Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 89

Tema: Prve 3 su najvažnije!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Prve 3 su najvažnije!

Jeste vidjeli/čuli novu akciju Unicefa?
    Prve 3 su najvažnije! Čim sam to vidjela, odmah sam se sjetila da sam to pročitala u knjizi Vaše kompetentno dijete.

Hoćete se priključiti akciji?

Evo link: http://unicef.interactive1.hr/show.jsp

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Naravno da potičem sve što ima veze s boljitkom djece, ali baš mi nije skroz jasno koji je cilj kampanje, odnosno da se bolje izrazim, što će oni raditi? Malo sam bionda

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne samo čuli, već smo se i fotkali za akciju. 8)
    Naravno da ćemo je podržati.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

O programu
    U pripremi programa ranog razvoja djece i poticajnog roditeljstva UNICEF je okupio vodeće stručnjake s područja ranog razvoja djece, predstavnike Hrvatskoga pedijatrijskog društva, udruge RODA, Ureda pravobraniteljice za djecu, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

UNICEF će unutar programa u suradnji s partnerima osigurati podršku i edukaciju za roditelje, edukaciju za pedijatre i patronažne sestre te putem masovnih medija poboljšati znanja roditelja i članova obitelji o odgoju djece.
    Veliki nacionalni programi za poticanje ranog razvija djece provode se i u najrazvijenijim zemljama svijeta (npr. Početna prednost u SAD-u, Siguran početak u Velikoj Britaniji i Pozitivno roditeljstvo u Australiji). Zagovaraju ga i Svjetska banka i UNESCO kao najisplativiju investiciju u društveni razvoj. Program ranog razvoja djece predstavlja ulaganje i u buduće potencijale zemlje i njezine sposobnosti napredovanja i kao gospodarstvo i kao društvo u cjelini.

Višestruke su koristi od programa ranog razvoja jer izravno doprinosi povećanju društvenog kapitala, povećava učinkovitost drugih ulaganja i rješava potrebe roditelja za znanjem u odgoju djece. Integrirani programi za najmlađu djecu utječu i na smanjivanje nejednakih mogućnosti, što je i jedan od načina borbe protiv siromaštva.

Zdrav kognitivni i emocionalni razvoj u prvim godinama kasnije se vraća konkretnim brojkama. Rane intervencije donose puno veći povrat novca kao mjera prevencije u usporedbi s troškovima koji se kasnije javljaju u tretiranju različitih poremećaja.

Prikupljanje sredstava i kampanja
    Program ranog razvoja djece i poticajnog roditeljstva višegodišnji je program koji UNICEF u Hrvatskoj pokreće u sklopu svojega novog mandata do 2011. godine. Troškovi provođenja programa u 2007. godini procjenjuju se na dva milijuna kuna.

UNICEF će na temelju prikupljenih iznosa u suradnji s partnerima tijekom prve godine djelovati kako bi roditelji dobili kvalitetniju besplatnu edukaciju o svim aspektima razvoja svoje djece u sklopu postojećih servisa – pedijatrijskih ordinacija, posjeta patronažnih sestara i obiteljskih centara. Program prvo kreće u masovnim medijima, a nastavlja se na mjestima na kojima roditelji traže informacije i savjete o zdravlju, prehrani i odgoju djece. Organizacijom tzv. baby fitness radionica i grupa za uzajamnu pomoć roditelja uvest će se novi sadržaji i načini interaktivnog učenja.

UNICEF će poslije triju godina provedbe programa izraditi procjenu uspješnosti, a javnost redovito izvješćivati o svim aktivnostima koje se poduzimaju.
    UNICEF je u suradnji s partnerima – T-Hrvatskim Telekomom, Hrvatskom radiotelevizijom, Europapress holdingom i Europlakatom započeo kampanju „Prve 3 su najvažnije!" kako bi podigao svijest javnosti o važnosti podrške roditeljima najmlađe djece. Akciju će u javnosti promicati Maja Vučić, UNICEF-ova posebna izaslanica za roditelje i bebe. Kampanja uključuje različite oglasne i edukativne sadržaje koji će se objavljivati na Hrvatskoj televiziji, u izdanjima EPH te posebno besplatni DVD za roditelje čiju će izradu financirati T- Hrvatski Telekom, a distribuciju osigurati Jutarnji list početkom prosinca.

U sklopu kampanje započet će i prikupljanje sredstava za provođenje programa. Tijekom studenog 2006. svi će pretplatnici T-Hrvatskog Telekoma uz mjesečne uplatnice dobiti i pismo s uplatnicom kojom će moći podržati program. U izdanjima Europapress holdinga će se oglasima i umetcima također građanima uputiti poziv na doniranje. Na Hrvatskoj će se televiziji građani pozivati na donacije televizijskim spotom.

Od 1. prosinca bit će aktivan i telefonski broj 060 9005 kojim će građani također moći donirati. Broj žiro računa akcije je 2360000-1500092173, a donirati se može i putem internetske stranice www.unicef.hr.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ninet . Sad još više podržavam...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

podržali doprinosom čim smo pročitali! Ona slikica curice od 3 godine - nedostatak samopoštovanja - srce me boli...

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam neki dan vidjela spot sa policajcima koji vode u zatvor ....
    najezila sam se

(da ne bi bilo zabune, mislim da je odlican )

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Program mi ipak ostaje malo nejasan, a čini mi se da već dobro razrađen program istog tipa već provodi Dječji svijet.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A tko/što je to "Dječji svijet"?

Nadam se da ćemo bar mi koji spadamo u "prve 3" uspjeti uhvatiti taj DVD uz Jutarnji............

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo je puno vise, cini mi se od 'djecjeg svijeta', zar on nije baby fitness i vjezbe
    a i nije rasiren po RH

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo malo o ovom programu od UNICEFa

Prve 3 su najvažnije!
    Program za rani razvoj djece i poticajno roditeljstvo

Zašto prve 3?

Prve godine života u velikoj mjeri utječu na to koliko će djeca biti uspješna u životu: od dobrog zdravlja i snalaženja u školi do osjećaja samopoštovanja i socijalnih vještina. Mozak malog djeteta razvija se nevjerojatnom brzinom, a živčane veze koje su u tome razdoblju potaknute interakcijom s najbližim osobama ostaju trajno – za cijeli život. U prvim se godinama definira i opća emocionalna stabilnost te osjećaj povjerenja prema drugim ljudima, što čini osnovu svih kasnijih važnih odnosa s vršnjacima, odraslima i partnerom, pa čak i prema vlastitoj djeci. Tako je vrijeme intenzivnog razvoja djece ujedno i vrijeme velikih prilika za svako dijete, ali i razdoblje kada je te prilike moguće upropastiti. Loše prve godine vidljive su kasnije u osjećaju nezadovoljstva vlastitim životom, poremećenim odnosima s drugim ljudima, otežanom učenju, poremećajima hranjenja, stopama kriminala, nasilja, ovisnosti i drugih osobnih i društvenih problema. Svima je jasno kako je kasnije puno teže i puno skuplje liječiti takve poremećaje, a rezultati često izostaju.

Iako svako dijete slijedi svoj ritam razvoja, iz brojnih istraživanja znamo da je razvoj najbrži upravo u razdoblju do treće godine života. U to vrijeme, a posebno unutar prve godine života, mala djeca najčešće žive u privatnosti svojih obitelji i u potpunosti su ovisna o odraslim osobama. Presudne su vještine roditelja pri odgajanju djece, davanju emocionalne podrške, poticanju razvoja i u komunikaciji s djetetom. No dobro nam je poznato kako mladi roditelji uglavnom nisu imali prilike učiti i stjecati vještine poticajnog roditeljstva. Ako u prvim godinama roditeljima pružimo podršku, podučimo ih o odgoju djece i omogućimo im usvajanje znanja kojima će razvijati potencijal svojeg djeteta s ljubavlju, omogućit ćemo djeci da budu uspješna i zadovoljna, a društvu da bude zdravo i napredno.

O programu

U pripremi programa ranog razvoja djece i poticajnog roditeljstva UNICEF je okupio vodeće stručnjake s područja ranog razvoja djece, predstavnike Hrvatskoga pedijatrijskog društva, udruge RODA, Ureda pravobraniteljice za djecu, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

UNICEF će unutar programa u suradnji s partnerima osigurati podršku i edukaciju za roditelje, edukaciju za pedijatre i patronažne sestre te putem masovnih medija poboljšati znanja roditelja i članova obitelji o odgoju djece.

Veliki nacionalni programi za poticanje ranog razvija djece provode se i u najrazvijenijim zemljama svijeta (npr. Početna prednost u SAD-u, Siguran početak u Velikoj Britaniji i Pozitivno roditeljstvo u Australiji). Zagovaraju ga i Svjetska banka i UNESCO kao najisplativiju investiciju u društveni razvoj. Program ranog razvoja djece predstavlja ulaganje i u buduće potencijale zemlje i njezine sposobnosti napredovanja i kao gospodarstvo i kao društvo u cjelini.

Višestruke su koristi od programa ranog razvoja jer izravno doprinosi povećanju društvenog kapitala, povećava učinkovitost drugih ulaganja i rješava potrebe roditelja za znanjem u odgoju djece. Integrirani programi za najmlađu djecu utječu i na smanjivanje nejednakih mogućnosti, što je i jedan od načina borbe protiv siromaštva.

Zdrav kognitivni i emocionalni razvoj u prvim godinama kasnije se vraća konkretnim brojkama. Rane intervencije donose puno veći povrat novca kao mjera prevencije u usporedbi s troškovima koji se kasnije javljaju u tretiranju različitih poremećaja.

Prikupljanje sredstava i kampanja

Program ranog razvoja djece i poticajnog roditeljstva višegodišnji je program koji UNICEF u Hrvatskoj pokreće u sklopu svojega novog mandata do 2011. godine. Troškovi provođenja programa u 2007. godini procjenjuju se na dva milijuna kuna.

UNICEF će na temelju prikupljenih iznosa u suradnji s partnerima tijekom prve godine djelovati kako bi roditelji dobili kvalitetniju besplatnu edukaciju o svim aspektima razvoja svoje djece u sklopu postojećih servisa – pedijatrijskih ordinacija, posjeta patronažnih sestara i obiteljskih centara. Program prvo kreće u masovnim medijima, a nastavlja se na mjestima na kojima roditelji traže informacije i savjete o zdravlju, prehrani i odgoju djece. Organizacijom tzv. baby fitness radionica i grupa za uzajamnu pomoć roditelja uvest će se novi sadržaji i načini interaktivnog učenja.

UNICEF će poslije triju godina provedbe programa izraditi procjenu uspješnosti, a javnost redovito izvješćivati o svim aktivnostima koje se poduzimaju.

UNICEF je u suradnji s partnerima – T-Hrvatskim Telekomom, Hrvatskom radiotelevizijom, Europapress holdingom i Europlakatom započeo kampanju „Prve 3 su najvažnije!" kako bi podigao svijest javnosti o važnosti podrške roditeljima najmlađe djece. Akciju će u javnosti promicati Maja Vučić, UNICEF-ova posebna izaslanica za roditelje i bebe. Kampanja uključuje različite oglasne i edukativne sadržaje koji će se objavljivati na Hrvatskoj televiziji, u izdanjima EPH te posebno besplatni DVD za roditelje čiju će izradu financirati T- Hrvatski Telekom, a distribuciju osigurati Jutarnji list početkom prosinca.

U sklopu kampanje započet će i prikupljanje sredstava za provođenje programa. Tijekom studenog 2006. svi će pretplatnici T-Hrvatskog Telekoma uz mjesečne uplatnice dobiti i pismo s uplatnicom kojom će moći podržati program. U izdanjima Europapress holdinga će se oglasima i umetcima također građanima uputiti poziv na doniranje. Na Hrvatskoj će se televiziji građani pozivati na donacije televizijskim spotom.

Od 1. prosinca bit će aktivan i telefonski broj 060 9005 kojim će građani također moći donirati. Broj žiro računa akcije je 2360000-1500092173, a donirati se može i putem internetske stranice www.unicef.hr.

Kampanja za rani razvoj djece i poticajno roditeljstvo počinje 7. studenog 2006. i trajat će do sredine veljače 2007. godine. Kampanju su osmislile agencije Lowe Digitel i Premisa bez naknade. Fotografije za oglasnu kampanju potpisuje Boris Poljičanin, a produkciju spota Planet B pod redateljskom palicom Brune Ankovića. Grad Zagreb i Jadran film su za potrebe snimanja kampanje osigurali besplatno korištenje njihovih prostora. Cjelokupni medijski prostor i vrijeme za kampanju osigurali su Hrvatska televizija, Europapress holding i Europlakat bez naknade.

Oglasi iz kampanje "Prve 3 su najvažnije!"

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kampanju kužimo mi koji smo familijarni sa pojmovima A.P.a i svi koji smo upoznati s Rodom. Ali iskreno, koliki je to postotak u odnosu na ostatak? Ja znam da hrpa mojih poznanika opće ne kuži poruku kampanje, niti im je jasno što bi trebali raditi da podrže kampanju, i kako se to čuva dostojanstvo djece uplatnicama?
    Nemojte me sada napasti, no kao marketinški djelatnik, mislim da ova kampanja pruža minimum potrebnih informacija.
    Spot je lijep, ali sigurno znam da ga hrpa ljudi ne kuži. Nismo nažalost u Švedskoj, već u Hrvatskoj gdje je trenalo ići puno decidiranije sa nekim pojašnjenima. Pa svakih mjesec dana netko umlati ženu zato što ova više neće biti snjim. Možda sam malo konfuzna, pišem s posla, no nadam se da kužite poantu.

Hana_Sara avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

slažem se ita. ne samo to da malo ljudi kuzi (iskreno mislim da je kampanja malo profulala i da je mogla biti bolje koncipirana) ali ovo sto cujem napadati ljude s uplatnicama u zemlji u kojoj ogromni postotak jedva spaja kraj s krajem, ne bu to islo.... :?

bolje bi bilo da se potakne ljude da se besplatno educiraju i da im se ponudi cuvanje djece dok to rade, nego da se jos dodatni novci traze za nesto sto 90% ne razumije

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Hana_Sara prvotno napisa
    ali ovo sto cujem napadati ljude s uplatnicama u zemlji u kojoj ogromni postotak jedva spaja kraj s krajem, ne bu to islo.... :? (
    hana sara - možeš li mi objasniti - tko koga napada s uplatnicama? kako to napadaju ljude?

pa uplatnice se šalju na nebrojeno adresa, a podršku daju oni koji mogu.

UNICEF nije profitabilna organizacija, i financira se iz donacija. a to koliko će netko dati - ovisi samo o pojedincu.

sjećam se žene koja je pazila na svaku lipu - jer ona i muž nisu imali od čega živjeti. uspjeli su odvojiti po 20-tak kuna jedno drugom za božićni poklon. i odrekli su se svojih božićnih poklona da bi od tih 40 kuna kupili neke sitnice i napravili božićne paketiće za djecu iz dječjeg doma.

bolje bi bilo da se potakne ljude da se besplatno educiraju (
    a da malo pročitaš o programu?

Hana_Sara avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ali ovo sto cujem napadati ljude s uplatnicama u zemlji u kojoj ogromni postotak jedva spaja kraj s krajem, ne bu to islo.... :? (
    hana sara - možeš li mi objasniti - tko koga napada s uplatnicama? kako to napadaju ljude?

pa uplatnice se šalju na nebrojeno adresa, a podršku daju oni koji mogu.

UNICEF nije profitabilna organizacija, i financira se iz donacija. a to koliko će netko dati - ovisi samo o pojedincu.

sjećam se žene koja je pazila na svaku lipu - jer ona i muž nisu imali od čega živjeti. uspjeli su odvojiti po 20-tak kuna jedno drugom za božićni poklon. i odrekli su se svojih božićnih poklona da bi od tih 40 kuna kupili neke sitnice i napravili božićne paketiće za djecu iz dječjeg doma.

bolje bi bilo da se potakne ljude da se besplatno educiraju (
    a da malo pročitaš o programu?

ehhh, a onda se ne educiraju besplatno ... vec sami placaju svoju edukaciju, a to bi mogli dobiti i na drugim mjestima, ako se odluce to jest. ali pozvati javno na besplatnu edukaciju je razlicito od slanja kuverta sa uplatnicama hmmmm

sto se napadanja tice, ja znam onoliko koliko cujem od rodaka u hrvatskoj, a isto ne stoje najbolje s novcima i svi redom dobili unicef uplatnice. pa sad, davat ce za akciju koju ne razumiju do kraja ili ce vlastitoj djeci kupiti cipele za kisu i snijeg, tezak izbor zar ne ? a nije da ljudi ne bi rado otisli na kakvu radionicu o roditeljstvu.

ja se slazem da treba davati donacije, ali ubacivati svakome u kaslic mi je malo previse, ljude treba javno informirati i onda ih pustiti da sami odluce.... kaslici su ionako puni reklama i slicnih molba za prilozima

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hana sara, pogled tvojih rođaka nije mišljenje cijele javnosti. i ja dobivam brdo uplatnica od raznih pojedinaca ili organizacija. u kaslić i van njega. u novinama, u reklamama, itd... to ne znači da me netko napada, već da mi je dao mogućnost da pomognem ukoliko mogu i želim pomoći.

te uplatnice nikog ne obvezuju, i na njima se ne nalazi iznos. netko će dati 5 kuna, netko 100 - netko 100.000, netko ništa. karikiram, ali otprilike je tako.

možda će baš tvoji rođaci otići na neku unicefovu edukaciju koju su platili drugi ljudi. oni koji su mogli. jer uvjet pohađanja tih radionica nije uplata na unicefov račun, već želja da se vlastitom djetetu omogući što ljepše djetinjstvo.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hana_Sara, sto je u zivotu besplatno? Za sve (netko) placa. Ak dolazi od drzave, i to je netko platio (porezni obveznici), gdje to lova pada s neba?Kao sto je sorci napisala, daje tko moze i hoce, a primaju oni koji trebaju neovisno o tome jesu li sto dali. Ja bas ne kuzim kaj ti hoces reci.

Hana_Sara avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Hana_Sara, sto je u zivotu besplatno? Za sve (netko) placa. Ak dolazi od drzave, i to je netko platio (porezni obveznici), gdje to lova pada s neba?Kao sto je sorci napisala, daje tko moze i hoce, a primaju oni koji trebaju neovisno o tome jesu li sto dali. Ja bas ne kuzim kaj ti hoces reci.
    hocu samo reci da mi je to preagresivno, eto. tu u americi ti apsolutno svi nesto salju na postansku adresu, mole, traze, skoro emocionalno ucjenjuju nekim slikama bosonoge djece. to mi nije ok. pogotovo posto nemaju i ne mogu svi dati. dok oni koji mogu i imaju lako prosecu i podignu uplatnicu pa daju.

Hana_Sara avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

hana sara, pogled tvojih rođaka nije mišljenje cijele javnosti. i ja dobivam brdo uplatnica od raznih pojedinaca ili organizacija. u kaslić i van njega. u novinama, u reklamama, itd... to ne znači da me netko napada, već da mi je dao mogućnost da pomognem ukoliko mogu i želim pomoći.

te uplatnice nikog ne obvezuju, i na njima se ne nalazi iznos. netko će dati 5 kuna, netko 100 - netko 100.000, netko ništa. karikiram, ali otprilike je tako.

možda će baš tvoji rođaci otići na neku unicefovu edukaciju koju su platili drugi ljudi. oni koji su mogli. jer uvjet pohađanja tih radionica nije uplata na unicefov račun, već želja da se vlastitom djetetu omogući što ljepše djetinjstvo.
    iskreno, oni vec idu na jednu drugu ovaj puta potpuno besplatnu akciju koju organizira crkva (tu je i ancici odgovor za ono sto je istinski besplatno ), a za to su culi ne preko neke uplatnice u posti vec na misi u zupi...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iskreno, oni vec idu na jednu drugu ovaj puta potpuno besplatnu akciju koju organizira crkva (tu je i ancici odgovor za ono sto je istinski besplatno ), a za to su culi ne preko neke uplatnice u posti vec na misi u zupi...
    a otkud tebi ideja da je to istinski besplatno? crkva se financira iz državnog proračuna dakle uzeli su i moj novac da bi tvoji rođaci išli na "istinski" besplatnu akciju. drugi dio financiranja je totalno netransparentan, a odnosi se na donacije vjernika kojima ne možeš ući u trag - jer za njih ne postoje uplatnice. nego cash u škrabicu.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hocu samo reci da mi je to preagresivno, eto. tu u americi ti apsolutno svi nesto salju na postansku adresu, mole, traze, skoro emocionalno ucjenjuju nekim slikama bosonoge djece. to mi nije ok. pogotovo posto nemaju i ne mogu svi dati. dok oni koji mogu i imaju lako prosecu i podignu uplatnicu pa daju.
    A sto mislis kako je emocinalno toj bosonogoj djeci? Barem te podsjeca na to da, iako si ti toliko siromasan da ne mozes odvojiti za njih, njima je jos i losije od tebe. Ili je bolje neznati koliko ti lose u zivotu zaista moze biti?
    Slazem se da u americi (jer na istom kontinentu prakticki zivim) puno financiranja dobrotvornih institucija ide preko poste i da molbi u obliku uplatnica ima jako puno, ali isto tako su i potrebe velike kao i aktivizam kojim se one pokusavaju, dobrom voljom, trudom i zalaganjem volontera i drugih, smanjiti. A uplatnicom ti skrecu paznju na tu potrebu koju su oni prepoznali.
    Na tebi je da bacis u reciklazu takvu uplatnicu ili ne.
    Ako love nemas, ako si zaista siromasan, onda ces naici na puno programa koji takve iste organizacije pruzaju da bi olaksali tebi zivot - a mogu ti ih pruziti zato sto su oni koji su mogli (i htjeli), uplatili na bas takvu uplatnicu.

I da potpisem sorci - nema nista sto je besplatno. Za sve se od negdje placa na neki nacin. Pitanje je samo jel korisnici kao uvjet za koristenje programa placaju direktno, indirektno, djelomicno ili u potpunosti, ili uopce ne. Kolko razumijem ovu UNICEFovu kampanju - ona spada pod "uopce ne", ili, ako cemo picajzlat, pod "indirektno i trunkicu, kroz porezna davanja Hrvatskoj drzavi koja onda placa svoj dio UN-u, koji pak od svog budzeta odvaja dio za UNICEF a koji onda dio tog programa pokriva iz svog budzeta, a ostatak iz donacija).

Hana_Sara avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a otkud tebi ideja da je to istinski besplatno? crkva se financira iz državnog proračuna dakle uzeli su i moj novac da bi tvoji rođaci išli na "istinski" besplatnu akciju. drugi dio financiranja je totalno netransparentan, a odnosi se na donacije vjernika kojima ne možeš ući u trag - jer za njih ne postoje uplatnice. nego cash u škrabicu.
    tocno tako, slazem se. pa onda, da li bi tebi bilo ok da ti dode uplatnica u sanducic za vjerske potrebe mojih rodaka? ili bi ti to bilo malo nametljivo? ti mozes reci da npr. nisi vjernik, a mnogi ljudi mogu isto tako reci da nisu roditelji ili ih ne interesira itd. kad dodem u crkvu, dam i doprinos. kad dodem u unicefov ured, isto mi je u redu da mi ponude da dam donaciju. ali da mi to dolazi na moju kucnu adresu bez pardona sa jos 20 drugih humanitarnih akcija, e to me vec pomalo zivcira.

Hana_Sara avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

A sto mislis kako je emocinalno toj bosonogoj djeci? Barem te podsjeca na to da, iako si ti toliko siromasan da ne mozes odvojiti za njih, njima je jos i losije od tebe. Ili je bolje neznati koliko ti lose u zivotu zaista moze biti?
    Slazem se da u americi (jer na istom kontinentu prakticki zivim) puno financiranja dobrotvornih institucija ide preko poste i da molbi u obliku uplatnica ima jako puno, ali isto tako su i potrebe velike kao i aktivizam kojim se one pokusavaju, dobrom voljom, trudom i zalaganjem volontera i drugih, smanjiti. A uplatnicom ti skrecu paznju na tu potrebu koju su oni prepoznali.
    Na tebi je da bacis u reciklazu takvu uplatnicu ili ne.
    Ako love nemas, ako si zaista siromasan, onda ces naici na puno programa koji takve iste organizacije pruzaju da bi olaksali tebi zivot - a mogu ti ih pruziti zato sto su oni koji su mogli (i htjeli), uplatili na bas takvu uplatnicu.

I da potpisem sorci - nema nista sto je besplatno. Za sve se od negdje placa na neki nacin. Pitanje je samo jel korisnici kao uvjet za koristenje programa placaju direktno, indirektno, djelomicno ili u potpunosti, ili uopce ne. Kolko razumijem ovu UNICEFovu kampanju - ona spada pod "uopce ne", ili, ako cemo picajzlat, pod "indirektno i trunkicu, kroz porezna davanja Hrvatskoj drzavi koja onda placa svoj dio UN-u, koji pak od svog budzeta odvaja dio za UNICEF a koji onda dio tog programa pokriva iz svog budzeta, a ostatak iz donacija).
    spada pod "uopce ne", ali ipak salje uplatnice .... no da. eto ja se nikako ne mogu sloziti, sori. meni se bas cini da je to preagresivno, a u zemlji poput hrvatske i pomalo neprikladno. neki dan sam gledala par epizoda Otvorenog koje su mi izmedu ostalog poslali iz Domovine (stare epizode doduse, ali ne TOLIKO) i svaki put kad otvori telefone, bez obzira na temu i problem, javljaju se ljudi koji doslovno nemaju za zivot. i koliko god su oni vec dosadni i vidim da bi ih zena najradije iskljucila cim skuzi o cemu pricaju... ipak su oni Hrvatska stvarnost. daleko je zemlja od senzibiliziranja za paaaazljiv odgoj prve 3 godine zivota kad svaki umirovljenik pazljivo kupuje kruh svaki dan da mu dostaje do kraja mjeseca itd. jednostavno mi to sve skupa ne sjeda. :/

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

A ti lijepo baciš u stari papir, pa je taj preteški problem riješen

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tocno tako, slazem se. pa onda, da li bi tebi bilo ok da ti dode uplatnica u sanducic za vjerske potrebe mojih rodaka? ili bi ti to bilo malo nametljivo? ti mozes reci da npr. nisi vjernik, a mnogi ljudi mogu isto tako reci da nisu roditelji ili ih ne interesira itd. kad dodem u crkvu, dam i doprinos. kad dodem u unicefov ured, isto mi je u redu da mi ponude da dam donaciju. ali da mi to dolazi na moju kucnu adresu bez pardona sa jos 20 drugih humanitarnih akcija, e to me vec pomalo zivcira.
    pa ako se slažeš - o čemu onda razgovaramo? ti prvo tvrdiš da je besplatno, ancica i ja da nije. ti se slažeš s nama.

mene ne bi smetalo da mi dođe uplatnica za nečije "vjerske potrebe". imamo kutiju za papire ispod poštanskih sandučića.

ali da - smeta me što moj novac (kroz porez) ide za nečije "vjerske potrebe". i smeta me kad ljudi ne vide dalje od nosa. ja se gotovo 15 godina bavim humanitarnim radom. sama i kroz razne humanitarne organizacije. u posljednje vrijeme veliku pomoć imam od forumašica s rodinog foruma.

a ti, ako ti smetaju uplatnice - lijepo ih odloži u kutiju za reciklažu, kreni u potragu za nekom obitelji koja je manje sretnija od tvoje - i pokloni im ono što tebi više ne treba. ili, još bolje, angažiraj svoje prijateljice s kojima se sastaješ, pa to napravite zajedno. a za onaj novac koji daješ crkvi - kupi hranu nekom tko je gladan. možda nekom od one bosonoge dječice...

Hana_Sara avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pa ako se slažeš - o čemu onda razgovaramo? ti prvo tvrdiš da je besplatno, ancica i ja da nije. ti se slažeš s nama.

mene ne bi smetalo da mi dođe uplatnica za nečije "vjerske potrebe". imamo kutiju za papire ispod poštanskih sandučića.

ali da - smeta me što moj novac (kroz porez) ide za nečije "vjerske potrebe". i smeta me kad ljudi ne vide dalje od nosa. ja se gotovo 15 godina bavim humanitarnim radom. sama i kroz razne humanitarne organizacije. u posljednje vrijeme veliku pomoć imam od forumašica s rodinog foruma.

a ti, ako ti smetaju uplatnice - lijepo ih odloži u kutiju za reciklažu, kreni u potragu za nekom obitelji koja je manje sretnija od tvoje - i pokloni im ono što tebi više ne treba. ili, još bolje, angažiraj svoje prijateljice s kojima se sastaješ, pa to napravite zajedno. a za onaj novac koji daješ crkvi - kupi hranu nekom tko je gladan. možda nekom od one bosonoge dječice...
    joj kak si ti plemenita . to sto te smeta davanje crkvi pokazuje tko ne vidi dalje od nosa .... ako ne kupis hranu nekome tko je gladan, MORA da si bacila novac,ne? no ti biras vjerovati organizaciji kao sto je unicef da ce tvoj novac doci u prave ruke! e pa sad...

ocito ne razumies o cemu pricam te razliku izmedu emocionalne ucjene i poziva na humanitarnost- ali nema veze, tvoja sreca sto ovo prvo nisi dozivjela. grad u kojem ja zivim vrvi prosjacima. ne znam kojem od njih pomazu kuverte s molbama za donacije koje primam svakodnevno. njih ocito ne salje pucka kuhinja. a na ono sto sam rekla o Hrvatskoj svakodnevici predvidljivo nema odgovora

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj kak si ti plemenita . to sto te smeta davanje crkvi pokazuje tko ne vidi dalje od nosa .... ako ne kupis hranu nekome tko je gladan, MORA da si bacila novac,ne? no ti biras vjerovati organizaciji kao sto je unicef da ce tvoj novac doci u prave ruke! e pa sad...

ocito ne razumies o cemu pricam te razliku izmedu emocionalne ucjene i poziva na humanitarnost- ali nema veze, tvoja sreca sto ovo prvo nisi dozivjela. grad u kojem ja zivim vrvi prosjacima. ne znam kojem od njih pomazu kuverte s molbama za donacije koje primam svakodnevno. njih ocito ne salje pucka kuhinja. a na ono sto sam rekla o Hrvatskoj svakodnevici predvidljivo nema odgovora
    između unicefa i crkve - biram unicef. između organizacija i direktne pomoći - biram direktnu pomoć. dajem onima kojima je potrebno - ono što im je potrebno. u ruke.

drago mi je što si ti sretna u svom svijetu.

Hana_Sara avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

između unicefa i crkve - biram unicef. između organizacija i direktne pomoći - biram direktnu pomoć. dajem onima kojima je potrebno - ono što im je potrebno. u ruke.

drago mi je što si ti sretna u svom svijetu.
    i ti u svome, makar se kladim da kad bi dala priliku ili se raspitala kuda ide novac u crkvi, mozda bi se predomislila . ja sam dala za unicef par puta, ali posto mi ciljana skupina kojoj bi rado pomogla nisu SAMO djeca, radije dam lokalnoj crkvi koja stvarno dobro funkcionira. velim, bar tu di ja zivim ... a prakticnije je nego naganjati svakog pojedinacnog prosjaka po ulici

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hrvatska svakodnevica je takva kakva je. I takva kakva je, puno je bolja od mnogih drugih svakodnevica. Al na srecu i puna je ljudi koji imaju velikodusna i brizna srca za one koji imaju manje od njih, pa cak i kad oni imaju malo, i postovanja prema onima koji zele pomoci. Za razliku od tebe, meni se cini.
    Ako ne mozes (ili ne zelis) pomoci novcano, uvijek mozes prosetat do tvoje lokalne pucke kuhinje i odvojit koji sat da tim prosjacima kojima vrvi tvoj grad omogucis topli obrok. Sigurna sam da ces medu njima vidjet mnoge koje sreces na tvojim ulicama (ako ih ikad pogledas u oci). Ili umjesto popunjavanja uplatnice ubacit koju konzervu u kontejner pored lokalnog ti ducana za tu pucku kuhinju. Ili je i takav kontejner emocionalno ucjenjivanje neduznih kupaca i prolaznika?

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj emily prvotno napisa
    ja sam neki dan vidjela spot sa policajcima koji vode u zatvor ....
    najezila sam se

(da ne bi bilo zabune, mislim da je odlican )
    I ja sam vidjela ovaj spot, pukom slucajnoscu "u bijelom svijetu", prijatelji imaju satelitsku TV i snimili su neki film iza kojeg je isao ovaj spot.

Mene je jeza prosla. I uopce mi nije dobro sjeo dok u sebi lomim vec mjesecima sto cu ja napraviti kada istekne jadnih 26 tjedana dopusta na koje imam pravo.
    Prvi dojam koji sam imala je - zar ce svako dijete ciji roditelji nemaju 3 godine za potpunu posvecenost djetetu (posao, obaveze, sto je s djecom po domovima???) biti kriminalac.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ornela - ovdje se ne govori o količini, već o kvaliteti vremena provedenog s djetetom.

da li je dobro uvijek suditi temeljem "prvog dojma"?

Hana_Sara avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hrvatska svakodnevica je takva kakva je. I takva kakva je, puno je bolja od mnogih drugih svakodnevica. Al na srecu i puna je ljudi koji imaju velikodusna i brizna srca za one koji imaju manje od njih, pa cak i kad oni imaju malo, i postovanja prema onima koji zele pomoci. Za razliku od tebe, meni se cini.
    joj "super" mi je taj stav, ako ne podrzavam odredenu akciju ili nacin na koji se ona izvodi odma nemam (pazi sad ovo) POSTOVANJA prema onima koji zele pomoci . ma daaaaaj zeno ohladi, vilaniziranjem mene neces nahraniti gladne, odi radije pa tu energiju potrosi u javnoj kuhinji. or something
    Ako ne mozes (ili ne zelis) pomoci novcano, uvijek mozes prosetat do tvoje lokalne pucke kuhinje i odvojit koji sat da tim prosjacima kojima vrvi tvoj grad omogucis topli obrok. Sigurna sam da ces medu njima vidjet mnoge koje sreces na tvojim ulicama (ako ih ikad pogledas u oci). Ili umjesto popunjavanja uplatnice ubacit koju konzervu u kontejner pored lokalnog ti ducana za tu pucku kuhinju. Ili je i takav kontejner emocionalno ucjenjivanje neduznih kupaca i prolaznika?
    evo sad opet: a kad sam ja to rekla da ne mogu ili necu pomoci siromasima ? ja redovito dajem onim akcijama u koje imam povjerenja (spomenula sam svoju zupu i ponovno cu- stvarno im svaka cast na zalaganju! ), a i tjedno u svojoj crkvi radim na razvrstavanju odjece i hrane koju ljudi doniraju za siromahe. tako da: samo zato sto mi se ne svida ideja guranja ljudima kuverta (doslovno) na postanske pretince, ne znaci da mi se ne svida ideja davanja. sve ima svoje vrijeme i mjesto, a oni koji zele pomoci uvijek ce naci nacina

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Malo OT, ali ne mogu prešutjeti-zanimljivo kako velik broj iseljenika (srećom ne svi) o Hrvatskoj stvarnosti znaju više nego mi koji ovdje živimo.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ornela - ovdje se ne govori o količini, već o kvaliteti vremena provedenog s djetetom.

da li je dobro uvijek suditi temeljem "prvog dojma"?
    Hm, razumijem sto hoces reci i slazem se (opcenito) sa kvalitet : kvanititet.

I naravno da nije dobro uvijek suditi po prvom dojmu, no ovdje je rijec o poruci na TV-u u obliku reklame - a one svakako igraju na prvi dojam, neki dublji pogled na poruku TV spota potreban je u vrlo rijetkim slucajevima.

Ja sam zeljela podijeliti svoj dojam bas zato da kazem kako i pored te dublje poruke ima i ona jedna, povrsinska i vrlo jaka, koja ostavlja gorak okus u ustima.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok, kužim . ja sam naime navikla na šokove u životu, tako da meni ova kampanja nije šokantna.

no - pretpostavljam da je koncipirana na način da "zdrma" one koji ju gledaju, i da ih potakne na razmišljanje. i tebe je na neki način potaknuo, zar ne?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sad sam se sjetila kako izgleda reklama :D

i moram reći da je bezveze
    mislim plakanje - kriminalac

mislim da se trebalo pokazati na vrlo jak način samoću, strah i bespomoćnost koju osjeća beba koja je ostavljena da plače

to bi bilo efektno i lako shvatljivo

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    mislim da se trebalo pokazati na vrlo jak način samoću, strah i bespomoćnost koju osjeća beba koja je ostavljena da plače

to bi bilo efektno i lako shvatljivo
    kako bi ti to prikazala?

meni je npr. dovoljan bebin plač...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

prije 10-ak godina gledala sam neku reportažu iz Rusije,
    prikazali su djecu (2-3g) u Domu za siročad, scena nije bila duža od 10s ,
    urezala mi se u mozak: pogled pun boli i samoće

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vjerujem da ti se urezalo... ja sam to gledala u živo, u zagrebu...

ova akcija je usmjerena na obitelj, i mislim da bi prikazivanje scena iz dječjih domova značilo da su baš ta djeca na neki način osuđena... a nisu...

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ok, kužim . ja sam naime navikla na šokove u životu, tako da meni ova kampanja nije šokantna.

no - pretpostavljam da je koncipirana na način da "zdrma" one koji ju gledaju, i da ih potakne na razmišljanje. i tebe je na neki način potaknuo, zar ne?
    Da, i samo mi je dodatno sjeo na muku

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ornela, ma uspjet ćeš ti!

ja sam iza porodiljskog radila lošije i slabije plaćene poslove - samo da bih mogla više vremena provesti s kikicom. bile smo materijalno jako siromašne, a zapravo smo imale sve - jer smo imale jedna drugu .

možda možeš drugih 6 mjeseci raditi pola radnog vremena...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zato bu crkva dobila gotovinu, laganini bez placanja poreza na prihod i onde ce se recimo posvetiti napadima na umjetnu oplodnju. besplatno dobis upute zasto je stetno i protuprirodno, recimo...

Hana_Sara avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa

zato bu crkva dobila gotovinu, laganini bez placanja poreza na prihod i onde ce se recimo posvetiti napadima na umjetnu oplodnju. besplatno dobis upute zasto je stetno i protuprirodno, recimo...
    um, oni koji to vode lagano ne "buju dobili" nista ... to su volonteri zupljani iz moje crkve, laici, koji su zeljeli doprinjeti. po struci su inace psiholozi, jedan jako simpa bracni par. nasa je crkva bila samo dovoljno dobra da predlozi ideju i ustupi nam prostor. wow koliko mrznje prema onome sto nije tvoje...

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Upravo to je i bila namjera - šokirati javnost.
    A po tome koliko se o njoj piše samo na Rodi, čini mi se da su uspjeli.

Edukacija još nije ni krenula, ali je Unicef krenuo i sa akcijom za bolja rodilišta, koja je dopuna ovoj akciji. Pa kad još krenu sa pedijatrijskim ordinacijama vrtićima i naravno roditeljima, koji su najvažniji u ovoj priči, tek će se onda vidjeti pravi smisao akcije.

I naravno potpisujem sorci.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Šta učinim sa ovim spominjanjem uplatnica??
    Ja sam zbilja samo htjela reći da je kampanja kao takva, jasna samo obrazovanijem sloju ljudi, koji nije dominantnan u Hrvatskoj. Ja se slažem sa svime što je Hana_Sara napisala.
    Zašto napadati nekoga tko se izjasnio da mu je neprihvatljivo slanje uplatnica za akciju? Ona neće platiti, vi hoćete, u čemu je dalje problem? Ja ću najvjerojatnije uplatiti, ali bi zbilja voljela vidjeti kako će se organizirati edukacija roditelja, i na koji način.Posebice kako objasniti roditeljima koji ostave samo dijete od 3 godine u stanu koji se zapali, da je važno da tom djetetu pružaju mnogo, mnogo ljubavi, a nisu u stanju zbrinuti ga do osnovnog nivoa? Ili onima koji ubiju bebu u autu, jer se pregaze od pića?
    Takvi će sigurno vrisnuti na reklamu i pljesnuti rukama, obasjani spoznajom. Možemo se mi tu raspravljati ovakvim i onakvim argumentima, no naša stvarnost je prilično bijedna sve dok nas svakih mjesec dana bombardiraju mediji s takvim groznim pričama.Pa taj koncept "Prve 3", je kod nas skoro potpuna nepoznanica, jer znam hrpu ljudi koji blijedo gledaju reklamu. Mislim da se ista poruka mogla malo bolje iskomunicirati, i to je sve. A sad se povlačim, da ne ožežete i po meni.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ita prvotno napisa
    Šta učinim sa ovim spominjanjem uplatnica??
    Ja sam zbilja samo htjela reći da je kampanja kao takva, jasna samo obrazovanijem sloju ljudi, koji nije dominantnan u Hrvatskoj. Ja se slažem sa svime što je Hana_Sara napisala.
    Zašto napadati nekoga tko se izjasnio da mu je neprihvatljivo slanje uplatnica za akciju? Ona neće platiti, vi hoćete, u čemu je dalje problem?
    Problem je u tome sto je po Hani_Sari neprihvatljivo slanje uplatnica zato sto ONA ne zeli vidjeti te uplatnice da je ne bi "emocionalno ucjenjivale".

Jel bi ti platila za tu akciju da ne dobijes uplatnicu? Na koji nacin mislis da bi saznala za tu akciju i sto bi te ponukalo da odes negdje da pokupis uplatnicu i platis, ako bi htjela i mogla? Mislis li da je veca sansa da ces nesto dati ako ti se posalje uplatnica s opisom akcije, ili ako ti sama moras ici traziti informacije o toj akciji i sprehodavati se okolo da bi uplatila?

Doprinjeti dobrome moze se na razlicite nacine, zato se ti razliciti nacini pruzaju. Hana_Sara pomaze kroz svoju zupu, to njoj odgovara, i to je super. Netko drugi ce preko uplatnice. To je isto super.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja necu pljuvati po uplatnicama...kako je vec netko rekao imas kantu za smece
    medutim mene je osobno zasmetao sistem necu pisati koga...dobijes kovertu...u njoj uplatnica i bozicne cestitke, ako ih zelis uplati, ako ne vrati cestitke (na svoj trosak, trci u postu itd.)... to je po meni je emocijonalno ucjenjivanje, ak se nemas vremena bakcati sa vracanjem, ostale cestitke kod tebe, a nisi ih platio bla bla...namecu ti griznju savjesti, kuzite me kaj hocu reci

ja sam htjela uplatiti i za vise akcija koje podupirem, al nekad jednostavno ne stignem otici u postu ili na web bankarstvo, nekako mi je jednostavnije uzeti tel. utipkati br i gotovo

btw. 060 9005 radi
    (samo me ljuti onaj dio +pdv koji ce ici garant drzavi)

Hana_Sara avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    ja necu pljuvati po uplatnicama...kako je vec netko rekao imas kantu za smece
    medutim mene je osobno zasmetao sistem necu pisati koga...dobijes kovertu...u njoj uplatnica i bozicne cestitke, ako ih zelis uplati, ako ne vrati cestitke (na svoj trosak, trci u postu itd.)... to je po meni je emocijonalno ucjenjivanje, ak se nemas vremena bakcati sa vracanjem, ostale cestitke kod tebe, a nisi ih platio bla bla...namecu ti griznju savjesti, kuzite me kaj hocu reci

ja sam htjela uplatiti i za vise akcija koje podupirem, al nekad jednostavno ne stignem otici u postu ili na web bankarstvo, nekako mi je jednostavnije uzeti tel. utipkati br i gotovo

btw. 060 9005 radi
    (samo me ljuti onaj dio +pdv koji ce ici garant drzavi)
    napokon netko tko kuzi pojam emocionalne ucjene

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citjuci ovo sto ste pisali o sadrzaju spota, osjetila sam potrebu napisati da se MM-u i meni veoma dopao spot sa policajcima i zatvorenikom. Cvrsto sam uvjerena (iz iskustva i od ljudi iz moje okoline) da svi odrasli koji imaju problema sa ponasanjem (bilo da imaju problema sa policijom ili se samo tesko s njima druziti)...svi su oni pretrpili zastrasujuca iskustva kao mali ili u mladosti
    Zbog toga sam uvjerena da je to doista dobar spot koji dobro opisuje stvarnaost. Naravno da ce svatko od zanemarivanih i zlostavljanih pokusati biti bolji...ali pitanje je kako i koliko ce u tome uspjeti :/

Sto se tice toga da se trebamo posvetiti prve 3 godine djetetu...ne znam. Mislim da svatko treba sam u sebi pronaci pravi odgovor. Cesto su mi pametni ljudi koje cijenim rekli da trebam napraviti neke stvari koje mi se nisu svidale i cinile su mi se neizvedive, i izvan svakog razuma. Na kraju sam ipak napravila kako su rekli. Iako sam pokusavala izbjeci uciniti tako, nekako me zivot na to natjerao dok sam pokusavala rijesiti problem, a da iz svega izvucem najvise i najbolje. I doista, to sto su mi rekli, bilo je najbolje.
    U jednoj knjizi je pisalo da mnoge tv emisije nude roditeljima brzo rjesenje za problematicno ponasanje djece (npr. super dadilja), ali da je to samo zato sto roditelji zele brzo rjesenje, a ne zato sto je to doista ucinkovito. U knjizi su rekli da nema brzog odgojnog rjesenja koje djeluje.

Samo sam htjela svoja razmisljanja podijeliti s vama...Mozda slucajno nekome pomogne...

Početno

I ja se slažem sa Itom u tome da je spot "preintelektualno" režiran. Meni je krasan i shvatila sam point, ali mnogi nisu, a upravo je svima nama upućen. Čak ni ja u početku nisam kužila za što se skuplja lova, dok nisam sjela za internet, a koliko, pitam se, ciljane publike ove reklame koristi internet?

Da se uz ovu uvodnu reklamu uveo još slijed nekoliko reklama koje će ljudima razjasniti o čemu se radi, mislim da bi se polučio veći interes.

Mene ne iritiraju uplatnice već me iritira firma koja ih dijeli ...što je svaka humanitarna akcija dobro smišljen marketinški proboj...no..ako ima rezultate na one potrebite..OK..šutjet ću..

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •