Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: slomljeni cvijet

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno slomljeni cvijet

Imam prekrasnu božićnu zvijezdu, staru 4 godine (kupljena za Orkin prvi Božić).
    Već je pravi veliki grm i stvarno je lijepa, ali je neki dan netko slomio jednu granu.

Kako da spasim tu granu?
    Uvalila sam je u kanticu s vodom, ali se naočigled suši.
    Ima li nade?

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam samo došla izraziti svoje divljenje...
    Božićna zvijezda - četiri godine! Meni kaktus 'ne traje' duže od pola godine...

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sa strepnjom da dobijem po nosu jer nisa korisna, moram samo reći da sam ja mami usisala neki cvijet s velikim listovima jer mi ga se nije dalo brisati krpom, pa sam sii poogla usisavačem

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sad ces se smijati ali ja sam jedan moj puzavac kad slucajno puknuo zalijepila selotejpom i zaraslo je samo sto je caka bila u tome da nije se skroz odlomilo nego je ostalo visjeti onak napol.

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam za bozicnu zvijezdu, ali su mi je kod nekih biljaka upalilo tako da sam samo zapiknula u zemlju i dobro natopila vodom. :?

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i moj za tako dugotrajnu božićnu zvijezdu, meni jedva izdrži od Božiča do Nove godine

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pridružujem se onima koji se za dugoživuću božićnu zvijezdu, ja je svake godine dobijem za rođendan i crkne mi u roku od mjesec dana. Već mi je neugodno prema tim jadnim biljčicama.

Početno

Meni u vezi "zelenja" najkorisnije stranice:

http://www.svetbiljaka.com/index.php?name=Forums

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Re: slomljeni cvijet

Citiraj apricot prvotno napisa
    Imam prekrasnu božićnu zvijezdu, staru 4 godine (kupljena za Orkin prvi Božić).
    Već je pravi veliki grm i stvarno je lijepa, ali je neki dan netko slomio jednu granu.

Kako da spasim tu granu?
    Uvalila sam je u kanticu s vodom, ali se naočigled suši.
    Ima li nade?
    Ako joj samo voda ne godi, pokusaj staviti u teglicu s valznom zemljom (Ali VRLO vlaznom) i tako drzi par dana da vidis ima li efekta. Ako se susi u samoj vodi, vjerojatno ce i ovako, no vec sam vidio biljke kojima se vlazna zemlja svidja vise od same vode.

Ono sa selotejpom nije losa ideja (slici cijepljenju), no samo ako je grana ipak makar malo povezana, no kod tebe to niej slucaj.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

moju, sada mrtvu, bozicnu zvezdu
    razmnozavala sam tako da joj ostrim nozem
    odsecem granu ukoso,
    i ubodem u mokar pesak.
    naravno, nije od toga uginula,
    razmnozila sam je, i imala dve,
    posle su uginule jer ih je mali stalno cackao.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Došla sam na topic da ti napišem da je naziv filma Slomljeno cvijeće (Broken Flowers). Onda sam vidjela da ne pišeš o filmu, pa sam te mislila zafrkavati da ti je cvijet odslužio svoje. Ali, tako si nekako lijepo i toplo to napisala (ovaj dio s Orkom me nekako raznježio), da te nemam srca zezati nego šaljem vibirice cvijetiću - sjećam se kad je moj mačak srušio policu na Pachiru, ono isprepleteno drvo, koja je pukla na pola i da smo MD i ja došli s kina, zatekli je takvu slomljenu i onda sam ja plakala cijelu večer. Nismo je spasili, ali znam kako je to tužno.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za zvjezdicu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Čula, čitala da postoji za ukorjenjivanje neka zemlja, prašak, da se to doda običnoj zemlji ili pjesku i da se tako neke vrste biljaka bolje ukorijene. U planu mi je to izvest, al sam još u stadiju da dajem puno novca za male sadnice...Zna li netko o ovom nešto više???

Sretno

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj makita prvotno napisa
    Čula, čitala da postoji za ukorjenjivanje neka zemlja, prašak, da se to doda običnoj zemlji ili pjesku i da se tako neke vrste biljaka bolje ukorijene. U planu mi je to izvest, al sam još u stadiju da dajem puno novca za male sadnice...Zna li netko o ovom nešto više???

Sretno

imam ga ja kod kuće, vrh sadnice staviš u prašak , posadiš u zemlju bez da ga stavljaš na klijanje u vodu , i funkcionira

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaljepi ju sa selotjepom ak nije SKROZ slomljena
    tak sam ja jednom uspjela spait neku biljku
    jes da ljepljenje sa selotejpom zvuci ovak al je upalilo

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nemam savjet, osim ovih već gore nabrojanih.

Priključujem se onima koji ti skidaju kapu na uspješnom dugogodišnjem uzgajanju ove zahtjevne biljke!

Kakav ti to zrak imaš u kući? Kakvu glazbu joj puštaš?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Muki, srećice... i ja sam uvijek napukle grane "liječila" selotejpom, ali ovaj put je baš bila skroz slomljena.
    Evo, stavljam fotke zvijezde i tog jadnog batrljka kojemu, bojim se, nema spasa.
    Ipak ću sutra otići kupiti zemlju... i još kad bi kinder napisala ime tog praška...

http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/mir...?.dir=/d440re2

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nemam savjet osim da ju ostaviš u čaši vode - ja sam tako granu dracene spasila

no, htjela sam te pitati: jesi li uspjela dobti crvenu boju listova nakon što su oni prvi otpali?

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

napisala bih , ali ja ti imam pse a oni su se dočepali kutijice i izgrickali - jedino što vidim je : uvoznik :sjemenarna zagreb d.o.o., žitnjak i br.tel. 01/24 99505 . mislim da je pripravak njemački , to je uglavnom sredstvo za zakorjenjavanje

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Muki, srećice... i ja sam uvijek napukle grane "liječila" selotejpom, ali ovaj put je baš bila skroz slomljena.
    Evo, stavljam fotke zvijezde i tog jadnog batrljka kojemu, bojim se, nema spasa.
    Ipak ću sutra otići kupiti zemlju... i još kad bi kinder napisala ime tog praška...

Apri, u bilo kojoj poljoprivrednoj ljekarni mozes traziti hormon za oziljavanje. To je taj prasak. Kad radis s tim reznicu (u ovom slucaju tu granu) odsjeces na dnu koso (da vise hormona zahvati povrsina na kojoj ce se razvijati korijen). Zatim taj dio umocis u vodu i otreses visak vode, pa umocis u hormon i zabijes u zemlju. Zemlju nemoj zalijevati nakon sto u nju stavis sadnicu umocenu u hormon. Radije ju prije malo zalij da bude vlazna. NAkon nekoliko dana biljku mozes normalno zalijevati prema potrebi.
    Eh, da da ne zaboravim. Kupovnu zemlju pomijesaj s vrtnom (omjer 2:1). Ponekad biljke (mlade biljcice, presadnice...) znaju "izgoriti" jer bude prejaka.
    Jos nesto, drzi hormon podalje od djecjih prstica (negdje na sigurnom).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa
    ja nemam savjet osim da ju ostaviš u čaši vode - ja sam tako granu dracene spasila

no, htjela sam te pitati: jesi li uspjela dobti crvenu boju listova nakon što su oni prvi otpali?
    ne jer je to previše posla.
    trebalo bi cijeli jedan mjesec (jedni kažu kolovoz, drugi listopad) 14 sati dnevno cvijet stavljati pod crno nešto (vreća za smeće, tkanina), tako da ne dopre ni tračak svjetla.
    e, onda bi za Božić bila crvena.

ali, meni nije baš jako stalo do toga, lijepa mi je i ovako zelena.

slavonke, hvala na savjetima; ako grančice do sutra ne krepaju, odoh u biljnu...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

trebalo bi cijeli jedan mjesec (jedni kažu kolovoz, drugi listopad) 14 sati dnevno cvijet stavljati pod crno nešto (vreća za smeće, tkanina), tako da ne dopre ni tračak svjetla.
    e, onda bi za Božić bila crvena.
    Moja lanjska bož.zvijezda upravo "baca" prekrasne crvene listove, a nije bila u tretmanu mraka...ne znam ni kako je uopće preživjela, stoji na prozorskoj dasci, zalijevam je kad se sjetim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cetri godine :shock: :shock: Svaka cast.
    Ja kupim svake godine po dvije i crknu odmah iza bozica i bas mi bude krivo.

Gdje ih treba staviti da bi se najbolje odrzale iliti prezivile?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da njima temperatura ne smije biti viša od 16-20 stupnjeva ...
    u kućama (ne grijanom hodniku) mogu "preživjeti", u stanovima malo teže iako je mojoj kolegici u uredu na 7. katu s prozorima okrenutima prema jugu duuugo trajala - sjećam se da ju je kitila za Božić i nakon godine-dvije

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Moja lanjska bož.zvijezda upravo "baca" prekrasne crvene listove, a nije bila u tretmanu mraka...ne znam ni kako je uopće preživjela, stoji na prozorskoj dasci, zalijevam je kad se sjetim.
    "baca" i kod moje mame.
    i prošle godine joj je "bacala" u ovo vrijeme, na onim sitnijim listićima pri vrhu... ali na tome je i ostalo, do Božića su ozelenjeli.
    Nadam se da će tebi ostati crveni.

Ja svoju držim u hodniku i stvarno se prilično maćehinski odnosim prema njoj: znam je nezaliti i po mjesec dana.
    Tek sad, kad se ovo dogodilo, malo sam se osvijestila

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Čak joj i poseban post posvetila :D
    Aj reci joj to, i da smo pričale(tipkale o njoj). Biljke vole da se s njima priča

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj makita prvotno napisa
    Čak joj i poseban post posvetila :D
    Aj reci joj to, i da smo pričale(tipkale o njoj). Biljke vole da se s njima priča
    Mozda joj moze i isprintat ovu temu pa joj stavit printout u teglu da biljka sama procita ...

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

a da nazoveš botanički vrt?

čemu tolika panika kad još uvijek ima sasvim dovoljno grana na njoj? :/

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

:shock: ni ja nemogu vjerovati 4 godine???
    ja sam u klubu onih koji svake godine kupuju novu zvijezdu i svake godine mi uspine uginuti :/

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Apri, sta bi s grancicom? Jel' prezivila?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj s_a_n_d_r_a prvotno napisa
    :shock: ni ja nemogu vjerovati 4 godine???
    ja sam u klubu onih koji svake godine kupuju novu zvijezdu i svake godine mi uspine uginuti :/
    ja kupila umjetnu...... pitanje je koliko će i ona izdržati.....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Vanchy prvotno napisa
    Apri, sta bi s grancicom? Jel' prezivila?
    mala je umrla nakon tri dana, a velika je bila fino zazelenjela i onda, kad sam je pokušala ubosti u zemlju... skroz sam je spigala
    pa sam ih izlomila i stavila po zemlji - neka sam sebe kompostira...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

maria

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

vidim da sam zakasnila na ovu temu o grančici božične zvjezde ali moram ti kao dugogodišnji cvijecar odat priznanje za 2mamu" zvijezdu jer u svojih 16 godina kolko radi ko cvijecar jos nisam cula da neko ima Božičnu zvijezdu duze od 2 godine! BRAVO :D

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nisam ni znala da u kući imam raritet 8)
    ali, ima i moja mama, a njezina je prošla puno veću kalvariju: orka ju je prije dvije godine zatrpala jastucima i legla na njih. bila je ostala jedna grančica, a sad je već pravi mali grmić.

znači, moram je dobro čuvati, nisam ni znala da je tako posebna...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •