rođen sa 4180, 55. doma došao s 3900. mjesec dana-4500. dva mjeseca-5000. tri mjeseca-5500. (ja sam svaki put mislila da je dobio više.) jučer bili na pregledu-5700!!!! šok i nevjerica. stavljala sam ga na cicu dvaput češće nego mjesec prije! :? u zadnje vrijeme kad cicka nešto negoduje, pusti cicu i plače, pa opet uzme, malo povuče, pusti, okrene glavu i plače i tako cijelo vrijeme. pa ga stavim na drugu, dok mlijeko ide onako jače (bar ja mislim da ide jače, otkud znam!? on kad god odmakne glavu negodujući, uvijek mu se slijeva mlijeko iz usta. :? :? ) cicka, pa opet ista priča.
doktorica kaže-dohrana. srce mi se steglo. ne želim ga hraniti time!! jučer je morao popiti dozu jer meni valjda od stresa nije otpustilo mlijeko. popio je skoro punu bočicu (kojom ga je hranila moja mama, a ja sam sastrane plakala jer nisam mogla to gledati.) kasnije je spavao dublje nego ikada, kad se probudio izgledao je ko drogiran, povratio je ogromnu količinu (prije nije nikad povratio!) danas kakica-da ne spominjem. smrdi za ubit se, nekakva gusta, fuj. jedva sam ga očistila.
ne želim da mi dijete bude gladno, ali dohrana adaptiranim mi se čini ko metak u čelo!
pregledala sam postove, nisam nigdje naišla na ovako mali dobitak na težini!
inače je narasao 11 cm (ima 66), mokrih pelena dosta, pokakanih isto. ja jedem sve ko i obično, jedino sam umalo nervozna radi obiteljskih situacija.
molim, pomozite! ne bih mu željela više nikada dati adaptirano mlijeko. humana 1. fuj!

Odgovori s citatom
Ja ću te nadam se moći utješiti mada mi i samoj i danas dan treba utjeha . Moja ćerka ( danas stara skoro 6 godina ) bila je extremni slučaj kao beba . Prošli smo bolnica i bolnica s njom - pretrage i istrage od glave do pete - dijete neće da doji kako treba , plače na sisi , i kad sisa sisa nervozno 3 minute da bi udarila u plač , ja je odbijem na kraju od sise u mojem razočarenju u nadi da će možda piti adaptirano iz flašice bolje ( sve mi je bilo ok samo u nadi da će bolje jesti ) , no ona je prvu flašicu odma povratila kao iz šlaufa je išao ogromni mlaz iz nje ! Sve su se terapije sa njom probale , iskusne sestre u bolnicama , babice , pedijatri ... ma priča mogu je pričat sedam dana ...što se više pokušavalo oko nje - to je ona se više zarekla da neće pa neće ( a kilaža stagnira ) !!! Dijete rođeno živo i zdravo u 42 tjednu trudnoće na carski bez komplikacija , teška 3800 i duga 58 cm , sa mjesec dana je imala 3900 ( ok bila je pala porodilištu na 3500 ) - no ipak nije išlo naprijed ili je išlo šljepajući. Da nepričam kakve su sve pretrage vršili na njoj mjesecima u klinikama sumnjajući na raznorazne organske probleme koje dovode do toga da djete neće jesti - no pokazalo bi se svaki put da je sve ok, dijete zdravo. A zamislite - zdravo mi dijete hrane infuzijom tjednima - da ne dehidrira ponovo . Sa 5 mjeseci je imala nešto oko 6 Kg , pogledat ću još jednom u otpusnicama , ali interesantno je bilo da je rasla u visinu konstantno i uvijek bi bila višlja nego bebe njenog uzrasta , kretala se gornjom percentilom , bila uvijek veća nego 95 % djece njene dobi ali kilaža je bila katastrofa. Da skratim priču punu muka i patnje s njom - završili smo u specijalnoj klinici s njom za djecu sa poremećajom ishrane i dok nas tamo specijalist za takvu djecu nije naučio pameti ( sam Bog ga poslao nama ) . Rekao je naše dijete je inače potpuno zdravo, mentalno je čak bila naprednija od njenog uzrasta ( i dodao je da to često takva djeca i rade ) , puzala je na vrijeme , sjedila na vrijeme, prohodala na vrijeme , ma sve- sve , samo kilaža slaba - A TO NIJE BOLEST rekao nam je taj Doc. Ima djece koja jednostavno nevole jesti , nije im to glavna zanimacijau životu i mi kao roditelji moramo naučit to akceptirati i živjeti s tim . Rekao je da oni tu imaju i one druge extreme ( debelu djecu ) i da ga više oni sekiraju jer se većinom ispostavi nakon detaljnih pregleda da su začudo ovi mršavi zdraviji od njih mada izgleda suprotno. Rekao je da su klinike i personal tamo još pogoršali situaciju kod nje - jer se toliko sve vrtilo oko njenog jela i kilaže da je djetetu to sve još više omrzlo . I dodao je : ONA RASTE NONSTOP U VISINU IZVRSNO - A TO JE ZNAK DA UZIMA DOVOLJNO - INAČE BI BIO SLAB I PRIRAST U VISINI ILI ČAK STAGNACIJA ! SVE JE OK - IDITE NAPOKON S DJETETOM KUĆI - PUSTITE JE NA MIRU - NEK GLADUJE AKO JOJ SE GLADUJE I AKO NAKON 10 SATI POPIJE SAMO 50 ml MLIJEKA - RAZUMITE NJOJ JE DOSTA - NEMOŽE VIŠE ! Tako smo i radili - pustili joj na volju i čim se počne bunit - nosimo flašicu od nje - nema više " MOLIM TE UZMI" - nego " OK NEMORAŠ " !
da je mršava, mršava je - visoka je dosta ( neznam točno sad koliko ali znam da ima na tu visinu samo 19 Kg ) Ali eto kao što vidiš nije umrla od gladi i žeđi pored minimalnih porcija koje su za nepovjerovat ko vidi - i nije zaostala ni u čemu - osim što joj fale 2-3 Kg kao šestogodišnjoj djevojčici - ali zar svako dijete mora biti po nekoj tabeli ? NEMORA ! Sad imam sina od 5 tjedana - sličan je njoj što se tiče apetita ( dojim ga još ) - ne sisa duže od 3-4 minute i sisa nervozno i krene plakat nakon što malo posisa , samo što on ( bar zasad ) bolje napreduje nego ona - ali ako će i on bit mršav - pa bit će - mada zasad tako ne izgleda . Moj muž je bio grozan kao beba oko ishrane - možda su naslijedili od njega - i povraćao je namjerno ako bi ga mama uspjela " prevarit " da pojede . Danas je on 181cm visok i težak 82 Kg , a kao dijete bio ko kostur . Moramo akceptirat manje-više da nam bude svejedno - inače poludjet oko te djece - užas !
biti će sve u redu
Pogotovo kad sam pročitala što ti je doktor rekao da neka djeca jednostavno ne vole jesti. Moja Jana slabije dobiva na težini, puno više ide u visinu, ali prati svoje percentile (10. za težinu, 25. za visinu i opseg glavice - rođena 3 tjedna ranije). Puno je na ciki, ali eto povuče manje nego druge bebe.

kuku lele. nisam ljubitelj doktora, čast izuzecima (nisam još upoznala izuzetak
Takva je i moja bila kao beba - pored svih problema nije izgledala žgoljava nego jednostavno malo sitnija , dugačka beba . Osim toga meni je specijalist rekao : NAPREDAK DJETETA NISU SAMO KILE I GRAMI - OPĆE STANJE , MOTORIKA , I JOŠ MNOGO TOGA SU BITNIJI DIO NAPREDKA NEGO GRAMI . Nama su falili samo grami .
dijete..
a i od čeg će , ali su bile upišane pa koliko toliko .