Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: što bi vi na mom mjestu

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno što bi vi na mom mjestu

99g. sam na Institutu za tumore operirala,karcinom jajnika i prošla kemoterapiju,odstranjen mi je jedan jajnik,ove godine sam rodila dječaka,kada sam vadila kopče u Petrovoj,jedan dr mi je rekao da bi trebala vaditi sve,za svaki slučaj jer sad imam bebu,moj onkolog sa instituta kaže da su male šanse da se vrati jer sam pod kontrolom,ali šanse ima,šta da radim,ne znam,ići na ziher ili,šta ako se nešto desi,strava mi je dijete dovest u priliku da me gleda na kemo

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Možda najbolje da tražiš još jedno mišljenje. Koliko sam ja to proučila, postoji niz čimbenika na temelju kojih se donose odluke o daljnjem postupku - dob žene, želiš li imati još djece, i dr. Ako ne želiš imati više djece uvijek možeš ići na sigurno i sve izvaditi, no ako si pod kontinuiranom kontrolom, uvijek se može reagirati na vrijeme ako se (ne daj Bože) nešto pogorša.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kad si pod kontrolom po meni je bolje rješenje zadržati jajnik. Ipak on ima hormonsku funkciju. Imaš ponešto o tome u knjizi "Žensko tijelo, ženska mudrost".

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Evo jedno energicno protiv.
    Moja mama je izvadila sve, svojom odlukom, jer je vec izrodila djecu, a da bude sigurna. Onda je morala piti hormone jer ih nije imao tko proizvoditi u organizmu, pa je nakon njih dobila rak dojke. Poslije te operacije su joj ukinuli hormone i jedan od zakljucaka je i bio da se rak dojke razvio upravo zbog hormona koje je pila.
    A da ne kazem da je dobila na kilazi (dosta), te je doslo do niz promjena u njenoj licnosti. Prije je bila energicna i ostra, nakon operacije bitno blaza i usporenija (kao vecina kastriranih zivotinja).
    Glasam za ceste i temeljite kontrole.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja glasam za kontrole i za koristenje platnenih uložaka jer talk u jednokratnim ulošcima može izazvati rak jajnika. Pitanje je samo što je sve u jednokratnim ulošcima???

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj samaritanka prvotno napisa
    I ja glasam za kontrole i za koristenje platnenih uložaka jer talk u jednokratnim ulošcima može izazvati rak jajnika. Pitanje je samo što je sve u jednokratnim ulošcima???
    isto što i u jednokratnim pelenama ??!! :shock:

sorry na OT

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

rokboj-definitivno redovite kontrole.
    Čak budi na svoju ruku temeljitija nego šta doktori kažu, otiđi ponekad po drugo mišljenje, napravi privatan pregled-bilo šta samo ne daj da ti preventive radi vade sve.
    To nema ama baš nikakvog smisla.
    Sretno!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Svakako potraži mišljenje dr. stručnjaka. Meni taj prijedlog malo sliči na kastraciju, (u stilu.."sad kad si rodila, ajmo sve odstranit, pa smo mirni"). Uz redovite kontrole mislim da se ne može dogodit nešto jako loše..Osim toga, jajnici su bitni i zbog hormonalnog balansa, a to naročito dolazi do izražaja kasnije, u menopauzi..Mnoge žene koje imaju izvađeno "sve" imaju velike probleme s mjehurom i inkontinencijom..
    Inače, jako mi je drago što si nakon svih tih komplikacija rodila zdravog dječačića! :D Neka vam je sa srećom!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

cure,neću na operaciju,kontrole i zdrav život,bit će ok,mora,tada me poljuljao dr iz petrove,bio je čak agresivan,ispalo je ako neću na operaciju nisam dobra mama

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno ne daj se

Ne daj se i budi snažna u svom stavu...to mi je nevjerojatno...ta indolencija i opuštenost u 'vađenju nečega što nije njihovo'...kao da sve što imamo u tijelu nema svoju funkciju...A IMA...
    Ajmo povadit sve..pa možemo s dubokim prazninama (fizičkim) hodat po ovom praznom svijetu...
    Sve je uzročno-posljedično vezano...i tvoje ženski reproduktivni organi imaju svoju funkciju...uostalom cure su ti već sve rekle!!!!

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj rokobj prvotno napisa
    cure,neću na operaciju,kontrole i zdrav život,bit će ok,mora,tada me poljuljao dr iz petrove,bio je čak agresivan,ispalo je ako neću na operaciju nisam dobra mama
    :D . Drago mi je to čuti.
    A to da zato nisi dobra mama , meni to pari neki morbidan humor

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gdje je tu medicinska kreativnost kod tog doktora?

Inace pozdravljam odluku.

I ono o talku čitala sam u aktuelnoj hrvatskoj knjizi o ginekologiji. Baš u poglavlju o raku jajnika i to baš zbog jedne "loše" dijagnoze promjena na jajnicima i preporučene operacije. Na kraju su markeri u krvi bili tako niski da se ta "loša"dijagnoza malo i popravila, ali operacija zbog endometrioze je i dalje ostala kao savjet jer jajnika imaš dva pa ti drugi baš i ne treba???

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: ne daj se

Citiraj suzaks prvotno napisa
    ...to mi je nevjerojatno...ta indolencija i opuštenost u 'vađenju nečega što nije njihovo'...
    pitam se samo bi li taj isti doktor pristao na kastraciju nakon što mu prođe dob seksanja?
    kaže narod, "lako je tuđim (u ovom slučaju tuđom) po koprivi mlatit"
    i medicina je ponikla iz patrijarhata i u njemu opstaje, treba to uzeti u obzir
    ne usudim te se savjetovati, ali svu ti sreću želim!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Preporucam BioBran!
    Po svemu sto sam o njemu cula (stvara hrpu bijelih krvnih zrnaca i jos neke killere koji direktno unistavaju kancerogene stanice)... odlicna stvar. Svjetski onkolozi ga preporucaju.

Moj tata trenutno ide na kemo, pa smo mu nakupovali biobrana iako je strahovito skup (365kn kutija za 4 dana u slucaju karcinoma ili 10,15 dana preventivno) i nije htio piti toliko komada na dan jer je toliko skupo. Onda sam mu lagala (jbg) da je na snizenju i kosta manje i nadgledam da pije koliko treba, pa cemo vidjeti za koji tjedan stanje krvne slike. Sada je stanje katastrofalno.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jesi bila na genetskim pretragama - velika je razlika imas li genetske predispozicije za taj tip tumora ili ne!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj lejla prvotno napisa
    Jesi bila na genetskim pretragama - velika je razlika imas li genetske predispozicije za taj tip tumora ili ne!
    I ako ima genetske predispozicije za taj tip tumora, to ne znači da će ga imati ako pripazi na elemente koji utječu na njegovo razvijanje. Takoder i obrnuto.

A kakve su to genetske pretrage?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •