, mogla bih unedogled ovako... pitanje je: koriste li ovakvi komentari ikome, jesu li konstruktivni, pomažu li?

mislim da ne, pa onda ne znam čemu potreba za ovakvim kvalifikacijama kvartova u Zagrebu.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

pa čekaj, izmjenjujemo mišljenja ne? svako na to ima pravo a cura je lijepo pitala kaj mislimo o pojedinim kvartovima, svatko ima svog favorita i svakome je neki kriterij bitniji od drugoga, meni je na jarunu super jer ima brdo parkova, pored zgrade imam privatni vrtić, školu a u okolici još nekoliko privatnih i državnih vrtića, sve mi je blizu, tramvaj do grada, dijete danas sutra neće morati razmišljati o tome kako ima 3 autobusa dnevno za grad ili školu ili što već, nego ima tramvaj pred nososm koji ga odveze di treba i ide svako malo, autom mogu svuda, izlaz iz grada blizu, trgovine svih vrsta, jezero koje mi nudi neograničene mogućnosti...i da ne nabrajam..dakle te su meni stvari bitne i zato mi je ovdje super, drugome nije jer ga možda nervira buka, blizina horvaćanske i što ti ja znam. dakle, svatko (dobro ja možda nisam u prvom postu nego sam se osvrnula na to zašto ne volim nz) je objasnio zašto mu je neki kvart dobar i to je to..

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •