Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: čokolada za čok. bombone

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno čokolada za čok. bombone

Radila bih čokoladne "bombone" ili čokoladice u kalupićima sa zimskom motivima.

Treba mi čokolada, fina, ukusna, i naravno topljiva da to mogu usuti u kalupe.

Čitala sam o nekoj pekarskoj ili slastičarskoj čokoladi. Gdje to ima za kupiti u Zg?

Imate li neku drugu ideju (osim rastapanja i ponovnog hlađenje Dorina čokoade - dobije neke bijele pruge po sebi i nisam sigurn akoliko je dobro mliječnu čokoladu rastapati pa opet hladiti)?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obična za kuhanje
    s dodacima: vrhnje, bademi, cimet, orasi, lješnjaci, kokos, mlijeko za mliječnu...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    obična za kuhanje
    s dodacima: vrhnje, bademi, cimet, orasi, lješnjaci, kokos, mlijeko za mliječnu...

znaš li otprilike koliki omjer da stavim čokolada-vrhnje/čokolada-mlijeko?

ili je i to odokativno?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja koristim krasevu u prahu i bude savrsena.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je i ta je super.

vrijeska, odokativno

s vrhnjem bude mekano
    a mlijekom se stvrdne kad se ohladi

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

S vrhnjem + dodaci (sjeckani orasi, bademi, rum.....) je super

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije mi uspjelo niti s čokoladom za kuhanje, niti s čokoladom u prahu - ostale su prerijtke te nisam čokoadaice mogl aizvaditi iz kalupića

jedino se prava mliječna čokolada vratila u prvobitno stanje u kalupu

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Možda si stavila previše vrhnja/mlijeka? Probaj staviti u frižider, pa onda istresti iz kalupa...ili jednostavno zagrij na pari i dodaj još čokolade za kuhanje da to zgusne, pa kad se ohladi, u frižider....

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U kakve se to kalupe stavlja?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

vrijeska imas na coolinarki recept za cokoladu. ja sam radila prosli bozic i ispala je fina jedino sto se bas nisam 100% drzala recepta pa dok je bila vruca nije bas bila potpuno tekuca, tako da nisam sigurna da bi je mogla lijevati u kalupe, eventualno utiskivati. ali vrijedi pokusati, napravi pola mjere pa isprobaj. u svakom slucaju fina je, pojest ce se...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja isto nisam radila u tim kalupima, ali ideja je super. ja imam neki svoj recept, otopljena cokolada za kuhanje i malo maslaca, pa dodajem sve sto imam.

sad cu probati s kikirikijem mljevenim, bademima, lanenim sjemenkama i kokosommmmmm

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

evo vam jedan genijalan recept koji ja svake godine radim za bozic.

suhim sljivama umjesto kostice umetnete oguljeni badem, zatim svaku sljivu napiknete na cackalicu, umocite u otopljenu cokoladu i onda tako sljivu na cackalici zapiknete u jabuku. jabuka sluzi zato da se cokolada lijepo osusi sa svih strana. kad su sljive suhe tj. cokolada stvrdnuta poskidate ih sa jabuke i izvucete cackalice i pohranite u kutije ako izdrze do bozica.
    meni je recept super jer je relativno zdrav, izgledaju kao neki cokoladni bomboni, a imaju fenomenalan okus, zapravo ne po suhim sljivama, nego nesto posebno...umjesto badema, mogu se umetnuti i kuglice marcipana.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

evo tog recepta za domacu cokoladu:
    http://www.coolinarika.com/recept/domaca-cokolada

ove cokoldane bombone sam isto radila prosli bozic, dosta su efektni (ima i fotka):
    http://www.coolinarika.com/recept/cokoladni-poljupci

a ovdje ima jako puno informacija o cokoladi opcenito (kako je otopiti i sl.), i jos gomila recepata, malo pregledajte, mozda nadjete odgovore:
    http://www.coolinarika.com/pretraziv...lada&scope=all

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala! Probat ću!

Već sam napola odustala, ali možda mi ipak uspije ...

Kalupe sam kupila u Chemacu, u Zg (na nekima piše da se može i čokolada lijevati u njih).

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Otopiš na pari čokoladu za kuhanje i maslac u omjeru 1:1 za mekše ili malo više čokolade za tvrđe bombone. Najbolje ih je lijevati u onu plastiku od bombonijera, a super efektno u one kalupe od adventskih kalendara (mali kvadrati s motivima). Garantirano uspijeva, radim svake godine, radila moja baka od kad znam za sebe... Nema prugica i tope se u ustima (i prstima, nažalost).
    Mogući dodaci: instant kava (savršeno!!!!), sjeckani orasi, grožđice namočene u rumu (ili u jabučnom soku, ako je za klince), rum, pijane višnje. Ove bobičaste stvari se stave u kalup i zaliju otopljenom čokoladom. Ove druge se umiješaju u smjesu (orasi sjeckani isto).
    Moraju stajati na hladnom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •