Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 69

Tema: Muke s oblačenjem!

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Muke s oblačenjem!

Ovo vam piše očajna mama jedne modno osvještene trogodišnjakinje.
    Vjerujem da vam je (većini) dobro poznata ova situacija.

Moja Megi u zadnje vrijeme ima toliko izraženu želju da oblači samo ono što ona želi, da svaki moj pokušaj da je uvučem u nešto drugo, završava tako glasnim protestom, da se svi zidovi tresu.
    Nema šanse da obuče ijednu majicu koja nije crvena (ili s Jagodicom bobicom). Oko oblačenja hlača pregovori traju i po sat vremena.

Najgore je to što je u potpunosti razumijem i točno znam kako se osjeća, jer se dobro sjećam sebe u toj fazi.
    Dan- danas me nešto stegne u grlu kad se sjetim koliko puta su me znali nalupati po guzi zbog toga. Znam i da nikakva uvjeravanja nisu palila i da, koliko god me mama uvjeravala da su curice lijepe i u hlačicama, meni je to bilo ružno i grozno i najveća kazna bi mi bila kad bi me obukli na silu.

Ne želim svom djetetu priuštiti takve traume, ali nemoguće je pratiti baš sve njezine modne želje, pogotovo kad prije izlaska u šetnju ona urla, jer joj ne dam da obuče haljinu, a vani je malo iznad nule.
    Danas mi je sva bijesna poklopila slušalicu kad sam je nazvala doma, jer je mislila da sam joj pripremila za obući zelenu majicu i nije me uopće slušala kad sam govorila da obuče onu drugu (koju obožava), nego je urlala iz petnih žila i nije mi dala da dođem do riječi.

Kako se vi nosite s ovim izazovom?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi smo tek usli u tu fazu (m. ima 2 godine i 4 mjeseca) tako da jos nije dramaticno kao kod vas, ali takodjer imamo svakodnevno urlanje iz istog razloga, a ne jedan put sam je maltene morala pustiti van u spavacici i stramplama jer bi ona bas to obukla.

jedina je sreca u tome sto m. uglavnom ipak odabere nesto suvislo, mozda bas ne onako kako sam ja zamislila ali prihvatljivo. ja joj i pokusavam dati mogucnost izbora sto je vise moguce, npr. za po kuci nikad ne inzistiram na nekoj kombinaciji, nema veze ako hoce hodati u mojim stiklama i tatinim gacama.

onda imamo problem sto joj se neke stvari toliko svide da nista drugo ne dolazi u obzir. npr. kupili smo joj neku pidzamicu s bambijem i otprilike je moram prati na ruke i brzinski susiti na radijatoru da se osusi do navecer jer ona nece obuci nikakvu drugu pidzamu.

stvar uglavnom rjesavam tako sto predvidim problem. recimo znam da ako je jucer imala jednu jaknu, da ce danas sigurno poluditi ako joj pokusam obuci neku drugu i onda to rijesim tako da onu prvu negdje pospremim da je ne vidi, a dok joj oblacim tu drugu jaknu, pokusavam joj skrenuti panju na nesto drugo tako da ne primjeti.

cesto joj pokusam i razumski objasniti. npr. ako zeli obuci haljinu (i to ljetnu u sred zime) objasnim joj da ce ici s bakom u park, a da u toj haljinici ne moze ici u pijesak (koji obozava) pa onda obicno popusti.

i tako, sluzimo se raznim trikovima, nekad upali...

ako napravi razuman izbor (sto je hvala bogu sve cesci slucaj) svakako joj dam do znanja da sam to primijetila i pohvalim je.

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja za sad imam sreće :D .
    hana je isto totalna šminkerica, obožava lijepu robicu i često ima svoje ideje, ali najčešće biramo zajedno ili ona bez prigovora prihvaća ono što joj odaberem. valjda nam se ukusi slažu. uglavnom, mi za sada oko oblačenja nemamo frke i dreke(ili barem jaako jaaako rijetko), i nadam se da će tako još neko vrijeme ostati jer baš guštam u njezinoj robici.
    a inače, ja se ne sjećam te svoje faze, ali zato slike govore više od riječi. na jednoj sam u: smeđa haljina, žute hulahopke, preko toga crvene dokoljenke s nekim brojem sa strane, plavo-zelena majica...ma užas živi. i onda mamu napadnem da kako me to puštala vani, a ona se smije i kaže da nije bilo šanse odgovorit me od te genijalne kombinacije.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    onda imamo problem sto joj se neke stvari toliko svide da nista drugo ne dolazi u obzir. npr. kupili smo joj neku pidzamicu s bambijem i otprilike je moram prati na ruke i brzinski susiti na radijatoru da se osusi do navecer jer ona nece obuci nikakvu drugu pidzamu.
    Kako mi je ovo poznato!
    Prije par dana je vidjela u jednom izlogu gaćice s mačkicom Kitty i, naravno, istog trena smo kupili dvoje. Veli ona teti u dućanu: "Jedne stavi u vrećicu, a druge ći nositi u ruci." Toliko je bila sretna zbog njih da je svima koje je srela putem do doma pokazivala svoje crvene gaćice s Kiticom.
    Frka je uslijedila kad joj nisam dala da ih obuče prije nego ih operemo. Onda sam ipak popustila i dala da ih proba na minutu, uz dogovor da ću ih oprati na ruke, staviti na radijator, pa da se do jutra osuše. Ali kad je vidjela da su mokre, ajme tuge... onda ih je svako malo išla gledati da li su se osušile.
    Tak mi je bila slatka. Vjerujte mi, ne znam kojoj se igrački toliko veselila. Totalno je nabrijana na oblačenje.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajoj, nemojte me plašiti.

zari je totalno svejedno što će obući, jedini zahtjev je da joj gaćice ne idu u guzu i da joj hlače ne budu preuske (obožava trenirke)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma ja to dozivljavam kao normalnu fazu. mislim da to nema neke veze sa sminkanjem i oblacenjem nego sa tom nekom potrebom za samostalnoscu, odrastanjem, slobodnom izbora, imitiranjem mame. i zato mislim da se to na taj nacin i najbolje rjesava.
    npr. m. se hoce i sminkati, mazati kremama...zato uvijek imam malu posudicu s pavlovicevom masti, to je kao njena krema i onda se ona maze. pa sto onda ako joj je kosa stalno masna od te kreme, barem se malo zabavi s tim pa imam mira 5 minuta
    a njene potrebe za mazanjem mene zadovoljavam s tim da joj svako vecer dam da mi namaze trbuh (trudna sam) barem sam sigurna da necu dobit strije

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Muke s oblačenjem!

Citiraj Linda prvotno napisa
    Ovo vam piše očajna mama jedne modno osvještene trogodišnjakinje.
    Vjerujem da vam je (većini) dobro poznata ova situacija.

Moja Megi u zadnje vrijeme ima toliko izraženu želju da oblači samo ono što ona želi, da svaki moj pokušaj da je uvučem u nešto drugo, završava tako glasnim protestom, da se svi zidovi tresu.
    Nema šanse da obuče ijednu majicu koja nije crvena (ili s Jagodicom bobicom). Oko oblačenja hlača pregovori traju i po sat vremena.

Najgore je to što je u potpunosti razumijem i točno znam kako se osjeća, jer se dobro sjećam sebe u toj fazi.
    Dan- danas me nešto stegne u grlu kad se sjetim koliko puta su me znali nalupati po guzi zbog toga. Znam i da nikakva uvjeravanja nisu palila i da, koliko god me mama uvjeravala da su curice lijepe i u hlačicama, meni je to bilo ružno i grozno i najveća kazna bi mi bila kad bi me obukli na silu.

Ne želim svom djetetu priuštiti takve traume, ali nemoguće je pratiti baš sve njezine modne želje, pogotovo kad prije izlaska u šetnju ona urla, jer joj ne dam da obuče haljinu, a vani je malo iznad nule.
    Danas mi je sva bijesna poklopila slušalicu kad sam je nazvala doma, jer je mislila da sam joj pripremila za obući zelenu majicu i nije me uopće slušala kad sam govorila da obuče onu drugu (koju obožava), nego je urlala iz petnih žila i nije mi dala da dođem do riječi.

Kako se vi nosite s ovim izazovom?
    samo bih htjela potpisati i reći da ima dana kada sam me dovede do ruba živaca

jučer smo bili u kazalištu i ona nije komentirala radnju ili likove u predstavi nego je zakčljučila da joj moram kupiti rozu haljinu, čarapice koje imala glumica, ali majicu ne jer joj majica nije lijepa

u jednome nepopuštam: u vrtić se ide u trenirkama - to je tuga prevelika za nju; svaki dan dođe: curica xy je imala haljinicu ...

nije da joj ja ne bi dala nego ako jednom popustim onda će me navlačiti svaki dan i spominjati kako je onda mogla, a sada ne smije (i tete su zamolile da se dolazi u trenirkama što mi je u potpunosti u redu)

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam prije nekog vremena otvorila topic:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=11166

U međuvremenu se situacija malo popravila jer:

1. Ne kupujemo ništa što joj se ne sviđa

2. Malo je porasla i opametila se pa je možemo nagovoriti na toplu robu kad je vani zima i obrnuto

Jučer mi je govorila kako želi Winnie The Pooh odjeću iako smo do sada kupovali samo Barbie modele. Samo meni nije jasno kakva je to Winnie oblekica. Koliko sam ja vidla on ima samo majicu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u Crtiću ima jako puno odjeće s motivima iz Winnie the Pooha, valjda na to misli?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ajoj, nemojte me plašiti.

zari je totalno svejedno što će obući, jedini zahtjev je da joj gaćice ne idu u guzu i da joj hlače ne budu preuske (obožava trenirke)
    I mi smo preskočili tu fazu: njoj je samo važno da je udobno, a kako sve stvari koje kupujem i idu jedna s drugom, ni ne postoji način da na njoj bude nešto "božesačuvaj".

zapravo bih voljela da si sama kombinira, ali je to uopće ne zanima.
    jedino što nikako ne želi nositi su tamne boje, a haljinice je nosila samo na +40, kd je skužila da je u njima manje vruće.

mogu reći da voli svu svoju garderobu i da joj je uvijek teško odjenuti nešto novo...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sto reci...blago vama!
    nego zanima me jeste li kompletno preskocile "ne" fazu ili samo to s oblacenjem?
    naime meni to malo ima veze s tom "ne" fazom, odnosno tom velikom potrebom za osamostaljivanjem, da sve radi sama za sebe, da ima svoj izbor itd.
    interesantno mi je da smo tako u tome jer sam ja bas uvijek ne samo dopustala, nego i poticala m. da bude sto samostalnija, vrlo rano se pocela sama oblaciti, jesti, ima veliku mogucnost izbora pa mi nije jasno odakle sad ovo tako izrazeno. mislim bilo bi mi logicno da se tako ponasa dijete kojemu se ne dopusta da bude samostalno.
    mislila sam u biti da sve curice prolaze kroz tu fazu, ali sada se pitam da li mi negdje ipak grijesimo?
    nije da mene to nesto narocito zabrinjava, kao sto rekoh mislim da je to faza kao i sve ostalo, uostalom mi je to cak uglavnom i slatko, to izrazavanje volje...

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

naime meni to malo ima veze s tom "ne" fazom, odnosno tom velikom potrebom za osamostaljivanjem, da sve radi sama za sebe, da ima svoj izbor itd.
    Upravo tako!
    To potvrđuje naša jučerašnja situacija. Znala sam da će, kad ostane doma s tetom čuvalicom, biti frke oko oblačenja, pa sam joj unaprijed pripremila haljinicu koju obožava i ispod crvenu majicu (ofkors), misleći da će mi dijete biti sretno i zadovoljno. Ali šipak! Dođem doma, a ona u hlačama i drugoj majici, koje inače nikad nije preferirala. Dakle, bilo joj je samo važno da sama izabere i nije htjela svoju omiljenu haljinicu samo zato što sam je ja izabrala. Teta čuvalica je odlično procijenila situaciju i dopustila da sama odluči.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

u Crtiću ima jako puno odjeće s motivima iz Winnie the Pooha, valjda na to misli?
    Crtiću? To je neki dučan?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nego zanima me jeste li kompletno preskocile "ne" fazu ili samo to s oblacenjem?
    don`t push!

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

zato uvijek imam malu posudicu s pavlovicevom masti, to je kao njena krema i onda se ona maze. pa sto onda ako joj je kosa stalno masna od te kreme, barem se malo zabavi s tim pa imam mira 5 minuta
    Uh, sad si me sjetila. Jednom kad sam je ostavila u kupatilu doslovce na pola minute, kad sam se vratila, kosa joj je bila natrackana s doslovce POLA zagrebačkog melema.
    Ni nakon tri uzastopna pranja nije izašlo. Tek sutradan.
    Mogu si misliti šta su tete u vrtiću mislile kad su je vidjeli onak masnu...zalizanu. Njoj to doduše ništa nije smetalo, pa valjda nije trebalo ni meni. A i kosa se malo nahranila .

Mi povremeno imamo narodne bune oko oblačenja. Danas recimo nije htjela obući deblju jaknicu, nego tanku. Obukla sam joj još prsluk i pustila je u toj jaknici. (ali ću je bome skloniti negdje da je ne vidi, 33 )

Ali nije ništa strašno, ja to isto gledam kao znak iskazivanja svoje volje i želje za samostalnosti.[/quote]

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj brigita2 prvotno napisa
    Crtiću? To je neki dučan?
    ma da, ima ga u većim gradovima

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne kuzim zasto joj uopce pripremas robu
    izvadi iz ormara sve sto je neprimjereno godisnjem dobu i pusti ju nek si bira kaj ce obuci od onoga sto je ostalo

da joj bude lakse slozi carape na jednu, gace na drugu, majce na trecu, a hlace na 4 hrpu i to je to

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kaj se tiče Ne faze, za sad mogu reći da ju zapravo još nismo doživjeli.
    ali, sa zarom se oduvijek sve može dogovoriti, uistinu je iznimno razumna i smirena za svoju dob (razumnija od većine odraslih koje znam, a kamoli djece).
    ne znam, vidjet ćemo.

što se tiče oblačenja, pada mi na pamet jedna stvar, totalno sad teoretiziram:
    dijana, brigita, trideset, koliko je vama važno odijevanje i šminkanje u svakodnevnom životu? da li se svaki dan sređujete?koji stil furate?

ja se npr. uopće ne šminkam (3x godišnje stavim ruž, ostalo nikad ništa), nosim traperice i cargo hlače, majce ili skroz jednostavne ili ful šarene i kričave, onako više neka alternativno-dječja furka, nema šanse da ikad obučem kostim, sako ili cipele na petu.

mislim, cure gledaju NAS, njihove mame, i po tome oblikuju svoje ponašanje.

a možda sam skroz fulala

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

što se nas tiče, dobar model.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a možda sam skroz fulala
    Što se Linde tiče, jesi. Ona je totalno casual i neopterećena što se tiče oblačenja...

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dijana, brigita, trideset, koliko je vama važno odijevanje i šminkanje u svakodnevnom životu? da li se svaki dan sređujete?koji stil furate?

ja se npr. uopće ne šminkam (3x godišnje stavim ruž, ostalo nikad ništa), nosim traperice i cargo hlače, majce ili skroz jednostavne ili ful šarene i kričave, onako više neka alternativno-dječja furka, nema šanse da ikad obučem kostim, sako ili cipele na petu.

a možda sam skroz fulala
    ja se sminkam (make-up) samo za posao, nosim sakoe (ne svaki dan) uz hlace, nakit nula bodova, dijete me je u suknji vidjelo par puta tokom ljeta, a ona obozava haljine, hulahopke, suknje, roze majice sa leptiricima, lakirane cipelice , stalno se kiti nekakvim djindjama koje cak i sama sastavlja ....
    ja vjerujem da je to faza u odrastanju (vecine) curica

mislim da i vrtic ima veze s ovime, tj. oblacenje prijateljica

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lutonjica, mislim da to nema veze. Ja se ne rihtam a pogotovo ne mažem.
    Mi imamo tu fazu oko oblačenja već jako dugo i ja radim ono što Mukica kaže. Može sama birati, ali maknem sve što nije prilagođeno vremenskim uvijetima (majice kratkih rukava, tajice i slične stvari sada).
    I K. hoda svakako obučena (mislim na boje, stil i sve) -ja pazima samo da joj nije vruće, hladno.
    danas kada smo se srele - ne znam jesi skužila kaj sve i kojih boja ima na sebi.

Još me izvlači kaj imamo relativno dosta robe jer moje dvije frendice imaju starije cure. Inače bi vjerojatno totalno izludila i bankrotirala (iako ju do sada nisam vodila u kupovinu, osim cipela)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

evo, moja je i jučer i danas otišla maskirana u vrtić.
    jučer je bila miki-maus, danas vila.

to smo naučili kod Ancice: maskenbal je uvijek kada dijete to pozeli

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a dobro.
    u našoj familiji se vuče ta alternativno casual varijanta još od moje prabake, nijedna ženska se ne šminka niti rihta, sve neke ratnice i buntovnice , kod nas je onda možda stvar u genetici, a ne u modeliranju

(iako, eto, imala mi je mlađa sestra crveni ruž-zlatan lanac fazu u djetinjstvu, ma crna ovca, što da vam kažem )

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa ne bih baš rekla da oblikuju ponašanje, ali sigurno potiče želju za nečim, npr. šminkanjem. Moja bi se šminkala, naravno, jer vidi mene.
    Ja se šminkam kad idem na posao. Ništa puno, gotova sam doslovce u dvije minute.

A stil mi je svakakav. Ponekad nabacim sako i hlače, ako imam ozbiljniji sastanak.
    A inače sam uglavnom dosta "neozbiljno" oblačim. (traperice, vesta, jakna)A ionak na posao dolazim biciklom, pa su mi potrebnije sportskije varijante.
    Makar, znam se ja i "picnuti", pa kad se u odijelcu nabacim na bic...baš sam prizor

A ja bih za svoju curku rekla da je ona u biti još jako "bebasta" po tim pitanjima, nije ona nimalo "modno osviještena"- ono, da želi samo haljinice, ili samo crveno, više je onak po impulsu, zapili da tada hoće baš to, a kako je tvrdoglava, na tome inzistira. I meni je to ok.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ne kuzim zasto joj uopce pripremas robu
    Zašto pripremama robu?
    Zato što su mi cure jučer prvi put ostale cijeli dan s tetom čuvalicom, od jutarnjeg buđenja i oblačenja, pa sam htjela olakšati teti čuvalici... Na greškama se uči.

A što se tiče modela, moja malenkost najvjerojatnije nije po Aprinom i Lutonjičinom ukusu, pa stoga i moje dijete reagira drukčije od njihovih.
    Ja se volim šminkati, volim nakit, volim rozu i crvenu boju, volim suknje i haljine... a što ću, ima nas i takvih. A moja curka je mamina slika i prilika, pa se nemam čemu čuditi. E da, ne zaboravim, i MM se voli rihtati, pa dijete kopira i tateka. 8)
    (sad mi je uletio Lunin post- joj, Lunči, ti mene uvijek vidiš u šetnji, pa normalno da sam casual, ali za posel i izlaske se ipak volim "nalickati", a za rozu boju sam ti već rekla da je volim).

Ma, već sam rekla da se sjećam sebe u toj fazi i da sam oduvijek ludila za haljinicama i rozom i crvenom bojom, pa razumijem Megicu.
    Zanima me samo kako da joj na razuman način ipak dam do znanja da nije njezin izbor baš uvijek dobar i da bi neki put (bar dok idemo van, a hladno je) ipak trebala prihvatiti moj izbor. Ne bih htjela da zbog toga bude nesretna, ali u trenu dok urla i baca se po podu, ne znam kaj da napravim...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma ja se volim lijepo obuc, ali to je vise stil studentice...od sminke koristim rumenilo, a nakit u zivotu nisam stavila, sako, kostim, boze sacuvaj...a koji stil furam? cuj, uglavnom trenirka, s obzirom da sam vec dvije i pol godine doma, full time mama, a momentalno pred porodom...

mislim da to nema veze s tim, vec sam i rekla. to meni najvise ima veze sa izrazavanjem svoje volje. m. je uvijek bila takva i meni se to u biti svidja. a tu jaku volju ona ne izrazava samo kod obalcenja nego u svemu. osim toga smo mi to kod nje dosta i poticali pa neka nam sada

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[mislim da to nema veze s tim, vec sam i rekla. to meni najvise ima veze sa izrazavanjem svoje volje. m. je uvijek bila takva i meni se to u biti svidja. a tu jaku volju ona ne izrazava samo kod obalcenja nego u svemu. osim toga smo mi to kod nje dosta i poticali pa neka nam sada
    Tako je i kod nas - njena volja i kaj je najgore (ili najbolje) sve mora sama obući tako da ja na posao idem sve kasnije iako s K. oblačenjem počnemo jako rano.
    Ona mora i gaćice sama izabrati. čak i ako joj ja dam roze ona baš uzme neke druge (iako su joj roze najdraže) ali samo zato da to uzme sama.

Kod nas još postoji i efekat vrtića - tamo su njih par ono prave "frendice" i samo se ogledavaju kaj je koja obukla, kakvu ima frizuru (K. nema frizuru niti se češlja kao ni ja - tu je definitivno moj utjecaj), kakve špangice i sl.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Još nešto, mislim da je topic otišao u totalno krivom smjeru i ne sviđa mi se što se posprdno (nemojte se sad uvrijediti) gleda na žene koje vole nakit, formalniju odjeću ili boje koje nisu maslinaste ili sl.
    Ja moram priznati da su mi zgodne mame koje su totalno casual i uopće ne mislim ništa loše ili kako se već spominje "božesačuvaj" o ikome tko se odijeva drukčije od mene, ali ja i zbog radnog mjesta, a i zbog sebe same, volim komad decentnog nakita, finu haljinu, rozu pašminu... bla, bla...
    Uglavnom, ne sviđa mi se osuđujući ton kojim se gleda na žene koje provode više od dvije minute pred ogledalom i koje nose nakit i sakoe.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mene u biti ne brine to sto ona bira i zeli sama odlucivati. dapace, meni je drago da pokazuje da vec ima neki svoj ukus, svoj odabir (ja sam likovnjak, bilo bi cudo da nema takve sklonosti).
    vise je problem ovo sto spominje nanoibeba da onda to oblacenje traje i traje i nerijetko je popraceno konfliktom. ali ima to i svojih prednosti, oblaci se sama, i sve drugo radi sama, pa to valjda ide u kompletu...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Još nešto, mislim da je topic otišao u totalno krivom smjeru i ne sviđa mi se što se posprdno (nemojte se sad uvrijediti) gleda na žene koje vole nakit, formalniju odjeću ili boje koje nisu maslinaste ili sl.
    Ja moram priznati da su mi zgodne mame koje su totalno casual i uopće ne mislim ništa loše ili kako se već spominje "božesačuvaj" o ikome tko se odijeva drukčije od mene, ali ja i zbog radnog mjesta, a i zbog sebe same, volim komad decentnog nakita, finu haljinu, rozu pašminu... bla, bla...
    Uglavnom, ne sviđa mi se osuđujući ton kojim se gleda na žene koje provode više od dvije minute pred ogledalom i koje nose nakit i sakoe.
    ma joj daj, niti je osuđujuć, niti posprdan, žao mi je što to tako vidiš.
    to što se ja ne šminkam, ne znači da ne stojim duže od 2 minute pred ogledalom

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma Linda, meni se ne čini da je otišlo ukrivo. Ja sam casual tip totalno, al obožavam nakit. I volim vidjeti i slatke zrihtane curice, samo me moja doma izluđuje svojom tvrdoglavošću.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

linda nemoj se vrijedjat, ja sam casual ali uopce ne gledam posprdno na mame koje se rihtaju, dapace, meni je to bas super.
    osim toga odredjene struke to i moraju. ako imas uredski posao moras biti dotjerana. ja sam slobodnjak i nisam nikada morala biti obucena formalno pa je i to sigurno utjecalo na moj stil studentice...
    tvoja curica vjerovatno jest inspirirana tvojim stilom ali kao sto sam vec rekla mislim da te drame oko oblacenja uopce nemaju veze sa tim, nego s karakterom djeteta. i da ti hodas "ko slapa" po kuci ona bi vjerovatno opet imala svoje stavove oko odjece. mozda ne bi nosila crveno i roza nego maslinasto ali kao sto znas to je manje bitno za ovaj nas problem...problem je kako obuci dijete primjereno vremenskim uvijetima, u sto kracem roku i na obostrano zadovoljstvo, bez svadje...

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ajde, dobro, onda sam ja malo krivo zabrijala... 8) Najte zamerit!

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

...problem je kako obuci dijete primjereno vremenskim uvijetima, u sto kracem roku i na obostrano zadovoljstvo, bez svadje...

Dakle, drage moje, problem još uvijek stoji...
    Kako? Kako? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok, mi nemamo taj problem, ali mislim da je mukica gore napisala nešto na ovu foru (a tako je i kod mene doma, bez obzira na to što nemamo problema):

dakle, u zarinom ormaru, nadohvat njenih ruku su samo stvari za ovo godišnje doba : nema nikakvih kratkih rukava, haljinica, čarapica. ako i poželi sama izvlačiti, može izvući jedino deblju ili tanju majcu dugih rukava, deblje ili tanje hlače, a to mi nije neka prevelika razlika.
    na vidjelu su samo zimske čizmice i kožne tenisice, sve ostale cipelice, sandalice, gumene čizmice,..., su spremljene visoko negdje gdje ih ne vidi.
    u hodniku su obješeni samo kaputić, deblja jaknica i deblji prsluk - opet ne može puno fulati.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sonja ima totalno drugačiji stil odjevanja od mene. Uglavnom sam u hlačama, običnim majicama a šminkam se samo kad idem na svadbu. Sonja uglavnom u suknjicama i haljinicama koje sama izabere u dućanima. Linda točno se sjećam Sonje kad je imala 3 godine i kad joj nisam mogla objasniti da se zimi ne nose haljine i suknje. Ali mi smo napravile kompromis. Do vrtića nosi hlače preko kojih ide suknja ili haljina. Kad stigne u vrtić hlače se skidaju uz dogovor s tetom da se ponovno oblače ukoliko izlazi van na igru. To je trajalo neke dvije godine i stvarno je bila sretna (a i izgledala je forno). Sad joj se da objasniti da je prehladno za haljine pa nemamo tih problema (mada je meni malo žao jer je stvarno bila fora u trapezicama i haljini).
    Što se odabira odjeće tiče...sama bira po dućanima od svoje 3. godine, i svako veće skupa pred ormarom kombiniramo odjeću za drugi dan.
    Sretno

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Lutonjice,
    bojim se samo da ne poludi kad vidi da nema haljina i šoseka. Što da joj kažem kad pita gdje su. Ne mislim na ljetne, one su već odavno spremljene, nego one za hladnije vrijeme.
    A kad joj poželim obući haljinicu, kaj onda? Npr. idemo na ročkas i ja izvučem iz nekog skrivenog kutka haljinicu- misliš da ne bude shvatila prijevaru i pobijesnila?
    Ako se odlučim na takav korak, onda bih morala ostati dosljedna i oblačiti joj stalno hlačice, a teško bih se s tim mogla i sama pomiriti. Kaj da vam velim, i meni je najslađa u haljinici?!!

Yaya, super mi je ova fora s haljinicom preko hlača do vrtića, ali Megi ne ide u vrtić, nego su nam izlasci obično do obližnjeg parka, dućana i sl. Kako bi se penjala i skakala po parku u hlačama i šosu?

Ma, zapravo uspijemo mi nju uvjeriti... ali neki put nam treba manje, neki put više vremena, strpljenja, uvjeravanja... neki put se manje protivi, a neki put urla tako da se bojim da će susjedi misliti da je tučemo.
    Kaj velite, da ne pripremam više robicu kad ostaje s tetom čuvalicom? Jučer je dosta dobro izabrala, pa da imam malo više povjerenja u nju?!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a zakaj vam haljinica nije za zimu?
    deblja haljinica, ispod debele štramplice i malo višlje čizmice i to je to?
    ja bi tak zaru obukla za van i po zimi bez frke, kad bi htjela

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pa mislim da haljinica baš nije najbolji izbor za pentranje po penjalici u parku i kad je baš jako hladno. Bojim se da se ne prehladi, jer su to dosta kratke haljinice, koje joj se stalno dižu.
    Moraš priznati da su hlačice i štramplice ispod njih ipak puno toplije, a i spretnije za kretanje.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Yaya, super mi je ova fora s haljinicom preko hlača do vrtića, ali Megi ne ide u vrtić, nego su nam izlasci obično do obližnjeg parka, dućana i sl. Kako bi se penjala i skakala po parku u hlačama i šosu?
    Sjetila sam se :D
    Ak ne želi ići van u hlačama jer joj nije komotno penjati se (iako Sonja nije imala problema s tim) kupi joj deblje tajice, mi smo imali ih imali nekoliko boja iz WGW-a.

Kaj velite, da ne pripremam više robicu kad ostaje s tetom čuvalicom? Jučer je dosta dobro izabrala, pa da imam malo više povjerenja u nju?!
    I ovo definitivno.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a zakaj vam haljinica nije za zimu?
    deblja haljinica, ispod debele štramplice i malo višlje čizmice i to je to?
    ja bi tak zaru obukla za van i po zimi bez frke, kad bi htjela
    ne znam kako vi, ali mi haljinice nosimo iskljucivo za "svecanije" prilike i eventualno djecje rodjendane ako se odvijaju u stanovima.
    osim sto nam je to neprakticno, moze biti i opasno.
    ne mogu zamisliti da se u haljinici penje na tobogan, na penjalice, da se igra u pjescaniku i da ne nabrajam...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sad dok još nije jako hladno, mislim da se može van u haljinici.

A kasnije kad fest zahladi, ako i dalje bude inzistirala na haljinicama, pa pusti je jednom pa bude sama vidjela da joj je hladno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa mislim da haljinica baš nije najbolji izbor za pentranje po penjalici u parku i kad je baš jako hladno. Bojim se da se ne prehladi, jer su to dosta kratke haljinice, koje joj se stalno dižu.
    Moraš priznati da su hlačice i štramplice ispod njih ipak puno toplije, a i spretnije za kretanje.
    zari će ovo biti već druga zima kako ne nosi štramplice ispod hlača (ima samo dokoljenke i deblje hlače, ali ne termo hlače), tako da očito drukčije oblačimo djecu i što se tiče utopljivanja

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ne znam kako vi, ali mi haljinice nosimo iskljucivo za "svecanije" prilike i eventualno djecje rodjendane ako se odvijaju u stanovima.
    osim sto nam je to neprakticno, moze biti i opasno.
    ne mogu zamisliti da se u haljinici penje na tobogan, na penjalice, da se igra u pjescaniku i da ne nabrajam...
    I ja se slažem s ovim.

Eto što sam zaključila. Neću joj više pripremati robicu za drugi dan. Neka sama odluči što će obući za doma, pa možda, ako joj na taj način dam slobodu izbora, u slučajevima kad idemo van, neće biti toliko tvrdoglava.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ma jasno Linda, da su hlače puuuno praktičnije za park, ma za sve, haljinica je čisto estetika, i ljeti dobro dođe jer je manje vruće, ali ak ti curka tako gine za haljinicom...

ps i ja oblačim djetetu štramplice ispod hlača. Nisi u tome usamljena.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gle, ja sam skroz ogugla i na haljinice. Sada mi je čak lakše kada više nije u tankim najlonkama već debljim štramplama. K. ide u vrtić ali je tamo stalno u pješčaniku (ne ide na tobogan gdje je haljina stvarno nepraktična). Cijeli prošli tjedan je išla u haljini, a sada mi svako jutro govori: neću haljinu ni šosa, hoću hlače.

nama dugo traje oblačenje jer osim što sama bira hoće i sve sama obući. zato puno ranije krećem s njenim oblačenjem i dok to traje, mi ostali napravimo svašta.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    Cijeli prošli tjedan je išla u haljini, a sada mi svako jutro govori: neću haljinu ni šosa, hoću hlače.
    Čuješ li ovo, Bože? Prosvjetli i mom djetetu pamet!!! Vidiš da je moguće!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

javim ti koliko će trajati faza ne šosu i haljini.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pratim raspravu otpočetka, moja djevojčica je isto stara i imamo sličnih urličućih trenutaka kad se "bobica trenirka i majica bobica" moraju prat. a vezi s haljinama i šosevima imamo ovaj stav: kupili smo u turbo limaču čizme za 250 kn do koljena i ženska nosi šos van kad i mama i to sa čizmama, a prije nego se obje odlučimo za šos za van, odemo lijepo na balkon u onoj robi u kojoj smo po doma pa procijenimo da li će zahladit ili neće. ak baš fulamo, vratimo se doma za 45 min, a ne za 2 sata kao obično, il se uđemo zgrijat u neki dućan, kafić, slastičarnu.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •