Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 89 od 89

Tema: Prve 3 su najvažnije!

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i po meni je malo spot "preintelektualan", par puta sam uletila u sredinu i nisam skuzila
    tek neki dan sam ga vidjela od samog pocetka do kraja i bas sam pozorno pratila svaki detalj i tek sam ga tada razumjela
    mislim da je izvrstan, al da ga ne razumije bas svatko, a to je steta

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nisam vidjela spot (i bas mi je zao, al ne gledam previse TV pa ga ne ulovim), no moram se samo ubaciti u ovu raspravu o "intelektualnoscu" spota.
    Ne znam zasto vam se nuzno ne svidja takav nacin pristupa publici, mozda u nasoj zemlji nesto uzoj, ali i ta uza i "intelektualna" (sta god to znacilo) ne znaci da predstavlja populaciju dobrih roditelja i da toj populaciji nije potrebna edukacija.
    Od nekud se mora krenut.
    Meni se bas svidja ideja (ako je to tak kak kazete jer spot nisam vidjela) da reklama i cijeli marketinski plan nije usmjeren bas toj siroj publici i da sam spot napokon nije onog tipa: pivo P. i pajcek na stolu (ak znate na sto mislim)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Televizija je kod nas izuzetno moćan medij. Dostupna je skoro svima u Lijepoj Našoj.
    Ako TV spotovi uspijevaju natjerati široke slojeve ljudi (obrazovane, neobrazovane, racionalne, iracionalne potrošače ili koju hoćete kategoriju), da povećaju prodaju određenog proizvoda u samo 2 tjedna do 80%, onda mi je posve logično žaliti što ovakva reklama neće uspješno iskomunicirati poruku ako ne svima,onda većini roditelja.
    Jer dobra reklama to može, i mora.Vjerujte mi kad vam kažem da puno roditelja uopće nije shvatilo poantu. Neki su odgledali taj spot i pretpostavili da se radi o trgovanju djecom ili krađi djece jer su ga povezali sa spotom otprije gdje B.Gregorić pleše u parku.
    I onda kada još stignu uplatnice, logično je da će većina doslovce zazujati na njih. A istina je da se odnekud mora početi, no ja nekako mislim da su zablude onih roditelja koji tuku, dresiraju i zlostavljaju svoju djecu, ukorijenjenje poput gipsa, i da bi pomogla doslovce šok terapija poput onih reklama kojima su zastrašivali nesretne pušače.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Naravno, u brzini sam nakačila krivi smajlić na kraju, htjela sam stavit smajlić koji od čuda dreči oči. Mislim, meni je reklama za pušenje izazvala sličan izraz na faci.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Yes, iako sam prava intelektualka niti ja uopće nisam shvaćala za što se to sakuplja novac u ovoj kampanji.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Meni je spot pogodio tamo gdje treba,ali malo dodatnog objašnjenja ne bi škodilo.Uplatnice me ne smetaju jer su mi olakšale na način da sam jednostavno uplatila svotu koju sam odredila bez da sam gubila vrijeme tražeći na internetu brojeva računa itd itd............ja priznajem da drugačije vjerovatno ne bih niti uplatila jer dok mi ne serviraš pod nos na kraju ništa od toga

Da je to preagresivno je glupost.Prije par godina smo u očekivanju božićnice u firmi dogovorili da ćemo skupiti po 20 kuna za dom u Lekeniku ako božićnica bude 1000 kuna.Da skratim,kad smo dobili novce svi se predomislili,kao previše je 20.... ali da vidiš onda šta je agresivnost.Okretala sam ih naopačke dok nisu dali lovu Za mene je Unicef mala beba.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možda sam ja glupa, ali ja zaista ne razumijem šta je vama nejasno u spotu?

meni je prvi dojam ako te shebu u djetinjstvu veća je šansa da će te netko voditi u prugastom kroz uski hodnik...ili sam ja izvitoperena?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ita prvotno napisa
    i da bi pomogla doslovce šok terapija poput onih reklama kojima su zastrašivali nesretne pušače.
    svaki puta kad bi pokazali tu reklamu - ja sam AUTOMATSKI posezala za cigaretom i palila ju.

što bi trebali napraviti u reklami?

prikazati premlaćeno dijete? :/

Citiraj ninochka prvotno napisa

meni je prvi dojam ako te shebu u djetinjstvu veća je šansa da će te netko voditi u prugastom kroz uski hodnik...ili sam ja izvitoperena?
    potpisujem.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja ne kazem da je meni nejasno, shvatila sam kad sam pogledala cijeli spot, a i nakon sto sam procitala na njihovom webu o cemu se radi

marketing svakog proizvoda ide na ciljanu skupinu, znaci ono sto reklamiras trudis se najbolje uciniti dostupnim onima za koje smatras da im to treba, tipa; piva=nogomet, krema za bore=starije zene itd.

zato mislim da bi marketing trebao biti ciljan na sve roditelje i razumljiviji
    jer ti reklamom od minute trebas dati sazetak koji je jasan, da se shvati o cemu se radi

ja osobno ovaj spot mogu nazvati "umjetnickim djelom", stvarno je JAKO dobar, al je pitanje koliko ga se razumije

Početno

OK. Ali nakon toga bi trebao postojati neki slijed...objašnjenje... spot je slikovit, potiče razmišljanje..a kad već potiče na razmišljanje..onda i objasni za koga/što skupljaš lovu.

Meni je spot donio jednoznačnu poruku da trebam voditi računa o tome kako tretirati svoje dijete u najvulnerabilnijem odgojnom razdoblju, ali nikakvu daljnju obavijest o tome što, kako, kome i zašto uplatiti lovu.

Ja volim ne-šokantan pristup ozbiljnoj tematici. Npr..pozitivno mi je bilo: recite DA nepušenju...a ogavno seciranje katramiranih pluća. Ogavna mi je "reklama" za Hepatitis C, s čovjekom punim rana po licu. Nije mi jasno što se strašenjem i skandaliziranjem želi postići. Meni to uvijek izazove otpor i kontraefekt.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lova se daje UNICEFU, a svi z namo što je to.

a ako je ovaj spot pobudio u roditeljima da se bolje odnose prema djeci, postigao je što je trebao

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Virgo30 prvotno napisa
    Ja volim ne-šokantan pristup ozbiljnoj tematici. Npr..pozitivno mi je bilo: recite DA nepušenju...a ogavno seciranje katramiranih pluća. Ogavna mi je "reklama" za Hepatitis C, s čovjekom punim rana po licu. Nije mi jasno što se strašenjem i skandaliziranjem želi postići. Meni to uvijek izazove otpor i kontraefekt.
    kontraefekt: jesi li zapalila cigaretu?

kad je MUP lijepio one šokante plakate s mrtvacima i brzinom smanjio se broj nesreća uzrokovanih brzinom

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

a zbog cega na spotu nema broja telefona :?

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Citiraj Virgo30 prvotno napisa
    kontraefekt: jesi li zapalila cigaretu?

kad je MUP lijepio one šokante plakate s mrtvacima i brzinom smanjio se broj nesreća uzrokovanih brzinom
    nisam nikad ni pušila, ali pouzdano znam da me slika neke sklerotične, ogavne debeljuce neće spriječiti u pretjeranom unosu kalorija..izazvat će mi samo osjećaj odvratnosti i šoka

jesi li sigurna u djelotvornost onih plakata s brzinom ili ja imam neke druga opažanja?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ne znam, možda je to overdose rodama i literaturom, ali meni sam naziv akcije sve govori, kad se tome dodaju oglasi u novinama s dječicom i njihovim "presudama" - kaj tu ima biti nejasno!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa i meni je jasan naziv (spot uopće nisam vidjela), nejasno mi je bilo za što se uplaćuje novac.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

[quote="Virgo30"]
    Citiraj MGrubi prvotno napisa
    jesi li sigurna u djelotvornost onih plakata s brzinom ili ja imam neke druga opažanja?
    to je informacija od MUP-a kad su uspoređivali djelotvornost takvog pristupa ( s jumbo plakatima) i uvođenjem 0,0 promila
    jedino što državi više odgovara 0,0 promila jer time punu proračun a jumbo plakati koštaju

Početno

btw..u isto vrijeme kad i 0,0promila otvorene su mnoge dionice autocesta koje jamče sigurniju vožnju pri većim brzinama....

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    a zbog cega na spotu nema broja telefona :?
    mene zanima sto u spotu nema oca (nego samo majka uzima dijete u narucje), ako vec pricamo "poticajnom roditeljstvu".

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni je spot odvodjena djeteta onim hodnikom u zatvor izgledao kao da se odnosi na zlostavljanu djecu, na sto mi je prva pomisao bila "to se mene ne tice ja svoje ne zlostavljam". Vjerojatno nisam jedina koja je to pomislila, znaci nije me dirnuo osobno, dok nisam vidjela poruku "prve tri su najvaznije", e ja (za razliku od mozda mnogih) znam sto to znaci, da ne znam i dalje bih mislila da se radi samo o zlostavljanju djece.

Po meni (a nisam strucnjak za takve stvari) bi bilo ucinkovitije da su stavili neke scene koje su ljudima "normalne".

Npr. prva scena beba place sama u sobi starci gledaju tv. (ona "dobra" stara pusti da place prestat ce samo).

Druga scena dijete se igra samo u sobi starci su zauzeti "vaznijm poslovima."

Treca scena dijete pruza ruke majci da ga uzme - mama odgovara nemam vremena i nastavlja cistiti kucu - raditi rucak - sjediti za PC-om, sta vec.

U to onda uklopiti kraj s reklame.

Znaci neke stvari koje roditelji rade nesvjesni koliku stetu cine djeci, i stvari koje su na zalost u vecini obitelji jos uvijek sasvim normalne, a ostavljaju strasne posljedice. Tu bi mnogi pronasli sebe i mozda bolje shvatili poruku od ovako grubog prikazivanje gdje nece nitko prepoznati sebe.

Mozda sam malo iskarikirala situacije, oprostite ali uglavnom to je moj neki dozivljaj.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je odlican unicefov projekt

'zajedno od pocetka' i dobri su im plakati (jeste vidjeli?)

Cilj projekta "Zajedno od početka" je unaprijediti brigu o novorođenim bebama u rodilištima, poticanje privrženosti između majke i djeteta od rođenja te naročito u prvoj godini života – svako dijete zaslužuje najbolji početak života, a svaka majka treba veliku podršku okoline neposredno prije i nakon poroda. Dodatno, doprinijeti humanizaciji odnosa prema majkama u rodilištima kroz provođenje programa "Baby Friendly Hospitals" s naglaskom na komunikaciju, poučavanje i savjetovanje roditelja. Nakon toga će uslijediti pružanje učinkovitije podrške majkama i drugim članovima obitelji tijekom prvih mjeseci života, kroz senzibilizaciju i dodatno stručno osposobljavanje patronažnih sestara i liječnika u primarnoj zdravstvenoj skrbi, kao i na organizaciju međusobne podrške za mlade roditelje kroz grupe podrške.

Zagrebačka banka se u projekt uključila s donacijom od 400.000 kuna koja će se koristiti za kupnju potrebne opreme za rodilišta kako bi se osigurao zajednički boravak majke i djeteta neposredno po rođenju te edukacijski programi. Novost je u ovom humanitarnom projektu, da će Zagrebačka banka poticati i donacije putem trajnih naloga – naime svi zainteresirani bančini klijenti te ostali građani mogu u Zagrebačkoj banci dugoročno, mjesečnim donacijama u iznosu koji sami odaberu, podržati ovaj projekt te doprinijeti stvaranju ugodnijeg okruženja za bebe i majke. Sve uplate u korist projekta, realizirane putem trajnih naloga, u poslovnicama, putem Internet i telefonskog bankarstva oslobođene su od plaćanja naknade. Trajni donatori postaju članovi UNICEF-ovog Kluba prijatelja djece, s kojima će UNICEF njegovati osobit odnos.

Partneri u projektu su bolnice - rodilišta, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, udruga RODA – roditelji u akciji i Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te strukovna udruženja liječnika i medicinskih sestara

Očekuju se veliki pomaci i rezultati:

45 tisuća rodilja informirati će se o važnosti ranog emocionalnog razvoja i potreba beba
    32 rodilišta uključit će se u stvaranje okruženja koje čuva dostojanstvo roditelja i djeteta i potiče rani odnos majke i djeteta
    20 rodilišta do kraja 2007. godine krenut će u ocjenjivanje za dobivanje statusa "baby-friendly hospital"
    u najmanje 20 lokanih zajednica pokrenut će se grupe međusobne podrške roditelja.
    Projekt "Zajedno od početka" dugoročan je projekt, kojim će se pokušati obuhvatiti sva rodilišta u Hrvatskoj, a provođenje programa osigurava radna skupina u kojoj su istaknuti stručnjaci iz Zagreba, Rijeke, Splita i Osijeka, predvođeni prof.dr. Josipom Grgurićem.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

joj ja sam neki dan vidjela dobar slogana na plakatu, al se ne sjecam
    jel netko zna...

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Jel' možda - od poljupca dijete raste, od batina se smanjuje?

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i dijete putuje, roditelj usmjeruje

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

e da, taj
    makar mislim da sam cula i ovaj gore negdje

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oba su po gradu..a ima još jedan ali se ne mogu sjetiti

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Dali se plakat "zajedno od početka" odnosi i na zajedničko pušenje roditelja i djeteta?

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dinosaur, znam da znas gdje o tome treba pisati - gdje je takva tema u igri...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Plakati su mi super i mislim da su jasna poruka svima, i onima koji čitaju rodu i onima koji ne razmišljaju puno kako se odgajaju djeca. Spot mi je isto ok kao poruka ljudima, ali to sakupljanje novaca mi je malo sumljivo. Naime, sječate se prije par godina onu akciju "svako djete treba obitelj"? Skupilo se brdo love ali se ama baš ništa još nije pokrenulo. Neki dan je baš bilo na TV gdje je voditeljica UNICEFA govorila kako je obrada ljudi još u tijeku i kako se radi na tome i bla bla bla :/ Meni je to bilo baš glupo za čuti. Rezultata nema, nema novih parova koji žele udomiti dijete, nema te radionice za koju se skupljao novac. Nema ništa.

E pa... ja neću uplatiti jer im ne vjerujem više.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj radost prvotno napisa
    meni je spot odvodjena djeteta onim hodnikom u zatvor izgledao kao da se odnosi na zlostavljanu djecu, na sto mi je prva pomisao bila "to se mene ne tice ja svoje ne zlostavljam". Vjerojatno nisam jedina koja je to pomislila, znaci nije me dirnuo osobno, dok nisam vidjela poruku "prve tri su najvaznije", e ja (za razliku od mozda mnogih) znam sto to znaci, da ne znam i dalje bih mislila da se radi samo o zlostavljanju djece.

Po meni (a nisam strucnjak za takve stvari) bi bilo ucinkovitije da su stavili neke scene koje su ljudima "normalne".

Npr. prva scena beba place sama u sobi starci gledaju tv. (ona "dobra" stara pusti da place prestat ce samo).

Druga scena dijete se igra samo u sobi starci su zauzeti "vaznijm poslovima."

Treca scena dijete pruza ruke majci da ga uzme - mama odgovara nemam vremena i nastavlja cistiti kucu - raditi rucak - sjediti za PC-om, sta vec.

U to onda uklopiti kraj s reklame.

Znaci neke stvari koje roditelji rade nesvjesni koliku stetu cine djeci, i stvari koje su na zalost u vecini obitelji jos uvijek sasvim normalne, a ostavljaju strasne posljedice. Tu bi mnogi pronasli sebe i mozda bolje shvatili poruku od ovako grubog prikazivanje gdje nece nitko prepoznati sebe.

Mozda sam malo iskarikirala situacije, oprostite ali uglavnom to je moj neki dozivljaj.
    Ovo mi je baš pametno razmišljanje i slažem se u potpunosti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Akcija je hvalevrijedna i svaka cast da se nesto pokrenulo i u tom smislu. medjutim plakati su mi nekako "premodernisticki". zapravo hocu reci, oni koji ne odgajaju djecu po "nacelu roda" mislim da do njih nece doprijeti prava poruka. mislim da nece shvatiti poantu. jer i netko tko dijete odgaja batinama (naravno ne mislim na premlacivanje jer to je skroz druga tema) i on ce reci pa i ja usmjeravam svoje dijete. e pitanje je kako ga usmjerava. i sugurno ga i poljubi ali kad "zasluzi" dobije i batine. zato mislim da je trebalo krenuti sa necim puno ocitijim i izravnijim. ne sumnjam da netko tko je redovito na forumu nije shvatio poruku ali nekako sam sigurna da onaj tko nema pojma o rodinom forumu i primjenjuje tipa batine su iz raja izasle, nece shvatiti poruku a upravo takvima je i namjenjena.

ali jos jednom pohvaljujem akciju. bitno je da se krece

zebra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mislim da je sve to tak napravljeno baš zato da ljude POTAKNE na razmišljanje. zato što se sve pred ljude servira i jesu sve gluplji. recite mi kaj da jedem, kaj da čitam, kaj da mislim.
    ja kad sam vidjela "roditelj usmjerava" automatski sam bacila malu autoanalizu. a spot s odvođenjem u zatvor je skroz jasan jer se u pozadini cijelo vrijeme netko dere na dijete pa onda "prve 3.." i jasno je da se odnosi na rani razvoj. mislim, svi kažete: ja svatio, al ima onih ko neće.. mda..nisam ni ja skužila izprve kad sam vidjela samo dio, pa ko da se mora skužit iz prve. podcjenjujete malo naciju, bar mislim. a i ako ne kuže, onda bar počnu o tome razgovarat sa susjedima i u dućanu ili gdjegod pa opet dobro, netko se nađe pa im objasni

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nekako me se nisu potakle ove reklame. I slažem se s Radost...
    Čini mi se da bi važnije bilo naglasiti one male stvari-kako ih ne treba npr. učiti spavati, jer to puno ljudi ipak čini ili proba učiniti. Pravo premlaćivanje ne treba bit tema spota(po meni), samo po sebi je razumljivo da to ne spada u prihvatljivi odgoj. A kad se jednom skupe sredstva, normalno je da će jadna premlaćena djeca biti među prvima koja bi trebala bit primatelji pomoći

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Dugo me nije bilo na ovoj temi, najviše zato jer je na njoj sudjelovala i predivna Virgo 30, koja se među prvima složila bila sa mojim stajalištem. Ovo je inače prvi put da imam vremena sjesti, i vratiti se na staru temu, i htjela bi reći da se potpuno slažem s Radost, nešto slično sam i ja htjela reći ali sam isplala potpuno neartikulirana jer je većini cura sve jasno od prve sekunde.
    No, po meni nije point da bude jasno onima koje se od početka brinu propisno za svoju djecu, već onima koji to NE ČINE.
    Inače, plakati su mi fenomenalni. Koliko je TV reklama intelektualna, toliko su poruke na plakatima pristupačne i razumljive sstvarno svima. No ostaju i dalje problem male sredine. Tko će tamo educirati roditelje?

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A mene sada zanima,valja li sta taj dvd ,jel netko vec uspio pogledati? Jako sam znatizeljna..

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

retha imaš o tome više na Kamo s ovim

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Drage moje ... neznam gdje da nabavim cd prve 3 su najvažnije .. dali netko zna ... bila bih vam jako zahvalna

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

javi se u unicef, trebali bi imati
    ako nemaju, mislim da ih mi imamo jos par komada u rodi pa mi se javi na pp s adresom i podsjeti koji put dok ne stigne

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •