Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Kada pukne film

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Kada pukne film

Nisam udana i imam dijete od 5 godina koje je otac priznao.
    To prezime je sve što od njega ima. U tih 5 godina dijete je vidio 3 (tri) puta, od čega dva u prvom mjesecu života (zbog rješavanja papirologije).
    Eventualno jednom godišnje pošalje paket s kojom majicom, slatkišem i igračkom. Još par sms poruka da se raspita "kako je, što radi" i to je sve.
    Cijelo to vrijeme ja gutam i mislim kako se nema smisla svađati i gubiti živce, tu i tamo mu kažem da bi mogao nazvati dijete, popričati i slično, složi se, ali nikad ništa od toga. Sad mi je već pukao film i mislim da sam mu dala dovoljno vremena. Radim i nismo "u banani" što se novca tiče, ali želim ga opalit po džepu da se bar tako jedanput mjesečno sjeti da ima dijete.
    Sad me zanima što trebam učinit s obzirom na to da nikad nisam tražila alimentaciju (da je htio, dao bi i bez presude), da on nema stalni posao, da nema imovine (ali ima markiranu robu i vozi dobre aute), odnosno sve je na tuđe ime i da znam da će učunit sve da ne da ništa.
    Mogu li sama sastavit tužbu, gdje je podnosim (u različitim smo gradovima) i čemu se mogu nadati? Ima li sve uopće smisla? Da li gubiti vrijeme i živce na to ili ga pustiti da prođe "lišo"?

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hej Kina, ja ti baš ne znam odgovoriti na pitanja. Dijelim tugu i "pucanje" s tobom.
    Ima tu cura koje će ti znati dati odgovor.
    Pozdrav

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

svaki radno sposoban roditelj duŽan je uzdržavati dijete ako je radno sposoban,radio ili ne,s imovinom ili bez,ima smisla zbog djeteta,

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

da limu je sudski određena visina uzdržavanja,ako je onda ideš na općinsko državno odvjetništvo u rijecina odjel za maloljetnike,ako nije tužiš na općinski sud da odrede uzdržavanje,možeš sama,odi u vašu knjižnicu i traži knjigu sa primjerima takvih tužbi iprilagodi sebi

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

poucena svojim iskustvom-odi pravnim putem ne sama,vjeruj mi ja sam sve rijesila na soc radu,mislim da je za to sada nadlezan sud.ako nemas love za pravnika,ides u vukovarsku na sud i tamo besplatno dobijes pravnika.vjeruj mi trebas to sve pravno rijesiti i ne to zbog sebe mila i da ga ti opalis po djepu vec zbog djeteta koje ima svoja prava i nitko mu ih ne moze oduzeti ,pa cak niti neodgovoran otac.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj rokobj prvotno napisa
    da limu je sudski određena visina uzdržavanja,ako je onda ideš na općinsko državno odvjetništvo u rijecina odjel za maloljetnike,ako nije tužiš na općinski sud da odrede uzdržavanje,možeš sama,odi u vašu knjižnicu i traži knjigu sa primjerima takvih tužbi iprilagodi sebi
    Jedino si u svemu zaboravio reći da od presude koju će dobiti nakon puno popravaka tužbe, odgođenih rasprava i sl., neć dobiti ništa, jer suprug nema imovine na svoje ime i ovrha nije moguća, osim istu čuvati za uspomenu, zajedno sa plaćenim sudskim pristojbama na istu.....

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj jassi prvotno napisa
    poucena svojim iskustvom-odi pravnim putem ne sama,vjeruj mi ja sam sve rijesila na soc radu,mislim da je za to sada nadlezan sud.ako nemas love za pravnika,ides u vukovarsku na sud i tamo besplatno dobijes pravnika.vjeruj mi trebas to sve pravno rijesiti i ne to zbog sebe mila i da ga ti opalis po djepu vec zbog djeteta koje ima svoja prava i nitko mu ih ne moze oduzeti ,pa cak niti neodgovoran otac.
    Ovo je jako stara informacija, zadnjih nekoliko godina se za besplatnu pravnu pomoć, uz potvrdu o imovnom stanju, podnosi zahtjev Odvjetničkoj komori, koja imenuje besplatnog odvjetnika za taj konkretan slučaj..

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ok,ali dakle opstoji sansa za dobivanje odvjetnika

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

koliko sam ja skužila ona ne traži podjelu imovine nego uzdržavanje za dijete,a tu je nebitno jel on ima išta,nego da li je sposoban radit,akoje i ne plaća ide kaznena prijava i zatvorska kazna,sistav je glup,ali treba se borit,u kaznenom postoji mogućnost dovođenja na sud po policiji i spavanja u pritvoru

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja mislim da treba to pravno rijesiti,jer rijec danas nije temelj nazalost.eto.uglavnom kako bilo-sretno

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Draga Kina...

Iz tvoje priče osjetila sam da ima tu još nečeg. Kažeš da radiš i niste na rubu egzistencije. Naravno da bi bilo lijepo da doprinosi budžetu... Ali, da li je to sve što ti želiš od njega? Budi uvjerena da se on nije i neće promijeniti i to što osjeća prema djetetu i tebi će i dalje biti isto.

Zapitaj se da li si ga otpustila i da li možeš ići dalje... Sama u ljubavi prema svom djetetu... Naravno da možeš...

I ne zaboravi da nisi jedina... Ovdje nas je priličan broj...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •