Drage moje , moj bebac ima mjesec i deset dana. Prije 10 dana pojavio mu se osip prvo na licu sa vanjske strane obraza i iza usiju, a zatim se poceo sve vise siriti prema unutrasnjoj strani obraza, tako da je sada osip prisutan po cijelom licu i jos se prosirio i na vrat, po cijelom stomaku, po nogicama. Prakticno nema ga samo po rukama, od ramena prema sakama i tamo gdje je pelena. Crvenilo se s vremena na vriijeme povuce ali se ne povlaci osip. Pri redovnom pregledu doktorica je rekla da je to osip od vrucine, iako mi njega ne utopljavamo bas previse (ma i ko bi znao sta je previse kad jedni kazu da ima premalo odjece na sebi, a drugi previse, uh :? )Vidim da sve govorite o osipu od vrucine, a ja se jednostavno pitam kako vi znate da je od vrucine, mislim kako znate da nije u pitanju neka infekcija ili alergija. Da bi bila sigurna da nije od detrdzenta koji koristim danas sam oprala svu njegovu odjecu blagim detrdzentom za vunu i osjetljivo rublje i isprala nekoliko puta. Samo da spomenem da mi je komsinica koja je inace kozni ljekar rekla da ga kupam u blagom rastvoru hipermangana i da mu to mazem tecnim puderom. Radila sam tako ali se nista nije povuklo samo se prosirilo.
Mozda sam malo preopsirna i mozda vam izgleda ka da sam se uspanicila ali ja se samo brinem da se nesto ne iskomplikuje.
Unaprijed vam se zahvaljujem sto ste imale strpljenja da procitate sve ovo i ako mozete bilo kako da mi pomognete.