Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: osip - znoj??

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno osip - znoj??

Drage moje,
    Dora ima neki osip u predjelu vrata i dekoltea (male crvene piknjice) za koje pretpostavljam da su od znoja.

E sad, ja ću vama reći što imam, a vi meni što mi treba:
    - Bepanten mast i krema,
    - dječja mast,
    - moje mlijeko,
    - nivea krema,
    - ništa više nemam :wink: [/b]

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislav ima identican osip cim krenu vrucine, nisam nista stavljala, ali nakon kupanja u moru , prodje mu, vjerojatno mu sol dobro ucini ...
    ne izgleda lijepo, ali nije nista opasno....

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Re: osip - znoj??

Citiraj Kaja prvotno napisa
    - ništa više nemam :wink:
    Meni se ovo čini kao najbolje! I ne košta :wink:
    Razgoliti dijete i... to je to!

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Razgoliti dijete i... to je to!
    Ma to sam i mislila jer glupo mi ju je još na ovu vrućinu mastiti kremama, al samo sam htjela provjeriti
    Mislim, koliko mi značite - prvo pitam vas za savjet, a pedijatrici samo kažem, onako usput, na redovnim pregledima da smo imale "to i to" i da smo to "tako i tako" riješile. :D :D :D

Maza avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Matiji se isto to pojavilo i to na ledjima znate u onom predjelu gdje je traka na pampersicama...
    podvrnem mu taj dio pelene a inace je gol golcat tu i tamo se popisa...
    al eto malo riskiramo sve za njegovo zdravlje...
    a i kupila sam u ljekarni neki americki proizvod nekako detisin ili densitin tako nekako...navecer ga okupam u kosili- ju i namaem s tim i ujutro nema nista al mi ga i tusiramo jedno 3 x dnevno...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moj doc kaze da je najbolje kad se takav osip pojavi od vrucine, istusirati dijete, i sve prode - i stvarno je tako. Mi petru uz vecernje kupanje, tusiramo barem jedno dnevno (bez kupki, sapuna ili kremica - samo voda).
    i sve je super

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Maza prvotno napisa
    ...navecer ga okupam u kosili- ju ...
    Gdje nabavljaš "Kosili" - taj miris mi je u nosu od djetinjstva?
    Nisam ga vidjela barem 30 godina!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi to rijesimo sa malo mlake vodice ili kupanjem i na brzinu prodje. I s malo manje odjece.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi osipe od znoja riješavamo za jedan dan tako da nakon kupanja na osipani dio stavimo malo dječjeg pudera jer se od krema samo još više znoji.

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Još ona i dobro podnosi ove vrućine! Ja, kad mi je vruće, grizemm! A moje malo zlato samo šuti i preznaja se (a stvarno, čak je i bez pelene, pa imam lutriju - hoće piškit/neće piškit :D ).
    Ma odakle jadnici toliko tekućine

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

... i Gabrielu se takav osip pojavio prije par dana, a kako smo počeli s dohranom, ja odmah pomislila da nije nekakva alergija i brzo (bolje ujutro, nego čekat večer) kod doc (dežurnog, naša doc. na godišnjem). Doc. ga pogledala, onako s vrata, u hodniku i rekla da je to od vrućine, alergija izgleda drugačije. Savjet: samo ga češće tuširajte i ako mažete, mažite neutralnim kremama. :wink:

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E Ttiinnaa, i ja sam u početku pomislila da je alergija, ali taj dan smo jele bananu, a rijetka je alergija na bananu (a i nije mi tako djelovala)

Evo danas je i za koji stupanj rashladilo, a i osip je malo manji

LARA

Početno

nama je spas chiccova kremica protiv crvenila i osipa

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Curke drage, oprezno s kremicama! Meni se Mateju prošle godine taj isti osip inficirao od kreme jer mu je valjda njezina masnoća ili neki sastojak začepio pore i stvorio bijele prištiće ( infekcija je prošla tek s Betrionom nažalost ). Mislim da je najbolji savjet 2-3 puta dnevno oprati dijete u mlakoj vodi, bez ikakvih dodataka kupka ili šampona i područja osipa dobro osušiti ručnikom nakon kupanja. Također ni puder nije bezopasan jer isto čepi pore kože.
    I ako i vi primijetite bijeli vršak na prištićima, onda je već nastupila infekcija i dobro bi bilo da djetetu osip pogleda ped.

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aj sad nije tako toplo, pa se ni ne znoji. Pazim da se slučajno ne pojave prištići, peruckam ju, no večeras se siroće toliko češala po prsima da mi ju je bilo strašno za gledat. Onako tužna me gleda i češe se, a ja ne znam kako da joj pomognem. Brzo sam joj obukla bodi da si ne napravi ranice

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj Lovro je također dobio osip od vrućine. Najjači osip dobio je po licu i to jači osip na onoj strani na kojoj je spavao ili ležao. Pojačavo se kad bi plakao. Pred neki dan ga je počeo i svrbiti. To me je natjeralo pedijatrici koja mi je savjetovala ono što sam već i činila: tuširanje više puta dnevno (ili hlađenje mokrom rukavicom) i premazati samo belobazom i ničim više.

Danas se je vani spustila temperatura i mojem Lovri je ten čist ko njegova guza. :D

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    premazati samo belobazom i ničim više.
    Što je belobaza

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Podižem topic, jer je vrućina opet zavladala, evo, Marta se jutros probudila s malim osipom iza vrata...

Što je belobaza
    i mene zanima pa ponavljam pitanje...

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Jakovu se prije dva dana pojavio crveni lišaj, upaljeno i ljuštavo, ispod brade, namazala nevenovim pomazom i sve ok.

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Belobaza vam je totalno neutralna podloga s kojom se miješaju ostale kremice u ljekarni ali se može kupiti i sama. Bijele je boje i lako se razmazuje. Koristi se npr. za razrijediti kortikosteroidne kremice koje dobijete na recept. Znate, ono, dođete u ljekarnu pa vam kažu da će kremica biti gotova popodne. Totalno je bezopasna i za velike i male. :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bembo već neko vrijeme ima osip i to smao ispod vrata što mi i nije čudno obzirom da je kod nas strašno vruće i da bembo ima 2 naslage ispod vrata kao znak da jaaaaako voli papati sve što mu mama da . moja sestar radi u ljekarni i smućkala mi je neki puder koji je dobar za osipe. još ga nisam stigla kod nje uzeti, ali ona kaže daje dobar. kad ga isprobam javim vam. inače, kupamo se sve u šesnaest i jaaaaaaaaaako volimo kupanje. mislim da sam dobila rođenog plivača. :D veselim se skorom kupanjcu u moru. ako vidim da mu bude super kupamo se cijelo ljeto.

korason avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

mi poslije kupanja malo natapkamo osip s kantarionovim uljem... da ga ne pecka, djeluje umirujuce

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nama je doc savjetovala nekakvu(vichy ili aver-nešto)termalnu vodu jer je Lara bucka i jako se ospe

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Evo ja sam mislila da je i kod mog Luke bezopasni osip od sunca sto je na pocetku pedijatar i rekao al to mu ne spada.
    On ima po ledjima,rukama i prednjem dijelu crvene sitne tackice a po nogama nista.
    Sta to moze da bude :? Alergija ili samo taj osip al to i ne spada bas, ponekad se smanji al ne nestaje.
    Takodjer pedijatar kaze da je alergija drugacija, slicna lisajevima.

Sorry sto upadam ovako u topic al nisam mogla novi otvarati sa istim pitanjem.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo da se javim s rezultatima. samo sam bembu dva puta namazala osip ispod vrata s puderom tekućim koji mu je smućkala moja sestra u apoteci i upalilo je. osipa više nema i nije se vratio. dvije noći nakon kupajna namazala sam mu tanki sloj tog pudera i tako je prespavao s njim, ujutro očistila vlažnom i nestao osip.
    mostarko, ako želiš mogu pitati sestru što je sve smućkala pa ti ili mogu poslati ili da ti po sastojcima nabaviš istu stvar u francuskoj. ti reci.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo danas bili na pregledu u bolnici gdje se Lea rodila, kad smo krenuli nije imala nikakav osip, a kad smo je kod doktora skinuli sva je po prsima bila ispikana sitnim crvenim točkicama, očito od znoja. Naš doktor kaže da je to jednostavno takva koža, da se začepe te znojne žlijezde i nije nam ništa rekao da to nečim mažemo. Ja ne bih rekla da nju taj osip svrbi ili smeta.

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj puros prvotno napisa
    evo da se javim s rezultatima. samo sam bembu dva puta namazala osip ispod vrata s puderom tekućim koji mu je smućkala moja sestra u apoteci i upalilo je. osipa više nema i nije se vratio. dvije noći nakon kupajna namazala sam mu tanki sloj tog pudera i tako je prespavao s njim, ujutro očistila vlažnom i nestao osip.
    mostarko, ako želiš mogu pitati sestru što je sve smućkala pa ti ili mogu poslati ili da ti po sastojcima nabaviš istu stvar u francuskoj. ti reci.
    Moze Puros, bila bih ti zahvalna. Ja sam probala sa Niveinom kremom za guzu i crvenilo i malo se smirilo al cim ugrije malo odmah se sve vrati.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ma jooj! Lovro se sav osuo! Možda je stvarno od znoja. Evo jedino što sam promjenila je da sam ga namazala s Nivea baby uljem. Možda je od toga? Ima sitne crvene piknjice po rukama i nogama, nešto malo na trupu i dosta oko vrata i po ramenima.

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamaLare prvotno napisa
    Nama je doc savjetovala nekakvu(vichy ili aver-nešto)termalnu vodu jer je Lara bucka i jako se ospe
    Avene Termalna voda - imamo ju. Dobra je

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Kaja prvotno napisa
    Avene Termalna voda - imamo ju. Dobra je
    Supika : )

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Jao koliko mi problema imamo sa tim osipom.. Fujjj!!
    Meni to ne bi smetalo toliko, ali kad vidim kako se moje malo sunce bori sa svrabom a ja joj ne mogu pomoci puno
    dobila je to prije desetak dana na glavi i po licu, na sta sam se ja izbezumila i htjela odmak doktoru (taj dan sam pojela mango) a svi na mene: Sto panicis... ma to je od vrucine ....
    E, prosle su dvije sedmice a ona se i dalje pati sa svrabom po glavi i po tijelu.. na licu i na glavi su ostali suhi tragovi od pristica .... sad se osip prosirio po vratu i ramenima .. i prsima....
    Par puta sam je namazala Pavlovicevom masti jer naprosto vise ne znam sta da radim.... imam osjecaj da nesto MORAM uraditi kad se pocne cesati i grebati po licu i glavi.... bebica je samo mjesec i pol stara :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mislim da je najbolje da ju odvedeš doktoru.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Moja cura je imala strašan osip pretprošlo ljeto i jedino što joj je pomoglo bilo je 2-3 dnevno tuširanje mlako-hladnom vodom i korištenje tekučeg pudera. Obični puder začepa pore, a kreme da i ne govorim. Vrlo je važno prije nanošenja pudera da koža bude potpuno suha.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Linea prvotno napisa
    E, prosle su dvije sedmice a ona se i dalje pati sa svrabom po glavi i po tijelu.. na licu i na glavi su ostali suhi tragovi od pristica .... sad se osip prosirio po vratu i ramenima .. i prsima....
    Ovo mi izgleda kao varičele, je li bila u kontaktu sa zaraženom djecom?

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Eh, srecom se pokazalo da je ipak vrucina bila krivac :D
    Sad je zahladnilo pa je i osip nestao... a i ja vise pazim na oblacenje...

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

da ne otvaram novi topic... A. je dobila osip po licu, rece ped. od znoja. Imamo centralno pa se valjda pregrijala jednu noc. Uglavnom, pedica rekla da ce proci, ja ju umila ujutro i okupala navecer i eventualno prebrisala lice preko dana vodom. No, kako se A. pregrijava cim se uzbudi ili kad ciki, osip je SVE GORE. Nije nes predrasticno, samo vidim da se povecava broj tockica po cm kvadratnom. Sigurno sam joj zacepila pore kad sam ju namazala zagrebackim melemom dok smo isli van, ali morala sam joj nesto stavit, tu je puhalo ko ludo. Sto sada? Nis ju ne svrbi, al meni ju zao tak gledati. Koliko treba da to prode? da probam s kamilicom? Ako da, koliko puta i kako?

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Da otvorim novi topic?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nemoj, ionako se množe kao bakterije
    Provjeri da li negdje dolazi u kontakt sa sintetikom, plastikom, pretoplim jastukom i sl. , to pojačava te prištiće od znoja. Na licu se obično jave oko ušiju (narocito ako je kosa malo duža pa se sve upari dok leži). Ako je na sredini lica, to vjerojatno nije od znoja.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Osip

Drage moje , moj bebac ima mjesec i deset dana. Prije 10 dana pojavio mu se osip prvo na licu sa vanjske strane obraza i iza usiju, a zatim se poceo sve vise siriti prema unutrasnjoj strani obraza, tako da je sada osip prisutan po cijelom licu i jos se prosirio i na vrat, po cijelom stomaku, po nogicama. Prakticno nema ga samo po rukama, od ramena prema sakama i tamo gdje je pelena. Crvenilo se s vremena na vriijeme povuce ali se ne povlaci osip. Pri redovnom pregledu doktorica je rekla da je to osip od vrucine, iako mi njega ne utopljavamo bas previse (ma i ko bi znao sta je previse kad jedni kazu da ima premalo odjece na sebi, a drugi previse, uh :? )Vidim da sve govorite o osipu od vrucine, a ja se jednostavno pitam kako vi znate da je od vrucine, mislim kako znate da nije u pitanju neka infekcija ili alergija. Da bi bila sigurna da nije od detrdzenta koji koristim danas sam oprala svu njegovu odjecu blagim detrdzentom za vunu i osjetljivo rublje i isprala nekoliko puta. Samo da spomenem da mi je komsinica koja je inace kozni ljekar rekla da ga kupam u blagom rastvoru hipermangana i da mu to mazem tecnim puderom. Radila sam tako ali se nista nije povuklo samo se prosirilo.
    Mozda sam malo preopsirna i mozda vam izgleda ka da sam se uspanicila ali ja se samo brinem da se nesto ne iskomplikuje.
    Unaprijed vam se zahvaljujem sto ste imale strpljenja da procitate sve ovo i ako mozete bilo kako da mi pomognete.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da je od vrućine, u peleni bi bio isto jaki osip, ovako vjerujem da ima veze s deterđentom, iako mi baš nije jasno za lice (vjerojatno ne spava na trbuhu). Probaj prati veš sa običnim baby sapunom i dobro isperi.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

OK hvala na savjetu. Samo da napomenem da mali spava na trbuhu i da se poslije spavanja crvenilo na licu bas puno pojavi posebno na onoj strani na kojoj duze spava, a onda se postepeno povlaci. U svakom slucaju probacu ovo sa sapunom. Hvala jos jednom.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Asji se zadnjih dana pojavio osip oko usta i po vratu. Oko usta iz razloga sto trpa u usta sve sto stigne, a ruka je konstantno tu negdje oko usta. Perem joj ruke nekoliko puta na dan, ali nista ne pomaze. Cekamo da izbiju ti zubici (rastu joj dva donja odjednom), pa valjda ce onda osip nestati. A po vratu je to od znoja, jer zbog tih istih zubica, hoce da zaspi samo u mom narucju, tijesno priljubljena uz mene. Kada je spustim u krevetic, moj rukav bude potpuno mokar, kao i njena kosa. Ponekad joj ubacim pelenu ispod glave, da bar malo ublazim vrelinu. E sad, ja to njoj mazem Pavlovicevom, jer je to sve sto koristim od kozmetike, ali sad se pitam, jer ovo traje vec dugo, a i mama mi je rekla da su meni prvi zubici nicali skoro dva mjeseca, da li da joj stavljam nesto drugo, puder ili neku kremicu? Ako ima ko neki savjet?!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •