-
opistotonus
Pozdravi svima! Prvi put vam se javljam, iako redovito pratim zbivanja na Forumu i sa Rodama općenito ,puno ste mi pomogli svi skupa u trudnoći, a još više u prvim danima majčinstva. hvala.
Evo moje molbe;Molim mame koje imaju djecu sa dijagnozom opistotonusa da mi se jave. moja djevojčica ima opist.t. vježbamo već 3 mjeseca, no nema pomaka. ponekad mi se čini da je sve lošija. prihvaća samo boravak na trbuhu, a ne bi uopće smjela. radim baby handling, no ništa. :? [/b]
-
Koliko je stara, jeste li radili uzv mozga i kakav je nalaz, kako je s držanjem glavice, je li simetričan tonus lijevo i desno?
-
21.11 će biti 5 mj. uzv glave sada uredan, ali je bilo blaže krvarenje 1-2 st. glavica joj je ostajala, no vježbanjem je to popravljeno, sada još nije 100% čvrsta,ali je puno bolje. tonus je simetričan. tj.nitko od fizijatara ili fizioterapeuta nije komentirao,pa se ja nadam da je o.k
-
Moj klinac je imao opistotonus, negdje od 4 - 6 mjeseci. Morali smo jako paziti kako ga nosimo (ispred sebe, otprilike kao sjedeći položaj ali naslonjen na tijelo). U krevetiću je sve zanimljivo moralo biti ispred njega (kad leži na leđima) a ništa iza kako se ne bi okretao. Ali on je baš mrzio biti na trbuhu. Da li se tvoja kćer sama okreće ili traži da je staviš na trbuh? Jeste li probali s mobilima iznad krevetića (ali onako iznad nogu, ne iznad glave, kako bi što više išla u smjeru obrnuto od izvijanja unatrag)?
-
Eto i mi imamo iskustva.
Potpisujem sve što je mimama rekla. Bitan je način nošenja, pa čak i dizanja bebe, a vježbe su nešto u čemu treba biti uporan i dosljedan. Mi smo vježbali, kroz igru i maženje, i po nekoliko sati dnevno. I dugo nije bilo pomaka, a onda odjednom, doslovce preko noći kao rukom odnešeno. Kad se nije mogao okretati spavao je isključivo na leđima ili boku, ali danas spava skoro isključivo na trbuhu. I ponekad ga znam naći kako je zabacio glavu. Ali rijetko. Vježbamo još i dan-danas bez obzira što je sada sve super.
-
-
jučer smoprvi puta bili kod nove fizioterpeutkinje na vježbama i poduci. bilo je odlično i danas kao da se malo manje izvija. cijeli dan sam provela sa njom u tom pravilnom položaju nošenja i previjanja. a što se tiče trbuha: sama se okrene i to relativno pravilno, a obožava biti na trbuhu. moje sljedeće pitanje: jesu li vam se bebe rasplakavale kada ste ih držali u handlingu? ona tako tužno plače i suzice joj cure, a čim joj dozvolim da se izvije kao rukom odnešen plač! ali stvarno je grozno gledati ju tako tužnu! može utjeha? ili ipak nešto krivo radim?
-
-
Mame molim pomoc
Beba stara mj i pol uvija glavicu iza...slucajno naletila na tu temu i sokirala se kad sam shvatila da je to opistotonus...mlada mama sam i mislila sam da se bebe tak protezu a nitko me nije upozorio...takoder je dosta 'zilav' tipa kad mu skvrcim nogicu i zelim izrqvnat tesko ide... kaj da radim ????? Uplasena sam i tuzna!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma