Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: suha koza na licu

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno suha koza na licu

Imam problem s kožom na licu, a naročito kroz zimu. Užasno mi se peruta cijelo lice i vec sam isprobala dosta krema za suhu kožu, ali za sad mi ni jedna nije pomogla.
    Najvise me smeta jer me koza uzasno svrbi i nakon ljustenja mi ostaje crvenilo.
    Ako tko ima kakav savjet ili mozda preporuku za dobru kremu bila bi jako zahvalna.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam kod dermatologa dobila kremu za mazati areolu jer sam dobila ekcem (imam jaaako osjetljivu kožu )
    PANTEXOL krema! piše da se može mazati i lice i ja probala! Već 2 dana mažem lice i koža mi nije suha :D !!!!
    Možeš probat i nadam se da će ti pomoć

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala ti puno. Nadam se da će mi pomoći

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mama 27, book, ne bih ti znala odgovor na tvoj problem,ali se nadam da će ti bzo proći. Ali zato ajde se upisi kao forumasica sjeverozapadne hrvatske ovdje:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...r=asc&start=50
    Pozdrav!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Preporučam ružinu kremu od dr. Hauschke, ima je za kupiti u malim tubicama koje koštaju oko 25 kn, dovoljno za tjedan-dva pa vidiš kako ti koža reagira.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Probaj se mazati zagrebačkim melemom, a ako ti ne pomogne onda nabavi mastiana kremu
    http://www.pyrus-mm.hr/kolekcije/kol...cene_koze.html

Meni obično pomogne nekoliko dana mazanja da se koža sredi. Probaj i sa prirodnim maskama od meda i maslinova ulja. Pomješaš med i ulje i naličiš na facu. Ostaviš da djeluje jedno pola sata i ispereš. I naravno povečati unos vitamina B kompleksa.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj brigita2 prvotno napisa
    Probaj se mazati zagrebačkim melemom, a ako ti ne pomogne onda nabavi mastiana kremu
    http://www.pyrus-mm.hr/kolekcije/kol...cene_koze.html

Meni obično pomogne nekoliko dana mazanja da se koža sredi. Probaj i sa prirodnim maskama od meda i maslinova ulja. Pomješaš med i ulje i naličiš na facu. Ostaviš da djeluje jedno pola sata i ispereš. I naravno povečati unos vitamina B kompleksa.
    Probala sam ovo s medom i maslinovim uljem i moram ti reći da se vide rezultati :D
    Još uvijek imam crvenilo,ali ne više tako izraženo i koža me prestala svrbjeti.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je po zimi odlična krema od Uriage sa termalnom vodom za osjetljivu kožu.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Isto preporučam Melem, a za svakodnevnu upotrebu super mi je Nutrilogie 1 od Vichy-a, to je krema za izrazito suhu kožu koja brzo gubi vlagu i vodu.
    A kad me koža zaista jako počinje zatezati, i na dodir je kao brusni papir, uzmem Lucianovu Dječju mast Jadran Galenski za guzu (slično Pavlovićevoj, ali je ova masnija) i da vidiš kako sjajim

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Od pavlovićeve je mojoj frendici prošao dugogodišnji lišaj po licu (crvene ljušteće mrlje užasno suhe kože), ako ti koža podnosi te jako masne kreme (moja se "guši" i počne bacati bijele točkice) super rješenje.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nove, hidratantne maske od "la roche posay" u apotekama. (doduse u austriji, ne znam ima li ih u zg-u)
    pakirane su pojedinacno, u male vrecice i meni su zaista super. (najbolje koje sam dosada probala, a i isprobala sam dosta toga )
    samo se nanesu i ne moraju se skidati.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Preporučujem izbjegavanje svih krema u čijem sastavu stoji paraffinum lioquidum, a ima ih jako puno (Melem, Pavlovićeva mast...). Tekući parafin je jeftin, nekvarljiv, ostavlja dobar dojam, ali na kratke staze. Kod kozmetike koja se hvali da nema sastojaka na bazi mineralnih ulja treba obraitti pažnju da nema alkohola (vjerojatno je konzervans). Rezultat je isti, ali na još kraće staze.

Za ljubiteljice prirodnih rješenja: ideja s mješancem maslinovog i meda je odlična, ali ima i boljih ulja baš za suhu kožu. maslinovo je naime dosta gusto i teško se upija, da ne govorim da lice ostaje masno dosta dugo nakom mazanja. Koja su bolja rješenja ne mogu sad iz glave (zaboravila sam ), ali preporučujem posjetiti www.centarcedrus.hr. Oni se bave aromaterapijom i na stranici sam svojevremeno našla odličan popis biljnih ulja.

P.S.
    Obavezno mora biti hladno prešano. Bademovo iz apoteke i ono što ga u DM-u lifra riječki laboratorij su rafinirana. Odmah vas upozoravam da pazite, jer su hladno prešana dosta kvarljiva!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja od kad sam prešla na najmanje dvije litre vode dnevno, koju popijem, koža na licu mi ko kod male bebe. Probaj. Za tri dana se već vidi razlika.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •