Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: vrhnje za kuhanje

  1. #1

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    71

    Početno vrhnje za kuhanje

    jao cure pomagajte

    greškom sam kupila vrhnje za kuhanje ( 0,5l) umjesto slatko vrhnje za šlag.

    Šta sad da radim sa tolikim vrhnjem. Može li se od njega dobiti šlag pjena??

  2. #2
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,696

    Početno

    ne.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    pa skuhaj sutra ručak s njim. bilo kakvo povrće ili meso prodinstaš, zaliješ tim vrhnjem i kratko prokuhaš.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    71

    Početno

    ma nešto mi to puno pola litre, a nas je dvoje

  5. #5
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,696

    Početno

    napravi palačinke, pa preli vrhnjem i zapeci.

    A uz to - može ti to vrhnje i stajati par dana u frižideru, iako je otvoreno

  6. #6

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    71

    Početno

    ok, thx

  7. #7
    aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    2,089

    Početno

    ja ga stavljam u sve, počevši od capuccina, kave, krem juha, bilo kakvih umaka, ma nema dana kad ga ne koristim

  8. #8
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    možeš ga i zamrznuti... do bolje prilike

  9. #9

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    980

    Početno

    Ja obožavam tkz. bijelu pizzu.Na tijesto se izlije vrhnje za kuhanje(količina umjesto paradajza) gore gljive i sir.Prefiiiiiiinooooooooo .Svakako probajte sve vi koje volite vrhnje.

  10. #10

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    186

    Početno

    zdinstaj 0,5 kg piletine (file) narezane na kockice, dodaj malu žličicu crvene slatke paprike, žličicu paradajz koncentrata, dodaj začine po želji (peršin, origano,...=

    dodaj vrhnje, zakuhaj i zgusni s malo brašna pomiješanog s vodom

    i posluži s tijestom, MM i ja se davimo u tome

  11. #11

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    347

    Početno

    Tjestenina sa gorgonzolom ili drugi sirom,vrhnja barem 2 dcl,malo mlijeka i to je to.A meni bude i otvoreno do 7 dana (i bude dobro),u frižideru.

  12. #12

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Citiraj irenas prvotno napisa
    Ja obožavam tkz. bijelu pizzu.Na tijesto se izlije vrhnje za kuhanje(količina umjesto paradajza) gore gljive i sir.Prefiiiiiiinooooooooo .Svakako probajte sve vi koje volite vrhnje.
    Staviš friške ili konzervirane šampinjone?

  13. #13

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    980

    Početno

    Citiraj brigita2 prvotno napisa
    Citiraj irenas prvotno napisa
    Ja obožavam tkz. bijelu pizzu.Na tijesto se izlije vrhnje za kuhanje(količina umjesto paradajza) gore gljive i sir.Prefiiiiiiinooooooooo .Svakako probajte sve vi koje volite vrhnje.
    Staviš friške ili konzervirane šampinjone?
    Po želji,ja obično iz konzerve.

  14. #14

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    39

    Početno

    "zdinstaj 0,5 kg piletine (file) narezane na kockice, dodaj malu žličicu crvene slatke paprike, žličicu paradajz koncentrata, dodaj začine po želji (peršin, origano,...=

    dodaj vrhnje, zakuhaj i zgusni s malo brašna pomiješanog s vodom

    i posluži s tijestom, ..."

    Ne kužim ide li u ovo luk jer ja pod pojmom ZDINSTAJ podrazumijevam bar 1 ili 2 glavice luka?

  15. #15

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Čakovec
    Postovi
    23

    Početno

    Citiraj aries24 prvotno napisa
    ja ga stavljam u sve, počevši od capuccina, kave, krem juha, bilo kakvih umaka, ma nema dana kad ga ne koristim

    a tek jacobs kava s tim vrhnjem. mljac

  16. #16

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Tjestenina s brokulama, masl. uljem, češnjakom, limunom, paškim sirom i vrhnjem (u recept ide 1/2 litre). Uh, predobro.
    Ili dimljeni losos u umaku od vrhnja i bijelog vina. Opet preko tjestenine. Ah..još bolje.

  17. #17
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    ...planiram za karlov rođendan napraviti voćnu salatu-i kupila sam ono vrhnje za šlag od Dukata-zanima me ako ga je netko radio,kakav ispadne šlag,jeli Ok za voćnu?

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •