Citiraj ludovik prvotno napisa
Mima, kad si napisala "... zato što je adaptirano mlijeko masnije i od najmasnijeg kravljeg, zato što je obogaćeno vitaminima i mineralima - a Lea jako slabo jede, pa mi je to bilo važno" jesi tu mislila da ima više kalorija ili...ne kužim se baš u to, znam samo da kravlje punomasno mlijeko ima 3,8% mliječne masti...koliko ima adaptirano?
Mi smo još na adaptiranom i polako bih uvodila obično kravlje punomasno (da li je svejedno je li svježe ili u tetrapaku?) jer s 15 mjeseci polako odbija adaptirano (na kojem uostalom ništa ne mogu kuhati; npr. griz na mlijeku), a i postaje skup provod obzirom da ga sve više bacam nego što ga popije.
ludovik --> ne znam za svaku forumulu, no prilično sam sigurna da mlijeko koje smo mi koristili u 100 ml ima više mliječne masti i kalorija nego punomasno kravlje mlijeko. To je vrlo lako provjeriti, podaci pišu na kutiji, a i na svakom tetrapaku mlijeka. Ja nemam u kući više niti jednu kutiju, pa ne mogu sa stopostotnom sigurnošću tvrditi da sam u pravu, no, kažem lako je usporediti. Kod mene je postojao još jedan moment - Lea kao što rekoh jede slabo pa je mene strah mijenjati bilo što što ona hoće jesti. Inače, i ja sam sad uvela kravlje baš zato da joj mogu kuhati griz i zobene pahuljice - ali sa slabim uspjehom ništa od toga neće. Ja kupujem mlijeko u tetrapaku, a kako imam opsessiju od pokvarene hrane nisam se baš financijski spasila jer praktički za svaki njen obrok otvaram novi tetrapak (ali zato ćemo vjerojatno ja i MM oboljeti od masnoća u krvi )