Bubu - nova iskustva?

Thread: Bubu - nova iskustva?

1. TONI said:

Default Bubu - nova iskustva?

Ima li netko novijih iskstava s autosjedalicom Bubu? Zanima me zna li tko da li AS Bubu koje se sada prodaju u TL imaju potrebni atest? Treba nam rezervna sjedalica za ujakov auto kad ide po Toni u jaslice.

2. Nika's Avatar

Nika said:

Nisam sigurna, no mislim da sam vidjela bubu sa atestom. :/

3. TONI said:

Hvala ti. Potegnut ćemo do TL pa vidjeti "uživo" kako sjedalica izgleda i ima li atest.

4. brane's Avatar

brane said:

sjedalica ima atest i može se montirati kako treba ali je dosta teško
    na žalost ljudi ih jako puno kupuju jer su jedne od najjeftinijih pa ljudi idu za tim da uštede ne gledajući kvalitetu sjedalice
    sjedalicu je moguće učvrstiti ali kao što sam već rekla jaaaaaako teško

5. casper's Avatar

casper said:

ovisi da je u pitanju Bubu ili Bu'bu čini mi se
    jedna ima atest i ok je, a druga naravno da nema.
    nekako mi zvoni da ona koja su u kompletu s kolicima nema,ali je stvarno najbolje da vidiš na licu mjesta

6. brane's Avatar

brane said:

ona s kolicima što dođe ima atest, ja sam imala jednu takvu za Luku i stvarno je ok, mi smo ju dobili na poklon
    0-18kg Bubu isto ima atest susjeda mi ju ima

a za te druge Bu bu još nisam čula :?

7. TONI said:

Bili u TL. Bubu sjedalice imaju naljepnicu s atestom. Cijena stvarno povoljna, ali nismo kupili. Nekako mi uz našu regularnu Maxi-Cosi XP djeluje nepovjerljivo. Još ćemo promisliti

8. valentinaal said:

Mi imamu Bubu sjedalicu , sve mi izgleda ok osim što je remen jako mekan pa se stalno frče i to me povremeno izluđuje.

9. Strobery Shortcake's Avatar

Strobery Shortcake said:

MI bi uzeli BUBU sjedalicu većeg razreda (ne znam u kojim granicama idu težine, to je mislim razred III, za stariju djecu). Curici je 2 godine, teška je 15 kg i više definitivno ne može stati u staru Chicovu. Meni se jako ne daju pare za to, jer ona sasvim fino sjedi bez sjedalice, nije nemirna, a znam da ovo nisu nikakvi argumenti za vožnju djeteta bez sjedalice. Stoga me interesuje valja li ova BUBU ičemu, jer radije neću kupiti još nikakvu nego baciti (i ne baš tako male da se bacaju) pare na nešto što ne vrijedi.

10. Strobery Shortcake's Avatar

Strobery Shortcake said:

MI bi uzeli BUBU sjedalicu većeg razreda (ne znam u kojim granicama idu težine, to je mislim razred III, za stariju djecu). Curici je 2 godine, teška je 15 kg i više definitivno ne može stati u staru Chicovu. Meni se jako ne daju pare za to, jer ona sasvim fino sjedi bez sjedalice, nije nemirna, a znam da ovo nisu nikakvi argumenti za vožnju djeteta bez sjedalice. Stoga me interesuje valja li ova BUBU ičemu, jer radije neću kupiti još nikakvu nego baciti (i ne baš tako male da se bacaju) pare na nešto što ne vrijedi.

11. litala's Avatar

litala said:

Quote Originally Posted by Strobery Shortcake
    oprosti, ali ovo sto si napisala nikako ne stoji...

djeca se ne voze u sjedalicama zato jer su nemirna pa ih treba vezati, ni zato jer ne mogu sjetiti "sasvim fino bez sjedalice" :/

voznja u sjedalici je (do odredjene dobi) jedina ispravna samo zbog sigurnosti.

ako ti dijete od dvije godine sjedne "sasvim fino bez sjedalice", kako ces je vezati? kuda ce joj prolaziti pojas automobila koji uopce nije predvidjen za vezivanje djeteta nego za vezivanje odrasle osobe? i koji se, usput, nece ni zakociti u slucaju potrebe, jer ti dijete nece dovoljno zategnuti pojas da bi aktiviralo sustav za kocenje pojasa?

12. Strobery Shortcake's Avatar

Strobery Shortcake said:

Ja se potpuno slažem sa tobom litala. Zato tražim savjet za BUBU sjedalicu ako je neko ima, jer me interesira da li vrijedi ičemu, s obzirom da ima najnižu cijenu na tržištu. Sasvim sam svjesna da dijete treba biti vezano u sjedalici, i to odgovarajućoj za uzrast i kilažu. Da ne mislim tako ne bih se ni raspitivala. A činjenica da je mirna je samo dodatni argument ZA korištenje sjedalice jer se E. ne buni biti u njoj. Sadašnja joj je već mala, kako rekoh. Izdržat će još neko kratko vrijeme pa sam zato krenula u informisanje o mogućnostima nabavka nove.

13. litala's Avatar

litala said:

no hard feelings,

ja sam reagirala na ono boldano iz tvog prethodnog posta. a to je poprilicno kontradiktorno ovom sto kazes...

nadam se da ce se javiti netko s iskustvom bubu sjedalice i da ce ti pomoci u donosenju odluke...

14. Inesica's Avatar

Inesica said:

pretpostavljam da curku vozis u sjedalici koja ide do 18kg. napisala si da je teska 15kg
    zasto mislis da ju je prerasla?

15. brane's Avatar

brane said:

ako je to ona Bubu iz Tl-a ja ti ju baš ne bih preporučila, mi smo ju imali i koristili 1,5g dosta je neudobna i znam da bi se Tino nakon duže vožnje dosta žalio kako ga guza boli, ima vrlo tanku spužvu na mjestu gdje dođe guza, vrlo ne neudobna
    ali
    Ima atest, za svakodnevne kratkotrajne vožnje je sasvim ok, podesiva je po visini djeteta, koliko para tolika kvaliteta...
    nama se raspala nakon godinu i pol pa smo kupili Chicco KEY 2-3, Tino ju je koristio cca 6mj i sad ju koristi Luka, fantastična je...
    radije skupi nešto više novaca pa kupi malo bolj AS
    Maxi cosi Rodi imaš sad po 799kn (narančasto crni dezen i crveno crni dezen) pa...razmisli i o njoj...

16. Strobery Shortcake's Avatar

Strobery Shortcake said:

Hvala brane, pomogla u odluci, jako.
    Ma moja je curica na svoga tatu, jako visoka, sad je visine kao trogodišnjaci i nogice više ne mogu stati između prednjeg sjedišta i sjedalice (na zadnjem sjedištu), a i remenovi (postavljeni kroz najviše proreze) su niži od njenih ramena. Zato razmišljamo o kupovini nove sjedalice.

17. tinars said:

Jednoj bubu sjedalici 0+I je u subotu na pregledu pukla crvena kopča. Učvrstiti je bez kopče, usuđujem se reći, nije moguće.

U svakom slučaju, ukoliko imate bubu - budite nježni s kopčama.