Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: prblemi sa dojenjem - plače na prsima

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno prblemi sa dojenjem - plače na prsima

ne znam baš hoću li dobro uspjeti opisati ponašanje svoje cure, ali sad me već stvarno zabrinjava i ljulja samopouzdanje, pa molim za pomoć. počelo je prije nekoliko dana: stavim je na prsa (ima 3 i pol mjeseca i hrani se isključivo dojenjem), papa minutu, pa makne glavu, zakmeči, pa opet ustima traži prsa, pa povuče jedan cug, pa opet makne glavu, pa opet zakmeči, pa opet traži prsa i tako to traje 10-ak minuta dok se konačno ne smiri i pocugi što ima...ovo je posebno izraženo noću, ili je noću veća tišina pa taj "kme" puno jače zvuči...

pokušala sam mijenjati dojku, ali ništa, svejedno koju joj ponudim...mislila sam da sam nešto pojela, ali mislim da nije ni to (jučer sam se cijeli dan hranila juhicom i lešim - pa opet isto!) inače, kad prođe ta torutra, ponaša se normalno, ne djeluje mi gladna ili nešto, i nema grčiće...

jedino što meni pada na pamet je da su joj počeli rasti zubići pa joj možda to smeta...

nemam drugu ideju... :?

već su mi okolo počeli vikati: "Pa dovoljno si je dojila, probaj sa bočicom!!#

a ja ne bi...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dok se jave savjetnice, ja te mogu uputiti na tekstove na portalu o sooru.

Možda i ti i beba imate soor, beba u ustima, pa joj smeta, tj. boli ju dok siše.
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1509

sretno!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mozda je ovo sto Vrijeska kaze.

Mozda su stvarno zubici, ali mi se cini malo rano (iako nikad ne znas).

Kad je zadnji put kakala? Je li joj stomacic napuhan? Je li mozda kaki dok doji?

Mozda joj smeta polozaj, jesi li probala promijeniti polozaj dojenja ili uvijek dojis na isti nacin?

Jesi li je probala prije dojenja umiriti: ponudis da doji, ona pusti i place, onda je podignes, nosis malo i onda ponudis opet?

Mozda si nesto promijenila glede osnovne higijene: gel za tusiranje, dezodorans, detergent?

Je li se nesto promijenilo u kuci, ima li nekakvih stresova tipa preseljenja i sl., kakva je atmosfera? Kakvo je tvoje psihicko stanje?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

atmesfora u kući je super, ja sam full smirena, ništa se nije promijenilo da bi mogao biti kakav šok ili nešto, ali me zainteresirala ideja o sooru. nije mi padao na pamet jer ga je imala već puno puta do sada (stalno je napada), i obično ga prijetim kao bijele točkice, a sada joj je malo bjelkast jezik...nikada nisam tretirala sebi bradavice, je li joj se možda zbog toga stalno vraća? što da radim sa prsima? isto mažem sa Nistatinom ili...? do sada nije imala ovakve reakcije na soor, mislim na plač na prsima...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

soor morate liječiti obje. trebaš mazati bradavice istim lijekom koji ti je preporučio liječnik za bebina usta. gljivice se vrlo lako vrate ako se niste do kraja izlječili. zato je važno da se liječite paralelno i dovoljno dugo - bar 10-14 dana nakon prestanka simptoma.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nikako bočica-savjet!

jel osjetiš let down ili refleks otpuštanja mlijeka?
    ako osjetiš probaj onda prije podoja malo masirati siku i pričekati da krene mlijeko-možda je bebica malo nemirna dok ne krene mlijeko, a dok krene unervozi se pa neće.

moguće je da ako imate soor da joj smeta ili čak boli. probaj ovo što ti mamaja kaže.

probajte dojiti u ležećem položaju u mračnijoj i mirnijoj sobi.

kako često doji? na sat ili na zahtjev? probak joj češće nuditi možda je neki skok u razvoju pa traži češće jesti.

mogu biti i zubići pa je nervozna.

piješ li ti kakve vitamine?

eto javljaj se

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

otrčala ja u ljekarnu i kupila Nistatin, pa krećem s tim u akciju - ako se ne smiri onda idem dalje u istragu

dojim je uvijek za zahtjev, jer jede češće a kraće od kako se rodila (maksimalno 2 sata između podoja, a na ciki je cca. 5 min)...moja mama kaže da sam ja bila ista takva...

mislim da upravo pokušava pojesti cijelu šaku...

cure, hvala, ohrabrile ste me...ako nije soor, eto mene ponovo sa kukanjem...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

e da, pijem Prenatal - ima li to kakve veze? znam da su podkijeljena mišljenja oko tih vitamina - ja ih nisam pila u trudnoći, a sada ih pijem, jer osjećam kako mi svega živoga nedostaje...

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

može biti od prenatala
    probaj ih prestati piti neko vrijeme pa ćeš vidjeti ima li razlike

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Baš sam htjela stavit post - imam isti problem već neko vrijeme. Mišica ima dva mjeseca, isključivo ju dojim. Nema grčiće, dojim na zahtjev, po noći je ok, ali po danu jako plače kad je dojim na bilo koji način osim ležeći. Nema naslage na jeziku, pa mislim da nije soor. Mislila sam da je možda prejaki let down jer je uvijek oblivena mlijekom i zagrcne se, ali nisam sigurna jer ga ne osjetim kad krene.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dfly, let down niti ne moraš osjetiti
    ali on kod tebe očito ide jako

ovako,
    kad beba krene dojiti pusti ju malo nek navuče mlijeko
    onda ju makni (vjerojatno će gunđati)
    izdoj se rukom da prođe taj prvi mlaz i jačina
    onda vrati bebu na siku
    biće joj lakše i neće se daviti u mlijeku

mogu pomoći i podoji gdje joj je glavica u malo povišenom položaju

a ako ležeći položaj pomaže-super.

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mamita, hvala na savjetu. Pokušat ću na taj način. Prvo sam mislila da je to zato što nema mlijeka pa sam stisnula dojku, a ono 5 mlazova svaki u svom smjeru. Nije ni čudno da joj smeta. Jel se to malo umiri s vremenom ili će stalno biti tako?

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hm. Antonio ima 3 mj i 7 dana, do preksinoc sve bilo dobro, hrani se malo cesce i po 5 min, po noci budjenje 2 puta, a onda tu noc se budio svaka 2 sata i po danu non stop bio gladan i danas isto tako.
    Moj zakljucak, skok u razvoju.
    On je uvijek svladavo let down ko veliki, svih 10ak mlazova je gutao i ja sam uvijek imala osjecaj da se on tada i najede, bas i ne voli vuci kad mu ide po malo.
    I zato sad imamo problem, on radije duda dudu i vuce u prazno, nego da sebi navuce mlijeko. Cudo da i ne place, cijeli dan je dobro rasplozen, a valjda zato sto ja non stop gola setam oko njega i di on okom, ja tu skokom i hop cika!
    Kako sad povecati proizvodnju, ako on ne zeli vuci?!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

izbaci dudu, neka potrebu za sisanjem zadovolji isključivo na prsima

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Dragonfly prvotno napisa
    Mamita, hvala na savjetu. Pokušat ću na taj način. Prvo sam mislila da je to zato što nema mlijeka pa sam stisnula dojku, a ono 5 mlazova svaki u svom smjeru. Nije ni čudno da joj smeta. Jel se to malo umiri s vremenom ili će stalno biti tako?
    beba će se vremenom naviknuti jer će moći i više progutati.
    ali može potrajati još mjesec dva.
    budite strpljive

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mum2Be prvotno napisa
    Hm. Antonio ima 3 mj i 7 dana, do preksinoc sve bilo dobro, hrani se malo cesce i po 5 min, po noci budjenje 2 puta, a onda tu noc se budio svaka 2 sata i po danu non stop bio gladan i danas isto tako.
    Moj zakljucak, skok u razvoju.
    On je uvijek svladavo let down ko veliki, svih 10ak mlazova je gutao i ja sam uvijek imala osjecaj da se on tada i najede, bas i ne voli vuci kad mu ide po malo.
    I zato sad imamo problem, on radije duda dudu i vuce u prazno, nego da sebi navuce mlijeko. Cudo da i ne place, cijeli dan je dobro rasplozen, a valjda zato sto ja non stop gola setam oko njega i di on okom, ja tu skokom i hop cika!
    Kako sad povecati proizvodnju, ako on ne zeli vuci?!

češće nudi.
    smanji dudu.
    odmaraj se, to mame često zaborave.
    jedi fino.
    mazi bebu.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod prejakog let downa može pomoći i položaj gdje mama leži na leđima a beba na njoj potrbuške dok siše. U tom položaju mlijeko ne može tako curiti u bebina usta kao kod drugih pa ako je to u pitanju, ovo može pomoći.

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Jučer navećer se mišica toliko najela da je povratila po sebi, po meni i po krevetu! Sirotica, bila je tako zbunjena, nije joj bilo jasno što se dogodilo. Izgledala je kao da ju je neko uronio u kantu bijele boje, samo su se vidjele oči i usta.
    Mamita i Brunda hvala još jednom na savjetima!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •